Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Izlases treneris būs no ārzemēm? Vietējie negribēs? Un Kazakevičs kā asistents?

Rolands Eliņš

Izlases treneris būs no ārzemēm? Vietējie negribēs? Un Kazakevičs kā asistents?
Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas futbola izlase šobrīd ir bez galvenā trenera, jo iepriekšējā nedēļā no šī amata tika atbrīvots Dainis Kazakevičs. LFF vadība sola jaunu galveno treneri atrast līdz janvāra beigām, un ticams, ka Kazakeviča pēctecis būs ārzemnieks, uzskata futbola pazinēji Edmunds Novickis, Sportacentrs.com futbola žurnālists, un Jurijs Žigajevs, treneris un raidījuma "Pa pāris kausiem" vadītājs.

"Vēl pirms mēneša izskatījās, ka Kazakevičs paliks galvenā trenera amatā," savu pārsteigumu par LFF valdes pieņemto lēmumu raksturoja Edmunds Novickis. "Ne pārāk likās ticama iespēja, ka valdes locekļi varētu iet pret Daini, jo viņi visi tur sasaistē, cits no cita atkarīgi, vismaz no malas tā liekas. Un likās, ka šī ķēdīte izturēs, arī ņemot vērā to, ka valde gan jau nevēlēsies izmaksāt trenerim kompensāciju par atlaišanu."

"Taču, kad lielā stunda tuvojās, arvien vairāk sajutu pretējus vējus," sacīja Novickis. "Visādas neierastas runas parādījās, arī no LFF prezidenta Vadima Ļašenko varēja sajust retorikas maiņu - viņš bija daudz noslēpumaināks savos izteikumos, vairs neaizstāvēja treneri tik karsti kā iepriekš. Ja man pirms pusotras nedēļas pateiktu, kas notiks valdes sēdē, būtu visnotaļ pārsteigts. Nevis tāpēc, ka nepiekristu Kazakeviča atbrīvošanai, bet gan par to, ka valdes locekļu balsojumā iespējams šāds pozitīvs pārsteigums."

"Kazakeviča atlaišana bija likumsakarīgs iznākums," sacīja Jurijs Žigajevs. "Ja rezultāta nav, tad kaut kas ir jāmaina - tā tas futbolā notiek. Likumsakarīgi nebija tas, ka vispār nonācām pie šādas situācijas, jo iepriekš ar treneri bija neloģiski pagarināts līgums uz vēl vienu gadu. Ja tas nebūtu izdarīts, tad šobrīd Daiņa līgums gluži vienkārši būtu beidzies, visi apsēstos pie viena galda, izvērtētu paveikto darbu un paspiestu rokas. Nebūtu tik lielu negāciju, arī uz pašu Kazakeviču nebūtu tāda spiediena, un viņš arī netiktu atlaists - viņš būtu nostrādājis savu termiņu un beidzis darbu, nevis kā tagad, kad viņam vēl bija līgums uz 2024. gadu, lai gan nākamais atlases cikls - uz PK2026 - sāksies tikai 2025. gada sākumā."

"Kādas manas domas par trenera amata kandidātiem? Teikšu godīgi, īsti nav šeit nekā sakāma, jo Latvijas izlases rezultātus jebkuram trenerim būs ļoti grūti tā uzreiz uzlabot, un principā šobrīd varbūt pat nav nemaz tik svarīgi, kurš tieši vada izlasi," norādīja Žigajevs, konkrētus kandidātus no vietējo treneru loka nepiesaucot.

"Tā patiešām varētu būt, ka nākamais treneris būs ārzemnieks," sacīja "PPK/Betsafe" kluba veidotājs un treneris. "Viena lieta ir tā, ka augsta līmeņa treneru Latvijā jau tā nav daudz, bet jāņem vērā, ka tagad arī neviens uz to amatu, manuprāt, īpaši nerausies. Tā ir sarežģīta pozīcija, ko grūti uzlabot, un man grūti iztēloties, ka Latvijas treneri, kuri jau strādā labos Virslīgas klubos, tagad to metīs pie malas, lai riskētu vadīt Latvijas izlasi."

Arī Novickis izteicās, ka jauna trenera atrašana būs sarežģīts uzdevums: "Ir bažas par to, vai izdosies atrast lielisku kandidātu. Piekrītu tam, ko Dainis pats teica publiski - jābūt samērīgumam, proti, nevar būt tā, ka tiek piesaistīts augstākā līmeņa speciālists (kuru, protams, LFF arī nevarētu atļauties), kuram jāstrādā ar futbolistiem, kuri tomēr nespēlē visaugstākajā līmenī. Pēc tam jautājums - vietējais vai ārzemnieks? Lai neapvainojas vietējās cunftes pārstāvji, bet neredzu kandidātus. Pirmais variants šobrīd daudziem uz mēles droši vien ir Viktors Morozs, bet nu es neticu, ka viņš pats vēlas šobrīd atstāt RFS, ar ko tikko kļuvis par Virslīgas čempionu un vasarā varēs spēlēt Čempionu līgā, lai tā vietā pieņemtu riskantu izaicinājumu Latvijas izlasē."

"Laba līmeņa Latvijas treneru šobrīd brīvo aģentu statusā nav. Jā, te jāpiemin, ka esmu aizkulisēs dzirdējis Mariana Pahara vārdu. Protams, atkal liels jautājums, vai Marians būtu gatavs šobrīd spēcīgi pārņemt izlasi," turpināja Novickis. "Līdz ar to ticamāks liekas ārzemnieku variants - kaut vai tādēļ, ka tur ir plašāks kandidātu loks. Esmu pārliecināts, ka šoziem iespējams atrast ļoti labu variantu Latvijas futbolam, un šeit es ar to domāju mums tuvas mentalitātes treneri, piemēram, no Skandināvijas valstīm."

Par ārzemju treneriem gan jārēķinās, ka pat vislabākie speciālisti uzreiz brīnumus nepaveiktu, sacīja Žigajevs, turklāt par vislabākajiem speciālistiem nemaz netiek runāts. Portāls "Delfi" vēstīja, ka Kazakevičam par priekšlaicīgo atlaišanu līgumā pieredzēta kompensācija 50-80 tūkstošu eiro apmērā. Tāda gada alga futbola izlases galvenajam trenerim uz Eiropas līmeņa diemžēl nekas nav. "Piekrītu, ka Eiropas līmenī tā nav summa, ar ko tagad iekārdināt augsta līmeņa trenerus," sacīja Žigajevs. "Taču tā reizē ir summa, kas mums Latvijas līmenī tomēr ir nozīmīga, un mūsu apstākļos to varēja izlietot citādi."

"Tas nenozīmē, ka es iebilstu pret ilgtermiņa līgumu nākamajam trenerim, nē, noteikti nē," turpināja Žigajevs. "Tikai saku, ka šim termiņam jābūt pārdomātam un loģiskam. Vai tas ir uz PK2026 ciklu vai diviem nākamajiem cikliem - trenera līgums var būt ilgs, ja atnāk cilvēks un prezentē interesantu nākotnes vīziju, kurai nepieciešams laiks. Taču jābūt loģikai."

Par to, ka Latvijas izlases darbā nepieciešama ilgtermiņa loģiska izaugsme, piekrita arī Novickis, piedāvājot variantu, ko viņš teorētiski uzskatītu par apspriešanas vērtu: "Izlasei nepieciešama pēctecība. Dainis izvēlējās savu darba stilu, ar mazu spēlētāju rotāciju - dažādu iemeslu dēļ, bet nu fakts tāds, ka viņš izmantoja šauru spēlētāju loku. Un te ir divi iespējamie virzieni, proti, sāpīgs ķeizargrieziens, kad izlasē tiek iepludināti vairāki patiešām jaunie futbolisti un tiek pārskatīts viss iepriekšējais Daiņa redzējums. Bet nu tas īstermiņā var novest pie vēl sliktākiem rezultātiem."

"Ticamāks scenārijs, ko es pats arī laikam atbalstītu, būtu nosacīti turpināt Daiņa uzņemto kursu izlases attīstībai un ievērot to, ko viņš paveicis, nevis pilnīgi visu izdarīto izsviest ārā," turpināja Novickis. "Un šajā gadījumā es varbūt kādu šokēšu ar savu viedokli, bet, manuprāt, Latvijas izlasei optimāls variants būtu interesants ārzemju treneris ar savu vīziju un Kazakeviču kā asistentu. Zinu, ka daudziem Dainis - runāsim tieši - ir apnicis un par viņu vairs nevēlas dzirdēt izlases sakarā. Tāda ir tā realitāte, ko gan nevar teikt par pašiem spēlētājiem, drīzāk par Latvijas futbola saimi kopumā."

"Protams, lai piepildītos šāds variants, vispirms pašam Dainim jābūt gatavam nokāpt zemāk un strādāt kā asistentam. Nezinu, varbūt viņš tādu piedāvājumu nemaz nepieņemtu, lai gan iepriekš gan Pahars, gan Aleksandrs Starkovs arī pēc atbrīvošanas no galvenā trenera amata strādājuši kā asistenti. Viņiem nebija problēmu palīdzēt izlasei arī kā vairs ne galvenajiem treneriem. Līdz ar to neredzu pragmatisku iemeslu, kādēļ šeit nevarētu būt līdzīgi, kad Dainis strādā izlasē kā kāda ārzemju galvenā trenera asistents. Jo var pārmest to un to, bet Dainis lieliski pārzina Latvijas futbolu un varētu būt patiešām labs palīgs ārzemju trenerim, kuram nepieciešams ielēkt jaunā vidē. Nu, un Dainis tomēr ir izveidojis savu spēles sistēmu un stilu - ja pārrunu laikā ar jauno treneri tiek secināts, ka viņa plāni ir līdzīgi un ka viņš vēlētos izmantot kaut ko no iepriekšējām iestrādnēm, tad būtu tikai loģiski, ka viņu ar šo programmu iepazīstina Kazakevičs pats. Bet nu tās ir manas spekulācijas, nevis aizkulisēs dzirdētas runas."

1 2 68 komentāri
Slēpts komentārs: otins

  +8 [+] [-]

, 2023-12-12 10:31, pirms 5 mēnešiem
Treneris ar spēcīgu mentalitāti un personību. Piemēri nav tālu jāmeklē šosezon. Sastāvs bez zvaigznēm, bet, kad ielikta ir spēcīga domāšana - Girona, Stuttgart, Leverkusen, Aston Villa, tāpati Brighton pēdējās sezonas. Neviens jau neprasa kļūt par čempioniem vai arī tikt uz katru PK, bet parādīt cienīgu spēli ar sava līmeņa izlasēm. Nekad nepiesitīsim top izlases. Bet vismaz, lai pretinieku treneri nesaka, ka pret tik vāju komandu nav spēlēts gadiem.

  +5 [+] [-]

, 2023-12-12 10:36, pirms 5 mēnešiem
Nepiekrītu par Kazakēviča iesāktā turpināšanu...vienalga kāds un no kurienes būs galvenais treneris ar Daini kā asistentu, tad neredzu perspektīvas izaugsmei ne tuvākā, ne tālākā nākotnē. Domāju ķeizargrieziens būtu pašā laikā - nākotnes vārdā. Redzu ambiciozu ārzemju treneri, vai nu tikko beigušu spēlēt pro ar domu izmēģināt roku trenēšanā, vai kādu ārzemju jauniešu izlases treneri, kurš domā pāriet uz pieaugušo trenēšanu... Palīgs gan varētu būt vietējais, manuprāt Dobrecovs, būtu ļoti labi

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 10:38, pirms 5 mēnešiem
otins rakstīja: Diezvai Kazakevičs piekristu strādāt par asistentu pēc daudzajiem nepelnītajiem un nepamatotajiem pārmetumiem. Bet vispār tas būtu labs variants. Kurš nopietns ārzemju treneris gribēs trenēt Latvijas izlasi, zinot, ka Latvijas "futbola saime" no viduvējiem spēlētājiem prasa augstus rezultātus un viņu pašu var pēkšņi atlaist pirms termiņa, kā to izdarīja ar Stojanoviču?
Redzot viņa pašpārliecināto Mourinjo raksturu un uzpūteņa seju, tā arī varētu būt! Viņam nav ko trenēt, lai iet sēž vai stāv bez krēsla ofisā un urbjas papīros.

     [+] [-]

, 2023-12-12 11:04, pirms 5 mēnešiem
otins rakstīja: Diezvai Kazakevičs piekristu strādāt par asistentu pēc daudzajiem nepelnītajiem un nepamatotajiem pārmetumiem. Bet vispār tas būtu labs variants. Kurš nopietns ārzemju treneris gribēs trenēt Latvijas izlasi, zinot, ka Latvijas "futbola saime" no viduvējiem spēlētājiem prasa augstus rezultātus un viņu pašu var pēkšņi atlaist pirms termiņa, kā to izdarīja ar Stojanoviču?
davaj uzķeršos - kuri ir tie nepelnītie un nepamatotie pārmetumi?

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 11:10, pirms 5 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: davaj uzķeršos - kuri ir tie nepelnītie un nepamatotie pārmetumi?
Ka viņš neko nesaprot no futbola un ir vainīgs pie visām Latvijas futbola nedienām. Tie vēl būtu tie maigākie, nerunājot par apvainojumu un samazgu jūru, ko pār viņu nolēja.

     [+] [-]

, 2023-12-12 11:12, pirms 5 mēnešiem
Jack Daniel`s rakstīja: Treneris ar spēcīgu mentalitāti un personību. Piemēri nav tālu jāmeklē šosezon. Sastāvs bez zvaigznēm, bet, kad ielikta ir spēcīga domāšana - Girona, Stuttgart, Leverkusen, Aston Villa, tāpati Brighton pēdējās sezonas. Neviens jau neprasa kļūt par čempioniem vai arī tikt uz katru PK, bet parādīt cienīgu spēli ar sava līmeņa izlasēm. Nekad nepiesitīsim top izlases. Bet vismaz, lai pretinieku treneri nesaka, ka pret tik vāju komandu nav spēlēts gadiem.
Lai arī šos klubos it kā zvaigžņu nav tur spēlē spēlētāji ,kuri ir augsta līmeņa mums izlasē pat tuvu nav tādu līmeņa spēlētāju.Es atšķirībā no lielajiem spečukiem domāju ,ka M.Pahars būtu ļoti laba izvēle.Jo galvenais viņš jau bija un noteikti bija arī tas ,kurš veidoja šo komandu.Tā kā pieredzes un prasmju strādāt viņam pietiek ārzemnieks drīzāk kāds jauns ar ambīcijām varētu būt asistents Paharam.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 11:24, pirms 5 mēnešiem
otins rakstīja: Ka viņš neko nesaprot no futbola un ir vainīgs pie visām Latvijas futbola nedienām. Tie vēl būtu tie maigākie, nerunājot par apvainojumu un samazgu jūru, ko pār viņu nolēja.
Nē nē nē, davaj konkrēti tagad nevis vispārini Šitie tādi populistiskie izteicieni neies cauri, ja runā tad konkrēti!

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 11:26, pirms 5 mēnešiem
coffijs rakstīja: Lai arī šos klubos it kā zvaigžņu nav tur spēlē spēlētāji ,kuri ir augsta līmeņa mums izlasē pat tuvu nav tādu līmeņa spēlētāju.Es atšķirībā no lielajiem spečukiem domāju ,ka M.Pahars būtu ļoti laba izvēle.Jo galvenais viņš jau bija un noteikti bija arī tas ,kurš veidoja šo komandu.Tā kā pieredzes un prasmju strādāt viņam pietiek ārzemnieks drīzāk kāds jauns ar ambīcijām varētu būt asistents Paharam.
Jā, pieredze kā galvenajam trenerim Paharam jau bija patiešām - zaudēt visas spēles.. var jau dot atkārtotas iespējas, bija jau kādreiz, kad to pašu Starkovu pieprasīja atkāpties un tad viņš atgriezās utt. Bet nu nezinu, tāda "vārīšanās savā sulā"

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 11:30, pirms 5 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Nē nē nē, davaj konkrēti tagad nevis vispārini Šitie tādi populistiskie izteicieni neies cauri, ja runā tad konkrēti!
Man nepatīk rakņāties pa mēsliem. Paskaties pats komentārus pie jebkuras Kazakeviča intervijas.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 11:33, pirms 5 mēnešiem
otins rakstīja: Man nepatīk rakņāties pa mēsliem. Paskaties pats komentārus pie jebkuras Kazakeviča intervijas.
Skaidrs, tātad tukša pļurināšana un čīkstēšana bez argumentiem. Ļoti līdzīgi kā Dainis savās presenēs

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 11:38, pirms 5 mēnešiem
otins rakstīja: Ka viņš neko nesaprot no futbola un ir vainīgs pie visām Latvijas futbola nedienām. Tie vēl būtu tie maigākie, nerunājot par apvainojumu un samazgu jūru, ko pār viņu nolēja.
Nevajag šito atkal. Varbūt kāds retais tiešām ir teicis, ka Dainis ir vainīgs pie pilnīgi visām Latvijas futbola nedienām, šādus tekstus Daiņa aizstāvji visu laiku mētā, bet sīkāk pastāstīt neviens neprot. Par futbola saprašanu runājot, daudzi futbolam saistīti cilvēki ir neizpratnē par dažādiem Daiņa lēmumiem gan par maiņām, gan par sastāva izvēlēm. Tie nav tikai sportacentra komentāru eksperti. Neuzskatu, ka viņš galīgi neko neprot, bet nekāds futbola ģēnijs vai guru viņš galīgi nav

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 11:39, pirms 5 mēnešiem
skotijs rakstīja: Jā, pieredze kā galvenajam trenerim Paharam jau bija patiešām - zaudēt visas spēles.. var jau dot atkārtotas iespējas, bija jau kādreiz, kad to pašu Starkovu pieprasīja atkāpties un tad viņš atgriezās utt. Bet nu nezinu, tāda "vārīšanās savā sulā"
Tiešām zaudēja bija arī uzvara pret Lietuvu un neizšķirti pret Čehiju Turciju Islandi ,kas jau ir labs sasniegums ņemot vērā tā laika sastāvu.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 11:45, pirms 5 mēnešiem
Par latviešu treneriem runājot, Dišlers būtu interesants variants kaut vai kā asistents izlasē. Tukums tiešām šosezon radīja labu futbolu uzbrukumā un pretuzbrukumos, liekot pasvīst stiprākām virslīgas komandām ne vienā vien spēlē, kaut ko no tā paņemt priekš izlases nebūtu skāde. Aizsardzības spēli gan no viņa nenene, lai gan Tukumā ar to aizsardzības līniju neko daudz izspiest nevar.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 11:46, pirms 5 mēnešiem
skotijs rakstīja: Jā, pieredze kā galvenajam trenerim Paharam jau bija patiešām - zaudēt visas spēles..
Tikai nevajag te pautus stāstīt

Eiro 2016 atlases ciklā Pahara vadībā no 10 spēlēm zaudētas 5

Eiro 2024 atlases ciklā Daiņa vadībā no 8 spēlēm zaudētas 7
';

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 11:51, pirms 5 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Par latviešu treneriem runājot, Dišlers būtu interesants variants kaut vai kā asistents izlasē. Tukums tiešām šosezon radīja labu futbolu uzbrukumā un pretuzbrukumos, liekot pasvīst stiprākām virslīgas komandām ne vienā vien spēlē, kaut ko no tā paņemt priekš izlases nebūtu skāde. Aizsardzības spēli gan no viņa nenene, lai gan Tukumā ar to aizsardzības līniju neko daudz izspiest nevar.
Izlases līmenī knapi ar vienu jēdzīgu pussargu spēlēt uzbrukuma futbolu tas ir jāmāk.Mums der tikai pilnīgs autobuss ,bet pat tam aizsardzības līnija pavāja.

  +6 [+] [-]

, 2023-12-12 11:54, pirms 5 mēnešiem
Protams, tā būs galvenā trenera izvēle, bet labi kandidāti asistenta amatam varētu būt: V.Dobrecovs, D.Kalašņikovs un jo īpaši A.Štolcers. Proti, tie, kuri līdz šim nav strādājuši nevienā izlasē un neietilpa LFF treneru padomju pulciņos.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 12:02, pirms 5 mēnešiem
1 rakstīja: Protams, tā būs galvenā trenera izvēle, bet labi kandidāti asistenta amatam varētu būt: V.Dobrecovs, D.Kalašņikovs un jo īpaši A.Štolcers. Proti, tie, kuri līdz šim nav strādājuši nevienā izlasē un neietilpa LFF treneru padomju pulciņos.
Ko Štolcers visp dara?

     [+] [-]

, 2023-12-12 12:03, pirms 5 mēnešiem
huy rakstīja: Ko Štolcers visp dara?
sauc visus par miroņiem

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 12:25, pirms 5 mēnešiem
Vajag futbolā ieviest kādu Anglijas speciālistu, kas arī pludinātu mūsējos zemākās Anglijas līgās, lai sitās.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 12:30, pirms 5 mēnešiem
Ja ne par galveno, bet asistentu labs būtu Kalns, vai Dobrecovs. Ja visi būs viduvēji ārzemnieki nekas labs nebūs, izlase kļūs par izmēģinājuma lauciņu.
Dainim uzslava par komandas izveidošanu, principā komandu , kuru var nosaukt par Latvijas nacionālo izlasi pēc neatkarības pirmais kurš izveidoja ir Dainis. Patlaban tajā spēlēja visi Latvijas labāki. Uz jautājumu, kurš tad palika malā NEVIENS nespēj atbildēt.

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 12:33, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Ja ne par galveno, bet asistentu labs būtu Kalns, vai Dobrecovs. Ja visi būs viduvēji ārzemnieki nekas labs nebūs, izlase kļūs par izmēģinājuma lauciņu.
Dainim uzslava par komandas izveidošanu, principā komandu , kuru var nosaukt par Latvijas nacionālo izlasi pēc neatkarības pirmais kurš izveidoja ir Dainis. Patlaban tajā spēlēja visi Latvijas labāki. Uz jautājumu, kurš tad palika malā NEVIENS nespēj atbildēt.
Kāpēc Tu noniecini Jāni Gili? ieliktenis viņam var ūdeni pienest

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 12:39, pirms 5 mēnešiem
coffijs rakstīja: Lai arī šos klubos it kā zvaigžņu nav tur spēlē spēlētāji ,kuri ir augsta līmeņa mums izlasē pat tuvu nav tādu līmeņa spēlētāju.Es atšķirībā no lielajiem spečukiem domāju ,ka M.Pahars būtu ļoti laba izvēle.Jo galvenais viņš jau bija un noteikti bija arī tas ,kurš veidoja šo komandu.Tā kā pieredzes un prasmju strādāt viņam pietiek ārzemnieks drīzāk kāds jauns ar ambīcijām varētu būt asistents Paharam.
galīgi neesmu pret Paharu.Bet ir viena nelaime-viņš bija Kazakeviča štābā.ja jau reiz Kazakevičs tiek vainots nespējā motivēt komandu(tas arī ir vienīgais arguments Daiņa notirsējiem)-nez vai tad to futbola gudrīšu acīs Pahars būs labāks.
vispēr Ļoti interesants jēdzien-nedeg acis ,nav cīņasspara..labprāt kādam gudrītim paprasītu,pēc kādas vērtību skalas šie lielumi tiek vērtēti.vispār tas ļoti atgādina politiķu populismu pirms vēlēšanām-strādāsim lai būtu labāk,tagad pie varas zagļi.balso par mums..
bet tā-Pahars arī man liekas simpātiska kandidatūra.
bet federācijas valde galīgi zaudējusi cieņu manās acīs.domāju atradīs kaut kādu jaunu pāterlainenu..

     [+] [-]

, 2023-12-12 12:42, pirms 5 mēnešiem
skotijs rakstīja: Jā, pieredze kā galvenajam trenerim Paharam jau bija patiešām - zaudēt visas spēles.. var jau dot atkārtotas iespējas, bija jau kādreiz, kad to pašu Starkovu pieprasīja atkāpties un tad viņš atgriezās utt. Bet nu nezinu, tāda "vārīšanās savā sulā"
ja ņem ārzemnieku-tad tādu kā Banki vai Hārtlijs...visi pārējie ir skaisti runātāji un maz darītāji..vai tas būtu pāterlainens vai slaviša futbolā vai arī roķenes un voļuka ārzemnieki..

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 12:48, pirms 5 mēnešiem
huy rakstīja: Kāpēc Tu noniecini Jāni Gili? ieliktenis viņam var ūdeni pienest
Jānis Gilis izlasi veidoja noPSRS 1 līgas TOP futbolistiem...ja pēc būtības-no futbolistiem kas bija godam nopelnījuši vietu PSRS augstākajā līgā.
Dainim tādi futbolisti pat sapņos izlasē nav spēlējuši.
bet es galīgi nesalīdzināšu šos divus latviešu speciālistus.Ja tīri pēc rezultātiem-Gilis laikam liekams augstāk.
neizšķirti pret Spāniju un esošajiem eiropas čempioniem Latvija vairs nav nospēlējusi nekad

     [+] [-]

, 2023-12-12 12:54, pirms 5 mēnešiem
55555555 rakstīja: galīgi neesmu pret Paharu.Bet ir viena nelaime-viņš bija Kazakeviča štābā.ja jau reiz Kazakevičs tiek vainots nespējā motivēt komandu(tas arī ir vienīgais arguments Daiņa notirsējiem)-nez vai tad to futbola gudrīšu acīs Pahars būs labāks.
vispēr Ļoti interesants jēdzien-nedeg acis ,nav cīņasspara..labprāt kādam gudrītim paprasītu,pēc kādas vērtību skalas šie lielumi tiek vērtēti.vispār tas ļoti atgādina politiķu populismu pirms vēlēšanām-strādāsim lai būtu labāk,tagad pie varas zagļi.balso par mums..
bet tā-Pahars arī man liekas simpātiska kandidatūra.
bet federācijas valde galīgi zaudējusi cieņu manās acīs.domāju atradīs kaut kādu jaunu pāterlainenu..
Nemuldi, argumenti bija daudz un dažādi - sākot ar maiņu neizdarīšanu, jauno neiespēlēšanu pārbaudenēs, augstprātīgu attieksmi presnenēs utt.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-12 12:56, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Ja ne par galveno, bet asistentu labs būtu Kalns, vai Dobrecovs. Ja visi būs viduvēji ārzemnieki nekas labs nebūs, izlase kļūs par izmēģinājuma lauciņu.
Dainim uzslava par komandas izveidošanu, principā komandu , kuru var nosaukt par Latvijas nacionālo izlasi pēc neatkarības pirmais kurš izveidoja ir Dainis. Patlaban tajā spēlēja visi Latvijas labāki. Uz jautājumu, kurš tad palika malā NEVIENS nespēj atbildēt.
Kas tā par mistisko komandu? Iepriekš tur individuāli čaļi savācās katrā izsaukumā kas paši gribēja?

     [+] [-]

, 2023-12-12 13:00, pirms 5 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Nemuldi, argumenti bija daudz un dažādi - sākot ar maiņu neizdarīšanu, jauno neiespēlēšanu pārbaudenēs, augstprātīgu attieksmi presnenēs utt.
kārtējā demagoģija..bet nu tas tavs jājamzirdziņš.
1.augstprātīga attieksme-nu es arī cirvim parasti atbildu kā cirvis ir pelnījis.noskatījos interviju pie Valtera-neredzu neko augstprātīgu.cilvēks normāli pa tēmu izklāsta savu redzējumu.
2.jauno neiespēlēšana pārbaudenēs-jebkuram jaunajam ir jāatbilst izlases līmenim..tas pats piesauktais Daškevičšpierādīja sevi un tika laukumā.un ne viņš viens tāds..tā ka tukša demagoģijaStarkovs tikmēr eksperimentēja pārbaudenēs,kamēr par zaudētu pārbaudeni no amata izlidoja..komentāri lieki..
3.par sastāva izvēli es arī apšaubu šo to..bet piesieties jau var arī stabam,ja ir vēlēšanās.kādreiz jaunībā lai sistu kādu,pietika ja cigareti neiedeva..
normālu argumentu joprojām neesi spējis sagatavot..

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 13:05, pirms 5 mēnešiem
Latvijas futbola lielākā nelaime ka notiek cīņa par varu..par naudu..un futene pati nevienam nepi..s..
kādreiz bija viens Indriķis-dievs un kungs LV futenē.un gāja vismaz12 gadus uz savu mērķi..bija klupieni,neveiksmes..bet nebija cīņas par varu..Indriķim nebija jālavierē,lai saglabātu varu...
tagad politiska populisma vārdā tiek rakti nost treneri,mainītas valdes un prezidenti..nekas labs tur nevar būt

  -3 [+] [-]

, 2023-12-12 13:06, pirms 5 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Kas tā par mistisko komandu? Iepriekš tur individuāli čaļi savācās katrā izsaukumā kas paši gribēja?
Nu gan pateici labu anekdoti, iepriekš nebija vispār Latvijas komanda, bet pamatā krieveļu bars, kur daudzi nespēja sakarīgi teikumu pateikt valsts valodā.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 13:11, pirms 5 mēnešiem
55555555 rakstīja: kārtējā demagoģija..bet nu tas tavs jājamzirdziņš.
1.augstprātīga attieksme-nu es arī cirvim parasti atbildu kā cirvis ir pelnījis.noskatījos interviju pie Valtera-neredzu neko augstprātīgu.cilvēks normāli pa tēmu izklāsta savu redzējumu.
2.jauno neiespēlēšana pārbaudenēs-jebkuram jaunajam ir jāatbilst izlases līmenim..tas pats piesauktais Daškevičšpierādīja sevi un tika laukumā.un ne viņš viens tāds..tā ka tukša demagoģijaStarkovs tikmēr eksperimentēja pārbaudenēs,kamēr par zaudētu pārbaudeni no amata izlidoja..komentāri lieki..
3.par sastāva izvēli es arī apšaubu šo to..bet piesieties jau var arī stabam,ja ir vēlēšanās.kādreiz jaunībā lai sistu kādu,pietika ja cigareti neiedeva..
normālu argumentu joprojām neesi spējis sagatavot..
Tu čīkstuli esi lielākais demagogs pie Daiņa rakstiem, pirmo reizi redzu no tevis kādu mēģinājumu atbildēt par tēmu nevis raudāt par Novicka boksa rakstiem

1. Tu tiešām tā domā vai izliecies? Viena intervija pie Valtera ir k-kāds etalons? Preses konferencēs pēdējā gadā bija kauns klausīties, mūžīga ūdens liešana un izvairīšanās no jautājumiem. Visulaiku aizvainotā tēlošana, slikto žurnālistu nolikšana.

2. Nē, esi objektīvs - Dašķevičs tika laukumā tikai dēļ traumām. Visi izsauktie jaunie Birkas, Toņiševi, Samoilovi utt. ir labs solis, bet ko tas dod, ja viņi nedabū nopietnas minūtes pārbaudes spēlēs? Kā mēs varam zināt vai tur neslēpjas vēlviens Dašķevičš? Tas pats Balodis labi sevi parādīja, bet pirmā viņa spēle izlasē bija tīrās šausmas.... Jādod jaunajiem iespēja sevi pierādīt un kad labāk to darīt, ja ne pārbaudenēs?

3. Būtu rezultāts, varētu kaut visas spēles aizvadīt ar Emsi, bet ja tas neparādās tad ir loģiski jautājumi kāpēc netiek izmēģinātas citas iespējas.

     [+] [-]

, 2023-12-12 13:11, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Nu gan pateici labu anekdoti, iepriekš nebija vispār Latvijas komanda, bet pamatā krieveļu bars, kur daudzi nespēja sakarīgi teikumu pateikt valsts valodā.
Tagad treniņos tā pati krievu valoda skan, Černamordijs fanus sūta atslābināties. Jā, sapņu komanda gatavā

  -2 [+] [-]

, 2023-12-12 13:13, pirms 5 mēnešiem
huy rakstīja: Kāpēc Tu noniecini Jāni Gili? ieliktenis viņam var ūdeni pienest
Jā, Gili daudzi piemirsuši. Pēc rezultātiem Gilim bez šaubām pirmā vieta, neizšķirti ar Spāniju, Dāniju. Bet tie bija padomju skolas spēlētāji. Kādreiz jau PSRS izlase bija viena no spēcīgākām Eiropā. Tā stipri balstījās uz Kijevas un Tbilisi Dinamo.
Bet labākie gadi pēc kara Latvijas futbolā bija nogrieznis no 1950- 1970. gadam. Par to būtu vērts uzrakstīt plašāk, mūslaiku jaunie žurnālisti par mūsu futbola vēsturi zin pārāk maz.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 13:18, pirms 5 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Tagad treniņos tā pati krievu valoda skan, Černamordijs fanus sūta atslābināties. Jā, sapņu komanda gatavā
Uzraksti savu sapņu komandu. Bez Matrevica, Savaļnieka, Tobera, Jurkovska, Jankas Ikaunieka ar tiem , kuri ir it kā ļoti labi, bet netika pie vārda, zaudētu jebkurai komandai ar graujošiem rezultātiem. Vai Latvijas futbolam tas bija vajadzīgs?

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 13:19, pirms 5 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Uzraksti savu sapņu komandu. Bez Matrevica, Savaļnieka, Tobera, Jurkovska, Jankas Ikaunieka ar tiem , kuri ir it kā ļoti labi, bet netika pie vārda, zaudētu jebkurai komandai ar graujošiem rezultātiem. Vai Latvijas futbolam tas bija vajadzīgs?
Ko tu tagad muldi? Es vai tad par sastāvu runāju? Es prasu tev par k-kādu mistisko "komandas veidojumu", kas tika izveidota pie Daiņa, bet nekad iepriekš nerādījās. Beidz vienreiz lēkt no vienas tēmas otrā, kad vairs nav argumentu.
1 2 68 komentāri