Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Forda uzvara un maksimumu lietus Šefīldā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Forda uzvara un maksimumu lietus Šefīldā
Toms Fords

Anglijas pilsētā Šefīldā norisinājās divi pēdējie "Players Tour Championship" snūkera turnīru sērijas posmi. Viens no tiem jau noslēdzies, un tajā triumfējis Toms Fords. Abu posmu ietvaros tika sasniegti četri maksimālie breiki, no kuriem divi Dinga Junhui rēķinā.

"Players Tour Championship" 11. posmā savu otro titulu profesionālajā karjerā [iepriekšējais izcīnīts pagājušā gada "Players Tour Championship" 3. posmā] ieguva Toms Fords, finālā ar 4:3 pārspējot Mārtinu Guldu. Pirms tam, attiecīgi ceturtdaļfinālā un pusfinālā, 28 gadus vecais spēlētājs no Lesteras bija uzveicis arī nesen kā notikušā 2011. gada Apvienotās Karalistes čempionāta uzvarētāju Džadu Trampu, kā arī pasaules eksčempionu Greiemu Dotu.

Finālmača 1. freimā ar pēdējo melno bumbu uzvaru guva Gulds, bet nākamajos divos ar 66 un 60 punktu sērijām pārāks bija Fords. Pēc tam Gulds rezultātu līdzsvaroja, bet vēlāk ar 127 punktus lielu breiku atkal izvirzījās vadībā. Spēles 6. freimā dominēja Fords un panāca 3:3, bet izšķirošajā freimā viņš atspēlējās no nelabvēlīga rezultāta 8-41 un ar 66 punktu klīrensu nodrošināja uzvaru turnīrā.

"Visu cieņu spēlētājiem, kurus apspēlēju pagājušā gada PTC turnīrā, bet šo uzvaru vērtēju daudz augstāk tieši pretinieku dēļ. Tādu spēlētāju kā Džada Trampa un Greiema Dota uzveikšana dod man daudz pārliecības nākamajos lielajos turnīros," atzina uzvarētājs.

Četri maksimumi

"Players Tour Championship" pēdējos divos posmos sasniegti četri 147 punktu breiki. Vispirms 12. posma ietvaros savu pirmo maksimumu profesionālajā karjerā sasniedza velsietis Metjū Stīvenss, bet nedaudz vēlāk pie sava trešā maksimuma tika Dings Junhui. Pirmo reizi profesionālā snūkera vēsturē vienā dienā tika iespēti divi maksimālie breiki.

Pēc divām dienām "Players Tour Championship" 11. posmā Dings pievienoja vēl vienu maksimālo breiku savam rēķinam, bet dienu vēlāk savu trešo 147 punktu breiku sasniedza Džeimijs Koups.

"Players Tour Championship" 12. posma, kas iesākās Šefīldā, noslēgums sekos nākamā gada janvārī Vācijā, kur spēkus samēros 16 veiksmīgākie spēlētāji. Bet sēriju noslēdzošais finālturnīrs paredzēts martā.