Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Nikolato: "Nevēlos redzēt spēlētājus, kuri baidās pieļaut kļūdas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nikolato: "Nevēlos redzēt spēlētājus, kuri baidās pieļaut kļūdas"
Foto: LFF

Latvijas futbola izlase gatavojas savai pirmajai spēlei šajā gadā un pirmajam mačam jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā. Pirms 21. martā paredzētās pārbaudes spēles izbraukumā pret Kipru komanda aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu un preses konferenci spēles norises vietā.

Paolo Nikolato: "Gaidāmā spēle mums ir pirmais solis. Esam ļoti apmierināti ar spēlētāju sniegumu iepriekšējās trīs dienās. Tagad gaidām, ko viņi parādīs laukumā spēles apstākļos. Mums ir svarīgi, lai viņi spēlētu brīvi un atraisīti, bez bailēm kļūdīties. Ja gribam progresēt, jārēķinās ar to, ka kļūdas būs neizbēgamas, taču tas nedrīkst atturēt no ceļa. Tas man ir vissvarīgākais – nevēlos redzēt spēlētājus, kuri baidās pieļaut kļūdas.

Vēl ir stipri, stipri pāragri, lai es varētu pilnvērtīgi spriest par Latvijas izlasi, taču tiktāl varu pateikt, ka redzu tiešām labu kolektīvu. Spēlētāji nebīstas smagi strādāt treniņos, redzu, ka visi ir labi koncentrējušies darbam, mēģina it visā iedziļināties, uzmanīgi seko norādēm. Esmu pārliecināts, ka gaidāmajā spēlē viņi laukumā atdos visus spēkus.

Šī desmit dienu nometne mums ir ārkārtīgi svarīga, jo tā mums ir pirmā reize klātienes darbā. Mēģināsim apkopot treniņu un spēļu laukumos redzēto, lai izdarītu secinājumus nākotnei. Tas arī ir mūsu galvenais uzdevums šajā treniņnometnē.

Komandas ģērbtuvē ir daudz spēlētāju ar līdera dotībām, ar gatavību uzņemties atbildību. Šobrīd komandas kapteinis sēž man blakus [Kristers Tobers]. Ja viņš būs spējīgs doties laukumā rītdienas spēlē, viņš būs komandas kapteinis.

Protams, ka sportā vienmēr ir vēlme uzvarēt, taču rezultāts uz tablo atkarīgs ne tikai no mums pašiem, bet arī no pretinieka. Gaidāmās divas spēles ir ļoti svarīgas, tās būs kā pārbaudes darbs, kas parādīs mūsu pašreizējo līmeni. Skaidrs, ka veicam daudz izmaiņu, tai skaitā mainām arī sistēmu, tā ka gaidu vairāku specifisku lietu risinājumus laukumā. Taču vēlos sākt darbu ar iegūtiem punktiem, kas būtu ļoti svarīgi. Skaidrs, ka mūsu darbs nav desmit vai divdesmit dienu uzdevums, tas ir ilgtermiņa uzdevums."

Kristers Tobers: "Skaidrs, ka visi ar nepacietību gaidām pirmo spēli pie jaunā trenera. Forši, ka esam labos laikapstākļos – te ir silts, labs laukums. Varēsim pārbaudīt sevi pret tāda līmeņa komandu, kā Kipra. Domāju, viss būs kārtībā.

Pirmā un būtiskākā izmaiņa komandas darbā laikam ir tā, ka viss notiek angļu valodā. Bet tas ir normāli, nevienam spēlētājam ar to nav nekādu problēmu. Viss notiek ātri, visi ātri atrodam kopīgu valodu. Tagad daudz strādājam pie taktiskā zīmējuma, lai visi spēlētāji maksimāli labi saprastu, kurā brīdī kādās situācijās kā mēs visi kā komanda kustamies. Treniņi nav viegli, taču kopumā spēlētāji esam apmierināti ar treniņprocesu. Kā treneris jau minēja, mums tiek dots akcents, ka nedrīkstam baidīties uz laukuma. Viņš prasa, lai mēģinām spēlēt, lai gan kļūdas var gadīties. Mums jāuzņemas atbildība uz laukuma. Šajās pārbaudes spēlēs jāmēģina būt aktīviem.

Pirms katras spēles ir neliels saviļņojums, šī mača priekšvakarā nekas nav citādi, lai gan tā ir draudzības spēle. Katrs grib sevi parādīt no labākās puses, īpaši tagad pie jauna galvenā trenera, tāpēc gaidām ar lielu nepacietību šo spēli. Kipras izlase ir spēcīga komanda, labs pretinieks mums. Jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem, jaunajiem taktiskajiem zīmējumiem, tāpēc, domāju, rītdien būs ļoti interesanta spēle."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17437/p-nikola...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-20 16:58, pirms mēneša
Salabojiet reiz virsrakstu sistēmu, lai metot linkus telegramā nerādās nesaistīts virsraksts no cita raksta

  +1 [+] [-]

, 2024-03-20 17:46, pirms mēneša
Nevēlos redzēt spēlētājus, kuri baidās pieļaut kļūdas

Mūsējie jau nebaidās, vnk pieļauj
Slēpts komentārs: Bonisz

  +4 [+] [-]

, 2024-03-20 18:02, pirms mēneša
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Nevēlos redzēt spēlētājus, kuri baidās pieļaut kļūdas

Mūsējie jau nebaidās, vnk pieļauj
nē, nē... ir arī tādi, kas pieļauj un baidās pieļaut. rezultātā ir vēl sliktāk.. labāk tad kļūdīties darot nekā nekad nekļūdīties nedarot

  +4 [+] [-]

, 2024-03-20 18:04, pirms mēneša
Ļoti labi, Nikolato cita starpā arī staigā uz virslīgas spēlēm, gan jau uz nākamo sasaukumu būs vairāk sava rokraksta, kāda jaunāka seja konkurencei.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-20 18:13, pirms mēneša
Nu jā, pirmā spēle pie jaunā trenera... Cerams, ka spēlētāji ar prieku un cieņu pret savu valsti ies cīnīties laukumā...
Nevis kā pie iepriekšējā - ar domu =... eh arkal mani izsauca uz spēli... tā var ar visu karjeru norakt pagrabā😔

  +2 [+] [-]

, 2024-03-20 18:14, pirms mēneša
Bonisz rakstīja: Paņem Porzingi.Tas bez kļūdām sēž uz soliņa...
Kāds sakars?
Slēpts komentārs: Madaskāras Pingvīns

  -4 [+] [-]

, 2024-03-20 18:29, pirms mēneša
erred rakstīja: Nu jā, pirmā spēle pie jaunā trenera... Cerams, ka spēlētāji ar prieku un cieņu pret savu valsti ies cīnīties laukumā...
Nevis kā pie iepriekšējā - ar domu =... eh arkal mani izsauca uz spēli... tā var ar visu karjeru norakt pagrabā😔
p.s cerams ierīs 0:3 lai noņemtu rozā brilles jums visiem

  -1 [+] [-]

, 2024-03-20 18:42, pirms mēneša
Madagaskarā pat pingvīni spēlē futbolu...
The Best!!!

  +1 [+] [-]

, 2024-03-20 20:44, pirms mēneša
Pēc pirmajiem treniņiem arī Stojanovičs bija itin cerīgi noskaņots. It kā normāli bumbotāji. Bet kolīdz sākas spēle...

     [+] [-]

, 2024-03-21 15:00, pirms mēneša
M rakstīja: Pēc pirmajiem treniņiem arī Stojanovičs bija itin cerīgi noskaņots. It kā normāli bumbotāji. Bet kolīdz sākas spēle...
Noteikti labāk par Daini buus. (sliktaak buut vairs nevar). Domaaju, ka vektors buus pozitiivs.