Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

U20 izlases volejbolisti apspēlē arī vāciešus un iekļūst EČ finālturnīrā

U20 izlases volejbolisti apspēlē arī vāciešus un iekļūst EČ finālturnīrā
Armands Rokjāns. Foto: CEV

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase svētdien Daugavpilī ar panākumu noslēdza Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīru, tiekot pie ceļazīmes uz finālturnīru. Jau trešo vakaru pēc kārtas pārpildītā Daugavpils OC zālē Latvijas volejbola jaunā maiņa svinēja panākumu, šoreiz uzvarētu Vācijas vienaudži – 3:0.

Jau vēstīts, ka Latvijas jaunie volejbolisti pirmajā otrās kārtas turnīra mačā piektdien ar 3-1 (23:25, 25:18, 25:23, 25:23) pārspēja vienaudžus no Slovākijas, bet vakar vakarā ar 3-0 (25:20, 25:23, 26:24) pārspēja Horvātijas jaunos volejbolistus.

Divas uzvaras pirmajās divās turnīra spēlēs bija izcīnījuši arī mūsējo šīsdienas pretiniece Vācija. Arī šovakar Daugavpils OC brīvu vietu nebija, atmosfēra lieliska un Daugavpils pilsēta atkal apliecināja, kāpēc tiek uzskatīta par vienu no Latvijas volejbola galvaspilsētām.

Turnīra izspēles sistēma paredzēja, ka Eiropas čempionātam kvalificēsies piecu grupu uzvarētājas, kā arī trīs labākās otrās vietas ieguvējas. Aprēķini liecināja, ka mūsu puišiem šovakar pietiek ar diviem uzvarētiem setiem. Ar šo uzdevumu Mārča Obrumaņa vadītā vienība tika galā visai ātri. Spēles 57. minūtē cēlienā no otrās līnijas nebaidījās piespēlēt Latvijas U20 izlases viens no līderiem - kapteinis Armands Rokjāns, bet punktu otrajam setam lika Kristers Landzāns, tobrīd izvirzot Latviju vadībā ar 2-0 (25:23, 25:23). Jāpiemin, ka abu setu gaita bija visai līdzīga. To ievados nelielu pārsvaru iekrāja vācieši, bet abu turpinājumos un galotnēs vēsākas galvas bija mūsu puikām.

Trešo setu labāk iesāka Latvijas izlase (4:0), taču līdz seta vidum vācieši prata pietuvoties un pat izvirzīties vadībā – 11:10. Sekoja 4:0 izrāviens un skatītāju skaļi atbalstīta Latvijas izlase atkal pārņēma vadību – 14:11. To Latvijas volejbola jaunā maiņa pretiniekiem vairs neatdeva, svinot panākumu setā (25:23) un visā spēlē – 3-0 (25:23, 25:23, 25:23).

Latvijas izlases rindās rezultatīvākie bija visi trīs ierastie komandas uzbrukuma līderi. 16, 15 un 14 punktus guva attiecīgi Kristers Landzāns, Armands Rokjāns un Kristians Fokerots.

Šis panākums (pirmā vieta B apakšgrupā) Latvijai ļāvis iegūt ceļazīmi uz finālturnīru, kas norisināsies Grieķijā un Serbijā - no 26. augusta līdz 7. septembrim.

"Pirms mača bija aizdomas, ka šodien spēle varētu nebūt tik kvalitatīva. Bijām aizvadījuši divas pietiekami spraigas cīņas praktiski nemainīgā sastāvā, un bija jautājums, vai pietiks spēka un emociju trešajai spēlei. Pietika, un, skatītāju uz priekšu dzīti, mēs atradām motivāciju, lai uzvarētu vāciešus. Vācijas izpildījumā es neko jaunu neredzēju, salīdzinot ar divām viņu iepriekšējām spēlēm. Es pat gaidīju sīvāku viņu pretestību. Nebija tā, ka mēs visās darbībās būtu bijuši ļoti pārliecinoši, bet pēc divām iepriekšējām cīņām es no pretiniekiem gaidīju vairāk, jo viņiem, lai tiktu tālāk, bija nepieciešama uzvara vismaz ar 3-2,” pēc spēles teica Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans.

“Mēs zinājām, ka esam finālturnīrā pēc otrā seta, bet puišiem neteicām, jo parasti tāda rēķināšana ne pie kā laba nenoved. Mums treneru korpusā bija jautājums, ko darīt pēc otrā seta, bet puišiem acis dega, un zālē atmosfēra bija tik lieliska, ka kaut vai tikai tāpēc vien šodien bija jāuzvar. Īpaši motivācijas vārdi nebija nepieciešami,” piebilst treneris.

“Komandā izdevās iekļauties ātri, jo arī pirms tam biju spēlējis gan zāles, gan pludmales volejbolu un šī vecuma komandā biju spēlējis arī pirms trim gadiem. Tāpēc ātri izdevās saprast saspēli,” saka viens no Latvijas komandas līderiem Kristiāns Fokerots. “Latvijas izlasei padevās labas spēles. Es neteiktu, ka mums bija viens izteikts līderis, mēs visi varam labi spēlēt. Kādam vienā spēlē veicas vairāk, kādam – mazāk, un mēs nospēlējām kā komanda.”

"Ļoti liela,” par iespēju Kristiānu redzēt arī finālturnīrā saka volejbolists.

Galvenajam trenerim Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons un statistiķis Aivis Kokins.

Latvijas U20 izlase kvalifikācijas turnīrā Daugavpilī:

Pirmais temps: Eduards Dūdens ("Piejūra"/MSĢ), Daņila Mironovs ("Augšdaugava"), Marats Selivanovs (Jēkabpils "Lūši");
Cēlāji: Markuss Vensbergs ("Piejūra"/MSĢ), Ralfs Kļaviņš (Jēkabpils "Lūši");
"Libero": Gustavs Auziņš (RTU/"Robežsardze"), Ralfs Andrejevs ("Piejūra"/MSĢ);
Otrais temps: Leo Aleksandrs Štolcs, Kārlis Jaundžeikars (abi - Jēkabpils "Lūši"), Ņikita Dimitrijevs ("Ezerzeme"/DU), Matīss Šalkovskis, Kristiāns Fokerots (abi - "Piejūra"/MSĢ), Armands Rokjāns ("Ezerzeme"/DU);
Diagonāle: Kristers Landzāns (Jēkabpils "Lūši").

Latvija - Vācija (spēles ieraksts)


, 2024-04-07 19:54, pirms mēneša
Apsveicu! Cik un kuros gados Latvijai bija iepriekšējie finalturniri šajā vecumā grupā? Atstāt volejbola zemi Vāciju uz nulles ir vnk iespaidīgi.
, 2024-04-07 20:00, pirms mēneša
Raimonds Vilde Valdim Valteram nesen teica,ka Latvijas volejbols ir visu laiku zemākajā punktā.
, 2024-04-07 20:10, pirms mēneša
Lieliski! Obrumans malacis!
, 2024-04-07 20:23, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Raimonds Vilde Valdim Valteram nesen teica,ka Latvijas volejbols ir visu laiku zemākajā punktā.
cik tas ir nesen? pirms gada?
Ja Raimonds Vilde tā tiešām ir teicis (nezinu, vajadzētu avotu, lai pārliecinātos), tad viņš varētu būt viens no pirmajiem, kurš varētu par to arī publiski uzņmeties atbildību nevis atkal sūkstīties.
Jo tieši viņš kā izlases treneris 10 gadu garumā bija viens no tiem, kas radīja šo stagnāciju (ja nav izlases, tad nav arī sejas sporta veidam).
Izcils spēlētājs, iespējams, visu laiku labākais, bet diemžēl viduvējs un ļoti pārvērtēts treneris, kurš pats nespēja atzīt, ka ir attīstības traucēklis.
, 2024-04-07 20:24, pirms mēneša
bet jauniešu U-20 apsveicu ar fantastisko panākumu!
Bija lepnums skatoties!
, 2024-04-07 20:39, pirms mēneša
manic rakstīja: cik tas ir nesen? pirms gada?
Ja Raimonds Vilde tā tiešām ir teicis (nezinu, vajadzētu avotu, lai pārliecinātos), tad viņš varētu būt viens no pirmajiem, kurš varētu par to arī publiski uzņmeties atbildību nevis atkal sūkstīties.
Jo tieši viņš kā izlases treneris 10 gadu garumā bija viens no tiem, kas radīja šo stagnāciju (ja nav izlases, tad nav arī sejas sporta veidam).
Izcils spēlētājs, iespējams, visu laiku labākais, bet diemžēl viduvējs un ļoti pārvērtēts treneris, kurš pats nespēja atzīt, ka ir attīstības traucēklis.
Avots? Valda Valtera vadītais raidījums "Ģenerāļa un Buļa naglas" Nevis iepriekšējais raidījums, bet viens pirms tam. Valters teica, ka tā viņam teicis Vilde. Tas bija šajā martā.
, 2024-04-07 20:49, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Raimonds Vilde Valdim Valteram nesen teica,ka Latvijas volejbols ir visu laiku zemākajā punktā.
Nu vēl laikam kavējas atmiņās par "Radiotehniķa" zelta laikiem, kad bija PSRS čempioni un vicečempioni 80-tajos. Pieaugušo volejbols uz šī fona tiešām nokrities zemu. Bet nu jaunā maiņa rullē! Ir spēļu prakse augstā līmenī (Baltijas čempis), un rezultāts neizpalika!
, 2024-04-07 20:54, pirms mēneša
Jā, igauņi tajā laikā (80-tajos un 90-to sākumā ) bija tālu gan no Latvijas, gan Lietuvas. Tagad stabili abiem priekšā gan klubu, gan izlases līmenī...
, 2024-04-07 20:58, pirms mēneša
Nolikt uz lāpstiņām 3 valstis ar labām volejbola tradīcijām!
, 2024-04-07 21:00, pirms mēneša
To Latvijas volejbola jaunā maiņa pretiniekiem vairs neatdeva, svinot panākumu setā (25:13) un visā spēlē – 3-0 (25:23, 25:23, 25:23).Savāda spēles interpretācija!
, 2024-04-07 21:02, pirms mēneša
datmons rakstīja: Man jau šķiet, ka volejbols pasaules mērogā ir zemākajā punktā, bet ja ar vietējiem spēlētājiem var tikt uz Eč, tad cepuri nost!

Kāpēc zemākajā punktā?
, 2024-04-07 21:06, pirms mēneša
datmons rakstīja: Man jau šķiet, ka volejbols pasaules mērogā ir zemākajā punktā, bet ja ar vietējiem spēlētājiem var tikt uz Eč, tad cepuri nost!
Tu laikam zinošs volejbola tēmā, ja tik kategoriski spriedumi, ja?
, 2024-04-07 21:07, pirms mēneša
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nolikt uz lāpstiņām 3 valstis ar labām volejbola tradīcijām!
Ļoti gribētos, lai pieaugušo izlase kvalificētos 2026. gada Eiropas čempionātam.
, 2024-04-07 21:11, pirms mēneša
Volejbols 90-tajos bija daudz tuvāk basketbolam!
, 2024-04-07 21:11, pirms mēneša
datmons rakstīja: Tieši komersijas ziņā!

Volejbolā Earvin N'Gapeth 2m skatījumi vikipedia!(skaitās pats top atlēts)
Dāvim tikpat skatījumi!
Un agrāk bija vairāk skatījumu volejbolam?
, 2024-04-07 21:13, pirms mēneša
datmons rakstīja: Volejbols 90-tajos bija daudz tuvāk basketbolam!
Ne Tu zini volejbolu, ne ko. Ja nesaproti, tad nevajag tukšas runas. Man čoms ir volejbola treneris, tāpēc varu daudz ko uzzināt.
, 2024-04-07 21:17, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ne Tu zini volejbolu, ne ko. Ja nesaproti, tad nevajag tukšas runas. Man čoms ir volejbola treneris, tāpēc varu daudz ko uzzināt.
Es jau nesaku, ka spēlētāji ir sliktāki!
Vienkārši mārketings nav tik labs!

Paskaties kā NBA, Eirolīga strādā basketbolā!
, 2024-04-07 21:20, pirms mēneša
datmons rakstīja: Es jau nesaku, ka spēlētāji ir sliktāki!
Vienkārši mārketings nav tik labs!

Paskaties kā NBA, Eirolīga strādā basketbolā!
Tad runa tomēr nav par volejbola attīstību sportiskaja ziņā?
, 2024-04-07 21:22, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tad runa tomēr nav par volejbola attīstību sportiskaja ziņā?
Runāju par profesionālo volejbola attīstību, lai volejbolisti varētu pelnīt vairāk!
3x3 basis pelna, bīčs pelna, bet tāds smagsvars kā volejbols- pelna pārāk maz!
, 2024-04-07 21:24, pirms mēneša
datmons rakstīja: Runāju par profesionālo volejbola attīstību, lai volejbolisti varētu pelnīt vairāk!
3x3 basis pelna, bīčs pelna, bet tāds smagsvars kā volejbols- pelna pārāk maz!

Tu taču planē pa tēmām.
, 2024-04-07 21:41, pirms mēneša
datmons rakstīja: Es uzreiz apvienoju divus stilus

Jebkurā gadījumā tikt top16- nozīmē, ka būs interese no ārzemju klubiem!
Top 12.
, 2024-04-07 21:44, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Top 12.
Teams:
16
Qualified:
Organisers + 1st Rd winners + all 2nd Rd pool winners and three runners-up with best result

No pirmās kārtas jau kvalificējās- vadošās komandas!

No šīs kārtas- daudzas netiks!
, 2024-04-07 21:49, pirms mēneša
datmons rakstīja: Volejbols 90-tajos bija daudz tuvāk basketbolam!
Ja par Latviju - atceros klātienē apmeklētos mačus Daugavas sporta namā, kad Vildoga cīnījās ar Eiropas grandiem čempionu kausā. Fantastiska atmosfēra bija.
, 2024-04-07 21:49, pirms mēneša
datmons rakstīja: Teams:
16
Qualified:
Organisers + 1st Rd winners + all 2nd Rd pool winners and three runners-up with best result

No pirmās kārtas jau kvalificējās- vadošās komandas!

No šīs kārtas- daudzas netiks!
Taisnība. Mana kļūda. Ne tur paskatijos.
, 2024-04-07 21:50, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Apsveicu! Cik un kuros gados Latvijai bija iepriekšējie finalturniri šajā vecumā grupā? Atstāt volejbola zemi Vāciju uz nulles ir vnk iespaidīgi.
Neviens tā arī neatbildēja.
, 2024-04-07 22:01, pirms mēneša
Serbija, Grieķija
Bulgārija, Polija, Slovēnija, Horvātija, Somija, Francija(1st round)

2nd round- Turcija, Latvija, Ukraina, Austrija, Izraēla
Itālija, Spānija, Čehija!

Vācija, Nīderlande netiek uz finālturnīru!
, 2024-04-07 22:05, pirms mēneša
datmons rakstīja: Serbija, Grieķija
Bulgārija, Polija, Slovēnija, Horvātija, Somija, Francija(1st round)

2nd round- Turcija, Latvija, Ukraina, Austrija, Izraēla
Itālija, Spānija, Čehija!


Vācija, Nīderlande netiek uz finālturnīru!
Pag, Horvātija taču bija mūsu grupā.
, 2024-04-07 22:12, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Raimonds Vilde Valdim Valteram nesen teica,ka Latvijas volejbols ir visu laiku zemākajā punktā.
Šo varbūt skaļi jāpasaka par Futbolu. Volejbola jaunā paaudze ir ļoti stipra un prieks vērot spēlētāju attieksmi un darba ētiku.
, 2024-04-07 22:22, pirms mēneša
atmosfēra lieliska un Daugavpils pilsēta atkal apliecināja, kāpēc tiek uzskatīta par vienu no Latvijas volejbola galvaspilsētām.

Tur droši vien VISMAZ ceturtā daļa bija no Jēkabpils
, 2024-04-07 22:29, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Pag, Horvātija taču bija mūsu grupā.
Itålija, Horvātija uzvarēja savas grupas(kā Polija, Bulgārija), bet tā kā neuzvarēja kopējo grupu, tad bija jāspēlē nākošā kārta.

Vācija vai Horvātija- no Latvijas grupas tiek uz Eč!
, 2024-04-07 22:31, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Top 12.
Agrāk spēlēja ar 12 komandām, bet pārgājuši uz 16 komandām!
, 2024-04-07 22:37, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Neviens tā arī neatbildēja.
Team Latvia delights home crowd to qualify for #EuroVolleyU20M for first time in 20 years!
, 2024-04-07 22:48, pirms mēneša
man liekas, ka Vilde to teica pirms desmit gadiem.
, 2024-04-07 22:56, pirms mēneša
22-08-02 Bandiera dell'Italia Italia - Bandiera della Lettonia Lettonia 2 - 3 25:13 25:17 21:25 23:25 13:15

Itāļus uzvarējuši!
Celitāns arī tajā izlasē spēlēja?
, 2024-04-07 22:59, pirms mēneša
Classement final
Place Équipe
Médaille d'or Italie
Médaille d'argent France
Médaille de bronze Allemagne

5 Pologne
6 Ukraine
7 Slovaquie
8 Lettonie
9 Bulgarie

11 Croatie
12 Slovénie
Marta Levinska. Foto: Volejbols.lv

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Islandē piedzīvoja zaudējumu otrajā Eiropas Sudraba līgas mačā.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".