Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:320, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Arī šogad finālā Kanāda pret Krieviju

Arī šogad finālā Kanāda pret Krieviju
Divu vārtu autors Dereks Rojs (no labās)
Foto: AP

Pasaules hokeja čempionāta otrajā pusfinālā Kanāda ar 3:1 pieveica Zviedriju un iekļuva finālā, kur pagājušā gada fināla atkārtojumā svētdien spēkosies ar Krieviju, bet cīņā par 3.vietu sacentīsies ASV un Zviedrija.

Kā pirmie finālā šodien iekļuva krievi, kuri ar 3:2 pieveica ASV komandu. Krievu pretinieks finālā noskaidrojās Kanādas un Zviedrijas izlašu spēlē. Abas komandas šajā čempionātā demonstrē skatāmu hokeju, tāpēc bija pamatotas cerības sagaidīt labu spēli.

Senluī triks, Kanāda vadībā

Atšķirībā no vakardienas pusfināla pret Latviju (4:2), Kanāda šodien jau ar pirmajām minūtēm spēlēja ar pilniem apgriezieniem. Mača trešajā minūtē Stīvs Stemkoss ar Martins Senluī izslidoja divatā pret vienu zviedru aizsargu, bet Stemkoss kļūdījās piespēlē. Kanādieši spēlēja aktīvāk un 7.minūtē atklāja spēles rezultātu. Senluī tika atstāts viens aiz vārtiem, un Tampabejas ''Lightning'' uzbrucējs piemuļķoja gan zviedru aizsargus, gan vārtsargu Junasu Gustavsonu, piespēlējot nepiesegtajam Derekam Rojam, kurš guva vieglus vārtus – 1:0. Kādu laiku vēl uzbruka Kanāda, bet pēc tam spēle izlīdzinājās.

13.minūtē labā pozīcijā zviedriem nokļuva Matiass Veinhandls, taču viņa metienu paņēma Dveins Rolosons. Turpinājumā Zviedrija ieguva skaitlisko vairākumu, kurā skandināvi pāris reizes bīstami uzmeta par Rolosona vārtiem, bet izlīdzinājumu panākt nespēja. Perioda beigu daļā spēle pārsvarā notika Kanādas aizsardzības zonā. Pēc pirmajām 20 minūtēm 1:0 Kanādas labā.

Neiemet tu, iemet tev

Otro periodu pārliecinoši un ļoti apņēmīgi sāka zviedri, kuri dominēja laukumā un izveidoja ne mazums nesliktu vārtu gūšanas iespēju, taču viņus pievīla realizācija, un lieliski Kanādas vārtos turpināja darboties Rolosons. Kanādieši sodīja zviedrus par viņu izšķērdību. Perioda vidū pie zilās līnijas ripu pazaudēja Karls Gunarsons, to savāca Maiks Fišers un metās zviedru vārtu virzienā, bet pats nemeta, tā vietā piespēlēja atpakaļ Šonam Horkofam, kurš panāca 2:0 Kanādas labā.

Pusminūti vēlāk noraidījums zviedram Antonam Strolmanam, un kanādieši ieguva vairākumu, kura realizācijai bija nepieciešamas tikai 15 sekundes. Gustavsons atvairīja Denija Hītlija metienu, bet pirmais pie ripas tika Rojs, kurš guva savus otros vārtus šajā mačā – 3:0 pārliecinoši vadībā pasaules vicečempioni. Pagāja dažas minūtes, kamēr zviedri atguvās pēc šoka, un perioda beigās viņi pat ieguva vairākumu, taču atkal nekā. Pēc otrā perioda diezgan drošs trīs vārtu pārsvars Kanādai – 3:0.

Kanāda nosargā pārsvaru un iekļūst finālā

Ņemot vērā trīs vārtu pārsvaru, Kanāda pēdējā periodā izvēlējās spēlēt kā otrais numurs. Zviedri daudz turēja ripu, neslikti kombinēja, bet ar vārtu gūšanu nesekmējās. Perioda piektajā minūtē kanādieši varēja pielikt punktu zviedru izredzēm uz izglābšanos, kad neviena nepiesegts no vārtu priekšas spēcīgi meta Skotijs Apšols, bet viņa metienu spēja tvert Gustavsons. Zviedri devās kārtējā Rolosona vārtu iekarošanas gājienā, un šoreiz viņi guva panākumu.

Perioda 5.minūtē Rolosons atvairīja Tonija Mortensena metienu, taču Luī Eriksona raidījums no neliela attāluma Kanādas vārtsargam nebija ''pa zobam'' - 3:1, un zviedru situācija izskatījās nedaudz pozitīvāka. Dažas minūtēs vēlāk skandināvi tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču nospēlēja bezcerīgi, divu minūšu laikā pat nespējot izvietoties Kanādas zonā. Turpinājumā labu momentu izniekoja Eriksons. Mača beigās Kanādai izdevās atvirzīt spēli prom no savas zonas. Nepilnas divas minūtes pirms mača beigām zviedri nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču atspēlēties viņiem neizdevās. Kanāda uzvarēja ar 3:1 un trešo gadu pēc kārtas iekļuva finālā.

Kanāda svētdien plkst.21:30 finālā tiksies ar Krieviju, kas būs pērnā gada fināla atkārtojums. Toreiz papildlaikā ar 5:4 uzvarēja krievi. Pirms tam gan vēl plkst.17:00 tiks aizvadīta spēle par trešo vietu, kurā ASV spēkosies ar Zviedriju.

Pasaules čempionāts hokejā, ceturtdaļfināls

Kanāda – Zviedrija 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Vārti: 6:51 Rojs (Senluī, Stemkoss) 1:0, 29:53 Horkofs (Fišers) 2:0, 30:38 Rojs (Hītlijs) 3:0, 46:14 Eriksons (Mortensens) 3:1
Metieni: 29:26
Vārtsargi: Rolosons – Gustavsons
Soda minūtes: 10:6

Izmantotie resursi:
iihf.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-08 23:27, pirms 15 gadiem
SPēle laba! Ceru CAN uzraus RUS, tiešām ceru!

šodien Kanāda speleja kaut kā sev neierasti, vairak no aizsardzibas, bet tas attaisnojas un GK SUPER spēle!
, 2009-05-08 23:28, pirms 15 gadiem
Milzu finals! jaredz! :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ovechkin8
Slēpts komentārs: Archa992
Slēpts komentārs: ovechkin8
, 2009-05-08 23:29, pirms 15 gadiem
Kanāda būs čempi
Slēpts komentārs: Chikotilo
, 2009-05-08 23:29, pirms 15 gadiem
Nu tad atkal mūs saldais ēdiens gaida!
, 2009-05-08 23:29, pirms 15 gadiem
maRo rakstīja: SPēle laba! Ceru CAN uzraus RUS, tiešām ceru!

šodien Kanāda speleja kaut kā sev neierasti, vairak no aizsardzibas, bet tas attaisnojas un GK SUPER spēle!
Vairaak jau patika ASV Krievija speele
Slēpts komentārs: ovechkin8
, 2009-05-08 23:29, pirms 15 gadiem
Kanāda pēc 3:0 atkal "iesēdās" aizsardzībā un atdeva zviedriem iniciatīvu. Pret krieviem viņi šādi nedrīkst spēlēt citādi beigsies tāpat kā pagājušogad. Par skaistu finālu svētdien!
Slēpts komentārs: āris spāre
Slēpts komentārs: ovechkin8
Slēpts komentārs: kruminch
Slēpts komentārs: ovechkin8
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Rolands Rumba
Slēpts komentārs: āris spāre
, 2009-05-08 23:31, pirms 15 gadiem
Žēl, ka Zviedri zaudēja, bet cerams Kanāda sakapās krievulēnus.
Slēpts komentārs: ovechkin8
Slēpts komentārs: MeGaPiiLe
, 2009-05-08 23:31, pirms 15 gadiem
Rumbish rakstīja: Tev pie ārsta negribas aiziet un pārbaudīt galvu!???????
a Tev? ironiju nesaproti, pats vainīgs
Slēpts komentārs: ovechkin8
, 2009-05-08 23:32, pirms 15 gadiem
Kanadiesi jau diezgan stipri taupas, samet vartus un tad nomet tempu. Finala jau drosi vien liks visus spekus ara, krieviem tiesam maz izredzu.
Slēpts komentārs: ovechkin8
, 2009-05-08 23:32, pirms 15 gadiem
cerams būs tikpat interesanti un dramatiski kā pagājušogad!!
Slēpts komentārs: vins4
Slēpts komentārs: Chikotilo
Slēpts komentārs: ovechkin8
Slēpts komentārs: karliss
Slēpts komentārs: MJ2323
Slēpts komentārs: Rolands Rumba
, 2009-05-08 23:33, pirms 15 gadiem
Par Kanādu!! un pret krieviju!!!
Oļegs Znaroks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
76

Znaroks izlasi trenēs arī turpmāk

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans atklājis, ka panākta konceptuāla vienošanās ar Oļegu Znaroku par Latvijas valstsvienības galvenā trenera darba turpināšanu, vēsta laikraksts "Diena".
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
38

eSports.lv vērtē Latvijas hokeja izlasi

Pēc veiksmīgi aizvadītā pasaules hokeja čempionāta Šveicē, kurā Latvijas valstsvienība izcīnīja augsto septīto vietu, mūsējiem prēmijas vēl nav izdalītas. Tikmēr portāls eSports.lv pasteidzies "izlikt atzīmes" katram mūsu hokejistam, ar ko arī piedāvājam iepazīties.
Martins Senluī demonstrē savu tehniku
Foto: AP
32

Kanādieši - izcilnieki statistikas rādītājos

Vakar vēlu vakarā noslēdzās 2009. gada pasaules čempionāts hokejā. Par čempioniem kļuva Krievijas izlases hokejisti, savukārt Latvijas valstsvienība izcīnīja cienīgo 7. vietu. Pienācis laiks atskatīties uz turnīra statistikas rādītājiem.