Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Tīdenbergam tiek mīkstināts sods, diskvalifikācija noslēgsies nākamnedēļ

Tīdenbergam tiek mīkstināts sods, diskvalifikācija noslēgsies nākamnedēļ
Eduards Tīdenbergs. Foto: Aiga Veisa

Latvijas futbola federācijas (LFF) Ētikas komiteja pēc FK "Liepāja" un Eduarda Tīdenberga iesniegumu izskatīšanas nolēmusi par mēnesi samazināt futbolistam piešķirto diskvalifikāciju. Tādējādi liepājnieku rindās futbolists varēs atgriezties jau nākamās nedēļas spēlē pret RFS.

Iepriekš jau vēstīts, ka februāra beigās Āfrikas basketbola čempionāta kvalifikācijas laikā Gvinejas izlases amerikānis Šenons Evanss sociālajos tīklos esot saņēmis rupjības no vienu spēli Latvijas futbola izlasē aizvadījušā Eduarda Tīdenberga, kurš Gvinejas basketbolistus dēvējis par vergiem un kauninājis kā totalizatoru valsts pārstāvjus, kā arī novēlējis sadegt ellē.

Virslīgas sezonas priekšvakarā Ētikas komiteja par amorālajiem izteikumiem nolēma Tīdenbergu sodīt ar trīs mēnešu diskvalifikāciju, kas pēc sākotnējā termiņa būtu noslēgusies 8. jūnijā, liekot malējam aizsargam izlaist tieši pusi no Virslīgas čempionāta sezonas.

Pieņemot Tīdenberga atvainošanos, Ētikas komiteja par mēnesi samazinājusi futbolistam noteikto diskvalifikāciju. Tādējādi jau 8. maijā iztecēs Ventspils futbola audzēkņa saņemtais soda termiņš. Līdz ar to Tīdenbergs 18 Virslīgas spēļu izlaišanas vietā būs spiests no malas vērot 11 "Liepājas" spēles. Diskvalifikācijas samazināšana ļauj Tīdenbergam gatavoties 12. kārtas mačam, kurā liepājnieki viesosies pie Latvijas čempionvienības RFS.

Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja" šovakar pulksten 18:00 uzsāks Virslīgas otro spēļu apli, izbraukumā viesojoties pie "Tukums 2000/Telms" - spēli tiešraidē varēs raudzīties portāla Sportacentrs.com apmeklētāji. "Liepāja" šobrīd ar septiņiem puntkiem atrodas pēdējā vietā Latvijas čempionāta tabulā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17533/etikas-k...


, 2024-05-02 14:55, pirms 2 nedēļām
Vajadzēja mīkstināt uz pusminūtes apskāviens ar ādas krāsas tumšāku spēlētāju, radoši risinājumi, mēs atbalstam.
, 2024-05-02 15:59, pirms 2 nedēļām
Bet vai daudzie Liepājas futbolisti ar tumsnēju ādas krāsu gribēs dot piespēles Tidenbergam?
, 2024-05-02 16:39, pirms 2 nedēļām
Iznāk, ka rasisms kļuvis par pilnīgi pieņemamu lietu Latvijas futbolā! Ko par šito teiks FIFA un UEFA?
, 2024-05-02 21:14, pirms 2 nedēļām
valmiera-fc rakstīja: Iznāk, ka rasisms kļuvis par pilnīgi pieņemamu lietu Latvijas futbolā! Ko par šito teiks FIFA un UEFA?
ja atvainojas tad drīkst
, 2024-05-02 21:41, pirms 2 nedēļām
bumba ir BALTA...

ha-ha...

sauciet mani par rasistu...
, 2024-05-02 22:44, pirms 2 nedēļām
Nē visas bumbas ir baltas 🍺🍻🍺🍺🍺😆😆😆
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
14

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.
Aleksejs Golijanins. Foto: Margarita Vigule
27

Daugavpils trāpa no stūra, grauj un kļūst par vicelīderi, Golijanins apvainojas un dezertē

"TonyBet" Virslīgā turpina uguņot mazbudžeta klubs "Daugavpils", kas savā laukumā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:0 sagrāva "Metta", no otrās vietas nostumjot Baltijas bagātāko sporta klubu "Riga". Ar diviem vārtiem izcēlās Jevgenijs Miņins, kurš trāpīja gan pendeli, gan arī…stūra sitienu.
Dmitrijs Zelenkovs guva vārtus savā 24. dzimšanas dienā. Foto: Sanita Sparāne/RFS
3

Čempione un līdere RFS atspēlējas Jelgavā, uzvaras pendeli iesit Lipuščeks

Pirmo mājas spēli uz dabīgā seguma aizvadīja arī "Jelgava", kas Jāņa Lūša Zemgales Olimpiskā centra stadionā pirmajā puslaikā ar tiešo brīvsitienu pat izvirzījās vadībā, tomēr punktus čempionei un līderei RFS neatņēma (1:2) un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.