Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Grobiņas" direktors: "Darba bija tik daudz, ka palaidām fanu kustību pašplūsmā"

Emils Ozerinskis

"Grobiņas" direktors: "Darba bija tik daudz, ka palaidām fanu kustību pašplūsmā"
"Grobiņas" līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa

Pirmajā Virslīgas Liepājas derbijā tika fiksēts šokējošs rezultāts, "Grobiņa" ne tikai uzvarēja ar iespaidīgu atbalstu tribīnēs, bet arī laukumā ar 3:2 apspēlēja bagāto "Liepāju". Pirms lielās Dienvidkurzemes komandu cīņas futbola entuziasts Edmunds Novickis apsprieda dažus no aktuālajiem jautājumiem sarunā ar "Grobiņas SC"/LFS sporta direktoru Andi Ādiņu.

Savas gaitas Grobiņas sporta dzīvē 1991. gadā uzsākušais Andis Ādiņš, kurš pirms 33 gadiem sāka darbu kā sporta skolotājs Grobiņas vidusskolā, šobrīd spējis vienai vīzijai apvienot četrus galvenos spēkus, kas ļāvuši "Gorbiņas SC"/LFS pilnvērtīgi debitēt Virslīgā. Latvijas augstākās līgas jaunpienācēja turas uz Dienvidkurzemes novada pašvaldības, Liepājas pašvaldības, Dienvidkurzemes novada sporta skolas un Liepājas futbola skolas studētājām sienām. Bez četrām pamatorganizācijām palīgā nāk arī dažādi sponsori.

Pirmkārt Andris Ādiņš sarunā ar Edmundu Novicki iezīmēja situāciju ar Grobiņas pilsētas stadionu, kurā komanda oficiālas spēles nav aizvadījusi kopš 2021. gada: "Ar Grobiņas laukumu viss ir kārtībā. Virslīgai to, diemžēl, izmantot nevaram un nevaram izmantot arī Pirmajai līgai. Mēs varētu izmantoto pašu laukumu, bet mums nepietiek infrastruktūra. Bija vienošanās ar LFF, ka kaut kādā laika periodā uzbūvēsim ģērbtuves, bet reģionālās reformas dēļ un vairāku apstākļu dēļ to neizdarījām. Tagad LFF vairs neļauj šeit spēlēt arī Pirmo līgu. Grobiņas laukumu izmanto visas Dienvidkurzemes novada sporta skolas grupas. Tāpat šeit spēlēs FK "Dienvidkurzeme" komanda Otrajā līgā."

Ādiņš iezīmēja, ka iepriekš Grobiņā izaugušie futbolisti kalpo par labu piemēru nākamajām paaudzēm: "Mums ir ļoti labi piemēri, ka arī Grobiņā sporta skolā var izaugt ļoti labi futbolisti. Rodrigo Gaučis, Ivo Gaučis, Kārlis Mikuļskis, Klāvs Bethers, kurš tagad ir Itālijas C līgā. Mēs no tādas salīdzinoši mazas apdzīvotas vietas varam dot pienesumu Latvijas futbolam un ne tikai. Ar šiem piemēriem varam piesaistīt jaunus audzēkņus sporta skolai, no kuriem var izaugt arī kāds futbolists."

Pirms lielā dueļa ar "Liepāju" sociālajos tīklos parādījās ieraksts ar lūgumu "Grobiņas" līdzjutējiem nešaut par strīpu pretinieku komandas virzienā. Ādiņš paskaidroja cik pamatots bijis šāds aicinājums: "Mums bija iepriekšējās spēlēs no spēles delegāta aizrādījums par mūsu faniem, kurus es ļoti cienu. Ir forši, ka viņi ir. Delegāts aizrādīja, par kādu emocijās pasprukušu lamu vārdu. Delegātam arī teicu, ka esam ienācēji Virslīgā. Mēs strādāsim gan ar faniem, gan ar pārējiem. Runāsim un stāstīsim, lai par sevi, komandu un līdzjutējiem veidotu labu tēlu. Varbūt, kādreiz ir grūti noturēties, bet ir jādomā ko runā un kā uzvedies sabiedrībā. Mēs darām vienu darbu - gribam lai ir foršs futbols."

"Paradokss ir tāds, ka es pat īsti nezinu, kas viņi ir. Uz sezonas sākumu bija tik daudz darba, ka kaut kur to palaidām garām. Fani ir malači. Ir emocijas, ir forši. Kas tie ir par džekiem? Protams, vienu otru trešo es zinu, bet vai tie ir tie, jo viņi ir maskās, ko es viņus aicinātu nelietot, jo viņi to nedrīkst darīt publiskā vietā. Darbs ar viņiem noteikti būs. Es negaidīju, ka viņi būs tik aktīvi, un ar visu sirdi un dvēseli tā pieslēgsies tam visam. Kaut kādā brīdī varbūt nokavējām pārrunu ar viņiem. Es domāju, ka viss būs kārtībā un tur nav pamata uztraukties," klāstīja Ādiņš.

Dzērvju līdzjutēji jau sezonas ievadā par sevi likuši skaļi runāt. Savu kustību nosaucot par godu Grobiņas - Liepājas 912. maršruta autobusa numuram, "Grobiņas" fani ar savu pamanāmo virtualitāti ne reizi vien nonākuši foto objektīvu un video kameru lēcu uzmanības centrā.

     [+] [-]

, 2024-04-19 17:52, pirms 2 nedēļām
Kapēc vēl aizvien notiek preses konferences okupantu valodā? Vai nu angliski vai latviski,ja nemāki,tad lai nāk kāds no komandas pārstāvjiem vai asistentiem un runā! Vai ņem sev tulku,atradies tur lielais priekšnieks vēl dzen cilvēkus prom..