Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Latvijas futbolisti Nāciju līgā pirmajos mačos tiksies ar Armēniju un Fēru salām

Latvijas futbolisti Nāciju līgā pirmajos mačos tiksies ar Armēniju un Fēru salām
Kristers Tobers. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

LETA. Latvijas vīriešu futbola izlase UEFA Nāciju līgas 2024./2025.gada sezonā C līgas pirmajā spēļu logā tiksies ar Armēniju un Fēru salām.

Nāciju līgas mači tiks aizvadīti trīs logos. Paredzēts, ka pirmajā logā 7.septembrī Latvija viesosies pie Armēnijas, bet 10.septembrī savā laukumā uzņems Fēru Salas.

Otrajā spēļu logā 10.oktobrī latvieši mājās stāsies pretī Ziemeļmaķedonijai un 13.oktobrī izbraukumā tiksies vēlreiz ar Fēru salām, bet trešajā logā 14.novembrī Latvija viesos spēlēs ar Ziemeļmaķedoniju un 17.novembrī savā laukumā spēkosies ar Armēniju.

Pēc trim sezonām turnīra zemākajā D līgas līmenī šogad Latvijas izlase debitēs C līgā.

C līgā kopumā būs četras grupas. Katrā no tām pa četrām izlasēm. Līdz ar to katrai valstsvienībai šī turnīra ietvaros grupu stadijā būs pa sešām spēlēm - pa trim mājās un pa trim izbraukumā.

Katras grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu. Savukārt divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu. Divām ceturto vietu ieguvējām ar labākiem rādītājiem nākamā gada martā būs jāpiedalās "play-off" par vietas saglabāšanu C līgā.

Tāpat šosezon UEFA Nāciju līgā jaunums būs tas, ka tiks izspēlēti papildu "play-off" mači par paaugstināšanos. B līgas grupu trešo vietu ieguvējas aizvadīs "play-off" spēles ar C līgas grupu otro vietu īpašniecēm.

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsSpēle
07.09.Armēnija - Latvija
10.09.Latvija - Fēru Salas
10.10.Latvija - Ziemeļmaķedonija
13.10.Fēru Salas - Latvija
14.11.Ziemeļmaķedonija - Latvija
17.11.Latvija - Armēnija

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-02-09 13:42, pirms 3 mēnešiem
Izskatās ka armēņus nosaldēsim svētku priekšvakarā. Vislabākā grupa, lai pasapņotu par B līgu un neizkristu uz D līgu.
, 2024-02-09 14:12, pirms 3 mēnešiem
grupa IR laba...

lai sauktu par izdevušos turnīru - jāsavāc vismaz 12 punkti... vismaz 2.vieta...
, 2024-02-09 14:15, pirms 3 mēnešiem
Jā, pretinieki nav paši stiprākie, grupa ir laba, galvenais, lai trenerim un spēlētājiem viss maksimāli labi izdodās, ko arī novēlu!
, 2024-02-09 14:39, pirms 3 mēnešiem
Gatis rakstīja: grupa IR laba...

lai sauktu par izdevušos turnīru - jāsavāc vismaz 12 punkti... vismaz 2.vieta...
Atslābsti. Izdevies turnīrs būs palikšana C līgā. Mēs tomēr tur debitējam, lai arī cik bēdīgi tas nebūtu.

Bet sapņot šajā grupā var... Ja zvaigznes sastājas un ātri izveidojas labs kodols/mikroklimats, var reāli pacīnīties par top2
, 2024-02-09 15:06, pirms 3 mēnešiem
Starp citu, skatoties googlē izlases kalendāru, 26. martā rāda mājas draudzības spēli pret Lihtenšteinu, par kuru vēl nekur nav info.

Tā tad droši vien arī ir tā otra iepriekš minētā iespējamā marta draudzības spēle
, 2024-02-09 15:23, pirms 3 mēnešiem
Grupa mūsējiem tiešām parocīga, ir reāla iespēja pacīnīties par pirmo vietu grupā, nav ne izteiktu favorītu, ne izteiktu autsaideru. No otras puses varam arī izlidot atpakaļ uz D līgu, ja pārāk neņems pretiniekus par nopietnu. Kopumā solās būt interesanta grupa, galvenais, lai bez traumām un, ja vēl zvaigznes sastājas pareizi tad jau kaut kas arī varētu sanākt.
, 2024-02-09 15:27, pirms 3 mēnešiem
savā laukumā

"Daugavas" stadionā vai "Skonto"?
, 2024-02-09 15:27, pirms 3 mēnešiem
bassline rakstīja: Starp citu, skatoties googlē izlases kalendāru, 26. martā rāda mājas draudzības spēli pret Lihtenšteinu, par kuru vēl nekur nav info.

Tā tad droši vien arī ir tā otra iepriekš minētā iespējamā marta draudzības spēle
LFF to apstiprina: https://lff.lv/izlases/nacionala-iz...
, 2024-02-09 16:41, pirms 3 mēnešiem
SĀKS AR LIELVALSTĪM UN TAD AR PASTARĪTĒM BŪS JĀSPĒLĒ
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.