Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Žala/Pūķis Lietuvas rallija čempionāta pirmajā posmā piedzīvo neveiksmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Žala/Pūķis Lietuvas rallija čempionāta pirmajā posmā piedzīvo neveiksmi
Vaidots Žala/Ivo Pūķis. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Vaidots Žala un Ivo Pūķis aizvadījuši pirmās kopīgās sezonas sacensības, piedaloties Lietuvas rallija čempionāta atklāšanas posmā "7bet Gravel Fest Rally Lazdijai". Diemžēl tika pieļauta kļūda, kam sekoja sods un zudušas cerības uz uzvaru.

Rallijā startēja 77 ekipāžas, kas divās dienās mēroja kopumā 12 ātrumposmus ar kopējo garumu 100 kilometri. Pirmajā dienā tika veikti četri, otrajā - pārējie astoņi ātrumposmi.

Lietuviešu pilota Žalas un viņa stūrmaņa Pūķa ekipāža šogad startē ar "Škoda Fabia SRT Proto" automašīnu. Sacensību pirmajā ātrumposmā izdevās uzvarēt, savukārt uz otrā ātrumposma startu sportisti ieradās pāragri, kā rezultātā tika pie piecu minūšu soda, kas viņus tobrīd atmeta uz 73. pozīciju. Pūķis atzina, ka tā bijusi viņa kļūda. Pēc pirmās dienas, lai gan sekoja uzvara vēl vienā ātrumposmā, ekipāža no sacīkstēm izstājās.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Vlads Jurkevičs ("Škoda Fabia Rally2 evo"), kurš visu sacīksti aizvadīja atrodoties otrajā pozīcijā, bet uz pirmo pacēlās vien noslēdzošajā, "Power Stage" ātrumposmā, kad bija pārliecinoši ātrākais un aizsteidzās priekšā Giedjus Notkus ("Škoda Fabia R5") ekipāžai, uzvarot ar pusotras sekundes pārsvaru. Notkus mašīnai bija radušās problēmas ar stūres pastiprinātāju.

Trešo vietu izcīnīja Roks Steponavičs ("Škoda Fabia R5"). Viņš finišā uzvarētāju ekipāžai zaudēja 20 sekundes, bet bija saņēmis divus piecu sekunžu sodus par nekorektu līkumu izbraukšanu pirmajā un ceturtajā dopā.

Uz starta izgāja vēl dažas latviešu ekipāžas. Kārlis Folkmanis/Gundars Pečaks ("Mitsubishi Lancer Evo VI") bija ceturtie LARČ6 grupā un 24. vietā absolūti, savukārt Reinis Trūps/Beate Klipa ("Honda Civic Type-R") ierindojās ceturtajā pozīcijā LARČ8 ieskaitē un 43. vietā absolūti. Andris Mālnieks lasīja stenogrammu Algirdam Talutim un ekipāža startēja ar "Can-Am Maverick X3" bagiju. SSV klasē piektā vieta, bet kopējā vērtējumā 54. vieta.

Rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv