Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Pasaka, ka tevi vairs nevajadzēs, bet vēl jāiet un jāspēlē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krastenbergs: "Pasaka, ka tevi vairs nevajadzēs, bet vēl jāiet un jāspēlē"
Renārs Krastenbergs. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlase ceturtdien un piektdien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēles pret Franciju. Pirmās maiņas centrā spēlēs Renārs Krastenbergs. 24 gadus vecais uzbrucējs pēc Šveicē pavadīta mēneša atkal ir brīvā aģenta statusā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pauda cerību, ka jau šonedēļ situācija varētu mainīties.

Septembra sākumā Renārs Krastenbergs saņēma īsziņu no Šveices otrās līgas čempiones "La Chaux-de-Fonds" kapteiņa Toma Andersona. Savainojuma dēļ no ierindas izkritis pirmās maiņas uzbrucējs Sondre Oldens, un nepieciešams īstermiņa aizvietotājs – līgums uz vienu mēnesi. Ar iespēju sadarbību pagarināt līdz sezonas beigām.

"Protams, tas bija riskanti, domājot par traumām. Taču – kas neriskē, tas nevinnē. Biju pārliecināts, ka mēneša laikā izdarīju pietiekami, lai mani paturētu, bet klubs vēlējās ko citu. Uz pieredzi skatos tikai pozitīvi. Ieguvu pārliecību, uzņēmu sportisko formu, parādīju labu sniegumu, kas paceļ iespējas tālāk," teica Krastenbergs.

Lāpot caurumus un spēlējot neierastajā centra pozīcijā, Krastenbergs 11 spēlēs izcēlās ar sešiem vārtiem un sešām piespēlēm. Brīdī, kad viņš pameta "La Chaux-de-Fonds", jelgavnieks bija komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Kluba vadība vēlējās klasisku centra uzbrucēju, Krastenberga vietā piesaistot trīs sezonas Amerikas Hokeja līgā aizvadījušo kanādieti Kailu Olsonu. Viņš Šveicē sācis ar pieciem punktiem astoņās spēlēs.

"Kad pieņēmu lēmumu, paskatījos kalendārā un sapratu, ka pirmā spēle ir jau pēc divām dienām. Aizlidoju, viens treniņš, un jau jāiet laukumā. Vēl slidas salūza, bija jāspēlē ar pilnīgi jaunām. Pirmajā spēlē neko nesaproti – tikko koferi esi izkrāmējis, kamēr visi pārējie gatavojušies pusotru mēnesi. Sākumā varēju just rūsu, bija lēnāka domāšana, bet diezgan ātri motoriņš aizgāja," pauda Krastenbergs.

Viņš pirmo reizi nonāca klubā, kurā ir vēl kāds latvietis. Jau pirmajā vakarā pēc ierašanās Andersons viņu aizvedis vakariņās. "La Chaux-de-Fonds" pārstāv arī aizsargs Sandis Smons, kurš savainojuma dēļ šosezon vēl nav spēlējis. "Kad parādījās, ka esmu parakstījis līgumu, uzrakstīja arī Ronalds Ķēniņš, Deniss Smirnovs. Teica: ja kaut ko vajag, palīdzēsim. Šveicē tomēr sistēma ir citāda."

"Ielēcu komandā, un uzreiz bija jāspēlē. Es savu darbu izdarīju. Nevaru nokārt galvu un domāt, ka tika paveikts par maz. Tā vienkārši notiek. Dienas beigās tas ir bizness. Menedžments izdomāja, ka grib ko citu, un tā dažreiz notiek," teica Krastenbergs.

Par to, ka viņa pakalpojumi pēc viena mēneša līguma iztecēšanas vairs nebūs nepieciešami, uzbrucējam pateikts pirms noslēdzošās spēles. Krastenbergs atvadījās ar diviem vārtiem, piespēli un septiņiem metieniem 4:2 uzvarā pret "Basel".

"Pasaka, ka tevi vairs nevajadzēs, bet vēl jāiet un jāspēlē. Protams, ka neskriesi bloķēt visu pēc kārtas, lai dabūtu traumu. Tā nebija vieglākā spēle, uz kuru saņemties psiholoģiski. Nospēlēju labi, komanda uzvarēja, un varējām šķirties uz pozitīvas nots. Beigu beigās – negribi spēlēt tur, kur tevi negrib."

Atgriezies mājās no Šveices, Krastenbergs formu uztur, dzimtajā Jelgavā pulksten 6:45 slidojot kopā ar junioru komandu. Kā mērķi nospraudis Latvijas izlases pulcēšanos un smejas – no visiem sanākušajiem viņš treniņus gaidījis visvairāk. "Neapskaužama situācija. Nav viegli pašam sevi uzturēt formā. Ļoti labi, ka tagad ir izlase, spēles un treniņi," teica Krastenbergs.

Sportiskās formas uzturēšanas labā viņš nav izskatījis iespēju pievienoties kādam no Latvijas klubiem. Galvenais bijis sagaidīt izlašu pauzi, jo tad Eiropas klubos sākas lielā staigāšana – neveiksmīgāk sākušie meklē pastiprinājumus vai aizvietotājus.

"Sāk parādīties opcijas. Domāju, ka jau drīz varētu vienoties. Jā, šogad tirgus bija grūts – kaut kāds lēns, jau no vasaras velkas un velkas. Katru dienu gaidi, bet nekā nav. Arī tagad – gaisā kaut kādi varianti virmoja, bet nekas konkrēts, jo visi gaida pauzi, lai pieņemtu lielos lēmumus. Bet – jā, tagad sāk parādīties kustība un iespējas. Mērķis bija sagaidīt izlasi, un tad, cerams, pa šo nedēļu atrisināt jautājumu," teica Krastenbergs, kurš arī Latvijas izlases pārbaudes spēlēs darbosies kā centrs.

Pērn Zviedrijā viņš daudz cīnījies iemetienos, bet kā pilnvērtīgs centrs iepriekšējo reizi spēlējis 2020. gadā Rīgas "Dinamo". Vairāk jāstrādā aizsardzībā, taču Krastenberga acīs tas nav mīnuss: "Kā centram man pat ir interesantāk, citreiz arī patīkamāk. Man nav problēmu."

"Neesmu vēl tik vecs, sportiskā forma saglabājas. Visgrūtāk ir noturēt psiholoģisko. No paša rīta aizvadi treniņu, un pēc tam skaties, kā visi pārējie latvieši spēlē," stāstīja bronzas medaļnieks Krastenbergs. Kāds viņa vietā izvēlētos distancēties no hokeja, bet uzbrucējs atzina – tik daudz spēļu nav skatījies nekad. Pastiprināta uzmanība tiek pievērsta arī "La Chaux-de-Fonds" sekmēm. Andersona un Smona komanda ieņem trešo vietu.

"Sēdi un domā. Centies sevi nodarbināt, lai nebūtu tik ļoti jāstreso," par psiholoģisko slogu, novembrī esot bez līguma, teica Krastenbergs. "Vasarās ir vieglāk. Pēc Šveices nav viegli, bet – cenšos domāt pozitīvi. Zinu, ka pavērsies īstais variants un atradīšu savu vietu."

     [+] [-]

, 2023-11-09 10:43, pirms pusgada
Čehija ?

     [+] [-]

, 2023-11-09 11:24, pirms pusgada
Ne par tēmu bet ir info, kad atpakaļ varētu būt Smirnovs no pirmssezonas dabūtās traumas?

  +1 [+] [-]

, 2023-11-09 13:31, pirms pusgada
juings rakstīja: Čehija ?
Gan jau iekritis acis Sveices 2.ligaa, bet pats grib augstak un gaida

  +1 [+] [-]

, 2023-11-09 13:48, pirms pusgada
Rudiss rakstīja: Gan jau iekritis acis Sveices 2.ligaa, bet pats grib augstak un gaida
Jagra komandā piemēram būtu ticis vai slikts variants ?Tralmaks apmierināts .

     [+] [-]

, 2023-11-09 17:36, pirms pusgada
Rudiss rakstīja: Gan jau iekritis acis Sveices 2.ligaa, bet pats grib augstak un gaida
Ja tā būtu, tad būtu palicis. Sastāvi nokomplektēti un leģionāru kvotas iztērētas. $ ziņā nav baigā atšķirība no Extra vai NLB.

     [+] [-]

, 2023-11-09 19:44, pirms pusgada
Varētu būt viens no variantiem Slovākijā.

     [+] [-]

, 2023-11-09 23:15, pirms pusgada
Polija