Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.

Gatavojoties Eiropas līgas sacensībām, Latvijas volejbolistes aizvadītās nedēļas nogalē pārbaudes spēlēs Tallinā divreiz piekāpās Igaunijas valstsvienībai, zaudējot ar 1-3 (8:25, 28:26, 22:25, 23:25) un 2-3 (23:25, 25:23, 22:25, 25:12, 9:15).

Šogad Eiropas Sudraba līgā spēlē 10 komandas. Latvijai bija paredzēts aizvadīt sešas spēles, turklāt – divreiz ar Ungāriju, taču vienu uzvaru Latvijas volejbolistes jau ir izcīnījušas, vēl nedodoties uz Islandi. No turnīra ir izstājusies Bosnija un Hercegovina, ar kuru Latvijai 26. maijā bija jāspēlē mājās. Tādējādi sabraukumā Rīgā Latvijas izlase aizvadīs vien spēli 24. maijā ar Gruziju.

Sievietēm Sudraba līgā sacensības norit četras nedēļas nogales pēc kārtas, sākot ar 16.-19. maiju un beidzot ar 7.-9. jūniju, Latvijas valstsvienībai startējot pirmajās trijās nedēļas nogalēs.

“Sākšu ar ko patiešām dīvainu. Esmu laimīgs, ka pirmo setu mačā ar igaunietēm zaudējām ar 8:25. Pēc tam mēs katrā no setiem cīnījāmies par uzvaru. Pagājušajā gadā mēs spēli bieži sākām ar uzvarētu pirmo setu, bet pēc tam gāja visādi. Mums ir jāuzvar beigās, un ar to esmu patiešām apmierināts šogad,” pirms došanās uz Islandi par sagatavošanās posmu teica Latvijas izlases galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. “Ir lieliski, ka izlasē ir 19 spēlētājas, bet treniņos var piedalīties pat 24 volejbolistes. Un spēles prasme pastāvīgi paaugstinās. 24 spēlētājas ir apmēram viena līmeņa.”

Uz Islandi brauks 13 spēlētājas – cēlājas Elvita Dolotova un Elza Reknere, pirmā tempa spēlētājas Lāsma Ozola, Karmena Struka un Junora Vagele, diagonālās spēlētājas Marta Kamēlija Levinska un Megija Dambrehte, otrā tempa spēlētājas Paula Nikola Ņečiporuka, Anija Jurdža, Agija Ankevica un Katrīna Struka un “libero” Sindija Bože un Linda Šteinberga.

“Tas nebija vienkārši, bet bija svarīgi izdarīt izvēli,” par sastāvu Islandes braucienam saka treneris. “Šobrīd tās ir vienas volejbolistes, pret Gruziju spēlēs jau nedaudz savādāks sastāvs, jo mums ir svarīgi ļaut spēlēt pēc iespējas vairākām spēlētājām.”

“Par abām pretiniecēm Islandē mums ir informācija no pārbaudes mačiem. Islande spēlēja ar Fēru salām un Ungārija – ar Slovākiju. Islandei ir trīs – četras interesantas spēlētājas, kurām ir arī neliela starptautisko spēļu pieredze. Tomēr Islande ir komanda, kas mums ir jāmēģina uzvarēt. Savukārt cīņa ar Ungāriju būs svarīga, jo tā ir komanda, kas pēdējās piecās Eiropas meistarsacīkstēs ir spēlējusi finālturnīrā. Viņas iesaista sastāvā arī dažas jaunās spēlētājas, taču tā būs spēcīga komanda, un tas būs labs Sudraba līgas sākums,” par pirmajām pretiniecēm teic Kaprioti.

Eiropas Sudraba līga

Kalendārs

Islande
17. majs Latvija – Islande
18. maijs Latvija – Ungārija

Latvija
24. maijs Latvija – Gruzija
25. maijs Latvija – Bosnija un Hercegovina 3-0 (25:0, 25:0, 25:0)

Ungārija
31. maijs Latvija – Ungārija
1. jūnijs Latvija – Somija

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols