Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Talantīgais Kross grib pamest "Bayern"

Talantīgais Kross grib pamest "Bayern"
Toni Kross
Foto: AFP

Tuvojoties ziemas transfēru periodam, skaļas kļuvušas runas par Minhenes "Bayern" 18 gadus vecā supertalanta Toni Krosa nākotni - kā izskatās, minhenieši būtu ar mieru pārdot viņu, lai savā īpašumā iegūtu citu jauno zvaigzni - Aleksandru Baumjohanu no Menhengladbahas "Borussia".

18 gadus vecajam Toni Krosam, kurš pagājušajā gadā tika atzīts par pasaules U-17 čempionāta labāko spēlētāju, nākotne "Bayern" rindās diez ko spoža vis neizskatās. Jirgens Klinsmans šogad tikai divreiz ļāvis Krosam nospēlēt pilnu maču, bet vēl septiņas reizes jaunais talants ticis laukumā uz maiņu. Tieši mazais spēles laiks pamudinājis Krosu domāt par kluba maiņu - pērn Otomāra Hicfelda vadībā viņš pie iespējas tika daudz biežāk, bet, kā izskatās, Jirgena Klinsmana taktiskajos zīmējumos Toni atvēlēta tā pati vieta, kur parasti atrodas uzbrucējs Lukašs Podoļskis - uz rezervistu soliņa. Nākamgad notiks pasaules U-21 čempionāts, tomēr Kross savu vietu valstsvienībā spēļu prakses trūkuma dēļ varētu zaudēt.

Pirmdien Toni tēvs un vienlaikus aģents Rolands Kross esot zvanījis Uli Hēnesam, "Bayern" menedžerim, lai atgādinātu par triju mēnešu veco sarunu - ja spēlētāja situācija klubā neuzlabosies, notiks saruna par kluba maiņu. Drīz vien Krosa tēvs saņēma atbildi no "Bayern" valdes priekšsēdētāja Karla Hainca Rummeniges - Kross ziemas transfēru periodā prom netiks laists. Pamatojums - "Bayern" ir tikai 23 spēlētāji, un Toni vajadzīgs kā 23. numurs, kas vajadzības gadījumā tiktu izmantots. Protams, šāda situācija par labu Tonija izaugsmei nenāk, un viņa tēvs savu sašutumu neslēpj: "Esmu ļoti sarūgtināts, jo "Bayern" domā tikai par sevi. Trenerim nav īsta plāna, kā ļaut Toni progresēt. Viņam jāspēlē! Tomēr ir sajūta, ka "Bayern" viņu nevajag."

"Bayern" vadība gan pieļaujot iespēju vasaras transfēru periodā Krosu izīrēt kādam klubam - ieinteresēti esot Berlīnes "Hertha", "Karlsruher", "Nürnberg" un Cīrihes "Grasshopper-Club". Lielā un nemitīgi pieaugošā konkurence klubā (uzbrūkošo spēlētāju līnijā pēc Jaunā gada papildinājums būs Lendona Donavana personā, atveseļojies ir arī turks Hamits Altintops) Krosa izredzes tikt laukumā padara minimālas. Tomēr "Bayern" arī neslēpj vēlmi iegādāties citu jaunu talantu.

Tas ir 21 gadu vecais Menhengladbahas "Borussia"pussargs Aleksandrs Baumjohans (17 spēles un divi vārti bundeslīgā "Schalke 04" un Menhengladbahas "Borussia" sastāvos), kurš minheniešiem, visticamāk, varētu pievienoties vasarā. Tad Baumjohanam beigsies līgums ar menhengladbahiešiem, un jaunais vācietis būs uz brīvām kājām. Jāpiezīmē, ka Baumjohans iespējamajai pārejai vācu presē jau devis pozitīvu atbildi. Starp citu, "Schalke 04" bijušais treneris Jups Heinckess Aleksandru Baumjohanu nodēvējis par Vācijas vislielāko talantu, kādu redzējis.

Izmantotie resursi:
kicker.de
bild.de


, 2008-12-18 22:39, pirms 15 gadiem
No Menhengladbahas viņiem vajag Marinu!
, 2008-12-18 22:59, pirms 15 gadiem
domāju, ka Klinzijs novedīs Bavāriju līdz kraham. viņam vajag palīgu, kas dara visu viņa vietā, kamēr tas atpūsas un žurnālos bildējas. vajag kādu, kā Lovu. tiesām komanda pagaidām spēlē labi savu zvaigžņu dēļ. bet par attīstību neviens nedomā. gan jau redzēs.
, 2008-12-19 02:11, pirms 15 gadiem
Izīret vajaga.
, 2008-12-19 11:22, pirms 15 gadiem
menhengladbahiešiem
, 2008-12-23 19:59, pirms 15 gadiem
vareeja marinu panjemt..bet labaak nee..lai veel uzspeelee glabahaa
nu pa kroosu...varu teikt tikai to..kaa bayern patriots..lai paliek..bet skatoties no otras puses..vins netiek pie spelesanas ..tas gan nav labi pasi vaciesi bendee SAVUS talantus
, 2008-12-24 20:24, pirms 15 gadiem
BayernM rakstīja: vareeja marinu panjemt..bet labaak nee..lai veel uzspeelee glabahaa
nu pa kroosu...varu teikt tikai to..kaa bayern patriots..lai paliek..bet skatoties no otras puses..vins netiek pie spelesanas ..tas gan nav labi pasi vaciesi bendee SAVUS talantus
Da viņš vēl ir jauns, Ze ies prom pēc šīs sezonas, cerams, ka MvB arī, tad arī Krosam būs vairāk iespēju
"Stuttgart" futbolisti pēc vārtu guvuma. Foto: Tom Weller/AP/Scanpix
2

Kramariča meistarklase pret "Bayern" un pašu uzvara Štutgartei sniedz sudrabu

Vācijas futbola Bundeslīgā piekto reizi vēsturē sudraba godalgas izcīnījis Štutgartes klubs. Šodien pēdējā kārtā štutgartieši ar 4:0 sakāva Menhengladbahas komandu, kā arī sagaidīja "Hoffenheim" panākumu (4:2) pār Minhenes "Bayern".
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
5

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.
Minhenes "Bayern" un Lovro Zvonareks (Nr. 34) pēc vārtu guvuma. Foto: Michael Weber/Imago Images/Scanpix

Neuzveiktā Leverkūzene grauj, 19 gadīgam horvātam pirmie vārti "Bayern" rindās

Leverkūzenes "Bayer" atliek nezaudēt vēl tikai trijās spēlēs un Šavi Alonso trenētā komanda šosezon būs palikusi neievainota. Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējā kārtā leverkūzenieši ar 5:0 satrieca "Bochum", nezaudējot visās 50 līdzšinējās spēlēs šosezon.