Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Maskavas fani priecīgi par uzņemšanu, rīdzinieki pukojas

Maskavas fani priecīgi par uzņemšanu, rīdzinieki pukojas
Maskavas "Dinamo" fani Rīgā.
Foto: www.dinamoriga.eu

Rīgas "Dinamo" kluba mājas lapā šodien publicēta informācija par Maskavas "Dinamo" fanu uzņemšanu Latvijas galvaspilsētā. Kamēr Maskavas fani neskopojas ar komplimentiem par fantastisko sagaidīšanu, daži Rīgas kluba līdzjutēji ir izteikuši neizpratni, kādēļ viesiem "Arēnā Rīga" ir ierādītas vietas, uz kurām biļetes pārdotas rīdziniekiem.

Informācija no www.dinamoriga.eu:

Vakar pēc spēles līdz pat vēlai naktij klubā 16. korpuss turpinājās Rīgas un Maskavas Dinamo fanu kopējs pasākums. Abu komandu atbalstītāji sēdēja viens otram pretim pie galdiņiem, dzēra alu, apkampās, sprieda par dzīvi, hokeju un politiku. Maskaviešu uzņemšanu ar Narvesen atbalstu organizēja Rīgas Dinamo fanu kluba vadītājs Uģis Purviņš un viens no aktīvākajiem kluba pārstāvjiem Gundars Lauva. Viesi neskopojās ar komplimentiem, jo ar šādu sagaidīšanu līdz šim nebija saskārušies.

Dmitrijs:
— Es 20 gadus kopā ar dažādu sporta veidu Maskavas Dinamo komandām braucu uz izbraukuma spēlēm, bet tādu attieksmi un sagaidīšanu kā Rīgā redzu pirmo reizi. Šādas fanu attiecības noteikti vajag turpināt.

Jegors:
— Tas ir lielais burts N — nostaļģija. Vēl padomju laikos mani vecāki vienmēr brauca atpūsties uz Baltiju. Un jau tad bija skaidrs, ka baltieši nav tādi kā mēs, viņi ir pavisam savādāki. Ne Maskavā, ne citur Krievijā savējos tā neatbalsta kā Rīgā. Es patiesi esmu labā nozīmē satriekts par jūsu uzņemšanu. Labi, ka šī fanu kustība, brāļošanās ir sākusies ar Dinamo klubu derbiju. Domāju, ka starp Maskavas Dinamo un Spartak tas nekad nebūtu iespējams.

Maskavas Dinamo fanu kluba vadītāja Natālija Basova:
— KHL vadība iestājas par civilizētām fanu attiecībām, par to, lai tās vairāk līdzinātos Eiropai. Esmu bezgala priecīga un lepna, ka mums pirmajiem visā Kontinentālajā hokeja līgā tas izdevās — civilizētā veidā atvest gandrīz 50 fanus uz Rīgu un ne par ko nebaidīties. Kādi tik argumenti Maskavā no citu klubu pārstāvjiem nebija jādzird, lai mēs to nedarām. Pat tādi, ka no Lietuvas speciāli ieradīsies fani sist maskaviešus.
Rīgas — Minskas divu spēļu tūre tika gatavota divus mēnešus. Ietverot visus ceļa, vīzu, viesnīcu un biļešu izdevumus, mums izdevās iekļauties 10 000 rubļos, kas nav liela summa. Turklāt pusi piekrita nosegt klubs.

Rīga mūs uzņēma lieliski. Mums piešķīra autobusu. Arēnā Rīga Maskavas Dinamo faniem ierādīja speciālu sektoru, mums ļāva kopā ar savu komandu nofotografēties. Pirms spēles kopā ar arēnas drošības dienesta pārstāvjiem es apstaigāju visu halli, iepazinos ar drošības pasākumiem, videonovērošanas kamerām. Viss notika ļoti profesionāli.

Un vēl — jums ir cita, Eiropas līmeņa līdzjutēju kultūra. Ne mazākās agresivitātes... Viens jūsu līdzjutējs ienāca mūsu sektorā un apsēdās. Viņam tika aizrādīts — līdzjutējs mierīgi piecēlās un aizgāja. Maskavā tā nebūtu. Tas ir standarts, uz kuru mums jātiecas. Apsolu, ka Rīgas Dinamo fani Maskavā tiks uzņemti tik pat pienācīgi!

Rīgas Dinamo fanu kluba vadība sola, ka turpmāk tādā pat līmenī tiks uzņemti ikviena KHL kluba fani, kas izteiks vēlēšanos organizēti doties uz Rīgu.

Noslēgumā vēl kāda nianse, kas labi raksturo fanu attiecības. Vakar pēc spēles pārdesmit metru attālumā no Maskavas Dinamo autobusa trīs mūsu bāleliņi, kas tik tikko turējās uz kājām, izkliedza dažādus saukļus, apzināti provocējot maskaviešus. Tā kā starp viesiem bija ne mazums tik pat nestabilu fanu, ilgi nebija jāgaida, lai sāktos asa vārdu apmaiņa un pat neliela spēka lietošana. Vēlāk pēc stundas klubā 16. korpuss daži no šiem maskavieši, kas iepriekš teica, ka ceļu negriezīs nevienam, sēdēja apkampušies ar Rīgas Dinamo faniem...

eSports.lv lietotāja renrins rakstītais:
Protams liels prieks par mūsējo uzvaru, tomēr šoreiz vēlējos informēt pārējos par ko citu.
Nedaudz pastāstīšu par mūsu kompānijas piedzīvojumiem Arēnā. Spēlei biļetes nopirkām laicīgi šo pirmdien. Nevienam nav noslēpums, ka biļetes uz Rīgas Dinamo spēlēm nav tās pašas lētākās. Nopirkām biļetes 302. sektorā pa 10ls katru. Tiem kuriem šis sektors neko neizsaka, varu pateikt, ka tas vēlāk izrādījās blakus Maskavas Dinamo faniem.

Protams, kad pirkām biļetes mēs to nezinājām. Un pretenziju pret pretinieku komandas faniem man nav. Pretenzijas man ir pret atbildīgajiem par biļešu tirdzniecību, nezinu, kuri tie īsti ir. Jo kad devāmies uz savām vietām mūsu vietās sēdēja citi cilvēki, kā vēlāk izrādījās, tie kuri bija nopirkuši biļetes blakus sektorā, kurš tika piešķirts Maskavas komandas faniem.

Meitene, kura ierāda vietas, tā vietā, lai atbrīvotu mums mūsu likumīgās vietas teica, lai mēs ejot citur. Kad jautāju, kur citur? Atbildēja, nu uz citiem sektoriem, kur vēl brīvas vietas. Ok 1. periodā aizgājām uz citu sektoru, atradām brīvas vietas un protams pēc kāda brīža tur uzradās cilvēki, kuri tajās vietās bija nopirkuši biļetes. Nācās atbrīvot vietas. Tā nu mēs visu 1. periodu klejojām pa Arēnu meklējot apmešānās vietas.

Pārtraukumā tomēr aizgājām atpakaļ uz savu sektoru un apsēdāmies savās vietās. Protams, tie cilvēki kuri tur pirms tam sēdēja arī bija neapmierināti un viņus pilnībā saprotu. Ne mēs, ne viņi šajā gadījumā ne pie kā nebijām vainīgi, tā bija spēles rīkotāju neizdarība.

Tādēļ man ir daži jautājumi, kurus ceru noskaidrot ar eSporta žurnālistu starpniecību.

1) Kādēļ tika tirgotas biļetes tajā sektorā, kurā atradās Maskavas Dinamo fani?
2) Vai arī turpmāk kāds sektors tiks rezervēts pretējās komandas faniem, ja jā, tad kurš???
3) Vai patiešām nebija iespējams savlaicīgi informēt cilvēkus, ka viens sektors ir rezervēts pretiniekiem un operatīvi šos cilvēkus, kuri bija iegādājušies biļetes šajā sektorā sasēdināt kur citur, nevis pašiem bija jāklejo pa Arēnu un meklēt, kur apsēsties?

Mēs bijām 5 cilvēki, protams bija grūti visiem atrast brīvas vietas. Ceru, ka organizatori mācīsies no šādām kļūdām.

1 2 58 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2008-10-02 14:26, pirms 16 gadiem
uzskatu ka pirmkārt ir jārūpējas par vietējo līdzjutēju ērtībām un tikai pēc tam par viesu līdzjutējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-10-02 14:31, pirms 16 gadiem
Drusku labāk būtu bijis, ja Natālijas Basovas teiktais tiktu ielikts pēdiņās, jo diezgan grūti saprast, kur viņas doma beidzas.Viens gan man nav skaidrs, - kāds sakars abām Dinamo komandām un līdzjūtējiem ar kaut kādiem lietuviešiem un maskaviešu sišanu.

  +6 [+] [-]

, 2008-10-02 14:32, pirms 16 gadiem
jauki,ka spejam oienacigi uzvesties,naw vairsd kars,jasak sadzivot ar visiem,jo vairak citu komandu fanu bos,jo labak,labaka atmosfer,un vis ar to saistitais!pienesums latvijas dazadam iestadem!naud vinji te tere!

prieks par mums latvieshiem,protam ari normali uzvesties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-02 14:38, pirms 16 gadiem
mezaparka rakstīja: Parastos fanus - sedetajus newiens neskalda, bet kad pret baronu bus un man liekas ka atbrauks ari dynamo ultras, tad gan vares uztraukties par drosibu cieminiem!
gribi kauties, ej trenējies karatē, ko līdzīgu..... tie ir tādi paši fani, ka mēs kad aizbraucam uz citām valstīm.... nemeklē pats problēmas, tad varēs mierīgi dzīvot, ja viņi pirmie sāk, tad kāda runa....

  +9 [+] [-]

, 2008-10-02 14:39, pirms 16 gadiem
Hempo rakstīja: Kas vēl tie pa lietuviešiem?
vnk lietuvieši ir viskauslīgākie un viņiem poh. vai hokejā vai futenē vai basī, bet ja vini sajūt kādu Maskavas klubu fanu smaku, tad izkausanas dēļ gatavi tālu braukt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-02 14:42, pirms 16 gadiem
Ir jāzina konteksts. Leišiem ir saspringtas attiecības ar Maskavas Spartak. Un Maskavas Dinamo tika brīdināti, ka leiši var atbraukt un atspēlēties uz viņiem. Visticamāk, šo ideju izvirzīja tie, kas negribēja, lai Maskavas Dinamo tiek lauri pirmajiem aizvest savus fanus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2008-10-02 14:45, pirms 16 gadiem
Uz nākamos spēli būs jāvelk pretinieku formas krekls, tad noteikti tikšu lētāk iekšā, kā arī būs garentēta vieta

  +3 [+] [-]

, 2008-10-02 14:49, pirms 16 gadiem
Avery rakstīja: Bet nu mūsu bāleliņiem jau lētticība un dibenā līšana ir stipri raksturīga.
Avery es tikai brīnos vai tu dzīvu krievu kādreiz esi saticis vai runājis, tas attiecas ne tikai uz Latvijas krieviem, bet arī Krievijas. Manuprāt, tavs tipiska krieva tēls ir urļiks Adibas sporta tērpā, kas ar bariņu domubiedru kādreiz "gopnul" tevi vai tavus draugus... Citādi es to nevaru izskaidrot. Vai arī tu strādā kādā nozarē, kur intelekts nav būtiski pieprasīta prasība darbiniekiem, kur skan tuc-tuc mūzika un brīvdienās cilvēki iet izklaidēties uz tādām vietām no kurām atnāk mājās bez kāda zoba vai ar lauztu roku un priecīgi par pavadīto vakaru un to "kā mēs tur trijatā vakar vienu izrubījām un atspārdījām".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-02 14:51, pirms 16 gadiem
Jauki! aut nu tāda atieksme būtu pret mūsu faniem Krievu zemē!

  -4 [+] [-]

, 2008-10-02 14:52, pirms 16 gadiem
AlexUSA rakstīja: Uzskatu, ka vispirms ir jārūpējas par VISIEM līdzjutējiem, un nav svarīgi, kurš no kurienes ir atbraucis - no Ķengaraga, Talsiem vai Vitenpiskas - visi ir iegādājušies ieejas kartes un visiem pienākas VIENĀDI AUGSTS serviss.
Es esmu no Talsiem!

  +4 [+] [-]

, 2008-10-02 14:53, pirms 16 gadiem
Es esmu LEPNS par latviešiem (visiem latvijā dzīvojošajiem faniem), par atsauksmēm no maskavas Dinamo faniem - es tiešām esmu lepns par to un novēlu tā turpināt mūsu faniem un hokejkomandais un dinamo vadībai!!! Tiešām prieks šo lasīt!

  +3 [+] [-]

, 2008-10-02 14:54, pirms 16 gadiem
AlexUSA rakstīja: visi ir iegādājušies ieejas kartes un visiem pienākas VIENĀDI AUGSTS serviss.
labojums: servisa līmenim jābūt atbilstošam ieejas karšu cenām

     [+] [-]

, 2008-10-02 14:55, pirms 16 gadiem
mezaparka rakstīja: Parastos fanus - sedetajus newiens neskalda, bet kad pret baronu bus un man liekas ka atbrauks ari dynamo ultras, tad gan vares uztraukties par drosibu cieminiem!
Kā man riebjas tādi kā tu, kuri dzīvo neko nav sasnieguši, jūtas baigie komandas atbalstītāji, jo neko citu jau neprot + vēl kaujas. Stulbie ultras.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-02 14:58, pirms 16 gadiem
isti_nezinu rakstīja: tur nu nau nekas paarsteidzosh Palasiitu dazhaadus forumus, tad buutu vairaak informeets. Nezin tik vai shis ies cauri, kad atbrauks cska un spartak fani. It seviski ja ieradiisies futbola lidzjuteeji, kuriem tajaa laikaa buus starpsezona..
Lai drusku izgaismotu kaads naids valda starp maskavas klubu faniem, tad bija gadiijums kad izkaavaas cska ar dinamo faniem maakslas vingroshanaa...
Par attiecībām starp Maskavas dažādu komandu faniem , bez šaubām, esmu informēts. Jautājums bija , - pričom tur lietuvieši. Bet kā redzu, cilvēks vēlāk izskaidro šo kontekstu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-10-02 15:07, pirms 16 gadiem
nu prieks ka draudziigi!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-02 15:11, pirms 16 gadiem
Izskatās, ka Dinamo Riga tirgo biļtes gluži kā jebkura aviokompānija. 105%. Tikai aviokompānijas aiz borta palikušajiem izmaksā kompensācijas

     [+] [-]

, 2008-10-02 15:12, pirms 16 gadiem
esmu lepns par lietuviešiem un to faniem,ko neteikšu par latviešu,,
lietuvieši malači!!!!!!!!!!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-10-02 15:12, pirms 16 gadiem
Avery rakstīja: Citāts no hcdynamo.ru
На моей гостевой первый отчёт о рижском выезде. Тезисно.

1. Наших приняли прекрасно.
2. Теперь фанаты "Динамо" (Рига) - наши друзья.
3. Сегодня Латвия выходит из НАТО, признаёт Южную Осетию и Абхазию, и объявляет войну США.
4. Слуцкий - гей.
Un...?
Es tur neko TĀDU neredzu. Ja par to atsauci uz politiku vai "migiem v rige", kad kas par to? "Mēs sitisim tos utainos" un "krievi ir url.as" vai "es ienīstu krievus" diez ko politkorekti arī nav. Katram ir tiesības uz savu viedokli, ja kādam Latvijas pilsonim ir viedoklis, ka jāizstājas no NATO un jāatzīst tās divas teritorijas, tad viņiem ir tiesības uz to. Ja to raksta krievs, tad nekā vairāk kā ākstīšanos to nevar uztvert.

     [+] [-]

, 2008-10-02 15:20, pirms 16 gadiem
Super, baigie malači mūsējie, jātvēl vienīgi ir kāds viesu fanu sektors tad viss būs čikiniekā!
___________________________
dinamoriga.blogspot.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-02 15:26, pirms 16 gadiem
Avery rakstīja: Pārāk daudz labvēlības pret veciem huligāniem, agrāk kāvās futbolā, tagad uz vecumu braukā ar hoķi. Nevajag aizmirst, ka tir ir fanāti un viņu uzskati ir stipri nacionālistiski un agresīvi, Latviju viņi savā ziņā uzskata par ienaidnieku. Bet nu mūsu bāleliņiem jau lētticība un dibenā līšana ir stipri raksturīga. Protams, ka viņu fani ir pāsteigti - iepriekš viņus visur ir sagaidījuši vietējie huligāni ar saukļiem 'musora sosatj' un omon ar stekiem, bet te Simpsons ar iztapīgu smaidiņu, bankets un vietējie krieveļi, kuri viņiem apsola, ka Latvija izstāsies no NATO
Skaidrs, ka ciemiņi jāuzņem normāli, taču pašu fani ir galvenais!
Saproti, labākais ierocis ir atbildēt ar labu. Jo naidīgi noskaņoti agresori būs mēmi un neko nevarēs izdarīt.
Tas ir viens.
Otrs ir tas, ka vai tad latviešu "lētticība", kā tu teici "dibenā līšana" liecina par vispārēju stulbumu, vai tieši otrādi, mēs esam tik kulturāli un izglītoti, ka muļķīgi būtu naidoties.
Un vai tad latvietis kā tāds, nonāktdams jebkurā pasaules malē, izņemot Latviju, tiek zākāts, neieredzēts utt. ? Manuprāt, mēs paši nezinam, kas esam un varbūt kari, apspiestība, reresijas un viss pārējais, kas mūs skāris ir par tādiem padarījis?
Citam bedri raksti, pats iekritīsi!

  -1 [+] [-]

, 2008-10-02 15:32, pirms 16 gadiem
Visas pasaules hokeja fani,apvienojaties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 58 komentāri