Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:146, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Volejbola tukšais gads

Volejbola tukšais gads
Šī gada lielākais ieguvējs Gundars Celitāns

Noslēgumam tuvojas 2007. gads. Portāls eSports.lv piedāvā īsu ieskatu Latvijas volejbola dzīvē aizvadītajā gadā.

Apskatā galveno vērību gribētos pievērst Latvijas volejbola galvenajām divām lietām – "Schenker" līgai un Latvijas vīriešu izlasei.

„Schneker” līga

Aizvadītā gada agrā pavasarī noslēdzās otrā „Schenker” līgas sezona. Sezona bija pietiekami veiksmīga Latvijas klubiem, bet lielo (smago) kausu ieguva Igaunijas klubs „Selver”. Igaunijas 2006./2007. gada čempioni finālā ar rezultātu 3:2 (25:20, 25:27, 25:22, 22:25, 15:13) spēja uzvarēt Rīgas "Lāse/Robežsardze" komandu, tādejādi kļūstot par "Schenker" volejbola līgas čempioniem. Šo spēli Latvijas volejbola līdzjutēji atcerēsies ar vienu ļoti strīdīgu otrā tiesneša lēmumu, kurš vēl piedevām bija latvietis un iespējam izšķīra spēles likteni par labu igauņiem. Uzvārdus gan neminēsim, bet gan jau viņš pats atcerēsies… Trešo vietu aizvadītajā sezonā izcīnīja SK „Rīga”.

Trešā „Schenker” līgas sezona iesākās šī (2007) gada oktobrī. Līgā šosezon startē arī viens Lietuvas klubs (ISTO / SM TAURAS). Pagaidām, gan mūsu dienvidu kaimiņi ieņem vietu tabulas lejasgalā. Ja runā par trešās „Schenker” līgas pirmā apļa rezultātiem, tad labāk līdz šim veicies Igaunijas klubiem. Pirmajā pieciniekā atrodas trīs Igaunijas klubi. Pārliecinošu pirmo vietu šobrīd ieņem „Selver” volejbolisti, kuriem seko SK „Rīga” un VK „Parnu”. Optimisti gan teiks, ka līgā visi galvenie notikumi vēl priekšā, bet liekas, ja nenotiks kāda dabas katastrofa (zemestrīces, plūdi), tad arī par trešās sezonas „Schenker” līgas uzvarētājiem kļūs tieši „Selver”. Sezonu veiksmīgi iesācis SK „ELVI/Kuldīga”, kurš starp sezonu periodā pastiprinājies visai nopietni. Līderiem līdzās turas arī SK „Rīga”, kuriem gan pagaidām nesekmējas spēlētāju (papildinājuma) meklējumi ārpus Latvijas robežām.


Latvijas izlase

Drīz pēc tam, kad Latvijas iedzīvotāji uzzināja, ka Latviju gaida 7 treknie gadi, volejbola sabiedrību pāršalca ziņa, ka Latvijas volejbola izlase piedalīsies vienā no prestižākajiem Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotajiem turnīriem – Eiropas līgā. Īsi pirms izlases starta gan tika nomanīts Latvijas vīriešu izlases treneris, kas kā fakts izpelnās atsevišķu nomināciju.

Izlases uzdevums bija iekļūt labāko četrinieki. Par Latvijas izlases sniegumu, kā arī par Latvijas volejbola guvumu no Latvijas izlases starta Eiropas līgā var izdarīt secinājumus no vairākiem aspektiem. Volejbola speciālisti noteikti piekritīs, Latvijā ir laba līmeņa spēlētāji, bet tas, kas viņiem visvairāk pietrūkst, tā ir pieredze, un kur gan to var iegūt, ja ne šāda līmeņa turnīrā. Rezultāti – 12 spēles, 2 uzvaras, 10 zaudējumi. Pēdējā vieta apakšgrupā un mērķis nav izcīnīts. Bet ... taisnības labad jāpiemin, ka no 10 zaudējumiem pieci bija piecos setos, respektīvi - zaudēts ar 2:3. Zaudējumu iemesli šādās spēlēs meklējami arī pieredzes trūkumā. Kas būtu ja šajās piecās spēlēs tomēr tiktu izcīnītas uzvaras? Tad šis jau būtu pavisam cits stāsts.

Otrais skatupunkts, no kura varētu skatīties uz Eiropas līgu, ir sacensību organizācija. Eiropas līga, kā izlašu turnīrs ir augstākais līmenis Eiropas volejbola un prasa attiecīgu turnīra spēļu organizāciju. Latvijas volejbola federācijai izdevās turnīra spēles noorganizēt atbilstoši augstākajām prasībām, un lielākā problēma bija sporta zāles nodrošināšana un skatītāju interese. Lai cik jocīgi arī nebūtu Eiropas līgas prasībām atbilst tikai divas zāles Latvijā – Arēna „Rīga” un Vidzemes Olimpiskais Centrs.

No trešā skatupunkta skatoties jāvērtē, ko no šī pasākuma ieguva volejbols kā sporta veids Latvijā. Organizējot šāda līmeņa pasākumus kā mērķiem noteikti jābūt arī sporta veida prestiža celšana, potenciālo skatītāju piesaiste, volejbola auditorijas veidošana. Cik daudz sporta prestižam var iedot 2 uzvaras un 10 zaudējumi 12 spēlēs? Pastāv viedoklis, ka viena no galvenajām Latvijas volejbola problēmām gan popularitātes, gan atpazīstamības ir labu rezultātu trūkums starptautiskā līmenī. Labs rezultāts izpalika arī šoreiz, bet ar tādiem (augstiem) rezultātiem nevar lepoties praktiski neviens sporta spēle Latvijā, izņemot sieviešu basketbolu. Tāpēc šādos apstākļos īpaši svarīga loma ir skatītāju auditorijas veidošanai, interesentu piesaistei, utt. Vienkāršāk sakot visam tam lietu kopumam, ko tagad moderni mēdz dēvēt par PR.

2007. gada nominācijas portāla eSports.lv versijā:

Labākais pirmā tempa uzbrucējs: Viktors Koržeņevičs – iespējams, ka atzīt viņu par labāko ir nedaudz pāragri (lasīt - avanss), bet šim puisim ir liels potenciāls. Savos gados (21) viņš kļuvis par vienu Latvijas izlases pamatsastāva spēlētājiem un tas ir ievērības cienīgs sasniegums. Nedaudz aiz borta palicis Francijā spēlējošais Vladislavs Hotuļevs, bet viņam bieži vien pārmesta nevēlēšanās spēlēt Latvijas izlasē, tāpēc arī šāds vērtējums. Pretendentu vidū bija arī Armands Celitāns, taču pretendentos pagaidām arī palika.

Labākais otrā tempa uzbrucējs: Ansis Medenis – Ansim uz papēžiem min Jānis Pēda (līdzīgi kā Ansis spēlē Itālijas čempionāta A2 līgā), Valters Ramma (pagaidām spēlē Spānijā) Lauris Iecelnieks, Jevgēņijs Grimailovs (abi VK Lāse-R), pēdējā laikā arī Aivars Petruševics (SK Rīga), kurš gan pagaidām nav iekarojis izlases treneru uzmanību. Varbūt valstsvienības treneru skatiens Aivara virzienā tiks mests nākamā gada vasarā, kad izlase cīnīsies par ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru?

Labākais diagonāles uzbrucējs: Gundars Celitāns – Šajā pozīcijā noteikt labāko ir visvienkāršāk. Aizvadījis veiksmīgu sezonu VK „Lāse-R” rindās, aizvadītās vasaras sākumā Gunča (tā viņu sauc volejbola sabiedrībā) parakstīja līgumu ar vienu no spēcīgākajiem Francijas volejbola klubiem „AS Cannes” un nu kļuvis par vienu no tā līderiem. 30 gūti punkti Eiropas čempionu līgas spēlē vien ir ievērības cienīgs fakts. Jāpiebilst arī tas, ka bez Celitāna Latvijas izlase ir praktiski neiedomājama.

Labākais libero: Austris Štāls un Mārtiņš Pļaviņš – Šajā pozīcijā noteikt labāko ir praktiski neiespējami. Šie spēlētāji (Austris un Mārtiņš) savā pozīcijā ir visai līdzvērtīgi, tāpēc arī abi tiek atzīti par labākajiem.

Labākais cēlājs: Māris Vensbergs – Latvijas čempionvienības VK „Lāse-R” cēlājs, kuram par labāko neapšaubāmi palīdzējis kļūt Gundars Celitāns. Nu Gunčas un Čaipa (tā Māri sauc volejbola sabiedrībā) ceļi ir šķīrušies, bet Māris savā progresā nedaudz apstājies. Neskatoties uz to viņu atzīstam par labāko 2007. gada cēlēju.

Labākais treneris: Jurijs Deveikuss – Latvijas 2007. gada kausa ieguvēju VK „Biolars/Ozolnieki” treneris, kurš vairāk kārt pierādījis, ka arī ar ierobežotiem resursiem iespējams sasniegt atzīstamus rezultātus. Redzēsim, kā viņam sekmēsies darbs pie Latvijas junioru izlases stūres?

Gada atgriešanās: Uģis Krastiņš pēc vairākām sezonām ārzemēs atgriezies Latvijā un kļuvis par SK „Rīga” galveno treneri un savus pienākumus veic visai atzīstami.

Gada atklājums: Jānis Vāvers un Romāns Saušs – šie divi jaunieši kļuvuši par 2007. gada lielākajiem atklājumiem. Vāvers jau iemantojis izlases galveno treneru uzmanību un vasarā trenējās kopā ar visiem labākajiem, bet Saušs aizvadījis veiksmīgu Eiropas kadetu čempionāta finālturnīru nu kļuvis par vienu no VK „Lāse-R” līderiem.

Daudzpusīgākais spēlētājs: Jānis Šmēdiņš – Tik universāls spēlētājs Latvijā nav bijis sen. Ja vajag viņš var spēlēt gandrīz visās pozīcijās – cēlājs, diagonāle, otrais temps, vajadzības gadījumā pat libero... Iespaidīgi! Līdz šīs sezonas sākumam Jānis diagonāles pozīcijā spēlējis visai epizodiski, taču tagad ir viens no Kuldīgas kluba galvenajiem punktu guvējiem.

Gada līgums: Gundars Celitāns paraksta līgumu ar „AS Cannes” - 2007. gadā nav bijuši daudzi Latvijas spēlētāji, kas devušies spēlēt uz ārzemju klubiem, bet, rūgtumu kvantitātē atsver pāreju kvalitāte – lielākā daļa Latvijas volejbolistu ārzemes spēlē savu līgu vadošajos klubos, atšķirībā no citu sporta veidu pārstāvjiem. Uz šī fona īpaši izceļama Latvijas volejbola izlases līdera Gundara Celitāna pāreja uz tradīcijām bagāto un vienu no vadošajiem Francijas augstākās līgas klubiem „AS Cannes”. Spēlētājs, kam daudzi volejbola speciālisti jau 2006.gadā prognozēja vietu kādā no Eiropas līmeņa klubiem vēl vienu sezonu nopauzēja, lielā mērā pateicoties viņam Lāse-R izcīnīja Latvijas čempionu kausu 2007. gadā. Celitāna sniegums „Indesit” Čempionu līgā (nezinātājiem - Indesit Čempionu līgu volejbolā var likt vienā līmenī ar Čempionu līgu futbolā un Eirolīgu basketbolā) kā arī vietējā čempionātā šajā sezonā liecina, ka „AS Cannes” varētu būt tikai sākums veiksmīgai spēlētāja karjerai ārzemēs. Vai Celitāns būs pirmais Latvijas spēlētājs, kurš ar volejbola bumbu spēs nodrošināt sev vecumdienas? Redzēsim…

Gada rokāde: Īsi pirms starta Eiropas līgā, negaidīti treneru maiņu piedzīvoja Latvijas vīriešu izlase. 2006. gadā Latvijas izlasi veiksmīgi vadījušā Jurija Deveikusa vietā nāca Raimonds Vilde. Skumjākais šajā procesā ir tas, ka nekādi plašāki komentāri, kā no vienas, tā arī no otras puses, tā arī netika sniegti. Izlases starts 2006. gada Eiropas Čempionāta kvalifikācijas turnīrā tika atzīts kā veiksmīgs, tāpēc vēl jo vairāk neskaidra šī rokāde.

Gada zaudējums: Latvijas vīriešu volejbola izlase Olimpiskā kvalifikācijas turnīra ietvaros zaudē Melnkalnes izlasei un izstājas no turpmākās cīņas par ceļazīmi uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm.

Viela pārdomām: Vai Latvija zaudēs sieviešu volejbolu kā sugu? Tas gan nav vien 2007. gada kontekstā, bet tieši aizvadītajā gadā Latvijas dāmu izlase netika pieteikta Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram. Latvijas labākās basketbolistes fotografējas kailas, bet kas notiek ar volejbolistēm?

Nožēla: pustukšās tribīnes Latvijas volejbolā. Te plašāki komentāri nav nepieciešami. Volejbols ir zaudējis savu 90-to gadu vidū un beigās bijušo popularitāti. 2008. gadā jāsāk to atgūt. Daudzi atcerēsies „Vildogas” laikus…

Cepuri nost: Grāmatas "Volejbola ABC" izdošana. Labs mācību matereāls sporta skolu audzēkņiem.

Noslēgumā gribētos vēlēt visiem volejbolistiem tā atbalstītājiem un Latvijas volejbola dzīves veidotājiem veselību, laimi un panākumus nākamajā 2008. gadā!

Portāls eSports.lv saka lielu paldies vienam no volejbola sadaļas regulārākajiem apmeklētājiem Aināram, kurš arī devis neatsveramu ieguldījumu šī raksta tapšanā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-30 12:22, pirms 16 gadiem
naakamajaa buus labaak
, 2007-12-30 12:25, pirms 16 gadiem
''Daudzi atcerēsies „Vildogas” laikus… ''

Nostaļģija ...
, 2007-12-30 13:07, pirms 16 gadiem
"Valters Ramma (pagaidām spēlē Itālijā)" -> Valters taču Spānijā spēlē.

Nekādā gadījumā negribu kritizēt Gundara panākumus, taču apgalvot, ka volejbolā bez viena spēlētāja nav iedomājam komanda, ir visai riskanti. Bet nu tās ir manas domas.
Gundaram noteikti ir jākļūst stipri stabilākam - jo pret to pašu Kuneo (pret kuru pirmaja spēlē guva 30 punktus), Itālijā Cannes zaudēja pilnīgi un absolūti bez variantiem. Katrā ziņā, lai veicas turpmāk un lai lietas iet tik uz labo pusi.

Izbrīnija fakts, ka par labāko libero atzīti Mārtiņs un Austris, bet pie Šenker līgas apskata skaidri un gaiši rakstīts: "Labākais libero pozīcijas spēlētājs: Uģis Puķītis". Drusku jau gan vajadzētu ievērot kādus konsekventus un vienotus kritērijus labāko noteikšanai, nevis mainīt viedokli ik pēc raksta.

Kā arī - galīgi nepiekrītu virsrakstam. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem 4 vai 5 gadiem, šo par tukšo galīgi negribās saukt.
, 2007-12-30 13:16, pirms 16 gadiem
To domis:

"Schenker" līgas pirmā apļa labākais libero bija Puķītis, bet aizvadītā gada labākie - Austris un Mārtiņš! Tās ir divas pilnīgi dažādas lietas...

Arī citās pozīcijās ir citi nomināciju uzvarētāji!

Kā lai nesauc šo pa tukšo gadu? Kas tad TĀDS tika izdarīts salīdzināju'mā ar iepriekšējiem gadiem?
, 2007-12-30 13:30, pirms 16 gadiem
un kas tad tika izdariits iepriekseejos gados?
, 2007-12-30 13:39, pirms 16 gadiem
ok, par pirmo apli, gadu un Puķīti piekrītu - paša līdz galam neizdomāta doma
Bet par Austri un Mārtiņu, tur varētu vēl pastrīdēties - izlases un bīča lietas. Bet ja nu tā globāli skatās, droši vien jau tā ar būtu jābūt.

Gadu varētu saukt par kārtējo pakāpienu ārā no absolūtā bezdībeņa, jo kopaina volejbola saimniecībā (sievietes un federācijas mājas lapa neskaitās ) acīmredzami uzlabojas. Kaut vai jau pieminētā dalība Eiropas līgā, jo tur mēs iepriekš nebijām. Kā arī fakts, ka uz pārējo izlašu fona, neskatoties uz bēdīgo bilanci, nemaz ar tik traki neizskatījāmies. Priecē arī tas, ka federācija spēja pacelt šo pasākumu. Kad pēdējo reizi kāds no mūsējiem ir sities pa Čempionu līgu (šogad tādi ir divi gabali). Arī Lāse, manuprāt, ļoti labi turējās pretī tiešām spēcīgam Polijas klubam. Un arī citas lietas.
Man tas viss tomēr izskatās pēc soļa pareizā virzienā.
Un, ja iziesim no šādiem uzstādījumiem kādi attiecināti uz volejbolu analizējot citus sporta veidus, tad "pilnais gads" būs tikai sieviešu basketbolā. Man tā vismaz liekas.
, 2007-12-30 13:57, pirms 16 gadiem
paldies protams par atskatu, bet tomēr vēlos vērst uzmanību uz dažām būtiskām neprecizitātēm.
1.Petruševics ATTEICĀS parstāvēt izlasi šajā gadā un parastā pasaules prakse ir tāda, ka ja tā nav kāda patiešām SUPERzvaigzne, tad ar tādiem spēlētājiem nākotnē arī vairs nerēķinās...katrā ziņā priekš kopējā klimata komandā- lūgties kādu spēlēt valsts izlasē(!!!)...cilvēkam pašam jāizvērtē kā un ko viņš savā dzīvē sasniegt...ja griesti SCHENKER līga vai ir doma, ka skauti te lērumiem lekšos 'smelt krējumu'...laiks rādīs...
2. Deveikusa panākumi 2007.gadā...kur tad tie ir, ja paņemam nost vienu nedēļas nogali ar divām spēlēm Latvijas kausā?
pāgājušā SCHENKER sezona vispār bija vērtējams kā izgāšanās...atrunas par ierobežotajiem resursiem šeit ir nevietā- pats klubs ir atbildīgs par tiem un Ozolnieku rocība nemaz tik maza nav...piemēram Cēsīm tā ir stipri mazāka, bet no tās masveida spēlētaju 'aizplūšana' nenotiek...jautājums ir par attieksmi pret spēlētājiem nevis rocību...
tad jau Lāse(!!!) ar saviem līdzekļiem arī var tagad sākt dziedāt šo atrunu 'dziesmu'...
3.Gada cēlājs. Korekti būtu šeit nelikt nevienu vai likt vismaz divus, jo šī tuvākajos gados būs dramatiska(!) problēma Latvijas volejbolam kko sasniegt starptautiskajā arēnā...Ko var Vensbergs bez Celitāna mēs redzējām gan izlasē (Olimpiskajā kvalifikācijā) gan tagad Lāsē...vienu lielu NEKO...
4.Nedaudz ar smaidu, bet par gada atklājumu liktu Lāses komandu- izskatās, ka daži, prom esot Celitānam, beidzot sākt atklāt to, ka ir kādreiz jāzaudē. Un ka arī to būtu laiks iemācīties darīt...
5.Libero. Šī ir otra lielā sāpe LV volejbolam. Jo Pļaviņš tomēr klasiskajam volejbolam vairāk ir vērtējams kā 'zudis'(jo ļoti veiksmīgi spēlē pludmales volejbolu) spēlētājs, bet Štālu pēdējā laikā nomoka veselības problēmas...bet aiz šiem spēlētajiem- bezdibenis ar dažām pazīmēm, ka tomēr nē...

Autoram lūgums koriģēt drukas kļūdas. Veinsbergs, Vavērs utt
, 2007-12-30 13:57, pirms 16 gadiem
Nevar nepiekrist autoram par tukšo gadu!

"tukšais gads" pamatojumi:
1. sievieshu volejbols iet uz leju ar katru dienu
2. tukshas tribines gan Schenkerā, gan izlases spēlēs
3. nav rezultātu, tapēc arī nav intereses par voleju tautai..
4. nav zvaigznes, tapēc arī nav intereses par voleju tautai..
5. ko volejbols kā sporta veids ieguva no dalības Eiropas līgā? nauda tur tika ielikta pamatīga...
6. jasakarto latvijas jaunatnes volejbola sistema!
7. federācijai jāveido tēls par sporta veidu kopumaa.. salidzinajuma ar citiem sporta veidiem volejbols iet tikai uz leju

Septinji fakti īpaši pat nepiedomājot! ja padomātu būtu daudz vairāk!
, 2007-12-30 14:08, pirms 16 gadiem
raksts patiesam labs un izsmeloss, paldies....
runajot par tam nominacijam, es ari zinatu ko... manuprat visas nominacijas ir izvirziti pareizie speletaji!!!
es vienigi varu novelet nakamajos gados sekmigakus sasniegumus... aaaa un runajot par tiem zaudejumiem, kas tika pieminei raksta, tad cik man zinams problemes ir veljoprojam ar alkaholisko izstradajumu paterinjiem.... tad nu luk piem izbraukuma speles ir nevis ka atbildes speles bet gan ka "tusinjsh", kura nevis ta kartigi noskanojas, bet gan izklaidejas, protam tas nenozime, ka visi ka viens to dara, bet nu tada ir skarba realitate....

veiksmi 2008 gada!!! =p
, 2007-12-30 14:11, pirms 16 gadiem
PRĪMAI

1. Uz leju iet vispār sieviešu sports un tā tendence nav tikai volejbolā. Jā sieviešu basketbols itkā ir pretim, lai gan jauniešu līmenī arī tur vairs tās spozmes nav.
2.Tukšas tribīnes ir ne tikai volejbolā. Tā gan nav atruna tagad, cik labi, ka esam turpat kur citi, bet to nevar tā izcelt kā voleja problēmu
3. Kam izņemot sieviešu basketbolu IR rezultāti?
4. Zvaigznes. Kas ir zvaigze? Cipruss? Sandis Valters? Šķēle? Daugaviņš(hokejs)? Verpakovskis(futbols)? Var jau iet basketbola ceļu un slavināt kkādas absolūtas viduvējības, bet atkal jau vēršu uzmanību par zvaigžņu daudzumu vispār Latvijas sportā
5. Ko Tu saproti ar pamatīgi ieliktu naudu. Precizē.
6. Te var tikai piekrist, bet ir viena pamatīga problēma, kas iegriež visiem- DZIMSTĪBA
7. Par kopējo tēlu- šeit gan piekrītu 100%

bet kopsummā- nokritizēt ir tik viegli...pat Tavus paša komentārus.
Piedāvā kko vietā...
, 2007-12-30 14:17, pirms 16 gadiem
domāju, ka raksts ir pietiekami objektīvs (ar pamatojumiem).. negribētu vairs iesaistīties šajās diskusijās! palikshu pie sava, ka kopejais volejbola līmenis tomēr iet uz leju... Ir atsevišķas lietas, kuras vērtēju pozitīvi, bet tās noteikti ir mazāk nekā negatīvās! Kopējā interese par volejbolu pēdējo gadu laikā noteikti ir kritusies! tur nu man piekritīs daudzi!

p.s. no Latvijas izlasei tuvu stāvošiem cilvēkiem zinu, ka alkohola lietošanas problema nav iemesls kapec komanda neveiksmīgi nostartēja Eiropas līgā! izlase mums ir jauna un mazpieredzejusi... tapec ari shie zaudējumi! grupa arī mums bija pietiekami speciga!
, 2007-12-30 14:48, pirms 16 gadiem
prima -> Par kopējo interesi pēdējos gados - domāju, ka drīzāk ļoti daudzi nepiekritīs. Tas, ka vidējais latviešu interneta lietotājs neinteresējas par to, nenozīmē, ka interese samazinās.
un par līmeņa krišanos - domāju, ka nepiekritīs vēl vairāk.

jā, droši vien PR problēma ir visaktuālākā. Olti taču arī noņēma nost no izlases menedžera amata?
, 2007-12-30 14:49, pirms 16 gadiem
Volejbols popularitates ziņā atpaliek no:
Basketbola - viennozimigi, baskettbola izlase uz parbaudes spelem savac pilnu arenu! kas bija ar voleju? uz Eiropas ligu atnaca ap 500 skatitajiem!

Futbols - viennozimigi, uz Eiropas čempja kvalifikacijas spelem naak vismaz paris tukstoshi lidzjuteju... pret specigam un labam komandam skonto stadions ir pilns!

Teniss - viennozimigi, uz Davis Cup spelem bija ap 2000 - 2500 skatitaju! Ja butu lielaka zale, domaju, ka buta atnakushi veel vairak!

Hokejs - bez komentāriem!

Cik skatītāju spēj sapulcināt volejbols? uz Schenker līgas finalu maximums 1500! par to uz ko spejiga Latvijas izlase mes redzejam vasaraa!

Kur tad ir volejbols?!?

Visu ieprieksh mineto sporta veidu galvenaa priekshrociba ir:
1. specigs PR (volejbolam ar teela veidoshanu nesokas nepavisam...) Volejbola federacijas vadibai vispar nav skaidribas cik tas ir svarigi!

2. zvaigznes precizak sakot "zvaigznites" - Basketbols - Biedriņš, Šķēle, Valteri u.c., Futbols - Verpakovskis, Pahars u.c. Teniss - Gulbis, Sevastova, Juška...

90to gadu vidu volejbols bija starp populārākajiem TOP5... tagad labi, ja TOP 10 iekļūs... teniss ir aizgajis garam viennozimigi, florbols un handbols arī!

skumji, bet fakts!
, 2007-12-30 14:56, pirms 16 gadiem
Domis > Olti nonēma no amata... Nekas! Nāks citi brieži (ērgļi) un turpinās vārīt to putru...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-30 20:43, pirms 16 gadiem
kaa Atvaram Vildem
, 2007-12-31 01:04, pirms 16 gadiem
Interesantas diskusijas
Par gada topu varētu it kā piekrist,
varbūt tiešām cēlēju liktu citu,jo Vensbergs šovasar izlasē spēlēja ļoti maz un tūlīt pēc traumas.te gan negribētu piekrist,ka bez Celitāna viņš tāds nebūtu.arī Lāses sakarā,domāju LV,kur spēlētāju resursi ir ļoti ierobežoti,jebkura komandas labākā spēlētāja zaudēšana,katrai komandai būtu robs.piem, Kuldīgai-Toms Šmēdiņš,Rīgai- Kalniņš,Ozolniekiem-Jamrovskis.Cits jautājums paši vainīgi,ka nemāk atrast pienācīgu aizstājēju.

Tomēr manuprāt vairāķ vai mazāk visi tomēr pārspīlējat volejbola lomu kā sporta veidu top3 LV un pat pasaulē.ok, pasaulē volejs sāk atgriezties (pasaules līgā tribīnes pārpildītas),bet LV tas nu nekad nebūs top3.Domāju, ka visi piekritīs man ke nevar salīdzināt volejbolu ar basketbolu un futbolu pasaulē un arī tai pašā LV,ne popularitātes ziņā (ar atsevišķiem izņēmumiem) ne PR veidošanā,ne apmeklētībā, ne spēlētāju algās utt.
Kāpēc neviens nepārdzīvo par handbolu,zāles futbolu,florbolu vai vēl kādu sporta spēļu komandu?Kāpēc viņiem nav nekas tāds kas ir basketbolam,futbolam,hokejam????
Katrā ziņā volejbolist domājams vēl teiks savu vārdu,jo šogad tiem ir kvalifikācija uz Eiropas čempionātu,kam arī novēlu veiksmi.
, 2007-12-31 22:19, pirms 16 gadiem
Celmin ja tu pats neko nesaproti no volejbola tad nevajag rakstit tik gudrus raksutus!!!!!!! Taka nozelojams esi tikai TU!
Galvenais ka Tu mums esi ta jau viss bus kartiba- idiots
Ilmārs Bricis
16

Neveiksmju gads biatlonā

Aizvadītais gads bijis viens no neveiksmīgākajiem Latvijas biatlonā, sportiskas neveiksmes mijās ar veselības problēmām un citām likstām vai pārpratumiem, kas liedza biatlonistiem kaut pietuvoties rezultātiem, kurus cerēja sagaidīt līdzjutēji.
Kimi Raikonens 2007. gadā kļuva par
pasaules čempionu. Foto: AFP
55

TOP20 notikumi pasaulē

Pienācis Jaunais 2008. gads. Piedāvājam ielūkoties, mūsuprāt, 2007. gada TOP20 pasaules notikumos, kas satricināja visu pasauli, tostarp arī Latviju. Notikumu secība izvēlēta nejauši.
Latvijas futbola izlases 
retais prieka mirklis.
Foto: Romans Kokšarovs (SA).
11

Izlases devušas cerības

Aizvadītais gads raibs bijis Latvijas futbola izlasēm vairākās vecuma grupās. Lai arī rezultāti nepārsteidz un dažbrīd pat apbēdina, ir pamats cerībām, ka nākotne būs ja ne rožaina, tad daudz veiksmīgāka.