Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: copmanis

Lietotāja viedoklis: Atskats uz PČ pludmales volebolā

Lietotāja viedoklis: Atskats uz PČ pludmales volebolā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: www.fivb.com

Šonedēļ noslēdzās pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Jau iepriekš tika ziņots par uzvarētājiem gan kungu gan dāmu konkurencē, tāpēc nedaudz atskatīsimies uz mūsu duetu paveikto šajās desmit dienās. Piedāvājam eSports.lv lietotāja copmanis viedokli par čempionātu un Latvijas dueta sniegumu tajā.

Inguna Minusa / Inese Jursone – dalīta 17.-32.vieta (7 balles no 10)

Meitenes (izliktas ar Nr.24) nospēlēja turnīru savu spēju robežās, kas arī atspoguļojas rezultātā. Pēc teicami aizvadītajām pirmajām divām grupu turnīra spēlēm sekoja loģisks zaudējums nākošajām pasaules čempionēm Rosa / Kesija (ASV) un diemžēl manuprāt tomēr negaidīti smags zaudējums pret neērtajām, bet ne neuzvaramajām, beļģietēm Lizbetei Van Brīdamai / Lizbetei Moā. Pārāk bieži mums noveicas ar pretiniecēm un tiek parādīts ne savu spēju sniegums. Uzbrūkot ar 31.7% (Inguna) realizāciju nav iespējams uzvarēt pat PČ lejasgala komandu. Manuprāt meitenes ir stabila WT pamatturnīru komanda, bet lai sasniegtu ko vairāk, ir vajadzīgs pielikt blokā (deviņos setos uz abām viens, un Ingunas darbība tajā vairāk izskatās pēc bloka imitācijas), Ingunai uzbrukumā (pret beļģietēm zem katras kritikas) un jābeidz tik daudz kļūdīties servēs (Inesei manuprāt beidzot ir jāsāk lietot gremdserve, kura viņai ir pietiekoši stipra, jo tikai regulāri izpildot šo elementu tas pārvēršas par spēcīgu ieroci). Ja meitenes spēs pielikt šajos elementos, tad uz nākošo PČ var braukt ar domu par 1/8 finālu.

Mārtiņš Pļaviņš / Lauris Iecelnieks – dalīta 37.-48.vieta (6 balles no 10)

Puiši ir tur, kur viņiem arī bija jābūt (izlikti ar Nr.38). Uzvara pirmajā spēlē par spēcīgajiem frančiem Sess / Sess (Nr.11) vairāk bija nejaušība. Turpmākās spēles parādīja, ka izvēlētā taktika sataupīt punktus PČ bija manuprāt pilnīgi aplama. Nu nevar tā vienkārši ielēkt šādā līmenī. Negribas īsti piekrist ekspertam A.Birzuļa kungam teiktajam attiecībā uz Lauri, jo servēs un blokā Lauris bija TOP līmenī (12 bloki 7 setos). Saprotams, ka viss tika norakts uzbrukumā. 44 no 102 realizētiem uzbrukumiem ir katastrofa kam piedevās vēl 17 kļūdas, bet ko gan varēja gaidīt, ja Lauris pat netika apostījis WT gaisotni. Tas gan droši vien novestu pie tā, ka mēs PČ redzētu tikai vienu mūsu puišu pāri, bet no otras puses, ko gan šis PČ deva Laurim un vai nebija tomēr labāk sākt uzreiz nevis ar PČ, kas sazin, varbūt Laurim nedrebētu rokas un kājas iznākot laukumā. Vismaz man skatoties spēles likās, ka Lauris ir satraucies ne pa jokam, bet lai no šā pāra sanāktu pasaules līmeņa duets, nekas pārdabisks jau nav jāizdara. Nevar noliegt, ka Mārtiņš ir viens no pasaules labākajiem aizsargiem (to pierāda arī PČ statistika, kur Mārtiņš ir 3.vietā) un celšana viņam nesagādā problēmas. Atliek sezonu līdz galam nospēlēt ar Lauri, lai viņš uzkrāj pieredzi, un pēc sezonas izvērtēt Laura progresu ne tikai uzbrukumā, bet arī celšanā, jo kas zin, varbūt nākošgad neviens vairs uz viņu speciāli neservēs. Nez kāpēc ir sajūta, ka šis duets neizjuks, pēc viena ne pārāk veiksmīga turnīra, bet kā jau katram mietam ir divi gali, arī Laura pilnīgā negatavība spēlēt šādā līmenī ir pārāk uzkrītoša un reizēm pat apnicīga vērojot spēli pie TV ekrāna. Katrā ziņā nākošā olimpiāde nav nereāls sapnis.

Aleksandrs Samoilovs / Ruslans Sorokins – dalīta 9.-16.vieta (9 balles no 10)

Kas to būtu domājis 9.vieta, 400 reinga punkti, 11000$, izlikti tikai ar Nr.31 un vienkārši perfekta spēle 1/16 pret spēcīgajiem brazīļiem Džo Billiju Masielu / Bruno Oskaru Šmitu (Nr.12). Spēle uzlabojās ar katru izspēlēto epizodi, un graujošs zaudējums olimpiskajiem čempioniem Todam Rodžeram / Filipam Dalhauzeram bija no sērijas „Ko tu stipram padarīsi”. Nu nav vēl Ruslans gatavs apspēlēt TĀDU bloku. Īsti neesmu pārliecināts, vai izveidojies spēcīgāks pāris par olimpiādes varoņiem Pļaviņš / Samoilovs, bet esmu pārliecināts, ka vārgāks jau nu nē. Serve Ruslanam ir ļoti spēcīga, 97km/h un 8 eisi turnīrā, tas jau ir pasaules TOP līmenis, kā bloķētājs Ruslans noteikti ir spējīgs pielikt, un ja atskaita spēli pret ‘’amīšiem’’ arī uzbrukums ir vajadzīgajā līmenī (to parādīja spēle pret brazļiem, 17 no 21 realizētu uzbrukumu pie nevienas kļūdas!) . Saša pierādīja, ka aizsardzība viņš pietiekoši stiprs ar lielu potenciālu progresēt šajā elementā, tikai teksti ‘’kā tā var spēlēt’’ , ‘’bļāviens’’ u.t.t. neko labu nākotnē nesola. Es gan neesmu pārliecināts kam tas bija adresēts pāriniekam vai sevis uzmundrināšanai. Katrā ziņā jau pašlaik puiši ir konkurēt spējīgs pāris, diemžēl kamēr reitingā netiks pieskaitīti PČ iegūtie punkti, WT posmus nāksies sākt no kvalifikācijas.

Manā skatījumā pāris Pļaviņš / Sorokins izskatās iespējami spēcīgākais variants, bet tas ir tikai mans amatiera viedoklis.

Kopumā ņemot sieviešu konkurencē nekāda pārsteiguma vai lielas izgāšanās nebija, visas TOP 6 komandas arī ieņēma vietas pirmajā sešiniekā. Pusfināli un fināli bija ļoti skatāmi un intrigas pilni, un ASV un Brazīlijas dueti pilnībā parādīja, kurš pašlaik dominē sieviešu pludmales volejbolā. Kā jau bija gaidāms, pēc olimpiādes Pekinā strauji no savām pozīcijām atkāpušās ķīnietes un arī vācietes, neskatoties uz lielo pārstāvniecību), ne ar ko īpašu nepaspīdēja.

Vīru konkurencē mani nedaudz pārsteidza amerikāņi, it kā zemākās raudzes medaļa rokā, bet salīdzinot ar olimpiādi tomēr solis zemāk. Kā vienmēr brazīļu un vāciešu pāri augšgalā, vienīgi izšķirošās cīņas par medaļām varēja būt ja ne trijos setos, tad vismaz ar spēli punkts punktā. Igauņi kā vienmēr līmenī, krieviem manuprāt izgāšanās, jo noteikti dalītas 17.-32.vietas vietā viņi cerēja uz kādu no medaļām. Neliels pārsteigums ir vietas no 9.-16. Kur atrodas daudz rangā zemu izliktu pāru, protams lielākais prieks, ka šajā sarakstā ir arī Latvijas karogs.

P.S. Lai veicas pāriem turpmākajoes pasaules kausa!


, 2009-07-05 22:18, pirms 15 gadiem
"Negribas īsti piekrist ekspertam A.Birzuļa kungam teiktajam attiecībā uz Lauri" - Esporta lietotāju zināšanu līmenis, jau sāk pāraugt treneru līmeni. Par to liels prieks!

Divi mani komentāri, kā lasītāja uzrakstītā lasītājam:
"Servēs un blokā Lauris bija TOP līmenī (12 bloki 7 setos)" nedomāju ka galvenais laba/slikta bloka rādītājs ir tieši izdarīto bloku daudzums, kaut arī saistība tur protams ir.
"Tikai teksti ‘’kā tā var spēlēt’’ , ‘’bļāviens’’ u.t.t. neko labu nākotnē nesola" pirmkārt - kāpēc nesola. otrkārt - tie komentāri ir pašam par sevi nevis par Sorokina spēli
, 2009-07-05 22:38, pirms 15 gadiem
To neznez - Atkal Tu, sap... laiks un materiaals
Nee ok, varbuut vajadzeeja saskaitiit labas un sliktas serves Tavupraat
Par Sashas komentiem, man vairaak likaas, ka vinja auroja un Ruslanu, kad vinjs pilniigaa iestreega amiisha blokaa, kuraa momentaa vareeja saprast par to ka uz sevi? Tu biji Norgee?
, 2009-07-05 22:50, pirms 15 gadiem
nu par to ka uz sevi ir 2 apstākļi:
1. Kopā spēlējot ar Pļaviņu spēles laikā nekad netika izteikti pārmetumi vienam pret otru
2. Vecais Samoilovs laikam bija ieviesis kultūru kad vēl bija S/P ka spēles laikā nedrīkst izteikt pārmetumus viens otram, jo tas uzreiz čakarē spēli.

par tavu komentāru par servēm - mana doma bija, ka labi uzlikts bloks ne vienmēr rezultējās ar punktu, vai reālu bumbas bloķēšanu, bet vienkārši tas traucē pretiniekam uzsist normāli, kas liek katot, vai arī uzsist ne tā kā gluži vaidzētu. ar domu - ne visu labumu/sliktumu var izteikt skaitļos.

P.S. laiks un materiāls tev nesāpēja, kad šito rakstu cepi
, 2009-07-05 23:10, pirms 15 gadiem
Ok, bet mekleet jeegu plikos statos jau nav pareizi, vienkaarshi tie tiek piemineeti, lai buutu kaads taustaams fakts

P.S. Saape paargaaja, jo pat TU speeji izlasiit visu liidz galam
Parasti jau Tev visi raksti no malas ir metami. Peace.
, 2009-07-05 23:25, pirms 15 gadiem
es varu pateikt ka tas viss ir sūds kas tur uzrakstīts, tīri lai tev nebojājās iespaids
, 2009-07-05 23:48, pirms 15 gadiem
neznez rakstīja: es varu pateikt ka tas viss ir sūds kas tur uzrakstīts, tīri lai tev nebojājās iespaids
nepabeidzi teikumu
.... iespaids par mani
, 2009-07-06 18:09, pirms 15 gadiem
Paldies, copmani, par rakstu! Ja godīgi, - gaidīju kaut ko no tevis.

Saki, lūdzu, kur dabūnama spēlētāju (pāru) individuālā statistika, ar kuru tu tik ļoti vaiksmīgi operē!
, 2009-07-11 11:38, pirms 15 gadiem
Nu, paldies, par rakstu, izlasīju, tikai tāds mazliet saraustīts, bet Copmanis jau nav žurnālists.
, 2009-07-11 11:39, pirms 15 gadiem
janisC rakstīja: Paldies, copmani, par rakstu! Ja godīgi, - gaidīju kaut ko no tevis.

Saki, lūdzu, kur dabūnama spēlētāju (pāru) individuālā statistika, ar kuru tu tik ļoti vaiksmīgi operē!
Info ir FIVB mājaslapā.
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
2

Ēbere/Konstantinova Madridē piekāpjas galvenajām favorītēm un turpinās rīt

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) otrajā mačā zaudēja (21:16, 18:21, 10:15) pirmo kopīgo turnīru aizvadošām spānietēm Marijai Karro/Sofijai Gonsalesai (#1) un ieguva otro vietu A grupā.
Deniela Konstantinova un Līva Ēbere. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova Madridē sāk ar uzvaru pār polietēm

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) pamatturnīra pirmajā mačā apspēlēja (21:19, 21:18) polietes Martu Lodeju/Jūliju Kelaku (#8).
Olivers Bulgačs. Foto: Artūrs Stiebriņš / CEV

Latvijas dueti Itālijā un Ķīnā neiekļūst "Futures" turnīru pamatsacensībās

LETA. Latvijas duets Olivers Bulgačs un Markuss Graudiņš ceturtdien nepārvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Červijas "Futures" turnīra kvalifikāciju, bet Bruno Bulgačs/Sandris Bērziņš neiekļuva pamatturnīrā tāda paša ranga sacensībās Ķīnas pilsētā Uhaņā.