Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Pārdots: zviedru klubs atver maku, lai pastiprinātos ar Golovkovu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pārdots: zviedru klubs atver maku, lai pastiprinātos ar Golovkovu
Georgs Golovkovs. Foto: Johan Dali/hockeyallsvenskan.se

Nākamās nedēļas vidū Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā noslēgsies spēlētāju pāreju periods. Favorītes steidz pastiprināt sastāvus pirms izšķirošajām spēlēm, un ceturtajā vietā esošā "Sodertalje" parakstījusi līgumu ar latviešu uzbrucēju Georgu Golovkovu. "Bija interese arī no augstākās līgas komandām," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Golovkovs. Tiek vēstīts, ka jaunā komanda par viņu samaksājusi aptuveni 25 tūkstošus eiro.

Zviedrijas hokeju iepazinis caur trešo līgu, kur paralēli vajadzēja strādāt celtniecībā, Georgs Golovkovs izlauza ceļu uz otro līgu. Gan pagājušajā, gan šajā sezonā viņš pārstāvēja "Almtuna" komandu, 86 spēlēs izceļoties ar 57 punktiem, kas divu sezonu nogrieznī ļauj noslēgt līgas rezultatīvāko hokejistu divdesmitnieku.

Lai gan "Almtuna" ieņem astoto vietu, kas ļautu piedalīties pārspēlēs par dalību ceturtdaļfinālā, komandas galvenais uzdevums ir vietas nosargāšana otrajā līgā. Tāpēc, ierindā atgriežoties vairākiem savainotajiem uzbrucējiem, tika izlemts pārdot Golovkovu. Latviešu uzbrucējam pēc sezonas beigtos līgums, un komandas vadība rēķinājās, ka viņš nepaliks.

"Svētdien "Sodertalje" piezvanīja komandas menedžerim un teica, ka ir gatava izpirkt manu līgumu. Pamazām sāku gatavoties, ka došos prom. Bija interese arī no augstākās līgas komandām, kas arī meklē spēlētājus playoff. Reizē – saprotu, ka tur spēlēšu ceturtajā maiņā vai būšu rezervists. Nospēlēšu četras minūtes mačā, un ar to viss beigsies," izdarīto izvēli skaidroja Golovkovs.

"Protams, tas būtu vērtīgs ieraksts CV, bet izdomāju, ka labāk soli uz augšu speršu caur "Sodertalje". Skatīšos, kā aizies," pauda šosezon 41 spēlē 27 punktus nopelnījušais Golovkovs.

Viņš otrdienas vakarā devis piekrišanu pārcelties uz jauno komandu un ātri vienojies par līguma detaļām. Taču tad gadījusies aizķeršanās klubu sarunās. Otrdienā nav izdevies vienoties, un sarunas turpinājušās trešdien. "Ierados hallē, lai gatavotos rīta treniņam, un nesapratu, kas tagad notiek. Turklāt spēle bija tieši pret "Sodertalje". Esmu sakravājis mantas, bet tagad nesaprotu. Es arī esmu tikai cilvēks."

20 minūtes pirms kāpšanas uz ledus pie Golovkova pienācis "Almtuna" galvenais treneris un informējis, lai uzbrucējs ir telefona tuvumā – drīz sekošot zvans no aģenta. "Pateica, ka klubi vienojušies un "Sodertalje" mani izpirkusi. Izgāju uz ledus, atvadījos no komandas biedriem. Pēc tam parakstīju papīrus, no mājas savācu pēdējās mantas un 16:00 devos ceļā"

Zviedrijas medijos tiek lēsts, ka "Almtuna" par darījumu saņēmusi 250 līdz 300 tūkstošus kronu (22 līdz 26,4 tūkstoši eiro). Tāpat izdevies ieekonomēt uz Golovkova algu. Jaunais līgums ar "Sodertalje" parakstīts līdz sezonas beigām.

Stokholmas piepilsētas komandā sezonu sāka cits latviešu uzbrucējs – 27 spēlēs desmit punktus iekrāja Renārs Krastenbergs, bet janvāra vidū ceļi šķīrās.

"Komandas ģenerālmenedžeris iepriekš piecas sezonas strādāja "Vastervik". Viņš gribēja mani parakstīt uz to komandu, bet izvēlējos "Almtuna". Tāpēc apzinos, ka viņam patīk mans spēles stils. Saprotu, ka komanda šosezon jau izmetusi piecus leģionārus, bet – kurš neriskē, tas nevinnē. Man tas ir solis uz augšu. Pēc ilgākas pauzes atkal spēlēšu playoff," priecājās Golovkovs, kurš rudenī Latvijas izlases pārbaudes spēlē izcēlās ar hat-trick.

Viņš pret "Sodertalje" šosezon spēlējis trīs reizes, un sekmīgākā bija pirmā tikšanās – 3:1 uzvarā Golovkovs izcēlās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Kad viņš no Dānijas devās uz "Almtuna", bija nepieciešams laiks, lai izkarotu komandas biedru uzticību – vietējo hokejistu vidū spēlētāji no Dānijas nekotējas augstu. Savukārt "Sodertalje" komandā šāda apliecināšana nebūs nepieciešama, jo Golovkovs sevi jau pierādījis Zviedrijā.

"Jāsaka, ka šādi klubi nemaz neņem spēlētājus pa taisno no Dānijas vai Zviedrijas trešās līgas," pēc pirmā treniņa pie jaunās komandas teica Golovkovs. "Komandas biedri ir atvērti, uzreiz uzņēma – nebiju atstāts viens kā jauniņais. "Almtuna" arī bija profesionāls klubs, bet šeit viss ir līmeni augstāk – klubs nodrošina pusdienas restorānā, ir trīs ekipējuma menedžeri, liela halle. Man nav, ko zaudēt. Šis ir solis uz augšu."

     [+] [-]

, 2023-02-09 17:19, pirms gada
ta beidzot šī ziņa arī sasniegusi šito čuhņu!! Ulvi, Tu gan esi viesulis!

p.s. visos citos portālos šīi ziņa jau bija no rīta.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 18:54, pirms gada
Vai Golovkovs būtu kāds jaunais, daudzsološais talants? Rezultativitāte iespaidīga, varēja vairāk ielikt info par šo spēlētāju, ja jau pati ziņa ir boldā. Vidējam sporta fanam šis uzvārds neko daudz neizsaka. Atceros, ka padomju Dinamo tāds Golovkovs uzspēlēja... Šis būtu dēls, vai kā? Cik gadu utt...

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 19:30, pirms gada
berimors rakstīja: Vai Golovkovs būtu kāds jaunais, daudzsološais talants? Rezultativitāte iespaidīga, varēja vairāk ielikt info par šo spēlētāju, ja jau pati ziņa ir boldā. Vidējam sporta fanam šis uzvārds neko daudz neizsaka. Atceros, ka padomju Dinamo tāds Golovkovs uzspēlēja... Šis būtu dēls, vai kā? Cik gadu utt...
Jā, dēls vecajam Golovkovam

Jaunais talants 27 gados? Viņš U20 izlasē spēlēja kopā ar Merzļikinu, Punnenovu, Ābolu...

  -1 [+] [-]

, 2023-02-09 19:33, pirms gada
Vai tiešām tā bija, ka viņš atteicās no augstākās līgas piedāvājuma?
Ahl džeki arī parasti atsaka nhl klubiem, lai nav jāsāk no 4ās maiņas.
Labi, lai kā arī būtu, veiksmi mūsējam, solis noteikti uz augšu.
Es žurnālistu vietā gan apvaicātos pie reizes, kāda mūsu puikām ar krievisku uzvārdu ir attieksme pret noziegumiem Ukrainā. Lai nav tā, ka mēs priecājamies par sasniegumiem, bet viņš vakarā priecājās par kara noziegumiem. Šis nav personīgi par Golovkovu.

     [+] [-]

, 2023-02-09 19:54, pirms gada
Golovkovu jaunībā traumas mocīja.Pēc Dinamo traumas biju viņu jau norakstījis kā spēlētāju.Bet čalis tomēr izsities. Tēvs viņam pasaules čempions U20 PSRS izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 19:56, pirms gada
berimors rakstīja: Vai Golovkovs būtu kāds jaunais, daudzsološais talants? Rezultativitāte iespaidīga, varēja vairāk ielikt info par šo spēlētāju, ja jau pati ziņa ir boldā. Vidējam sporta fanam šis uzvārds neko daudz neizsaka. Atceros, ka padomju Dinamo tāds Golovkovs uzspēlēja... Šis būtu dēls, vai kā? Cik gadu utt...
Čalis, kam bija potenciāls. Ne gluži NHL kalibra, bet kā minimums, labu Eiropas līgu spēlētāja potenciāls. Karjeru smagi pabremzēja vairākas pasmagas traumas

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 20:12, pirms gada
otava rakstīja: Golovkovu jaunībā traumas mocīja.Pēc Dinamo traumas biju viņu jau norakstījis kā spēlētāju.Bet čalis tomēr izsities. Tēvs viņam pasaules čempions U20 PSRS izlasē.
Tēvs divkārtējais PČ junioriem bija psrs izlases kapteinis un spēlēja pirmajā maiņā ar Krutovu un Larionovu.

     [+] [-]

, 2023-02-09 20:42, pirms gada
Coffijs tad jau varēji arī 1978.gada PČ sudrabu U18 pielikt vecajam Golovkovam

     [+] [-]

, 2023-02-09 20:45, pirms gada
otava rakstīja: Coffijs tad jau varēji arī 1978.gada PČ sudrabu U18 pielikt vecajam Golovkovam
Sudrabs tolaik psrs bija liela neveiksme.

     [+] [-]

, 2023-02-09 21:24, pirms gada
Rudiss rakstīja: Vai tiešām tā bija, ka viņš atteicās no augstākās līgas piedāvājuma?
...
pats tak lasīji - negribēja būt 4. maiņas spēlētājs/rezervists. Gan jau, ka finansiāli arī neko labāku nesolīja. (un ar skatu nākotnē, nākamā gada līgumam tas, visticamāk, neko pozitīvu nedotu)

  +2 [+] [-]

, 2023-02-10 00:24, pirms gada
Rudiss rakstīja: Vai tiešām tā bija, ka viņš atteicās no augstākās līgas piedāvājuma?
Ahl džeki arī parasti atsaka nhl klubiem, lai nav jāsāk no 4ās maiņas.
Labi, lai kā arī būtu, veiksmi mūsējam, solis noteikti uz augšu.
Es žurnālistu vietā gan apvaicātos pie reizes, kāda mūsu puikām ar krievisku uzvārdu ir attieksme pret noziegumiem Ukrainā. Lai nav tā, ka mēs priecājamies par sasniegumiem, bet viņš vakarā priecājās par kara noziegumiem. Šis nav personīgi par Golovkovu.
Ņemot vērā, ka Golovkovs kā hokejists ir uzaudzis Liepājā (tajā laikā daudzi talantīgi rīdzinieki tika sūtīti uz Metalurga sporta akadēmiju, tajā skaitā arī Indrašis un Ķēniņš), mācījies Liepājā latviešu skolā, tīri un tekoši runā latviski, tad lieku galvu ķīlā, ka Georgam notikumi Ukrainā šķiet tik pat briesmīgi kā Tev un man.

     [+] [-]

, 2023-02-10 09:22, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Čalis, kam bija potenciāls. Ne gluži NHL kalibra, bet kā minimums, labu Eiropas līgu spēlētāja potenciāls. Karjeru smagi pabremzēja vairākas pasmagas traumas
Tajā vasarā, kad viņš Valmierā notraumējās Dinamo nometnē, treneri teica, ka viņš bija labākais centrs komandā, pārāks par visiem ārzemniekiem

     [+] [-]

, 2023-02-10 09:27, pirms gada
playthegame rakstīja: Ņemot vērā, ka Golovkovs kā hokejists ir uzaudzis Liepājā (tajā laikā daudzi talantīgi rīdzinieki tika sūtīti uz Metalurga sporta akadēmiju, tajā skaitā arī Indrašis un Ķēniņš), mācījies Liepājā latviešu skolā, tīri un tekoši runā latviski, tad lieku galvu ķīlā, ka Georgam notikumi Ukrainā šķiet tik pat briesmīgi kā Tev un man.
Arī kalniņš uzauga Liepājā un spēlēja mečikā... Un zinām mēs, kas tas pa kadru