Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugers: ''Varu būt arī uzbrūkošāks. Ceru, ka šeit varēšu to parādīt''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bļugers: ''Varu būt arī uzbrūkošāks. Ceru, ka šeit varēšu to parādīt''
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, nonākt Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vankūveras "Canucks", cer uzlabot savu spēli uzbrukumā, sarunā ar kluba preses dienestu un žurnālistiem uzsvēra hokejists.

Jau ziņots, ka "Canucks" ar Bļugeru, kuram bija neierobežoti brīvā aģenta statuss, noslēgusi līgumu uz vienu sezonu par 1,9 miljoniem ASV dolāru. "Komanda pēdējo gadu laikā ir mainījusies, taču redzu, ka virziens ir pareizais. Nevaru sagaidīt, kad iepazīšu savus jaunos komandas biedrus," savu nonākšanu "Canucks" klubā komentēja Bļugers.

"Canucks" pašreizējais ģenerālmenedžeris Patriks Allvins un prezidents hokeja jautājumos Džims Raterfords nesen strādāja Bļugera iepriekš pārstāvētajā Pitsburgas "Penguins". "Esmu ar viņiem kopā strādājis un domāju, kas tas šo procesu paātrināja, jo viņi pazīst mani ne tikai kā spēlētāju, bet arī kā personību. Tas šo darījumu padarīja ērtāku," secināja hokejists.

"Canucks" galvenais treneris Riks Tokets arī savulaik strādājis "Penguins" organizācijā. "Šodien ar viņu runāju, esmu runājis arī hokejistiem, kuri spēlējuši pie viņa un dzirdēju labas lietas," atklāja Bļugers.

Bļugers spēlēs vienā klubā, kurā paspārnē ir iepriekšējā sezonā NHL debitējušais latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš bija viens no celmlaužiem ceļā uz Latvijas hokeja vēsturē pirmo medaļu pasaules čempionātos. "Bija fantastiski to redzēt un katru rītu celties, lai noskatītos labākos momentus. Domāju, ka viņi bija pelnījuši sagaidīšanu un tās svinības," atzina Bļugers, pieminot arī Šilova lielisko sniegumu.

Latvijas uzbrucējs šo sezonu iesāka "Penguins" komandā, bet martā viņš tika aizmainīts uz Lasvegasas "Golden Knights" vienību, ar kuru izcīnīja Stenlija kausu. "Bija ļoti izaicinoša sezona, jo sākumā bija jācīnās ar traumu, bet pēc tam bija maiņa. Šajā laikā ļoti daudz iepazinu sevi un guvu pieredzi, nonākot situācijās, kurās pirms tam nebiju bijis," stāstīja Bļugers.

Allvins, komentējot Bļugera pievienošanos, uzsvēra, ka latviešu hokejists stiprinās komandas sastāvu, tajā skaitā spēli mazākumā, kuru nepieciešams uzlabot. "Mana spēle ir vairāk aizsardzības tipa, jo īpaši mazākumā. Taču varu būt arī uzbrūkošāks, nekā to līdz šim esmu parādījis. Ceru, ka varēšu to parādīt Vankūverā. Protams, arī progresēt un būt labāks spēlētājs," uzsvēra Bļugers.

Pitsburgā Bļugers pavadīja NHL karjeras pirmās četrarpus sezonas. NHL regulārajā čempionātā viņš laukumā devies 268 mačos, kuros guvis 98 punktus (35+63), kā arī iekrājis pozitīvu lietderību +22.

Bļugeru 2012.gadā "Penguins" komanda izvēlējās NHL drafta otrajā kārtā ar 52.numuru.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2023-07-01 23:41, pirms 11 mēnešiem
Būs labi. Abiem. Redzēsim foršas spēles.

  +4 [+] [-]

, 2023-07-01 23:48, pirms 11 mēnešiem
Jācer, ka džekam dos spēles laiku, un tad pārējo laiks rādīs

  +2 [+] [-]

, 2023-07-02 00:40, pirms 11 mēnešiem
Slauka1267 rakstīja: Jācer, ka džekam dos spēles laiku, un tad pārējo laiks rādīs
Bļugers Canucks tika ņemts kā trešās maiņas centrs, vismaz tik daudz esmu dzirdējis.

  +3 [+] [-]

, 2023-07-02 01:10, pirms 11 mēnešiem
1,9 tas nav maz vienai sezonai. Tātad, mazliet rēķinās. Super

  +1 [+] [-]

, 2023-07-02 19:21, pirms 11 mēnešiem
Viņu paņēma mazākumam, tas pats, kas ar Pitsburgu. Atliek apšam pierādīt, ka var dabūt ripas tīklā.

     [+] [-]

, 2023-08-02 01:46, pirms 10 mēnešiem
Man vienīgam 5diena liekas stulba no 16-18?