Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Mihadjuks: "Domājam tikai par uzvaru"

Mihadjuks: "Domājam tikai par uzvaru"
Pāvels Mihadjuks un Vitālijs Astafjevs cenšas atbruņot pretinieku
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas čempionvienības "Ventspils" aizsargs Pāvels Mihadjuks pirms trešdien gaidāmās Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtas atbildes spēles izbraukumā pret Luksemburgas "Dudelange" pastāstījis, ka komandas mērķis ir uzvarēt arī izbraukumā.

Jau trešdien futbola kluba "Ventspils" futbolisti aizvadīs Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtas atbildes spēli pret "F91 Dudelange". Ventspilnieki Luksemburgā ieradās dienu pirms spēles, paspējot aizvadīt arī pirmo treniņu. Pēc tā interviju kluba oficiālajai mājaslapai sniedza ventspilnieku aizsargs Pāvels Mihadjuks. Piedāvājam ieskatu šajā intervijā.

Kādus iespaidus atstāja pirmā spēle?
Galvenais, ka uzvarējām, pie tam neielaidām vārtus. Savu lomu nospēlēja pacietība - mēs ilgi tiecāmies pēc pirmajiem vārtiem, bet beigās iesitām trīs. Bija smagi, beigās pat sajutu, ka spēku vairs praktiski nav. Kas bija uzvaras pamatā? Mēs lieliski noskaņojāmies un domājām tikai par uzvaru.

"Dudelange" spēlētāji sagādāja daudz rūpju?
Nē, nekādus smagus uzdevumus mums nevajadzēja veikt. Pretinieks izvēlējās spēlēt ar vienu uzbrucēju, bet mums ar Sašu Cilinšeku aizsardzības centrā izdevās ar visu tikt galā. Gaisa divcīņās pretinieki mums nekādas problēmas nesagādāja.

Kāds priekšstats radās par pretinieku uzbrūkošajiem spēlētājiem?
Man atmiņā palika viņu darbības laukuma malās. Arī centra pussargi centās saasināt spēli, bet tieši malējie spēlētāji mums sagādāja visvairāk rūpju. Pussargs, pret kuru nācās spēlēt Denisam Kačanovam, centās uzņemties iniciatīvu. Ja jau "Dudelange" mums tā arī neiesita, aizsargi ar saviem pienākumiem tika galā.

Kāda varētu būt atbildes spēle?
Viennozīmīgi atbildēt ir grūti. Ļoti svarīgi, kādu taktiku izvēlēsies mājinieki! Ja nolems, ka viņiem ir izredzes atspēlēties, spēlēs ar diviem uzbrucējiem. Mums radīsies iespējas veidot pretuzbrukumus. Mūsu ātrie uzbrucēji savas iespējas noteikti izmantos. Jebkurā gadījumā, pirmās 15 minūtes būs grūtas. Mums būs jāspēlē ļoti uzmanīgi.

Būs pamatīgi jāpacīnās...
Tiešām, laukums šeit ir ļoti šaurs, tādēļ cīņas būs daudz. Mums ir jābūt spēcīgākiem šajos dueļos.

Šodien laukā ir +30 grādi. Vai tas nebaida?
Mazliet [smejas]. Šodien bija grūti, jo nebija ar ko elpot, arī kājas īsti nevarēja just. Jebkurā gadījumā, abām komandām trešdien būs vienādi apstākļi. Nav jau zināms, kāds būs laiks spēles dienā.

Uzvarēsim?
Domāju, jā. Mēs domājam tikai par uzvaru, jo tā ir nepieciešama visam Latvijas futbolam kopumā.

Vai uzvara savā laukumā ar 3:0 netraucē noskaņoties spēlei?
Par to laiku pa laikam iedomājies, jo kaut kur zemapziņā jau tas 3:0 parādās. Es cenšos domāt par to, ka 80 minūtes "Ventspils" nespēja iesist un spēle bija smaga. Beigās vārtus iesitām, bijām tos pelnījuši, taču nedrīkst aizmirst, cik bija smagi līdz Andreja Butrika vārtu guvumam. Ventspiī nebija viegli, tādēļ arī šeit viegli nebūs.

Tāpat Pāvels Mihadjuks pastāstīja, ka labprāt vēlētos beidzot gūt savus pirmos vārtus "Ventspils" rindās, jo tas viņam ir izdevies gan "Rīgas", gan "Inverness" sastāvā, taču ventspilnieku rindās viņš ar vārtu guvumu tā arī nav izcēlies.

Izmantotie resursi:
fkventspils.lv


, 2009-07-22 00:42, pirms 15 gadiem
uz prieksu Ventspils!
, 2009-07-22 08:54, pirms 15 gadiem
Tikai uzvara
, 2009-07-22 17:38, pirms 15 gadiem
tikai un vienigi
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.