Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Futbola pārsteigumi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Futbola pārsteigumi
Gūss Hidinks
Foto: AP

"Euro 2008" ceturtdaļfināli noslēgušies. Trīs no četrām grupu uzvarētājām aizbraukušas mājās, tāpat redzējām trīs papildlaikus un divas 11 metru sitienu sērijas. Futbols šajās dienās devis dažnedažādākās emocijas, bet svarīgākais vēl tikai priekšā.

NBA sauklis der arī futbolam.
„Where amazing happens” (kur neticamais notiek) – tieši ar šo NBA saukli var raksturot aizvadītos ceturtdaļfinālus. Savā iepriekšējā viedoklī paudu domu, ka čempionu titulu reāli var izcīnīt piecas no astoņām ceturtdaļfinālistēm, pārējo trīs komandu kompānijā atstājot Vāciju, Turciju un Krieviju. Visas šīs izlases ir iekļuvušas pusfinālā... Un vismaz viena spēlēs finālā. Toties manis slavētās Portugāle, Horvātija un Nīderlande (visas savu grupu uzvarētājas) jau aizbraukušas mājās.

Ne jau tikai es gaidīju portugāļu, holandiešu un horvātu uzvaru, bet arī lielākā daļa futbola līdzjutēju. Jā, pārsteigumi futbolā notiek, taču šajā gadījumā tie sekoja viens otram. Turki, vācieši un krievi pēc smagnējā grupu turnīra ceturtdaļfinālos pārsteidza (kāds vairāk, kāds mazāk), un vienīgi Spānija ar sevi var justies apmierināta visa turnīra gaitā. Skatoties uz šīs izlases sniegumu, joprojām teikšu, ka pēc manām domām tieši Spānija uzvarēs „Euro 2008”.

Vācieši gudri un progresējoši.
Grupu turnīrā visiem patika Portugāle, kas jau pēc divām grupu turnīra kārtām bija nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā. Piemēram, mačā pret Turciju (kura nu jau aizkļuvusi līdz pusfinālam!) portugāļiem pagalam neveicās, jo četras reizes bumba trāpīja pa vārtu stabu, taču... Portugāle tik un tā uzvarēja ar 2:0. Arī pret čehiem sniegums bija pietiekami spilgts un skaidrs, ka šādā situācijā tieši portugāļus gribējās dēvēt par favorītiem mačā pret līdz tam laikam bāli spēlējušo Vāciju. Protams, Vācijas futbola vēsture ir varena, taču konkrētā turnīrā jāvadās pēc konkrētā komandas modeļa un tā snieguma. Grupu turnīrā man šis sniegums pagalam nelikās pievilcīgs, tāpēc gaidīju Portugāles triumfu.

Taču jāatzīst, ka spēlē pret portugāļiem Vācija pamatīgi pielika. Un tā nu sanāca, ka savukārt Portugāle tieši šajā mačā nenospēlēja tik labi, kā iepriekš. Tomēr atļaušos apgalvot, ka lielāko lomu šajā spēlē abu treneru izvēlētā taktika, un Vācijas izlases diskvalificētais treneris Joahims Lēvs izrādījās gudrāks un viltīgāks par Felipi Skolari. Kā tas izpaudās? Portugāļi spēlēja pārāk uzbrūkoši un iekrita uz vāciešu ātrajiem prettriecieniem (arī portugāļiem liktenīgie soda sitieni tika nopelnīti šādā veidā). Portugāļi pret Vāciju spēlēja tāpat kā pret Turciju un Čehiju, proti, lielāko uzsvaru lika uzbrukumu veidošanā. Pret minētajām divām komandām tas gāja cauri, bet pret Vāciju, kura pareizi izvēlējās spēlēt piesardzīgu futbolu no aizsardzības, vairs ne. Nevar noliegt arī, ka vācieši laukumā padarīja lielāku darba apjomu – viņi aizsargājās lieliem spēkiem, turpretī portugāļi pēc zaudētas bumbas ne vienmēr paspēja atgriezties aizsardzībā kuplā skaitā, un Vācija to izmantoja.

Futbola Dievs – turks?...
Turcijas izlase spēlē labi, cīnās katrā mačā līdz galam. Un tomēr uzskatu, ka tās meistarība nav tik augsta, kā sasniegtais rezultāts. Vairs neatgādināšu par turku neticamajām maču galotnēm pret Šveici un Čehiju (arī zaudētajā spēlē pret portugāļiem veicās). Katrā ziņā šķita, ka veiksmes limits izsmelts jau grupu turnīrā. Nekā, vēl viena fantastiska spēle, un sērojošajām Šveicei un Čehijai pievienojusies arī Horvātija. Turki asarās iedzinuši nu jau trīs nācijas. Taktika tika izvēlēta pareiza – apzinoties Horvātijas spēku, turki aizslēdzās un padarīja maču ar iespējami mazāku skaitu momentiem. Ar visu to horvāti pāris reizes varēja gūt vārtus un kad papildlaika beigās tas galu galā izdevās, likās, ka Turcijai turnīrs beidzies. Taču atkal turki izglābās un nu jau ir iekļuvuši pusfinālā, kas Eiropas čempionātos Turcijai ir augstākais sasniegums visā vēsturē. Protams, žēl horvātu, taču paši vien vainīgi, ka neizmantoja tik izcilu iespēju tikt labāko četriniekā – manuprāt, viņiem spēles laikā bija jācenšas būt agresīvākiem un vairāk uzbrūkošiem, jo acīmredzama bija turku vēlme pirmām kārtām nosargāt savus vārtus. Šādā situācijā bija viņus jānospiež, bet horvāti, apzinādamies, cik tālu paši aizkļuvuši, tomēr arī bija piesardzīgi un bailīgi. Pārāk bailīgi.

... vai tomēr Gūss Hidinks?
Grūti pat pateikt (un laikam tas nemaz nav vajadzīgs), kas vērtējams augstāk – turku veiksme vai Gūsa Hidinka paveiktais ar Krievijas izlasi. Ne jau pats sasniegums, iekļūšana pusfinālā, ir apbrīnas vērts, bet tieši komandas sniegums. Hidinkam bija taisnība, kad viņš teica, ka krievi bija labāki par Nīderlandi visos spēles elementos. Un šie paši oranžie pirms tam bija būtībā sagrāvuši Itāliju un Franciju... Mazliet atkāpjoties no Krievijas tēmas, jāatzīmē, ka Nīderlande pret itāļiem un francūžiem tomēr darbojās kā otrais numurs, kas manāmi atviegloja vārtu gūšanas misiju. Ja Itālija un Francija spēlētu gudrāk, šaubos, vai Nīderlande būtu spējusi sasniegt šādus rezultātus. Taču tai pat laikā arī Krievija pret Nīderlandi vairāk spēlēja kā pirmais numurs (tātad līdzīgi, kā pret Nīderlandi to darīja zaudējušās Itālija un Francija), bet slaveno pretuzbrukumu oranžo izpildījumā nebija. Kāpēc? Laikam jau Hidinks lieliski samācīja krievu futbolistus. Un ne tikai samācīja, bet arī panāca to, lai Krievijas futbolisti būtu labā formā un spētu padarīt lielu darba apjomu. Līdzīgi kā vācieši pret Portugāli, arī krievi paspēja visur – viņi gan uzbrukumos, gan aizsardzībā iesaistīja praktiski visu komandu (tātad aizsargi daudz pieslēdzās uzbrukumiem, bet uzbrucēji atstrādāja aizsardzībā), kamēr Nīderlandes komandai bieži vien trūka cilvēku kā uzbrukumos, tā aizsardzībā. Protams, jāuzsver arī Andreja Aršavina nopelns (gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles) – šķiet, Marko van Bastens slikti pētīja Krievijas izlases spēli, jo Aršavinu, kurš ir augstākās klases spēlētājs un izceļas uz savu komandas biedru fona, bieži vien sedza tikai viens spēlētājs, bet Aršavins, ja vajadzīgs, var vienatnē tikt galā gan ar vienu, gan diviem un dažreiz pat trim sedzējiem. Intersanti būs pavērot, vai Nīderlandes rūgto likteni ņems vērā spāņi, kuri grupu turnīrā Aršavina diskvalifikācijas dēļ nedabūja "izbaudīt" viņa meistarību.

Spāņi – bumbas pārvaldīšanas meistari.
Itālijas izlase bez Andrea Pirlo (un arī Dženāro Gatūzo) nav tā pati Itālijas izlase, ko mēs esam pieraduši redzēt. Iespējams arī tāpēc itāļi mačā pret Spāniju nolēma izteikti aiziet aizsardzībā un cerēt uz pretuzbrukumiem. Pret Spāniju tas nebija īsti iedarbīgi, jo tieši spēle ar bumbu ir tas, kas Spānijai padodas vislabāk. Spāņi lieliski saspēlējas, piespēlēs kļūdās gaužām reti un parasti, ja arī pazaudē bumbu, tas notiek tikai pašā uzbrukuma nobeiguma fāzē. Un ja arī tā notiek, tad skaidrs, ka spāņi paspēj atgriezties aizsardzībā, jo bumba tobrīd atrodas tiešā pretinieku vārtu tuvumā. Respektīvi - pārvarēt laukuma vidusdaļu spāņiem nsagādā īpašas problēmas pat pret tādu pretinieku kā Itālija.

Spānijai bija iespējas izraut uzvaru jau pamatlaikā vai papildlaikā un, manuprāt, līdzīgi kā Horvātijai pret Turciju, arī spāņiem bija jāizdara vēl lielāks spiediens, jo varēja redzēt, ka Itāliju 0:0 apmierina. Izskatījās, ka itāļi jau pēc 20 nospēlētām minūtēm būtu bijuši ar mieru sist pendeles. Spānija turpināja spēlēt pacietīgi, bez lieka riska un... savu nepanāca. Visu izšķīra 11 metru sitienu sērija, kurā izredzes bija 50/50. Spānija tikpat labi varēja šo turnīru noslēgt līdzīgi kā Horvātija, un iedomājos, kāda šai izlasei un tās līdzjutējiem būtu sajūta, ja tā notiktu - uz labā snieguma, kā arī vēsturisko neveiksmju fona. Tāpēc uzskatu, ka Spānijai savs potenciāls bija jārealizē spilgtāk, jāspēle agresīvāk un vēl uzbrūkošāk, lai lieta nenonāktu tik tālu.

Katrā ziņā Spānijas – Itālijas mačs bija fināla cienīgs. Nepameta sajūta, ka komanda, kas uzvarēs šo maču, triumfēs arī visā čempionātā... Itālija spēja izlīst no grūtas situācijas grupu turnīrā un bija tuvu iekļūšanai pusfinālā. Šoreiz pietrūka Pirlo un veiksmes – jau sākot ar izlozi. Jo ja tā nebūtu tik skarba (Nāves grupa), tad diez vai Itālijai jau ceturtdaļfinālā būtu jāspēkojas pret tādu komandu kā Spānija.

Kas tālāk?
Tagad futbola līdzjutējiem divas dienas jāiztiek bez futbola, bet tad jau arī būs klāt pusfināli. Vācija tiksies ar Turciju, bet Spānija ar Krieviju. Ļoti grūti prognozējami mači.

Jā, vācieši šķietami kļuvuši spēcīgāki un it kā pret novājināto (diskvalifikācijas un savainojumi) un objektīvi vērtējot vājāko Turciju nebūtu jābūt pārāk lielām problēmām, taču atcerēsimies, ka Vācijas izlases sliktākie mači bija tieši pret komandām (Horvātiju, Austriju), kurās Vācijai bija jāspēlē kā pirmajam numuram. Arī pret Turciju tieši vāciešiem pašiem būs jāiet uz priekšu, un atšķirībā no veiksmīgā mača pret Portugāli šoreiz būs jāpārvar biezs aizsardzības slānis. Nebūs viegli.

Otrajā pārī Spānijai būs jāmēģina otro reizi šajā čempionātā uzveikt Krieviju. Grupu turnīrā Krievija atļāvās spēlēt atklātu futbolu un pamatīgi uzrāvās, saņemot 1:4. Šaubos, vai šo kļūdu krievi atkārtos, tāpēc arī spāņiem visdrīzāk klāsies ļoti smagi. Jāatzīst gan, ka Krievija, šķiet, nemaz tā īsti neprot spēlēt piesardzīgi no aizsardzības un iespējams paliks uzticīga savam uzbrūkošajam stilam – pret spēcīgo Nīderlandi tas nesa veiksmi, taču pret Spāniju... Nezinu, es tomēr neieteiktu Krievijai ielaisties ar spāņiem atklātā futbolā. Tieši no šī mača rakstura ļoti lielā mērā atkarīgs spēles rezultāts.

Nobeigumā atgādināšu 2002. gada Pasaules kausa izcīņas scenāriju – toreiz pārsteigumu tāpat kā tagad bija atliku likām, un pirms pusfināliem līdzjutēji smēja, ka finālā spēlēšot Turcija un Dienvidkoreja. Nekā, toreiz titulētās Brazīlija un Vācija savu paņēma un finālu izspēlēja savā starpā. Interesanti, ka arī toreiz figurēja Vācijas (pieveica Dienvidkoreju) un Turcijas (zaudēja Brazīlijai) vārdi. Jā, jūs saprotat pareizi, velku paralēles un domāju, ka šoreiz būs tieši tāpat, un tieši Spānija ar Vāciju iekļūs finālā, atbildīgajā brīdī spējot pierādīt savu pārākumu. Un kā jau minēju pašā sākumā, joprojām visvairāk pārliecina Spānijas izlase.

Saistītie viedokļi.
Blogs: Spānija uzvarēs "Euro 2008"
Blogs: Par grupu turnīrā redzēto

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-23 08:11, pirms 16 gadiem
Man skiet,ka talak parsteigumu nebus. Pielauju,ka hollande nepietiekami noverteja kreivijas izlasi,savukart krievi speleja brivi un attraisiti,tapec viniem viss izdevas. Vini nebija favoriti un zaudet viniem taja spele nebija ko. Protams, Krievijas izlase ir savakti labi speletaji un tai ir labs treneris. Bet... Pusfinala vaju komandu nevar vienkarsi but,tapec uzskatu,ka par pretinieka nenovertesanu saja cempionata stadija nevares but ne runas. Runajot par izredzem... Spani mani ar savu speli neparliecinaja,ka ir Eiropas cempionu titula cieniga komanda. Pirmaja spele pret kreiviem viniem paveicas un ari tiesnesis bija vinu puse,kad no aizmugures tika guti ceturtie varti. Pusfinala krieviem atkal it ka nav ko zaudet,lidz ar to vini atkal speles brivi un viss viniem var izdoties ka pret Hollandi...

 +10 [+] [-]

, 2008-06-23 09:01, pirms 16 gadiem
Piekrītu par Krievijas uzvaru! tas bija pārsteigums uz kopējā fona, kur nīderlande ir daudz labāka komanda, bet konkrētajā mačā Krievi bija daudz labaki par oranžajiem, tā kā pelnīta uzvara!

  +8 [+] [-]

, 2008-06-23 10:08, pirms 16 gadiem
Es piekrītu, ka Spānijas uzvara šobrīd liekas visreālākā, tomēr tas nav saistīts ar viņu labo spēli, jo, atklāti runājot, tikai atklāšanas mačā viņi parādīja to sniegumu, ko no viņiem sagaida (toreiz vēl tika runāts, ka krievi apspēlēti ar pusspēku...). Pret zviedriem, grieķiem un itāļiem tā izlase bija, sacīsim, nu nekāda. Tas, kas mums liek runāt par Spāniju kā ticamāko Euro2008 triumfatori ir šādi diezgan nosacīti argumenti - fakts, ka viņiem nekad neveicas un vienmēr liekas, ka, ja ne tagad, tad kad; spāņiem ir diezgan skaļš vārds un labas futbola tradīcijas; spēcīga līga; spēcīgi un talantīgi spēlētāji. Bet reāli viņu spēle, ja vērtē play-off stadiju, krietni atpaliek, piemēram, no vāciešiem un krieviem, kuri laukumā zibeņoja, kamēr spāņi veidoja bezzobainus uzbrukumus aļa holandieši pret krieviem (sitieni pāri vārtiem no distances, pusmomenti no set pieces). Domāju, ka visa futbola vārdā būtu interesanti, ja uzvarētu komanda, kas vēl ne reizi nav triumfējusi, t.i., krievi vai turki. Tas, ka 2004. gadā uzvarēja grieķi, bija signāls, ka futbola sniegums izlīdzinās. Un tas ir pat ļoti labi. Neba jūs gribētu, lai EČ grupu stadijās ir tādi rezultāti kā 0:7 un reāli par uzvaru cīnās 2-3 komandas? Tiem pīkstuļiem, kas saka, ka, redz, grieķi pirms 4 gadiem uzvarēja, bet tagad ir dziļā bedrē - paskatieties uz frančiem, kuri 3 spēlēs iemuļļāja tikai 1 vārtus (tikpat cik grieķi), paskatieties uz angļiem, kuri līdz Euro2008 pat nenokļuva. Futbolā līmenis izlīdzinās un tas ir fakts. Priekšroku spāņiem un vāciešiem var dot tikai tāpēc, ka viņiem ir liela pieredze šādos turnīros un tās ir izlases ar tradīcijām. Katrai no palikušajām komandām ir savs rokraksts - vieni ir meistari 2. stāvā, citi spēlē reaktīvu futbolu, vēl dažs precīzi izmanto pretuzbrukumu taktiku. Domāju, ka četrinieks ir visnotaļ interesents un pusfināli būs spraigi.

  +8 [+] [-]

, 2008-06-23 10:51, pirms 16 gadiem
Kaut kas tājā Hidinkā ir, nezinu. Reāli, ieved pusfinālos komandas, kurām tur nemaz nevajadzētu būt. Katrs pa latam un atvedam uz Latviju!!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-23 10:52, pirms 16 gadiem
pēc Turcijas un Krievijas uzvarām attiecīgi pret Horvātiju un Nīderlandi, kaut ko baigi gudri spriest būtu muļķīgi, jo visas bukmeikeru un ''lielo sporta ekspertu'' likmes un prognozes uz šīm spēlēm tika vienkārši sagrautas!

  +9 [+] [-]

, 2008-06-23 10:55, pirms 16 gadiem
finals Krievija - Vaacija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-06-23 11:28, pirms 16 gadiem
Jūtu ka fināls būs Turki - Krievija
Slēpts komentārs: Muse777

  +2 [+] [-]

, 2008-06-23 11:33, pirms 16 gadiem
Pilnīgi var piekrist par to, ka horvāti un spāņi spēlēja pārāk pasīvi tieši pie pretinieku vārtiem, kurus viņiem būtībā vajadzēja nobombardēt. Ja spāņi tā turpinās, tad viņiem var arī nespīdēt uzvara čempī. Vēl jāpiemetinas ir arī tas, ka spāņi viss labāko spēli nospēlēja pret krieviem, kas manuprāt, skaidrojams ar to, ka krievi spēlēja daudz uzbrukumā, un spāņiem bija daudz vieglāk aizskriet pretuzbrukumos un meistarības viņiem pietiek, lai tādos brīžos gūtu vārtus. Bet šiet atkal, manuprāt, var nospēlēt Hidinka faktors, kurš gan jau kaut ko izdomās.
Ja runā par otro pusfināla, tad domāju, ka turkiem lielas izredzes nav, jo tomēr viņu sastāvs ir pārāk novājināts, lai daudz pretotos vāciešiem.

  +4 [+] [-]

, 2008-06-23 11:57, pirms 16 gadiem
90% cilvēku pirms turnīra prognozēja,ka turki būs pēdējie savā grupā.Totāli nenovērtēta komanda,jo īpaši zinot tās potenciālu.To,ka viņi spēlē pusfinālā,es par sensāciju neuzskatu,bet veids,kādā tur nonāca...diemžēl,visticamāk ar to viņu skrējiens beigsies,jo resursu pārāk maz palicis.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-23 11:58, pirms 16 gadiem
stipraakaas komandas var iedaliit divaas daljaas - taas, kuras gandriiz vienmeer tiek taalu finaalturniiros ar atsevishkjiem iznjeemumiem (vaacija, francija itaalija, braziilija, portugaale) un taas, kuras parasti ir spilgtas,bet tomeer zaudee (spaanija, anglija, niiderlande, argentiina). ne velti shiim komandaam parasti ir tikai 1 vai 2 tituli, pie tam senaa pagaatnee.
shoreiz vieniigaa shaada komanda ir palikusi vaacija, taapeec domaaju,ka vinji panjems

  -1 [+] [-]

, 2008-06-23 12:02, pirms 16 gadiem
nu otri mani favorīti(aiz Nīderlandes) ir palikuši..cerams,ka nepievils..pretējā gadījumā jutīšos šapināts!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-23 12:31, pirms 16 gadiem
nesaprotu, kad krievi uzvar vainīgs Hidings, bet kad turki liela veiksme!?

  +3 [+] [-]

, 2008-06-23 12:43, pirms 16 gadiem
bumbieros rakstīja: nesaprotu, kad krievi uzvar vainīgs Hidings, bet kad turki liela veiksme!?

Pirmkārt, krievi tik tālu nekad nav tikuši, otrkārt viņi savas uzvaras izcīna spēlējot labāk par pretinieku - to saista ar to ka treneris ir Hidinks. Turpretī turki gandrīz visu spēli var izskatīties bik sliktāk, bet visās spēlēs izglābjas pašā galotnē, tapēc to saista ar veiksmi.

     [+] [-]

, 2008-06-23 12:51, pirms 16 gadiem
turkiem tā treneris liek spēlēt. un turki tikai 1reiz spēeleejusi pusfinālā un no tā satsāva gandrīz nekas nav palicis. tā kā Fatihs ir tikpat kruts vecis, kā GUUS

     [+] [-]

, 2008-06-23 13:16, pirms 16 gadiem
labs raksts

  -1 [+] [-]

, 2008-06-23 13:22, pirms 16 gadiem
respekts Edmundam! par to ka droši izsaka savu viedokli un konkrētas prognozes. tas nekas ka viss nepiepildās, 100% nav arī iespējams. atšķirībā no "ekspertiem", kas gudri komentē bijušās spēles, to kas noticis un ko visi jau redzēja, bet no turpmāko spēļu prognozēšanas izvairās.

manuprāt komandas ir palikušas diezgan līdzvērtīgas, tomēr 4 labākās, veiksmīgākās no 16. nevarētu būt ka kādas komandas spēlētāji ievērojami pārāki individuālajā meistarībā un uz to vien uzvarētu. tāpēc ļoti liela nozīme treneru pievienotajai vērtībai, izstrādatajam spēles plānam un tam kā to realizē spēlētāji. skaidrs taču, ka piem Francijai vai Zviedrijai arī meistarīgi spēlētāji, bet kā komandas nospēlēja ļoti neinteresanti un bez kādas idejas.
tāpēc domāju ka arī Krievijai labas izredzes, Hidinks noteikti izdomās kā nospēlēt veiksmīgāk un neatkārtot pirmās spēles kļūdas. savukārt Spānija tādu reālu spēku vēl nav parādījusi.

     [+] [-]

, 2008-06-23 13:26, pirms 16 gadiem
pārsteigumi ir turcija un krievija. nezinu vai vācija būtu tā lielākā sensācija, jo viņu tač pirms čempja pieskaitīja favorītiem. tikai neizteiksmīgā spēle grupu turnīrā viņu pozīcijas sašķobīja.

     [+] [-]

, 2008-06-23 13:37, pirms 16 gadiem
Nepiekrītu Mansion izteiktajām domām, tik zemu vērtējot Spāniju. Pret Zviedriju un Grieķiju praktiski viss mačs tika pavadīts mēģinot uzlauzt biezu aizsardzības slāni (citiem vārdiem, šie pretinieki spēlēja diezgan izteiktu antifutbolu, vienkārši atsitoties). Pat pret tādām komandām kā Andora, Sanmarīno u.c. ir grūti iesist (nereti lielās komandas izcīna minimālas uzvaras), bet ja šādā pat stilā aizstāvas zviedri un grieķi, tad tas ir vēl grūtāk paveicams uzdevums. Un tik un tā spāņi savas uzvaras izrāva (pie tam jāātzīmē, ka pret grieķiem spēlēja rezervisti, jo 1. vieta jau bija nodrošināta). Bet kas attiecas uz spēli pret Itāliju - abas izlases baidījās viena no otras un uzbruka piesardzīgi. Spāņi to darīja drošāk, taču, kā jau minēju pašā viedoklī, tad nepietiekami uzbrūkoši, pārāk mīksti un bailīgi. Tomēr jebkurā gadījumā tā bija augstas kvalitātes spēle (spēlētāji praktiski nepieļāva kļūdas), taču bija tā sauktā "apšaude no attāluma", proti, uzbrukumi netika veidoti lieliem spēkiem, jo visu laiku bija bailes no pretinieka nāvējoša pretuzbrukuma. Jebkurā gadījumā es Spāniju kā galveno favorīti neminu mistisku argumentu dēļ (sen neko nav uzvarējusi, liela komanda vai kā tml.), bet gan reāli snieguma dēļ. Spāņi katrā mačā krietni vairāk kontrolē bumbu un vairāk uzbrūk un spēja iesist jau atkarīga no pretinieka spēles manieres. Taču pat ja pretinieks aizslēdzas (kā to darīja Itālija), tad vismaz ir puslīdz droša garantija, ka neielaidīs. Vai iesitīs, tas jau cits jautājums, bet tīri apspēlēt Spāniju ir ļoti grūti. Vācieši un krievi labāki??? Absolūti nepiekrītu. Tas, ka viņu ceturtdaļfināli bija salīdzinoši atklāti (uzbrukumu uz abu komandu vārtiem bija diezgan daudz), nenozīmē, ka šīs komandas "zibeņo" - tās vienkārši vairāk riskē. Kvalitātes ziņā pagaidām spāņi ir labāki par krieviem un vāciešiem. Varētu runāt vēl un vēl, bet tas īsumā. Protams, tās tikai manas domas.

  +3 [+] [-]

, 2008-06-23 16:23, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Go Lucky Turkey!
/Vienkārši apbrīnoju Turcijas izlas ar kuru notiek viss iespējamais, lai tā neuzvarētu, bet tā vienalga UZVAR/

Germany vs Lucky Turkey būs monstruāls () mačš


Monstruāls ir tikai Kevins Gārnets (ja var ticēt Buļa kunga komentāriem )

bet par pārējo piekriitu desmaize tev

  +4 [+] [-]

, 2008-06-23 17:50, pirms 16 gadiem
Tas nav nekāds pārsteigums, ka krievi tika tālāk. Nīderlande visus brīnumus pārādija priekšspēlēs un tas arī ir vss.

  +2 [+] [-]

, 2008-06-24 11:10, pirms 16 gadiem
Turkiem vairs nav kam spēlēt,izredžu 10/90,krievi uz pacēluma, sastāvs saglabāts,spāņi arī labi 50/50

  +1 [+] [-]

, 2008-06-24 13:45, pirms 16 gadiem
finālā noteikti būs turcija, jo ja vācieši iesitīs tad vienkārši turki pēdējās piecpadsmit minūtēcizraus uzvaru.
par krieviju un spānijugrūti spriest, katrā ziņā opītim b''us smagi jāpadomā lai apspēlētu gūsu

  +1 [+] [-]

, 2008-06-24 18:32, pirms 16 gadiem
tas ir Eiropas čempionāts un augstākās klases futbols - nevis pārsteigumi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-25 01:04, pirms 16 gadiem
Finālā spēlēs Krievija:Vācija
Paldies par uzmanību.

     [+] [-]

, 2008-06-25 01:05, pirms 16 gadiem
...protams, ar noteikumu, ka vāciešiem pret turkiem gols jāiesit pagarinājuma pēdējā sekundē..

  +1 [+] [-]

, 2008-06-25 03:09, pirms 16 gadiem
Labs raksts, bet atmetot loģiku un paskatoties, kas notiek šajā čempī ir skaidrs, ka Turcija un Krievija ir tās komandas kuras spēlēs finālā. Un ne jau tāpēc, ka viņas būtu labākas vispār, bet tas kā turkiem veicas šajā čempī, tas kā spēlē krievi [labāk nekā prasa loģika] vienkārši un skaidri parāda - Turcija - Krievija finālā. Finālā beidzas turku veiksme un Krievija paņem čempi, diemžēl.

     [+] [-]

, 2008-06-25 11:26, pirms 16 gadiem
īsti nepiekrītu viedoklim par Vāciju - ok, grupu turnīrā bija arī zaudējums, kas neko īpaši neizšķīra, taču pret Portugāli reāli vienu pozicionālu kļūdu pieļāva, bet standartsituācijas izspēlēja ideāli. Katra komanda spēlē tā kā ļauj pretinieks - Portugāle tā arī nospēlēja.
Turki malači, bet, salīdzinot ar grieķiem iepriekšējā čempī, veicas bezsakarā. Ja Vācija pirmajās 15-20 minūtēs iesitīs golu, tad turku brīnums noteikti brauks mājās. jo ilgāk neizšķirts, jo vairāk izredžu turkiem.
Spāņiem būs stipri grūti, bet piekrītu autora vilktajām paralēlēm - fināls Vācija-Spānija