Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Bertāns ar Kroģeri šonedēļ, ne bez piedzīvojumiem, startēs Drift Masters 1.posmā

Bertāns ar Kroģeri šonedēļ, ne bez piedzīvojumiem, startēs Drift Masters 1.posmā
Edgara Kroģera jaunais auto

Latvijas PRO drifta sportisti savu 2024.gada sezonu uzsāka Omānā, bet nu ir laiks uzsākt sezonu Eiropā. Nedēļas nogalē, Spānijā, Ricardo Tarmo trasē Valencijā notiks ''Drift Masters'' pirmais no 6 sezonas posmiem. 2024.gada sezonā divi Latvijas PRO braucēji - Nikolass Bertāns un Edgars Kroģeris, aizvadīs pilnu sezonu.

Iziet uz starta Spānijā ir ļoti svarīgi sezonas kopvērtējumam, tāpēc sportisti nevienu brīdi neatmeta domu, tur piedalīties, taču bija kāds bet.

Noslēdzoties Omānas drifta čempionātam, abas sportistu mašīnas tika ievietotas atpakaļ konteinerī un uzsāka ceļu uz Latviju. Dažādu pasaulē notiekošo iemeslu dēļ, ceļš no Omānas aizņēma vairāk laiku kā plānots. Jau aptuveni aprīļa vidū sportisti saprata, ka mašīnas nebūs tik laicīgi, lai tās apkoptu un sagatavotu Eiropas sezonai. Tuvojoties saņemšanas datumam, sākās pārsteigumi. Ja bija cerība, ka mašīnas ienāks ātrāk kā plānots, tās ienāca vēlāk, un visu laiku saņemšanas laiki tika mainīti.

Edgars Kroģeris, kuram izrādās visu ziemu slepenībā būvējās jauns auto, pieņēma lēmumu negaidīt un necerēt uz konteinera atnākšanu laikus, bet, pieslēdzot visu savu komandu, mēģināt pirms termiņiem pabeigt jauno auto. Jaunais auto tika pabeigts sestdien, kam sekoja pirmie testi, un tad sekoja atkal nianšu regulēšana u.t.t. testi svētdien, un svētdienas naktī noslēdzošie darbi. Svētdienas naktī Kroģera komanda ar jauno auto uzsāka ceļu uz Spāniju, un nu jau veiksmīgi tā ir ieradusies galamērķī, lai gatavotos sacensībām.

Nikolasam Bertānam ar komandu šajā situācijā varianta B īsti nebija. Bija opcija aizņemties no kāda drifta auto, bet savs ir savs, tāpēc B plāns īsti aktualizēts netika, bet cerēts, ka plāns A izdosies. Pirmdienas rītā tika saņemts info, ka konteineris ir ieradies Rīgā. Ar lielu cerību komanda gatavojās, ka konteineri saņems vakarā un varēs doties pa taisno uz Spāniju, bet diemžēl konteineri nesaņēma. Tomēr cerība vēl netika atmesta, opcija paspēt uz Spāniju vēl bija. Konteineri komanda saņēma otrdienas rītā 09:00, kad nekavējoties mašīnas tika izkrautas un pārkrautas, lai pa taisno, bez jebkādiem testiem, dotos uz Spāniju. Mašīna tika ierūcināta tikai, lai pārbrauktu no konteinera uz treileri. Arī Bertāna komanda ir devusies ceļā, bet pēc visiem aprēķiniem piektdienas rītā uz treniņiem Nikolass būs uz starta.

Līdz ar to jāsaka, ka abi sportisti izies uz starta Drift Masters 1.posmā Spānijā. Atliek novēlēt veiksmi un izdošanos.

Piektdienā Spānijā notiks treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni, bet sestdien galvenās cīņas, jeb Tandēmu TOP32, kas ir lielākais uzdevums, jo tandēmiem kvalificēsies tikai labākie 32 sportisti no 55 dalībniekiem.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe Bluša


Kārlis Alberts Reišulis. Foto: no sportista arhīva

Kārlis Reišulis: "Slikts pirmais brauciens ar pārāk daudz kļūdām"

18. un 19. maijā Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē norisinājās Eiropas čempionāta EMX250 ceturtais un EMX125 piektais posms motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Alberts Reišulis, kurš savā klasē divu braucienu summā ierindojās piektajā vietā, un Markuss Ozoliņš, kuram kopvērtējumā 14. vieta.
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Jonass: "Kopumā nedēļas nogale izdevusies, sevišķi svētdiena"

Pagājušajā nedēļas nogalē, 18. un 19. maijā, Francijā, "St Jean d’Angely" mototrasē noskaidroti pasaules čempionāta septītā posma motokrosā uzvarētāji. Prestižajā MXGP klasē Pauls Jonass ("Standing Construct Honda MXGP Team") divu braucienu summā izcīnīja piekto vietu un saglabāja savu "Top 5" pozīciju sezonas kopvērtējumā.
Vaidots Žala/Ivo Pūķis. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Žala/Pūķis Lietuvas rallija čempionāta pirmajā posmā piedzīvo neveiksmi

Vaidots Žala un Ivo Pūķis aizvadījuši pirmās kopīgās sezonas sacensības, piedaloties Lietuvas rallija čempionāta atklāšanas posmā "7bet Gravel Fest Rally Lazdijai". Diemžēl tika pieļauta kļūda, kam sekoja sods un zudušas cerības uz uzvaru.