Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

5. grupa: Spānijai, Turcijai, Beļģijai uzvaras

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

5. grupa: Spānijai, Turcijai, Beļģijai uzvaras
Davids Vilja
Foto: AFP

Visvēlāk sestdienas vakarā savu spēli Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā pabeigusi Eiropas čempione Spānija, kas Eiropas zonas 5. grupas ietvaros savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Bosniju un Hercegovinu. Tāpat trīs punktus izcīnījušas Turcijas un Beļģijas valstsvienības.

Spāņiem milzīgs pārsvars, taču tikai 1:0

Grūti aprakstīt spāņu teritoriālo pārsvaru mačā pret Bosniju un Hercegovinu - ņemot vērā, ka pretī nebija vis kādas pundurvalsts, bet gan Eiropas vidusmēra izlase, šis pārsvars bija vienkārši nospiedošs. Un tomēr nemaz tik viegli uzvara spāņiem nenāca - iespējams, Fernando Toresa (savainojums) prombūtnes dēļ.

"Euro 2008" rezultatīvākais futbolists Davids Vilja pirmajā puslaikā nerealizēja 11 metru soda sitienu, taču 58. minūtē viņš savu vainu daļēji reabilitēja, gūstot vārtus Spānijas labā. Arī turpinājumā spāņi izveidoja neskaitāmus uzbrukumus, taču vārti kā nekrita tā nekrita. Lai nu kā, 1:0 Spānijas komandas uzvara atlases cikla ievadmačā.

Turki uzlauž armēņus

Smags pārbaudījums šodien bija "Euro 2008" pusfinālistei Turcijai, kurai viesos bija jāspēlē pret sīksto Armēniju. Pirmajās 60 minūtēs vārtus neizdevās gūt, tomēr beigās tika izcīnīta uzvara ar 2:0. Vispirms vārtus iesita "Middlesbrough" spēlētājs Tunkajs Sanli, bet vēlāk arī "Fenerbahce" snaiperis Semihs Senturks.

Igauņi Beļģijā nospēlē cienīgi

Labu spēli Beļģijā šodien aizvadījuši mūsu kaimiņi igauņi. Tiesa, ne vienmēr par labu sniegumu piešķir punktus... Lai arī Beļģijai tika izrādīta nopietna pretestība, beigās nācās zaudēt ar 2:3. Rezultāts tika atklāts vien pirmā puslaika izskaņā, kad precīzs bija "Club Brugge" uzbrucējs Veslijs Sonks. 19 gadus vecais igauņu talants Sergejs Zenjovs 57. minūtē spēja panākt izlīdzinājumu, un 1:1 saglabājās līdz pat 75. minūtei. Tad piecu minūšu laikā uz tablo iedegās 3:1 - vispirms precīzs bija Stīvens Defūrs, bet 80. minūtē tas pats Sonks. Anderss Opers pieliktā laika beigās iesita otros vārtus Igaunijas izlases labā, bet neizšķirta izraušanai pietrūka laika - 3:2 Beļģijas uzvara.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrs, Eiropas zonas 5. grupa

Armēnija - Turcija 0:2 (0:0) (Sanli 61', Senturks 78')
Beļģija - Igaunija 3:2 (1:0) (Sonks 39', 80', Defūrs 75' - Zenjovs 57', Opers 90')
Spānija - Bosnija un Hercegovina 1:0 (0:0) (Vilja 58')

Eiropas zonas ceļazīmju izspēlēšanas kārtība

Eiropas zonā ir deviņas grupas. Automātiski 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs visas deviņu grupu uzvarētājas. Savukārt labākās astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām (netiks ņemti vērā rezultāti pret pēdējās, 6. vietas ieguvējām, jo 9. grupā ir tikai piecas komandas) izveidos četrus "play-off" pārus, kuru uzvarētājas pievienosies minētajām deviņām veiksminiecēm. Piebilde - Eiropai ir 13 vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

  -1 [+] [-]

, 2008-09-07 01:00, pirms 16 gadiem
Švaki spānija Žēēl igaunijas,vareju baltijas valstis shodien uzvaret futbols Turcija stabila
Slēpts komentārs: refresh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-09-07 01:08, pirms 16 gadiem
Redz kā Sonks nez no kurienes atkal uzradies.Kopš 2002 PČ tā arī nekur nebija manīts.

  +3 [+] [-]

, 2008-09-07 01:11, pirms 16 gadiem
Malacis Defūrs... Jauns un talantīgs Beļģu spēlētājs...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-07 01:27, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Kā jau prognozēju, spāņiem pret Bosniju un Hercogovinu neklājās viegli. Teritoriālais pārsvars, kā mēs jau esam novērojuši "Barcas" spēlēs, ne vienmēr vainagojās arī ar izcilu rezultativitāti. Arī bosniešiem bija labas iespējas, tāpēc viss varēja gadīties. Man ir nojauta, ka Spāniju daļēji piemeklēs Grieķijas liktenis, kad tā pēc veiksmīgās uzvaras EURO 2004 vairs nespēja parādīt tik pat labu sniegumu. Ja kas līdzīgs notiks ar spāņiem, nebūšu pārāk izbrīnīts, turklāt PČ ir pavisam cita planēta, pavisam citā galaktikā

tu saliidzini paaraak nesaliidzinaamas lietas!!!Hose buusim atklaati Griekkija ir liimeni vai divus vaajaaka un Spaanni uzvareeja ar skaistu futbolu euro 2008 ko nevar teikt par Griekkiju taa kaa nekaadi slikti liktenni nepiemeklees Spaaniju vizsmaz ssai ciklaa,bet PK tad jau redzees!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-09-07 02:00, pirms 16 gadiem
Nepiekrītu par Grieķijas'04 un Spānijas'08 spēles salīdzinājumu. Manuprāt, tieši otrādi - panākumi tika gūti krasi dažādos stilos.

Grieķija triumfēja pārsvarā pateicoties spēlei no aizsardzības - vairāk vai mazāk, bet tas tomēr bija uz antifutbolu (neuztvert pārāk negatīvi - arī tas ir futbols) tendēts sniegums. Grieķi nekontrolēja bumbu un nespieda pretinieku - viņi gandrīz domāja tikai par savu vārtu drošību un gaidīja to vienīgo momentu, kad gūt izšķirošos vārtus, lai pēc tam atkal noraktos aizsardzībā.

Savukārt Spānija triumfēja pateicoties lielajai bumbas kontrolei un neļaušanai kaut ko veidot pretiniekam. Aizsardzība ar Pujolu un Kapdevilu manā skatījumā bija pat nedaudz nedroša, taču euro08 neviens tā īsti to netestēja, jo kā jau minēju, spāņu spēlēs cīņa pie viņu vārtiem praktiski nenotika - vai nu kontrolēja bumbu paši vai nu ļāva to kontrolēt pretiniekam, taču drošā attālumā no saviem vārtiem.

  +1 [+] [-]

, 2008-09-07 02:05, pirms 16 gadiem
ok, pārlasīju vēlreiz hose viedokli un redzu, ka par stilu īpaši nemaz netiek runāts. Katrā ziņā šim teikumam toč nepiekrītu: Manā skatījumā Spānijas panākumu formula nebūt nesakņojās kaut kādā superuzbrukumā. Tā bija aizsardzība un spēles disciplīna

Euro08 spāņi aizsardzībā praktiski nespēlēja, jo... lielāko laika daļu kontrolēja bumbu. Bet tajos brīžos, kad aizsardzībai tomēr bija sevi jāpierāda, nemaz tik pārliecinoši spāņiem tā neizskatījās, tikai pierādot to, ka Aragoness izvēlējās pareizo taktiku visās spēlēs (arī pret Itāliju un Vāciju) spēlēt kā pirmajam numuram, uzspiest savu spēli (tas, ka neiesita itāļiem, cits stāsts - galvenais ir ideja). Bet grieķi euro04 tieši otrādi uz aizsardzību visvairāk paļāvās un pareizi darīja. Katram savs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-07 02:42, pirms 16 gadiem
Superuzbrukums nav tikai gūtie vārti. Superuzbrukums ir arī neļaušana uzbrukt pretiniekam. Precīzāk būtu teikt, ka Spānijai bija nevis superuzbrukums (tāds patiešām nebija), bet super darbošanās ar bumbu, saspēle, kas (tieši tā) neļāva spēlēt un atraisīties pretiniekiem.

     [+] [-]

, 2008-09-07 09:44, pirms 16 gadiem
izskatas ka visas Baltijas valstis pirmo kartu aizvadijushas godam!
Ittipashi lietuvishi!

     [+] [-]

, 2008-09-07 10:07, pirms 16 gadiem
Āzītis pazudis... Tpc` arī nav tā spēle...

     [+] [-]

, 2008-09-07 10:45, pirms 16 gadiem
mani favoriti sajaa grupa Turki iepatikas no EURO2008....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-07 12:02, pirms 16 gadiem
Kurs atdeva rezultatiivo Viljai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja