Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šitiks: "Spēle pa malām sākumā neizdevās"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Šitiks: "Spēle pa malām sākumā neizdevās"
Genādijs Šitiks
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Mēs tomēr liksim cerības arī turpmāk uz spēli pa malām, un malējie pussargi, piemēram, Kamešs, nenospēlēja tādā līmenī, kādu gribējām. Malējiem aizsargiem bija dots uzdevums spēlēt aktīvi un piedalīties uzbrukumā, taču tas nenotika," pēc šodienas Latvijas U-21 izlases uzvaras pret Andoru (4:0) preses konferencē pastāstīja mūsējo galvenais treneris Genādijs Šitiks.

Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Genādijs Šitiks: "Paredzējām, ka būs grūta spēle pret tādu komandu, kurai aizsardzībā spēlē 11 cilvēki. Kad viņi ielaida vārtus, arī tad nemainījās Andoras taktika. Bijām izanalizējuši viņu divas spēles pret Rumāniju un Krieviju. Kāpēc pirmajā puslaikā viss neizdevās? Mēs tomēr liksim cerības arī turpmāk uz spēli pa malām, un malējie pussargi, piemēram, Kamešs, nenospēlēja tādā līmenī, kādu gribējām. Malējiem aizsargiem bija dots uzdevums spēlēt aktīvi un piedalīties uzbrukumā, taču tas nenotika. Pārtraukumā sarunājām, ka būs maiņas, un spēlēsim ar 3-4-3 [formāciju]. Devām 10-15 minūtes Ruginam, lai iesildās, bet šī maiņa bija plānota.

Otrajā puslaikā noņēmām aizsargu, izlaidām uzbrucēju Ruginu, vēlāk arī Žuļevu. Viņi ļoti labi iegāja spēlē. Tādu spēli, kādu demonstrēja Žuļevs, mums malā vajadzēja jau no pirmajām minūtēm. Kamešam tas neizdevās tā, ka gribējām - viņš nav labākajā formā, jo klubā reti tiek sastāvā. Kāpēc Žuļevs nespēlēja no sākuma? Viņš tomēr divas nedēļas bija slims, tikai pēdējo maču "Daugavā" nospēlēja.

Pirmoreiz visi bija gatavi spēlēt, un ļoti labi, ka mums ir izvēle. Ļoti labi arī, ka piesaistījām Artūru Vaičuli - paskatījāmies, kolektīvs viņu pieņēma. Tomēr Kasparam Ikstenam bija dzimšanas diena vakar, un nolēmām, ka jāstāv viņam. Tomēr nākotnē rēķināsimies arī ar Vaičuli - viņam jāspēlē nākamajā ciklā. Tomēr viņam jābūt labākajam, lai spēlētu jau tagad. Ja 1991. gadā dzimušais Zjuzins būs labāks nekā Tarasovs, tad spēlēs viņš. Tomēr pagaidām tā nav."

Andoras U-21 izlases galvenais treneris Husto Rizs: "Līdz noraidījumam bija viena spēle, pēc tā - cita. Pirms sarkanās kartītes spēli kontrolējām mēs, pēc tās - Latvija. Mēs bijām izanalizējuši Latvijas - Somijas maču aprīlī. Šīs spēles videoieraksts ļoti palīdzēja. Domāju, ka 11 metru soda sitienu pirmajā puslaikā nevajadzēja piešķirt. Latvijas futbolisti bija fiziski spēcīgāki un ātrāki."

  +1 [+] [-]

, 2009-06-06 21:35, pirms 15 gadiem
sodien laikam par 1.ligu raksta nebus...
ara lietus..saprotu

     [+] [-]

, 2009-06-07 15:17, pirms 15 gadiem
Diez, vai, ja nebūtu šī vienpadsmitmetrinieka un noraidījuma, Šitiks arī riskētu tik ilgi kavēties ar maiņām? Lai nuk kā, Rugina un Žuļeva uznākšana laukumā radikāli uzlaboja mūsu komandas spēli.