Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:146, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

2007. gads Latvijas hokejā

2007. gads Latvijas hokejā
Paldies par uzmanību, tiekamies nākamgad!
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

2007. gads tuvojas beigām, tāpēc eSports.lv piedāvā nelielu ieskatu šī gada hokeja notikumos. Kā pirmās apskatīsim Latvijas hokeja veiksmes un neveiksmes.

Gada uzvara:
Latvijas U-20 izlases uzvara pār Baltkrievijas vienaudžiem Pasaules U-20 čempionātā 1. divīzijā, Rīgā, ar rezultātu 3:1.
Latvijas izlase, pēc divu gadu pārtraukuma atgriežas Pasaules U-20 hokeja elitē un nākošā gada decembrī spēlēs Otavā.

Gada tendence:
Latvijas hokeja izlases līderu lomu uzņemas jaunie spēlētāji.
Pasaules čempionātā Maskavā un arī pārbaudes spēlēs uz uzbrukuma līderu lomu Znaroka vadītajā izlasē aizvien skaļākas pretenzijas izteica izlases jaunpienācēji – Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš.

Gada kāpiens:
Ervīns Muštukovs no „Liepājas Metalurga” tiek līdz AHL treniņnometnei.
Sezonu iesācis Liepājā aiz Dmitrija Žabotinska muguras, Muštukovs nolēma doties uz Ziemeļameriku, kur sāka spēlēt Dienvidu Profesionālās Hokeja Līgas komanda Noksvilas „Ice Bears”. Aizvadījis vairākas veiksmīgas spēles, tika izsaukts uz Toledo „Storm” vienību, kur uzreiz kļuva par nopietnu pretendentu uz pirmā vārtsarga vietu. Sezonas gaitā Muštukovs nostiprinājās „Storm” komandā un saņēma pat uzaicinājumu no AHL komandas Manitobas „Moose”, taču ECHL komanda viņu neatlaida, tomēr „Moose” komanda novērtēja Ervīna sniegumu un uzaicināja uz pirmssezonas treniņnometni.

Gada rekords:
Kārlis Skrastiņš kļūst par NHL „dzelzs vīru”.
Aizvadot 487 NHL regulārās sezonas spēles pēc kārtas, Kārlis Skrastiņš kļuva starp visilgāk spēlējošajiem aizsargiem (visvairāk spēles pēc kārtas) visas Nacionālās Hokeja Līgas vēsturē.

Gada atgriešanās:
Sandis Ozoliņš atgriežas Sanhosē „Sharks”.
Pēc gandrīz izlaistas iepriekšējās sezonas, vairākiem savainojumiem un atkarību problēmām Sandis Ozoliņš atgriezās NHL apritē, pie tam atgriezās komandā, kuras sastāvā debitēja NHL – Sanhosē „Sharks”.

Gada respekts:
Raitis Ivanāns NHL kļūst par TOP „policistu” NHL.
Aizvadot pirmo pilno sezonu pasaules stiprākajā līgā, Raitis Ivanāns kļūst par vienu no spēcīgākajiem NHL „policistiem”, mērojoties spēkiem arī ar vairākiem citiem TOP „policistiem”.

Gada redzamākais spēlētājs:
Kaspars Daugaviņš.
Aizvadījis visai veiksmīgas cīņas Ontario Hokeja līgā un debitējis AHL komandā Binghemtonas „Senators”, kļuvis par otro rezultatīvāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā Pasaules čempionātā Maskavā un palīdzējis Latvijas U-20 izlasei izcīnīt vietu Augstākajā divīzijā - pašlaik ir viens no spilgtākajiem un redzamākajiem Latvijas hokejistiem.

Gada atteikums:
Jānis Sprukts atsakās no NHL līguma un aizbrauc spēlēt uz Somiju.
Latvijas hokejists Jānis Sprukts, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Floridas „Panthers” sistēmā, atteicās no kluba piedāvātā līguma, priekšroku dodot Somijas čempionāta jeb SM-Liiga komandai Raumas „Lukko”.

Gada transfēri:
Latvijas hokejistu kopiena Baltkrievijas Ekstralīgas komandā Žlobinas „Metallurg”.
Šosezon Baltkrievijas Ekstralīgas komandā Žlobinas „Metalurg” spēlē 5 Latvijas hokejisti (Edgars Masaļskis, Mārtiņš Cipulis, Miķelis Rēdlihs, Aleksejs Širokovs, Kaspars Saulietis), pie tam visi ir komandas līderi, bet Aleksejs Širokovs ir iecelts par komandas kapteini.

Gada zaudējums:
Latvijas Nacionālā hokeja izlase Pasaules čempionātā zaudē Itālijas valstsvienībai.
Kārtējā „būt vai nebūt” spēlē, vairākkārt mainoties līderiem, pagarinājumā Latvijas izlase bija spiesta atzīt Itālijas izlases pārākumu ar 4:3 un turpmāk spēlēt par palikšanu augstākajā divīzijā.

Gada skandāls:
„ASK/Ogre” spēlētāju izraisītās nekārtības „Samsung” Premjerlīgas pēdējās finālspēles izskaņā.
Zaudējuši visas iespējas uzvarēt spēli un līdz ar to čempionātu, „ASK/Ogre” spēlētāji no sākuma sarīkoja masveida kautiņu, bet līdz ar finālsvilpi Andrejs Lavrenovs izdarīja nokautējošu sitienu ar nūju Raimondam Daniličam. Pēc šiem incidentiem sekoja vairākas diskvalifikācijas abu komandu sastāvos, bet galvenais vaininieks Lavrenovs tika diskvalificēts uz diviem gadiem.

Gada savainojums:
Latvijas izlases un „Rīga 2000” vārtsargs Mārtiņš Raitums gūst galvaskausa savainojumu „Baltic Beach Party” laikā.
Konfliktā ar citiem šī pasākuma dalībniekiem izcēlās kautiņš, kura laikā Mārtiņš Raitums guva nopietnu galvaskausa traumu, kas viņam liedza trenēties vairākus mēnešus.

Gada pasaka:
Latvijas hokeja federācijas stāsti par to, ka uz Pasaules čempionātu ieradīsies gan Karsums, gan Ivanāns.
Latvijas hokeja federācija Latvijas izlases līdzjutējus vēl čempionāta laikā „baroja” ar solījumiem, ka izlasei palīgā atbrauks gan Raitis Ivanāns, kuram īstenībā bija jākārto dokumenti saistībā ar uzturēšanās atļaujas iegūšanu, gan Mārtiņš Karsums, kam tieši šajā laikā bija izslēgšanas spēļu turnīrs AHL.

Gada kautiņš:
Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda izvicina dūres OHL spēlē.
Spēlējot Kanādā, Ontario Hokeja Līgā, Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda noorganizēja dūru cīņu, par kuru bija šokā visi Latvijas hokeja pazinēji un līdzjutēji.


, 2007-12-31 08:10, pirms 16 gadiem
diezgan daudz kas tomēr pa gadu noticis..

par gada pasaku ierēcu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: muchacha =)
, 2007-12-31 10:27, pirms 16 gadiem
njām, un man šķiet mūsu hokeja federācija vēl ilgi mūsu faniem stāstīs līdzīgas pasakas, bet paldies par rakstu, varēja protams mazliet vairāk pieminēt par Samsung līgu. Paldies, un visiem labi sagaidīt jauno 2008. (žurkas) gadu !!!
, 2007-12-31 10:28, pirms 16 gadiem
Gada kāpums - Ervīns Muštukovs no „Liepājas Metalurga” tiek līdz AHL treniņnometnei.

Man liekas, ka Daugaviņa kāpiens no junioriem līdz spēlēšanai AHL un NHL treniņometnei ir nopietnāks.

Man patīk, ka Bērziņš un Rēdlihs kā jaunie izsaka skaļas pretenzijas izlasē - pirmais no tiem guva grupā par palikšanu guva savus pirmos vārtus PČ - vauv - skaļi gan! Rēdlihs jau kuro sezonu spēlē izlasē - par jauni nenosaukt - ves jau arī nav.

Pārējais viss ir ok.
, 2007-12-31 10:30, pirms 16 gadiem
ZHURKA KIROVS LIPMANS
, 2007-12-31 10:37, pirms 16 gadiem
Tā jau OK, tikkai kkā ir sajūta, ka nevis nominācijām piemeklēti atbilstošākie notikumi, bet gan notikumiem izveidotas atbilstošas nominācijas
, 2007-12-31 10:48, pirms 16 gadiem
Nu pie gada kautiņa varēja minēt labāk R2000 - ASK pēdējo fināla spēli. Tas tomēr bija efektīgāk nekā Daugaviņa un Kuldas dūru vicināšana.
, 2007-12-31 11:00, pirms 16 gadiem
Straka

Muštukovs kā nedraftēts hokejists tiek no Samsunglīgas kluba uz ASV ne to spēcīgāko un redzamāko līgu - SPHL, tad tiek izsaukts uz ECHL, kur aizvada vairākas labas spēles, kļūst par nedēļas spēlētāju un AHL komanda viņu jau sezonas gaitā jau uzreiz grib ņemt savā komandā, bet Daugaviņš jau bija draftēts un visu laiku viņu vēroja "Senators" skauti. Izsaukums uz AHL pēc CHL līgu sezonas beigām ir vispārpieņemta prakse, tāpat kā izsaukšana uz treniņnometni.

Bērziņš un Rēdlihs lai arī pēc statistikas, iespējams, nebija tie spožākie "kadri", taču viņi SPĒLĒJA un liela daļa Dārziņa punktu ir pateicoties tieši viņiem.

Packa

A kāpēc vajadzētu būt no sākuma nominācijām, bet tad notikumiem?
Tieši šāds formāts arī ir domāts - notikumiem Latvijas hokejā dot kādu konkrētu nosaukumu.

DeeHaaBee

Tas kas notika "ASK/Ogre" : "Rīga-2000" finālspēles laikā ir nevis kautiņš, bet gan huligānisms.
, 2007-12-31 11:20, pirms 16 gadiem
piekritu strakam par to jauno uznacienu.ja daugavins un darzins ienem lidera un daljaeji(!!!!) piekritu par redlihu bet noteikti ne par berzinu!
vareji jau vel uztaisit "lomas krisanas" jo vecie izlases vilki krietni zaude savas pozicijas piemeram pantelejevs un semjonovs u.c. krit arvien talak un talak uz pedejam mainam
vel vareja "visvairak progresejusais speletajs" tur noteikti butu jamin vainu bartulis kurs no QMJHL iekartojas viena no specigakas AHL komandas pirmaja maina vai ari dzerins kurs no samsung ligas noklust slovakija un spele tur ka viens no lideriem
"gada kritums" kur darzins stals un berzins no cehijas nonak baltkrievija un latvija
"gada atklajums" u.c.
bet ir jau ok! labs raksts
, 2007-12-31 11:30, pirms 16 gadiem
playthegame

Varēt jau var un tad būtu ļoti daudz visa kā. Šeit ir apkopoti tieši tie notikumi, kas ir aktuāli tieši šogad. Tas pats Bārtulis (cerams) vēl progresēs un tad arī tiks iekļauts
, 2007-12-31 11:37, pirms 16 gadiem
un par gada kritumu?napatikami bet fakts ka tris no musu lielajam ceribam no cehijas nonak latvijas un baltkrievijas ligas
, 2007-12-31 11:45, pirms 16 gadiem
Aiziešana no Čehijas vājākajām komandām uz Baltkrievijas Ekstralīgas TOP komandām vai Samsung līgu nemaz nav tāds liels kritums (ja vispār tas ir kritums)
, 2007-12-31 11:47, pirms 16 gadiem
nu ja ta padoma tad varbut ari bet kaut nedaudz es domaju ka tas ir kritums! a varbut ari tiesam nav?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 12:22, pirms 16 gadiem
Nākamgad cerams ka u-20 sagādās uzvaras arī Kanādā. Un arī lielā izlase tiks 8niekā pasaulē. Tad gads būs izdevies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 13:01, pirms 16 gadiem
Juri,

Es vienalga nevaru piekrist, ka Muštukovam ir gada kāpiens. Vēl jovairāk tāpēc, ka tagad (kas skaitās šogad) viņš spēlē tajā pašā zemajā amerikas kaut kādā tur dienvidu līgā.

Es būtu izvēlējies vēl šādu nomināciju (balstoties arī uz to, ko playthegame raksta):

Gada atklājums - G. Džeriņš. Spēlē spēcīgas līgas spēīgā komandā un ir ļoti rezultatīvs, kas noteikti ļaus debitēt pieaugušo izlasē PČ.
, 2007-12-31 13:07, pirms 16 gadiem
abulis

Es vairāk par Žlobinu runāju.
Pie tam arī Gomeļā, lai arī pati komanda nav no stiprākajām, mūsējie tur ir līderi.

Kas attiecas uz Čehijas līmeni, tad laikam esi pārāk augstās domās par viņiem un sirgsti ar austrumeiropiešiem raksturīgo kompleksu "tur, ārzemēs, viss ir labāks". Da nekas nav īpaši labāks! Rīga 2000 toč jau nu ir labāka par kkādu autsaideri čehu līgā!

Straka

Gada atklājums (Strakam): G.Džeriņš jau ir spēlējis pieaugušo izlasē PČ!!
, 2007-12-31 13:10, pirms 16 gadiem
gada kritums laikam nominētu G. Galviņu, kurš ir vairākus gadus izlasē spēlējis un šobrīd spēlē ungārijas klubā (jā, it kā jau tas pats čempionāts, kur spēlē Ignatjevs).

gada snaiperis laikam Cipulis.
, 2007-12-31 13:11, pirms 16 gadiem
ha ha...laba atbilde.
Tiešām neatceros, kad viņš spēlēja.
, 2007-12-31 13:13, pirms 16 gadiem
Straka

Ai, da es saku, ka var jau izdomāt 1000000001 nominācijas, bet šeit ir tieši tās, kas ir raksturīgas tieši šim gadam!
, 2007-12-31 13:13, pirms 16 gadiem
Straka

Pret Norvēģiju PČ.
, 2007-12-31 13:15, pirms 16 gadiem
ups, pēdējā čempionātā pat -tiesa gan pēdējā spēlē tikai.
, 2007-12-31 13:25, pirms 16 gadiem
Jaunā paaudze ,tie visi, sakot no rūķīšu klasēm lidz U-18 , U-20 ir malači, nakamie NHListi
, 2007-12-31 13:25, pirms 16 gadiem
piekritu mininam ka cehija ir parverteta!!!
protams ka labakas ligas ir krievija somija un zviedrija un tad vretu nakt cehija, vacija varbut kads varetu mani palabot
, 2007-12-31 13:29, pirms 16 gadiem
un vispar mustokovu varetu ari pieskaitit pie gada kriterijiem jo kad sakuma bija SPHL tad vins bija stabils pirmais vartsargs un cik atri vins nokluva lidz AHL tik divtik atri nokrit atpakal uz SPHL un vairs nav stabili pirmais numurs!
, 2007-12-31 13:35, pirms 16 gadiem
playthegame

Čehija/Slovākija/Baltkrievija ir +/- ir vienāda līmeņa čempionāti. Protams, čehu stiprākās komandas ir augstākā līmenī, bet kopumā nekas ūberkruts nav.
, 2007-12-31 13:36, pirms 16 gadiem
Visai interesants gads hokejā!

Laimīgu Jauno gadu visiem!
, 2007-12-31 13:38, pirms 16 gadiem
Prieks par Ozoliņu
, 2007-12-31 13:51, pirms 16 gadiem
minins

nu tur es tev piekritu!domaju ka ari cehu videjas komandas ir stiprakas par baltkrievu bet vajakas noteikti ne!
vispar nav kautkur kads reitingu saraksts ar stiprakajam eiropas ligam?
, 2007-12-31 14:01, pirms 16 gadiem
KIROVO NENOMEST TIKMER VINU AR KAJAM PA PRIEKSU NEIZNESIES
, 2007-12-31 14:07, pirms 16 gadiem
aigars20

nu kira tiesam beigs savu darbu tikai tad kad vinu iznesis ar kajam pa prieksu!
bet nu vins ir izdarijis ari vienu labu lietu visas latvijas laba, arena riga!nebutu cempionats pie mums tad tada arena riga netiktu uzcelta un tad ASK rigai un baronam butu jaspele kada sika zale un tad pie mums nebrauktu tadas slavenas grupas ka aerosmith muse kayle minoga avrila lavigne u.c.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 14:10, pirms 16 gadiem
pec tam var pieminekli pie arenas uzcelt
Ilmārs Bricis
16

Neveiksmju gads biatlonā

Aizvadītais gads bijis viens no neveiksmīgākajiem Latvijas biatlonā, sportiskas neveiksmes mijās ar veselības problēmām un citām likstām vai pārpratumiem, kas liedza biatlonistiem kaut pietuvoties rezultātiem, kurus cerēja sagaidīt līdzjutēji.
Kimi Raikonens 2007. gadā kļuva par
pasaules čempionu. Foto: AFP
55

TOP20 notikumi pasaulē

Pienācis Jaunais 2008. gads. Piedāvājam ielūkoties, mūsuprāt, 2007. gada TOP20 pasaules notikumos, kas satricināja visu pasauli, tostarp arī Latviju. Notikumu secība izvēlēta nejauši.
Latvijas futbola izlases 
retais prieka mirklis.
Foto: Romans Kokšarovs (SA).
11

Izlases devušas cerības

Aizvadītais gads raibs bijis Latvijas futbola izlasēm vairākās vecuma grupās. Lai arī rezultāti nepārsteidz un dažbrīd pat apbēdina, ir pamats cerībām, ka nākotne būs ja ne rožaina, tad daudz veiksmīgāka.