Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šilovs: "Jau vakar zināju, ka spēlēšu. Nervozitātes nebija, sajūta ir lieliska"

Agris Suveizda

Šilovs: "Jau vakar zināju, ka spēlēšu. Nervozitātes nebija, sajūta ir lieliska"
Artūrs Šilovs un Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Savainojumus ārstējot gan pamatvārtsargam Tečeram Demko, gan arī otrajam numuram Keisijam Desmitam, šonakt Stenlija kausā debitēja 23 gadus vecais latviešu vārtu vīrs Artūrs Šilovs, kurš izbraukumā atvairīja 27 metienus un palīdzēja Vankūveras "Canucks" pagarinājumā ar 4:3 pārspēt Nešvilas "Predators", sērijā panākot 3-1.

"Neticami! Rakstura uzvara – guvām divus vēlus vārtus. Lieliska sajūta mājās atgriezties ar divām izbraukuma uzvarām," sacīja Šilovs, kura pārstāvētā komanda galotnē atradās iedzinējas lomā ar 1:3, taču 57. minūtē atspēlēja pirmo ripu, astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu un pagarinājuma 62. sekundē ar savu pirmo metienu papildlaikā nokārtoja uzvaru.

"Kādēļ biju tik mierīgs? Mājās Latvijā ir tāda pati atmosfēra – neatkarīgi no tā, vai skatītāji tevi izsvilpj vai atbalsta, allaž ir patīkami spēlēt [šādā atmosfērā]," teica Šilovs. Kaut gan vēl neilgi pirms spēles galvenais treneris Riks Tokets neatklāja vārtsargu izvēli un pauda, ka vēl ir jāpieņem lēmums par sastāvu, Šilovs par gaidāmo debiju zināja jau krietni iepriekš. "Uzzināju vakar. Bija lieliska sajūta – laiks mirdzēt. Bija labāk jāsagatavojas, vairāk jāpaguļ un jāsagatavojas mentāli. Nervozitātes nebija."

Vankūvera uzvarēja par spīti metienu bilancei 20:30, un latviešu vārtsargu paslavēja trīs rezultatīvu piespēļu autors Džeitī Millers: "Nevaru būt vēl priecīgāks par viņu. Tika iemests uzreiz izslēgšanas spēlē, tas ir ārkārtīgi sarežģīti, bet viņš šķita tik mierīgs un veica vairākus nozīmīgus atvairījumus, atstājot mūs spēlē, kad viņi spieda. Nav svarīgi, kurš ir vārtos, - mums ir jāspēlē izslēgšanas spēļu hokejs, un esmu tikai priecīgs, ka jebkurš, kurš tiek vārtos, ir gatavs palīdzēt komandai. Lielu daļu spēles tikām apspēlēti, taču mēs nekad nepadodamies un par to tikām atalgoti."

Arī galvenais treneris Riks Tokets izcēla Šilova nosvērtību: "Viņš man nešķita nervozs, un viņam iepriekšējos gados bija iespēja mācīties no Demko un Desmita – tas palīdzēja. Desmits vakar trenējās un gribēja spēlēt, bet mēs izvēlējāmies drošāko variantu. Lēmumu pieņēmām jau vakar, un Smitijs to saprata. Rīt skatīsimies, kāda ir situācija, bet tāda ir vārtsargu mentalitāte – nākamajam visu laiku jābūt gatavam."

Sērijas piektā un, iespējams, pēdējā spēle gaidāma trešdienas rītā Vankūverā, un Toketu gaida potenciāli sarežģīta vārtsargu izvēle: "Tas ir grūts jautājums. Ja Desmits jutīsies labi un būs gatavs spēlēt, būtu jāizvēlas Keisijs, vai ne?! Bet, tajā pašā laikā, mums ir arī Artūrs, esam par viņu pārliecināti. Domāju, ka abas izvēles ir pareizās, bet šobrīd galvenais pirms lēmuma pieņemšanas ir tas, lai Keisijs būtu vesels. Domāju, ka viņš būs pieejams izvēlei."



  +2 [+] [-]

, 2024-04-29 10:10, pirms 2 nedēļām
ja spēlē, tad lai kļūst par čempjiem, jo vismaz čalim būs nodrošināta nākotne, kā arī nākotnē pēc īsākām sezonām NHL būs labs mūris izlasē.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-29 10:57, pirms 2 nedēļām
2:47 līdz beigām ir 59tā minūte?Tu jēdz ko drukā?

  -1 [+] [-]

, 2024-04-29 11:58, pirms 2 nedēļām
Ne pa tēmu, kādam ir delfi abonimenmts, Puče kaut ko iedir** par Elvi.

Armands Puče: Elvis un meli

Īsumu ko viņš tur saka ?

     [+] [-]

, 2024-04-29 13:26, pirms 2 nedēļām
furios rakstīja: 2:47 līdz beigām ir 59tā minūte?Tu jēdz ko drukā?
Tagad jau Sveizdam tā ir 57.minūte
Pulkstenī skatīties nav zviedru uzvārdus ķēmot

     [+] [-]

, 2024-04-29 14:53, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Ne pa tēmu, kādam ir delfi abonimenmts, Puče kaut ko iedir** par Elvi.

Armands Puče: Elvis un meli

Īsumu ko viņš tur saka ?
Puče rsksta, ka Elvis melo, sakot, ka ir karš ar medijiem, ja neviens medijs neko zākājošu nav teicis par Elvi. Respektīvi aizstāv žurnālistus, kas tiek nomelnoti par to, ka intervējuši sportistus/apskatniekus, kas slikti izsakās par Elvi. Līdz ar to nekāds karš, kurā izkārt balto karogu, nav. Tikai Elvja iedomas par žurnālistu attieksmi pret viņu.

     [+] [-]

, 2024-04-29 15:17, pirms 2 nedēļām
Mūsu MVP ir ļoti vajadzīgs izlasei, bet novēlu spēlēt Stenlija finālā !