Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ēģiptes futbola izlasi vadīs bijušais valstsvienības uzbrucējs Hasans

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ēģiptes futbola izlasi vadīs bijušais valstsvienības uzbrucējs Hasans
Hosams Hasans. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Ēģiptes vīriešu futbola izlases jaunais galvenais treneris būs kādreizējais valstsvienības spēlētājs Hosams Hasans, kamēr viņa dvīņu brālis Ibrahims Hasans kļūs par izlases direktoru, otrdien pavēstīja Ēģiptes Futbola asociācija (EFA).

Kā zināms, Ēģiptes izlase 2023.gada Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīrā pie uzvarām netika un neilgi pēc tam no galvenā trenera amata tika atbrīvots portugālis Rui Vitorija.

Apakšgrupā Ēģipte spēlēja neizšķirti 2:2 ar Mozambiku, Kaboverdi un Ganu, bet astotdaļfinalā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Kongo Demokrātiskās republikas vienību, piekāpjoties pretiniekiem uzvarētāju noskaidrošanas 11 metru sitienu sērijā ar 7:8.

Hosams Hans futbolista karjeras laikā Ēģiptes izlasei palīdzēja izcīnīt trīs Āfrikas Nāciju kausa titulus. Kopā Ēģiptes valstsvienībā viņš aizvadīja 176 spēles un izcēlās ar 68 precīziem sitieniem, kļūstot par Ēģiptes izlases rekordistu gūtajos vārtos. Lielāko daļu karjeras viņš pavadīja Kairas klubā "Al Ahly" un noslēdza karjeru 2008.gadā.

Savukārt kā treneris viņš vadījis vairākus Ēģiptes klubus un Jordānijas izlasi.

Arī Ibrahims Hasans kopā ar brāli pārstāvējis Ēģiptes valstsvienību un bijis viņa komandas biedrs vairākos klubos.

53 gadus vecais Vitorija kļuva par Ēģiptes izlases galveno treneri kļuva 2022.gada vasarā, vienojoties par līgumu uz četriem gadiem.

Pašlaik notiekošā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīra laikā atlaisti tika arī Ganas, Kotdivuāras, Tanzānijas izlašu galvenie treneri, bet no amata paši aizgāja Tunisijas un Gambijas valstsvienību vadītāji.

Izmantotie resursi:
LETA