Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bebkoks: ''Uzvarēs spēcīgākais''

Bebkoks: ''Uzvarēs spēcīgākais''
Maiks Bebkoks
Foto: AP

Pirms Nacionālās hokeja līgas (NHL) piektās finālsērijas spēles starp Detroitas ''Red Wings'' un Pitsburgas ''Penguins'' abu komandu spēlētāji un treneri bija kaujinieciski noskaņoti cīņu uzvarēt.

Sērija iesākās ar divām spēlēm Detroitā un divām ''Red Wings'' uzvarām. Vēlāk gan ''Penguins'' savā laukumā spēja atspēlēties un panākt neizšķirtu sērijā - 2:2. Piektā abu komandu cīņa notiks jau Detroitā un ''Red Wings'' laukumā. Šī spēle būs īpaši svarīga, jo uzvaras gadījumā kādai no komandām būs nepieciešama vien viena uzvara, lai izcīnītu Stenlija kausu.

Detroitas '"Red Wings'' galvenais treneris Maiks Bebkoks atzina, ka spēlētāji, iespējams, nedaudz atdevuši iniciatīvu ''Penguins'' hokejistiem: ''Viņi uzvarēja pēdējās divas spēles. Mēs, iespējams, spēlējām pārāk vieglprātīgi, jo bijām uzvarējuši pirmās divas spēles, bet ar tām nevar uzvarēt visu sēriju. Vai nu to uzvarēs ''Penguins'', vai nu mēs. Viss atkarīgs no tā, ko darīsim mēs un ko darīs viņi. Spēcīgākais uzvarēs. Ja tu klausītos, ko apkārt par tevi runā, tad nekas labs tur nevar sanākt. Abas komandas ir uzvarējušas savā laukumā un mums ir jācīnās, lai uzvarētu kausu. Mūsu uzdevums būs iziet laukumā un spēlēt labi, ar lielu pašatdevi.''

Komandas uzbrucējs Henriks Zeterbergs atzina, ka ļoti svarīgs būs cīņas sākums: ''Ir jāiziet un spēle labi jāuzsāk. Mums ir jāvirzās uz priekšu, nevaram domāt par pagātni. Domāju, ka mūsu skatītāji radīs lielisku atmosfēru zālē.''

Komandas kapteinis Niklas Lidstrēms izteicās, ka hokejisti pēc pēdējās spēles esot bijuši noguruši: ''Domāju, ka bijām noguruši pēc pēdējās spēlēs. Tev vajadzētu būt sagurušam, ja esi aizvadījis tādu spēli kā tajā reizē. Šodien jūtamies gan ļoti labi un viss ir kārtībā. Skatītāji var redzēt divas lieliskas komandas, kuras cīnās viena pret otru. Domāju, ka mēs rādām labu hokeju.''

Savukārt Pitsburgas ''Penguins'' uzbrucējs Sidnijs Krosbijs atzina, ka komandai jāspēlē tāpat kā līdz šim: ''Mēs zinām, ka mums ir jāuziet uz laukuma un jāspēlē labs hokejs. Mēs vēlamies šeit uzvarēt. Mēs esam koncentrējušies iziet un nospēlēt ļoti labi, lai veidotu lietas pareizajā virzienā. Domāju, ka psiholoģiski šī būs grūtākā spēle sērijā. Mēs jau esam bijuši iepriekš šādā situācijā un zinām, ka sērijai ieilgstot paliek arvien grūtāk. Izdarījām labu darbu savās mājās, uzvarot abas spēles, bet mums ir jādodas uz priekšu un jāuzvar arī šeit.''

Izmantotie resursi:
news.yahoo.com


, 2009-06-06 13:15, pirms 15 gadiem
hokeju spele daudzi bet uzvar detroita
, 2009-06-06 13:22, pirms 15 gadiem
tad jau maniis - detroitai man liekas tas finaals jau ir tiktaal pierasts un tiek uztverts ne vairaak par parastu darba ikdienu bet ja godiigi - domaju pat ja penguins neuzvarees - sis sastaavs terorizees turpmaakos vismaz 5-8 gadus visu liigu noteikti! mainjas ir vnk fantastika - komanda sabalanseeta, tagad buus guvusi vel arii pieredzi - viss kas vajadzigs!
, 2009-06-06 13:22, pirms 15 gadiem
par pingviiniem Lai tad jums izdodas (rock)
, 2009-06-06 13:31, pirms 15 gadiem
henrijz rakstīja: tad jau maniis - detroitai man liekas tas finaals jau ir tiktaal pierasts un tiek uztverts ne vairaak par parastu darba ikdienu bet ja godiigi - domaju pat ja penguins neuzvarees - sis sastaavs terorizees turpmaakos vismaz 5-8 gadus visu liigu noteikti! mainjas ir vnk fantastika - komanda sabalanseeta, tagad buus guvusi vel arii pieredzi - viss kas vajadzigs!
Čikāgā, droši vien domā saādāk... arī Losandželosā ar šādu tēzi ne visi būtu vienisprātis... .
, 2009-06-06 13:37, pirms 15 gadiem
Ai, tak 60% penguins "fani" atbalsta pingvīnus tikai tāpēc ka grib lai Detroita zaudē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-06 13:45, pirms 15 gadiem
imbecile rakstīja: Ai, tak 60% penguins "fani" atbalsta pingvīnus tikai tāpēc ka grib lai Detroita zaudē.
Ai, 60% RW ''fanu'' atbalsta spārnus tikai tāpēc, ka grib, lai Pitsburga zaudē.
, 2009-06-06 13:48, pirms 15 gadiem
man jau liekas, ka te būs visas 7 spēles, jo te apakšā slēpjas liela nauda tam visam tak NHL ir tikai ieguvēji, lai būtu visas 7 spēles. mūsdienās jau visi domā par piķi
to, ko komandas te gvelž un viss pārējais, ir kaķim ze astes
, 2009-06-06 14:05, pirms 15 gadiem
imbecile rakstīja: Ai, tak 60% penguins "fani" atbalsta pingvīnus tikai tāpēc ka grib lai Detroita zaudē.
Nu jau, nu jau... Kaa veici shaadus apreekjinus?
, 2009-06-06 14:06, pirms 15 gadiem
The one and the only rakstīja: man jau liekas, ka te būs visas 7 spēles, jo te apakšā slēpjas liela nauda tam visam tak NHL ir tikai ieguvēji, lai būtu visas 7 spēles. mūsdienās jau visi domā par piķi
to, ko komandas te gvelž un viss pārējais, ir kaķim ze astes
Nauda vai nee, bet 7 speeles shajaa seerijaa taa vai taa nebuutu nekas nereaals. Varianti ir dazhaadi...
, 2009-06-06 14:21, pirms 15 gadiem
henrijz rakstīja: tad jau maniis - detroitai man liekas tas finaals jau ir tiktaal pierasts un tiek uztverts ne vairaak par parastu darba ikdienu bet ja godiigi - domaju pat ja penguins neuzvarees - sis sastaavs terorizees turpmaakos vismaz 5-8 gadus visu liigu noteikti! mainjas ir vnk fantastika - komanda sabalanseeta, tagad buus guvusi vel arii pieredzi - viss kas vajadzigs!
Pitsburgai varētu beigties derīguma termiņš.
Nākamgad pitsburgai ir jau algās rezervēti 46 miljoni, turklāt 7 spēlētāji saņems kopā 38 miljonus dolāru. Šogad Malkinam ir pēdējais "lētais" gads. Pitsburgai būs jāšķiras no Stāla, vai Malkina.

Tas atgādina Tampabejas likteni, kad 3 spēlētāji kopā saņēma pāri 20 miljoniem.
Pitsburgai šogad ir ļoti lielas atlaides Letangs saņem 0,7 miljonus, bet aiznākamgad tie būs vismaz 4,5 miljoni. tāpat arī kenedijs varētu saņemt ap 3 miljoniem.
Pitsburgas problēmas ar algas griestiem bija novērojamas jau šogad, kad Šatans tika nosūtīts uz AHL, lai Penguins līdz playoffiem iekļautos limitos.
, 2009-06-06 15:04, pirms 15 gadiem
M9 rakstīja: Nu jau, nu jau... Kaa veici shaadus apreekjinus?
Pēc vienveidīgiem komentāriem.
, 2009-06-06 15:35, pirms 15 gadiem
imbecile rakstīja: Pēc vienveidīgiem komentāriem.
Neuztraucies, neshkjiet, ka tieshi vinji shajaa zinjaa iipashi izceltos...
, 2009-06-06 15:59, pirms 15 gadiem
Par "Heokeja pilsētu"!
, 2009-06-06 21:57, pirms 15 gadiem
imbecile rakstīja: Ai, tak 60% penguins "fani" atbalsta pingvīnus tikai tāpēc ka grib lai Detroita zaudē.
pff..Tev lkm galvaa tukshums ir, ja shitaadus secinaajumus esi izdariijis.. (fool)
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).