Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balinskis: "Ar Floridu sarunas sākās oktobrī. Viņi sekoja līdzi visu sezonu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balinskis: "Ar Floridu sarunas sākās oktobrī. Viņi sekoja līdzi visu sezonu"
Uvis Balinskis. Foto: Bílí Tygři Liberec

Otrdienas vakarā Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Floridas "Panthers" paziņoja par viena gada līguma noslēgšanu ar Uvi Balinski. Latvijas izlases aizsargs sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja, ka sarunas sākušās rudenī un ka pirms līguma parakstīšanas viņam bijusi sapulce ar visiem "Panthers" galvenajiem cilvēkiem.

Uvis Balinskis kļuvis par astoto Latvijas hokejistu, kuram šobrīd ir spēkā esošs līgums ar NHL komandu. Viņš pievienojies vārtsargiem Elvim Merzļikinam (Kolumbusas "Blue Jackets") un Artūram Šilovam (Vankūveras "Canucks"), aizsargam Kristiānam Rubīnam (Kalgari "Flames") un uzbrucējiem Teodoram Bļugeram (Lasvegasas "Golden Knights"), Zemgum Girgensonam (Bufalo "Sabres"), Rūdolfam Balceram (Tampabejas "Lightning") un Raivim Ansonam (Pitsburgas "Penguins").

Pēdējo desmit gadu laikā NHL spēlējis tikai viens latviešu aizsargs – pagājušajā sezonā Rubīns aizvadīja trīs spēles Toronto "Maple Leafs" rindās. Balinskis noslēdzis divvirzienu līgumu uz vienu sezonu.

"Viņi visvairāk interesējās, sekoja man līdzi visu sezonu, visvairāk kontaktējās. Sarunas sākās jau oktobrī," par vienošanos ar Floridas "Panthers" teica ventspilnieks. Balinskis norādīja, ka personīgas sarunas viņam nav bijušas ar nevienu citu komandu, bet pie aģenta vērsušās vēl vairākas vienības. "Pirms līguma vēl bija sapulce ar ģenerālmenedžeri, direktoru, treneri. Visiem svarīgākajiem Floridas cilvēkiem. Viss pa nopietno."

"Izstāstīja par saviem plāniem, kāda nākamajā sezonā varētu izskatīties aizsardzība, kā viņi redz manu lomu. Pats mazliet apskatījos, kas tur notiek, paklausījos, ko man stāsta. Būs jācīnās par vietu," pauda Balinskis.

"Panthers" šosezon izdevās iekāpt pēdējā vagonā vilcienam, kas ved pretī Stenlija kausa stacijai. No sešiem aizsargiem, kuri devās laukumā sērijas atklāšanas spēlē pret Bostonas "Bruins", līgums uz nākamo sezonu ir četriem. Vienošanās iztecēs 32 gadus vecajam čeham Radko Gudasam un 36 gadus vecajam kanādietim Markam Stālam.

Līgumi uz nākamo sezonu ir 13 aizsargiem, tāpat ir vēl četri ierobežoti brīvie aģenti. Iespējams, vēl sekos papildinājumi no drafta un brīvo aģentu tirgus.

Zīmīgi, ka "Panthers" līgumu Balinskim piedāvāja jau 2018. gadā – pēc aizsarga otrā pasaules čempionāta. Tiesa, toreiz vadošajos krēslos sēdēja pavisam citi cilvēki. Ventspilniekam bija spēkā esošs līgums ar Rīgas "Dinamo", tādēļ došanās pāri okeānam izpalika.

Aizvadītajā sezonā Balinskis cementēja Liberecas "Bili Tygri" aizsardzību. Regulārās sezonas 50 spēlēs viņš iemeta 11 vārtus un sakrāja 35 punktus, kļūstot par Čehijas Ekstralīgas rezultatīvāko aizsargu. Desmit izslēgšanas spēlēs viņš pievienoja septiņus punktus, bet regulārās sezonas piektās vietas īpašniece nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Balinskim bija līgums uz vēl vienu sezonu, bet kontraktā bija iekļauts punkts par iespēju izpirkt līgumu. "Viņi ir ļoti priecīgi. Klubam tas ir svarīgi – gandrīz vai katru sezonu kādu spēlētāju aizsūtīt uz NHL," pauda Balinskis.

Pēc sezonas beigām aizsargam bija tikšanās ar komandas vadību, un pēcgarša visās pusēs bijusi rūgta. "Personīgi man sezona sanāca ļoti laba, bet gribējās ar komandu paveikt vairāk. Regulārās sezonas beigās uzņēmām labu tempu, bet playoff pietrūka spēka. Kamēr mums bija piecas spēles septiņās dienās, pretinieki gaidīja. Viņi bija svaigāki," secināja Balinskis.

"Libereca ir komanda, kas katru sezonu spēlē playoff un tiek tālu. Viņiem ir ambīcijas. Komanda ar uzvarētāju mentalitāti. Ar ceturtdaļfinālu viņiem ir par maz," pauda Balinskis. Viņa 35 punkti bija par astoņiem vairāk nekā komandas nākamajam rezultatīvākajam aizsargam.

Iepriekšējo pasaules čempionātu Balinskis izlaida pleca operācijas dēļ, bet tagad viņš ir ierindā un gatavs iepriecināt latviešu fanus. Treniņos ventspilnieks iespēlēts vienā duetā ar Ralfu Freibergu. Tāpat viņam dota vieta pirmajā vairākuma brigādē kopā ar Kasparu Daugaviņu, Miku Indraši, Haraldu Egli un Danu Ločmeli.

"Bija grūti skatīties no malas. Gribas pašam spēlēt, gribas palīdzēt," pērno pavasari atcerējās Balinskis. Viņš piedalījies četros pasaules čempionātos, 26 spēlēs iekrājot septiņus punktus.

Ja valstsvienībā Balinskis ir pārbaudīta vērtība, tad Floridā sevi nāksies pierādīt spraigā konkurencē. "Nav jau variantu – jāizdzīvo. Tad jau redzēsim, kā man ies. Domāju, ka šis ir labākais brīdis, kad mēģināt ielauzties NHL. Ņemšu savu iespēju un mēģināšu."

2013. gadā, nonācis Latvijas hokeja piramīdas strupceļā, Balinskis devās uz Vāciju, lai spēlētu otrajā junioru līgā. Lai finansiālais slogs nebūtu uz vecāku pleciem, paralēli skolai viņš strādāja pastā, angārā šķirojot sūtījumus. Desmit gadus vēlāk viņam kabatā ir NHL līgums.

"Es ne tikai tad neticētu, ja kāds man to pateiktu – es vēl pirms pāris mēnešiem neticēju, ka tas ir iespējams. Kad viņi sāka ar mani sazināties, līdz galam neticēju, ka tas kaut kur aizvedīs. Bet viss sanāca."

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 15:18, pirms gada
Loti ceru ka viss izdosies un pietiks speka.... jaiegulta kartigs darbs vasara lai var turet lidzi tempa zinjaa

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 15:20, pirms gada
Meistarības ziņā atbilst nhl līmenim, vajadzīgs vēl spēks un masa

  +2 [+] [-]

, 2023-04-19 15:41, pirms gada
Cerams ielauziisies lielajaa komandaa, iekšas viņam ir!

  +2 [+] [-]

, 2023-04-19 15:43, pirms gada
Ceru , beidzot sanāks kādam no latviešu aizsargiem aizķerties NHL .
Veiksmi !

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 16:00, pirms gada
Līgums izskatās pēc tāda, kur Balinski ņem uz AHL ar domu varbūt būs nepieciešams, varbūt izšaus utt, bet viena gada termiņš nozīmē, ka vienkārši izmeta makšķeri ar domu būs - būs, nebūs - nebūs. Protams reklāma "man ir līgums ar NHL klubu" skan daudz smukāk, kā nākamgad es spēlēšu AHL ar varbūtību arī pāris spēles uzspēlēt NHL, kas izskatās kā reālākais scenārijs.

  +3 [+] [-]

, 2023-04-19 16:30, pirms gada
Celms123 rakstīja: Līgums izskatās pēc tāda, kur Balinski ņem uz AHL ar domu varbūt būs nepieciešams, varbūt izšaus utt, bet viena gada termiņš nozīmē, ka vienkārši izmeta makšķeri ar domu būs - būs, nebūs - nebūs. Protams reklāma "man ir līgums ar NHL klubu" skan daudz smukāk, kā nākamgad es spēlēšu AHL ar varbūtību arī pāris spēles uzspēlēt NHL, kas izskatās kā reālākais scenārijs.
Pēc NHL CBA noteikumiem Uvis nemaz savādāku kontraktu kā Entry-Level nevarēja parakstīt un vecuma dēļ termiņš līgumam 1 gads, tā kā diez gan muļķīgi spriest pēc kontrakta, ko vēlas Florida ar Uvi darīt

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 16:47, pirms gada
Priecē, ka nenobijās no AHL iespējamības. Atceros, ka savulaik šādas opcijas bija gan Dārziņam, gan Miķelim un gan jau vēl džekiem, kad Dinamo vēl performēja kvalitatīvi un bija play-off. Taču viņi neaizbrauca.

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 17:06, pirms gada
Balinskim ir labākais slidojums no aizsargiem, un ir lielas cerības ka izlauzīsies caur AHL gaļasmašīnu! Vasarā jātrenējās boksā, jo AHL tas noderēs! Vēlam veiksmi!

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 17:13, pirms gada
Maločiks, kāds cipars??? Ceru ka izturēs! Latvijai labu aizsargu deficīts!

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 17:37, pirms gada
noriks rakstīja: Maločiks, kāds cipars??? Ceru ka izturēs! Latvijai labu aizsargu deficīts!
82.500 $ AHL sezonas alga; ja tiek NHL, tad 870.000 $

  +1 [+] [-]

, 2023-04-19 17:56, pirms gada
Miko Lehtonens no Jokerit uz NHL devās kā viens no līgas labākajiem ,vai pat labākais aizsargs ,bet nekas viņam tur nesanāca.Cerams Balinskim sanāks,bet šaubas lielas.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-19 18:03, pirms gada
coffijs rakstīja: Miko Lehtonens no Jokerit uz NHL devās kā viens no līgas labākajiem ,vai pat labākais aizsargs ,bet nekas viņam tur nesanāca.Cerams Balinskim sanāks,bet šaubas lielas.
nu, bet viņš jau AHL nevienu spēli neaizvadīja, tikai NHL. Tas ar nav slikts rādītājs

  +3 [+] [-]

, 2023-04-19 18:14, pirms gada
Abrags rakstīja: 82.500 $ AHL sezonas alga; ja tiek NHL, tad 870.000 $
Ja pavisam precīzi, 95000 usd signing bonus,
82500 usd AHL alga
775000 usd NHL alga
+ iespēja nopelnīt vēl 80000 Usd performance bonusos.

     [+] [-]

, 2023-04-19 23:57, pirms gada
cehoslovāks rakstīja: Meistarības ziņā atbilst nhl līmenim, vajadzīgs vēl spēks un masa
Nu būs vasarā svaru zālē nedaudz jāpaniekojas ar aizliegtajiem preperātiem un tad jau ātri viss tur būs štokos !