Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunā uzbrucēja Rulle: "Mans mērķis ir spēlēt sieviešu NHL"

Rolands Eliņš

Latvijas jaunā uzbrucēja Rulle: "Mans mērķis ir spēlēt sieviešu NHL"
Linda Rulle. Foto: IIHF

Latvijas 18 gadus vecā hokejiste Linda Rulle kļuva par trešo rezultatīvāko spēlētāju PČ 2A divīzijā, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt uzvaru un pēc četru gadu pārtraukuma atgriezties 1. divīzijā. Intervijā portālam Sportacentrs.com Rulle pastāstīja par Meksikā pieredzētajiem apstākļiem, aizvadīto sezonu Zviedriju un gaidāmo debiju Ziemeļamerikas hokejā, cenšoties sevi apliecināt NCAA pirmajā divīzijā un tēmējot uz sieviešu hokeja augstāko līmeni.

"Tas bija interesantākais turnīrs, kādā līdz šim esmu piedalījusies," par aizvadīto PČ 2A divīzijas turnīru Meksikā teica Linda Rulle. "Pati halle bija diezgan bēdīgā stāvoklī, un, kad tur aizbraucām un ieraudzījām skatu, mūsu cerības tā ka nedaudz sašļuka. Taču parādījām, ka varam uzvarēt, neskatoties uz sliktiem apstākļiem. Domāju, ka tas arī mūs motivēja uzvarēt un izkļūt no šīs PČ divīzijas, jo mēs vairs negribējām atgriezties šāda līmeņa hallēs, mēs tomēr pārstāvam hokeja valsti."

"Tur vairākas lietas nebija patīkamas. Ģērbtuves, kurās mūs ielika pirmajā spēlē, bija diezgan katastrofālā stāvoklī, bet vēlāk mums tomēr sarunāja labāku vietu," turpināja jaunā hokejiste. "Arī ledus kvalitāte bija slikta - ar katru dienu gan palika arvien labāk, jo, domāju, organizatori paši saprata, ka situācija ir slikta. Pie bortiem viss ledus bija uz leju, paši borti bija dīvaini, un ripas pret tiem atsitās dīvainos leņķos, un patiešām bija vajadzīgs laiks, lai pierastu pie apstākļiem, kādos jāspēlē."

Latvijas izlase turnīru sāka ar maču pret Taivānu, pret ko spēles gaitā nācās atspēlēties, taču izdevās uzvarēt ar 3:2. Tīri rezultāta ziņā tā bija grūtākā spēle Latvijai, jo visos pārējos mačos kopā tika ielaisti tikai vieni vārti, ar četrām uzvarām nokārtojot pacelšanos uz pirmo divīziju.

"Jā, pirmā spēle bija grūtākā. Mums pirms tam bija pārbaudes spēle pret Meksiku, bet pirmā PČ spēle tāpat sanāca smaga, jo vajadzēja pierast pie jauniem apstākļiem, pie dīvainajiem bortiem un ledus kvalitātes," teica Rulle.

Taču turnīrā gūtā pirmā vieta tomēr atspēkojusi visus nepatīkamos apstākļus un atstājusi pozitīvas emocijas, turklāt Rulle pabeidza turnīru kā trešā rezultatīvākā spēlētāja. "Mēs visas kopā izcīnījām šo uzvaru, kopā parādījām raksturu, un turnīru patiešām pabeidzām uz ļoti pozitīvas nots," sacīja Rulle par uzvaru turnīrā, kurā piedalījās arī Taivāna, Meksika, Spānija un Islande.

"Pretinieču spēles stils bija atšķirīgs no tā, pie kāda esmu pieradusi," teica Rulle, kas spēlējusi Vācijas un Zviedrijas sieviešu hokejā. "Viņas vairāk skrien virsū, viņām bija mazāk tādas hokeja domāšanas, taču tas arī padarīja spēli pret viņām grūtāku, jo esmu pieradusi spēlēt pret profesionālākiem spēlētājiem, kuri zina savu vietu laukumā, un tu apmēram zini, kā viņi tev uzbruks, bet šeit bija citādi - pretinieces bija ātras un vienkārši skrēja tev virsū, un arī pie tā vajadzēja pierast."

Rulle šogad spēlēja arī Latvijas U18 sieviešu izlasē, kur piecās spēlēs PČ 2A divīzijā iemeta astoņus vārtus un bija turnīra rezultatīvākā spēlētāja, tiesa, šajā turnīrā Latvijai neizdevās uzvarēt: "Mazliet pietrūka, jā, pietrūka uzvaras pār Austrāliju. Taču kopumā tāpat likās labs rezultāts, kā nekā, U18 izlase ir tikai otro gadu. Nesanāca viss, ko vēlējāmies, taču uzvarējām citās svarīgās spēles pret Lielbritāniju un Nīderlandi, tāpēc arī šo turnīru vērtēju ļoti pozitīvi, neskatoties uz to, ka pirmo vietu neieguvām."

Rulle iepriekšējā sezonā izmēģināja savus spēkus Vācijas hokejā, kur "Bergkamener Baren" komandā guva 14 punktus 21 spēlē augstākajā līgā, bet šosezon viņa pārstāv Zviedrijas "Lulea" otro komandu. "Lulea" pirmā komanda kļuva par Zviedrijas čempioni augstākajā līgā, kamēr otrā komanda ieguva trešo trešajā līgā, un Rulle ar 17 punktiem 16 spēlēs bija komandas rezultatīvākā spēlētāja.

"Zviedrijā sieviešu hokejam tiek pievērsta liela uzmanība un tas kopumā ir daudz attīstītāks nekā Latvijā," norādīja Latvijas uzbrucēja. "Pie visa tiek pieiets daudz profesionālāk, piemēram, treniņi ir daudz sarežģītāki un smagāki nekā man bijuši iepriekš, un domāju, ka šī gada laikā es ļoti uzlaboju savu spēli, tāpēc esmu ļoti pateicīga, ka radās šāda iespēja spēlēt Zviedrijā. "Lulea" tomēr ir klubs ar vārdu visā Eiropas līmenī, taču varu pateikt, ka komandas līdzjutēji sieviešu komandai jūt līdzi tikpat ļoti kā vīriešu komandai. Labi apmeklētas bija visu komandu spēles, un cilvēki tur ļoti labi zina arī par sieviešu komandas notikumiem."

Nākamsezon Rulle spers nākamo soli uz augšu un izmēģinās savu spēkus NCAA pirmās divīzijās komandā Ročestras "Tigers", kļūstot par ceturto Latvijas hokejisti, kura spēlējusi šajā līmenī. Šī komanda šosezon gan spēlēja pieticīgi un pirmoreiz neiekļuva konferences izslēgšanas spēlēs.

"Tas bija gan mans mērķis, uz ko es tiecos, gan arī nosacīta sakritība pēdējā brīdī," par nokļūšanu šajā komandā teica Rulle. "Tas principā ir augstākais līmenis, uz ko sieviete pēc 12. klases var tiekties, tāpēc, protams, biju izvirzījusi to sev kā mērķi. Un sagadījās tā, ka U18 čempionāta bija arī Turcijas izlase, ko trenēja NCAA trešās divīzijas komandas trenere. Viņa redzēja, kā es spēlēju un pieteicās palīdzēt nonākt Amerikā. Mums jau turnīra gaitā bija mazas sapulcītes, viņa izmantoja savus kontaktus, lai ievirzītu sarunas, un tā es beigās nonācu šajā komandā."

Sieviešu hokejā NCAA pirmajā divīzijā spēlētāja no Eiropas nebūt nav ierasta lieta - iepriekšējā sezonā 94% NCAA 1. divīzijas spēlētājas bija no Ziemeļamerikas, un Ročestras komandā vispār nebija nevienas eiropietes. Rulli gan tas nebūt nebiedē.

"Laikam būs tā, ka būšu vienīgā eiropiete komandā," viņa pasmaidīja. "Taču šī komanda skatījās Eiropas virzienā un vēlējās šādu spēlētāju, jo viņiem liekas, ka tas tomēr iedos kādu papildus odziņu, un tāpēc šajā ziņā jūtu tikai pozitīvu attieksmi."

Par savas karjeras mērķiem Rulle izteicās, ka tagad priekšā ir četri gadi universitātē, kuru laikā mēģināt apliecināt sevi un turpināt personīgo attīstību, lai pēc tam varētu spēlēt sieviešu NHL. Šī Ziemeļamerikas līga, kas tika dibināta kā "National Womens Hockey league", šobrīd nosaukta kā "Premier Hockey Federation" un dažu iepriekšējo gadu laikā krietni palielinājusi savu budžetu - ja 2021. gada sezonā komandām algu griesti bija noteikti 150 tūkstošu dolāru apmērā, tad nākamsezon tie būs jau 1.5 miljoni. Tā ir pilnībā profesionāla līga, kurā neviena Latvijas hokejiste līdz šim nav spēlējusi.

"Tas ir mans mērķis, jo tā tomēr ir spēcīgākā hokeja līga pasaulē, un domāju, ka mana pievienošanās NCAA ir ļoti labs solis šī mērķa realizēšanai. NCAA labākās spēlētājas tomēr ir sieviešu NHL klubu tiešā redzeslokā, un šī būs mana iespēja, lai arī tiktu pamanīta," apņēmīgi norādīja Rulle.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-17 18:42, pirms gada
veiksmi!

  +1 [+] [-]

, 2023-04-17 19:28, pirms gada
Rulle rullē!

  -2 [+] [-]

, 2023-04-18 06:43, pirms gada
Tāda čīkstēšana no sīkās beibes- ledus līks, borti greizi, pretinieces nepareizas, bet pat ir mega pro, kas pie tā nav pieradusi...
Par večiem, parasti, tādos gadījumos saka, ka spēlēt olas traucē, bet ko teikt par sievišķiem?

     [+] [-]

, 2023-04-18 09:20, pirms gada
Vispār SC varētu uztaisīt rakstu par to sieviešu NHL. Tagad tur spēlē septiņas komandas.

Pārsteidza niecīgais algu budžets. Kur tad feminisms un iekļaujošā politika?

     [+] [-]

, 2023-04-18 16:07, pirms gada
Varbūt mazāk negatīvisma?
Cilvēks vienkārši pastāstīja, kā bija turnīrā Meksikā, bet tu te utis meklē. Meitene malacis - apņēmīga, talantīga un mērķus sasniegs.
Kā ir ar Tevi?

Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Tāda čīkstēšana no sīkās beibes- ledus līks, borti greizi, pretinieces nepareizas, bet pat ir mega pro, kas pie tā nav pieradusi...
Par večiem, parasti, tādos gadījumos saka, ka spēlēt olas traucē, bet ko teikt par sievišķiem?

     [+] [-]

, 2023-04-18 17:26, pirms gada
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Tāda čīkstēšana no sīkās beibes- ledus līks, borti greizi, pretinieces nepareizas, bet pat ir mega pro, kas pie tā nav pieradusi...
Par večiem, parasti, tādos gadījumos saka, ka spēlēt olas traucē, bet ko teikt par sievišķiem?
Muļķības. Arī veču hokejā spēlētāji nekautrējas sūdzēties, ja ledus ir slikts vai no bortiem ripa ne tā atlec. Mūsu pašu hokejisti ir neskaitāmas reizes sūdzējušies par ledu. Plus veču hokejā parasti tas sliktais ledus ir mīksta struktūra, kas neļauj ripai slīdēt, nevis bedres laukuma malā. Tas izklausās visai skumīgi/komiski.
Meitene jau uz slikto ledus kvalitāti nenorakstīju zaudējumus vai slikto sniegumu - vienkārši konstatēja reālu faktu, ka meksikāņi nejēdz hokeja hallē uzliet ledu.