Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Barneta priecājas par neizšķirtu, fon Bergens slavē Cauņu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Barneta priecājas par neizšķirtu, fon Bergens slavē Cauņu
Šveicieši pateicas faniem par atbalstu
Foto: AFP

Pēc izcīnītā neizšķirta pret Latvijas izlasi (2:2) domās par maču sarunā ar Sportacentrs.com dalījās divi Šveices futbola izlases futbolisti - pussargs Trankvilo Barneta un aizsargs Stīvs fon Bergens.

Neskatoties uz to, ka pirms mača Šveice par vienīgo mērķi deklarēja uzvaru, arī par gūto punktu sarūgtināts neizklausījās Leverkūzenes "Bayer 04" spēlējošais šveiciešu pussargs Trankvilo Barneta, kurš sarunā ar Sportacentrs.com arī paslavēja mūsējos: "Mums klājās grūti, ko gan arī gaidījām. Latvieši nospēlēja labi. Pirms pārtraukuma kontrolējām spēli un izvirzījāmies vadībā, taču otrajā puslaikā ielaidām, atkāpāmies. Latvijai līdz ar to bija milzīgs atbalsts, un galu galā varam būt priecīgi, ka vēl panācām 2:2. Arī mūsu līdzjutēji bija lieliski. Izbraukuma mačā ne vienmēr ir tik daudz savējo fanu."

Komentējot ielaistos vārtus, Barneta uzsvēra Latvijas veiksmes faktoru: "Pirmie vārti - skaidrs, ka tas bija svētdienas sitiens, kas gadās vienreiz. Protams, uzreiz tribīnēs bija eiforija. Tad sekoja latviešu skaists otro vārtu guvums - pēc tādiem centrējumiem vienmēr var izveidoties bīstama situācija, un mums arī mazliet nepaveicās. Svarīgi, ka atspēlējāmies. Protams, otro vārtu guvumā paveicās arī mums, taču zinām, ka standartsituācijās vienmēr izveidojam iespējas - Erens Derdijoks spēlē ar galvu ir ļoti spēcīgs. Mans sniegums? Vienmēr var vēlēties ko labāku, bet ir svarīgi, ka komanda guva punktu. Minimālais uzdevums bija neizšķirts, un beigās atspēlēties no 1:2 - varam būt apmierināti."

Tikpat apmierināts bija Stīvs fon Bergens, kurš ikdienā spēlē Berlīnes "Hertha" un pavisam drīz UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā tiksies ar mūsu čempionvienību "Ventspils": "Latvija nospēlēja ļoti labi un sagādāja mums daudz problēmu. Jūsu komanda labi un kompakti aizsargājās, bija grūti atrast caurumus aizsardzībā. Pārsteigums mums bija, ka otrajā puslaikā pretēji gaidītajam Latvija, esot zaudētājas lomā, nemaz neuzbruka, bet gan gaidīja pretuzbrukumus vai individuālas apspēlēšanas iespējas. Bijām domājuši, ka Latvija sāks spēlēt dziļāk. Latvijas pussargs pirmos vārtus guva lieliski, panākot 1:1. Tad tūlīt ielaidām vēlreiz, taču svarīgi, ka parādījām raksturu, atspēlējāmies, guvām punktu. Svarīgākais, ka nākotne joprojām ir pašu rokās.

Iespējams, Latvijas futbolists [Aleksandrs Cauņa], kas guva lieliskos pirmos vārtus, šādu sitienu otrreiz vairs nekad neatkārtos, taču šodien tas bija supersitiens - bravo! Šis labās malas pussargs ir ļoti labs futbolists, veica lielisku centrējumu, kad tika gūti otrie vārti - paši gan arī pieļāvām taktisku kļūdu. Labi, ka mūsu uzmainītais futbolists panāca 2:2 - jā, vārtsargs varēja iznākt ārā, taču Derdijoks, kā nekā, ir 195 cm garš [smejas]. Tā ka ar šo punktu tik un tā esam apmierināti, beigās šis neizšķirts mums var labi noderēt."

"Latvijas izlasē bez šaubām labākais bija 8. numurs [Aleksandrs Cauņa] - mazais, blondais labās malas pussargs ar spēcīgu kreiso kāju, viņš, kā jau teicu, mums sagādāja problēmas. Verpakovskis vienmēr ir ātrs un bīstams, tāds bija arī šodien, arī garais 11. numurs... jā, Karlsons - viņš vienmēr ir spējīgs gaisa bumbas pagarināt," labākos Latvijas izlases futbolistus, viņaprāt, izcēla fon Bergens.

Jautāts par gaidāmo cīņu pret "Ventspili", fon Bergens par šo to jau bija informēts: "Ventspils nesen spēlēja pret "Zurich", manu bijušo klubu. Redzēju to maču - skaidrs, ka viegli mums var neklāties. Arī "Ventspils" ir labi organizēta komanda, bet, protams, ar "Hertha" uzdevums ir tikai un vienīgi uzvarēt."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-09-10 01:43, pirms 15 gadiem
Nu prieks va viņi biski novērtēja arī mūs pozitīvi ...

  +8 [+] [-]

, 2009-09-10 01:45, pirms 15 gadiem
Jocīgi. Man te vairāk izklausās, ka šveicieši paslavē un noliek Cauņu. Viņš redz noteikti tādus vairs neiesitīšot. Cauņa ir jauns un vēl progresē. Ne tādus vien vārtus iesitīs. Ja vēl viņu nezin, tad tas nenozīmē, kas šādi vārti ir brīnums no Cauņas puses.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-10 02:02, pirms 15 gadiem
Njā, gribētos jau, lai kādreiz šādās intervijās citzemju futbolisti latviešus piemin kā savējos tb nevis ''tas tur blondais'' vai ''garais''.. Bet nu loģiski, ka tad arī jāspēlē labākajās Eiropas līgās nevis Azerbaidžānā..
Slēpts komentārs: Jānis_Bērziņš

     [+] [-]

, 2009-09-10 08:29, pirms 15 gadiem
es saku, ka Cauņam tas sitiens nebija svētdienas... ļoti mērķtiecīgi un precīzi tas bija tāds kaifs

     [+] [-]

, 2009-09-10 09:53, pirms 15 gadiem
Cauņa ir mūsu šā brīža labākais jaunais talants un viņš spēlēs labā līgā un tādi sitieni viņam vēl būs, tas jau nu ir skaidrs

  -2 [+] [-]

, 2009-09-10 10:32, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Kad vēl kādas izlases futbolisti tik pozitīvi ir izteikušies par mūsējiem ? No šodienas Šveice ir mana otra mīļākā izlase pasaulē
tu kā tāda jauna tele- noglaudi galvu un šī no priekiem jau apmīžas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-10 14:34, pirms 15 gadiem
Sveiciesiem jaapanem Cauna uz kaadu klubu! Sitiens nebija halava jo vins sita no aas pasas poziicijas arii peectam, tikai apakseeja stuurii! MALACI LATVIA!

     [+] [-]

, 2009-09-10 16:31, pirms 15 gadiem
Alexij rakstīja: ko tu neteiksi? pāris labu vārdu un uzreiz otra mīļākā izlase. tās uzslavas pēc spēlēm jau parasti bārsta, un sevišķi ja pretinieks ir dabūjis ko vēlējies (neiet runa par Šveici bet vispār, principu kā tādu)
Tas vispār bija domāts, kā joks [uz ko skaidri norāda - , manā tekstā], bet godīgi sakot - parasti šitik pozitīvi neviens neizsakās. Tās neizskatās pēc dežūrfrāzēm! Dežūrfrāzes izskatās savādāk.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-10 16:32, pirms 15 gadiem
Godlike rakstīja: tu kā tāda jauna tele- noglaudi galvu un šī no priekiem jau apmīžas
Parasti neatbildu uz idiotu komentāriem, bet šoreiz vienkārši - e. d.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja