Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vai Madrides "Real" atkal apstāsies astotdaļfinālā?

Vai Madrides "Real" atkal apstāsies astotdaļfinālā?
Foto: AP/ Scanpix Sweden

Šovakar notiks divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles. Vienā no tām titulētais Madrides "Real" savā laukumā uzņems sīksto Lionas "Olympique", kas pirmajā abu klubu tikšanās reizē bija pārāka ar 1:0.

Vai "Real" fantastiskā mājas spēļu sērija turpināsies?

Ja izbraukumā karaliskais Madrides "Real", kas pēdējās piecas sezonas Čempionu līgā apstājies astotdaļfinālā, mēdz buksēt, savā laukumā tā spēks allaž ir redzams visā spožumā. Šosezon madridiešu mājas spēļu bilance ir vienkārši fantastiska - Spānijas čempionātā, Karaļa kausa izcīņā un Čempionu līgā 17 mačos izcīnītas 16 (!!!) uzvaras (ar kopējo vārtu attiecību 51:13; pēdējo reizi "Real" savā laukumā uz nulles palika iepriekšējās sezonas astotdaļfinālā pret "Liverpool" - 0:1). Vienīgo zaudējumu "Santiago Bernabeu" stadionā madridieši šosezon cietuši pagājušā gada oktobrī, kad spēles izskaņā ar 2:3 piekāpās "Milan". Tomēr der atcerēties, ka Lionas "Olympique" ļoti prasmīgi spēlē tieši izbraukumā, kur var īstenot galvenā trenera Kloda Puela tik iemīļoto pretuzbrukumu taktiku. Francijas čempionātā lionieši izbraukumā gūto punktu ziņā ierindojas otrajā vietā no visām komandām, 14 spēlēs uzvarot sešreiz, bet zaudējot tikai divreiz. Tāpat jāpiebilst, ka Francijas bagātākā kluba savstarpējo spēļu rēķins ar "Real" ir pat ļoti pārsteidzošs - zvaigžņotais "Real" nekad vēl "Lyon" nav uzvarējis, un abas spēles Madridē ir noslēgušās ar neizšķirtu (1:1 un 2:2, savukārt Lionā "Real", negūstot nevienus vārtus, ir zaudējusi visos mačos). Savukārt, kamēr "Real" pēdējo septiņu spēļu laikā vienīgais zaudējums ir piedzīvots Lionā, lionieši nav zaudējuši jau sešas spēles pēc kārtas, neielaižot vārtus jau 800 minūtes (neieskaitot kompensācijas laiku).

Vai "Real" spēs uzspiest savu spēles stilu?

Pirmajā mačā Lionā mājinieki izcīnīja pelnītu uzvaru - 1:0. Ja ne visos spēles komponentos kopumā, tad aizsardzībā Lionas vienība aizvadīja viskvalitatīvāko maču sezonā, kamēr par viesu sniegumu to nebūt nevarētu teikt. Tāpat pārsteidzoši aktīvi bija malējie uzbrucēji Sidnijs Govū un Sesars Delgado, kurš aizvadīja savu labāko cīņu Lionas "Olympique" krekliņā. Tomēr galvenais uzvaras garants mājiniekiem bija sava spēles stila uzspiešana pretiniekiem. Puela komandas allaž piekopušas agresīvu un atlētisku spēka spēli. Ja lioniešiem šobrīd nav tik zvaigžņots sastāvs kā pirms pāris sezonām, Puels savā komandā ir savācis cīnītājus. To uzskatāmi varēja redzēt laukumā, jo tehniskie madridieši acīmredzami nebija gatavi fiziskai cīņai. Lionas "Olympique" ne tikai izdevās praktiski visu spēli neitralizēt spāņu superuzbrukumu, bet izdevās atbildēt arī ar asiem pretuzbrukumiem. No spēles praktiski tika izslēgtas spožākās "Real" zvaigznes. Uzvaras recepte bija pavisam vienkārša - komandas spēle un cīņa par katru laukuma kvadrātcentimetru. Lielisks piemērs - ja bumbu laukuma malā saņēma Kakā vai Krištianu Ronaldu, viņiem klāt uzreiz bija vismaz divi pretspēlētāji. Šādu taktiku francūži uzskata par uzvaras atslēgu arī šovakar.

Tomēr lionieši lieliski apzinās, ka "Santiago Bernabeu" stadionā jau būs pavisam cita spēle un pretī - pavisam cits Madrides "Real". Vien ko vērta ir "Real" spēļu statistika pēc zaudējuma Lionā - trīs spēlēs izcīnītas trīs uzvaras un kopumā gūti 14 vārti (tiesa, pieci arī ielaisti). Aizvadītajā nedēļas nogalē, vēl otrā puslaika sākumā atrodoties iedzinēju lomā ar 0:2, Madrides "Real" izdevās atspēlēties un ar 3:2 pārspēt "Sevilla" futbolistus. Karaliskā kluba sniegums uzbrukumā bija vienkārši fantastisks. Taču galvenais jautājums: vai tādu vai vismaz līdzīgu kvalitāti izdosies nodemonstrēt arī šovakar?

"Real" futbolisti pārliecināti par uzvaru, lionieši no madridiešiem nebaidās

Pēc uzvaras pār "Sevilla" praktiski visi Madrides "Real" futbolisti ir pilnībā pārliecināti par uzvaru gan spēlē, gan divu spēļu summā. "Komanda ir lieliskā formā. Mēs spēlējam mājās un varam parādīt labāku sniegumu nekā Lionā. Esmu pārliecināts, ka mēs sniegsim labu atbildi un iekļūsim nākamajā kārtā. Mums laukumā ir jāiziet ar uzvarētāju psiholoģiju un jāgūst vārti, lai radītu pretiniekiem spiedienu. Pirmajā spēlē mēs neguvām vārtus, taču ceru, ka trešdien būs citādi. Mēs zinām, ka Liona ir fiziski spēcīga komanda, taču mēs spēlējam mājās," sacīja Madrides kluba lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu. Viņam piebalsoja arī Guti, kurš izteicās, ka pretinieki ir vismaz klasi vājāki, savukārt Serhio Ramoss spāņu presē prognozēja uzvaru ar 3:0.

Tomēr ne bez ambīcijām Madridē ieradās arī franču kluba spēlētāji, solot izdarīt visu iespējamo, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, kur Lionas klubs nav spēlējis jau trīs gadus. "Mums ir minimāls pārsvars, taču, ja neļausim "Real" spēlēt, mēs varam uzvarēt. Pirmajā spēlē teicu, ka esam favorīti, jo spēlējām mājās. Tagad mēs būsim viesi un spiediens gulsies uz "Real" pleciem," preses konferencē sacīja Delgado. "Ronaldu ir ļoti bīstams, taču tāpat kā visa Madrides komanda. Viņiem ir daudz lielisku spēlētāju, bet tāpat arī mums. Taču neesmu nobijies. Es viņus respektēju, taču laukumā nedrīkst baidīties."

Puels: "Ja negūsim vārtus, neiekļūsim ceturtdaļfinālā"

"Mēs zinām, kas ir jāizdara. Ceru, ka spēlēsim tā kā pēdējās 70 minūtes pret "Sevilla". Čempionu līgā nav vieglu pretinieku. Esmu drošs, ka iekļūsim ceturtdaļfinālā, taču mums ir jāaizvada laba spēle. Par nākamajiem pretiniekiem domāsim tikai tad, kad pārvarēsim šo kārtu. Tagad ir jākoncentrējas uz Lionas sakaušanu. Pretinieki ir fiziski ļoti spēcīgi, un Madridē viņi ieradās ar lielisku sēriju bez ielaistiem vārtiem. Tomēr rekordi ir domāti, lai tos pārsistu, un mēs, cerams, esam uz to spējīgi," pārliecināts bija Madrides "Real" čīliešu treneris Manuels Pelegrini.

"Mums ir jāspēlē sava spēle. Mēs spējam gūt vārtus un pakļaut viņus spiedienam. Mums jādodas laukumā ar mērķi gūt vārtus, jo, ja mēs to neizdarīsim, ceturtdaļfinālam nekvalificēsimies. Spēlē nav favorītu, taču, ja tādi būtu, tie noteikti būtu pretinieki, jo viņi spēlē mājās. Mani nebaida skatītāju spiediens. Mums ir jātic pašiem sev, jo esam ieradušies uzvarēt divu spēļu summā. Pretiniekus noteikti ietekmēs tas, ka šā gada fināls notiks Madridē, taču mēs arī neatteiktos atgriezties šeit," sacīja "Lyon" galvenais treneris Klods Puels, uzsverot, ka komanda grasās spēlēt uzbrukuma futbolu. Ar treneri gan vienisprātis nav aizsardzības balsts Kriss, kurš uzskata, ka komanda ir spējīga noturēt bezvārtu neizšķirtu.

"Real" bez Alonso, Marselo un Benzemā

Ja viesi varēs spēlēt praktiski labākajā sastāvā - jau ilgstošajiem kluba lazaretes pārstāvjiem aizsargiem Kleberam un Fransuā Kleram nule pievienojās arī uzbrūkošais pussargs Mikels Bastoss -, mājiniekiem sastāva problēmas ir nopietnākas. Protams, spēlēt joprojām nevarēs ne brazīliešu aizsargs Pepe, ne holandietis Roistons Drente, bet viņiem pievienojies arī bijušais Lionas "Olympique" uzbrucējs Karims Benzemā. Savukārt diskvalifikācijas dēļ madridiešiem nevarēs palīdzēt arī aizsargs Marselo un spāņu pussargs Šabi Alonso. Toties mājiniekiem savainojumu izārstējis ir Guti, bet viesiem no mikrotraumas izveseļojies arī Delgado.

Iespējamie sākumsastāvi

Real: Kasiljass - Ramoss, Albiols, Garajs, Arbeloa - L.Diarā, Guti - Granero, Kakā, Ronaldu - Iguains
Lyon: Loriss - Reveijērs, Kriss, Bumsongs, Sisoko - Tulalāns, Makūns - Govū, Pjaničs, Delgado - Lisandro

Izmantotie resursi:
uefa.com
lequipe.fr
goal.com
ligue1.com
realmadrid.com
fifa.com

Kura komanda iekļūs ceturtdaļfinālā?

  • 397

  • 198



, 2010-03-10 12:06, pirms 14 gadiem
Es par labu futbolu !!
Slēpts komentārs: tempijs
, 2010-03-10 12:14, pirms 14 gadiem
spēlēt joprojām nevarēs ne brazīliešu aizsargs Pepe

Pepe tachu ir portugaalis...
, 2010-03-10 12:14, pirms 14 gadiem
barclays rakstīja: Es par labu futbolu !!
..ar RM pārliecinošu uzvaru šodien derētu divas spēles ar rezūltātiiem 4:0,Dinamo un Real uzvarām!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-10 12:15, pirms 14 gadiem
Man jau liekas, ka ļoti neprognozējams duelis.
Liona savā laukumā atstāja ļoti labu iespaidu ar aktīvu presingu un komandas spēli. Plus Loriss ir labs vārtsargs.
Savukārt Reals pēdējā mājas spēlē iespaidīgi salauza Sevilla, grūti pateikt, kas būs. Lyon ir spējīgi izcīnīt neizšķirtu arī izbraukumā, tikpat labi Real var sarīkot uguņošanu.
, 2010-03-10 12:16, pirms 14 gadiem
tempijs rakstīja: spēlēt joprojām nevarēs ne brazīliešu aizsargs Pepe


Pepe tachu ir portugaalis...
Pepe ir dzimis Brazīlijā un Portugāles pilsonību ieguva tikai 2007.gadā.
, 2010-03-10 12:18, pirms 14 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Pepe ir dzimis Brazīlijā un Portugāles pilsonību ieguva tikai 2007.gadā.
Nu ja domats par dzimshanu, tad viss kartibaa, parasti gan speletajiem nosauc pilsoniibas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-10 12:23, pirms 14 gadiem
AndrisC rakstīja: tad jau vajadzēja Brazilijā dzimušais Portugāles izlase aizsargs!

Es par Real un skaistu otro puslaiku ar pāris vārtu guvumiem!
Tas, ka viņš spēlē Portugāles izlasē, nenozīmē, ka viņš ir portugālis. Deku arī ir brazīlietis ar Portugāles pasi.
Slēpts komentārs: ilmis2
, 2010-03-10 12:25, pirms 14 gadiem
Atkal Real loti paarliecinaati, nu dabuuus vini pa bikseem un caur adatas aci netiks taalaak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-10 12:32, pirms 14 gadiem
AndrisC rakstīja: Bet vai tad viņš nav Brazilija dzimušais Portugāles izlases speletājs un neviena varda nepateicu ka viņš ir portugālis!
Pēc tava komentāra sapratu, ka, tavuprāt, rakstā ir kļūda. Bet rakstā ir minēts, ka viņš ir brazīlietis, kas nav nepareizi.
Labi, pietiks strīdēties par sīkumiem
, 2010-03-10 12:39, pirms 14 gadiem
Būtu labi ja apstātos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-10 12:59, pirms 14 gadiem
jā, apstāsies!
, 2010-03-10 13:08, pirms 14 gadiem
Если Реал будет играть так, как во 2ом тайме против Севильи - у Лиона нет шансов. =)
, 2010-03-10 13:12, pirms 14 gadiem
Lai vai kā es gribētu lai Real tiek tālāk, bet es domāju tiekšanās uz vārtiem, viņus iegāzīs. Lyonai ir labi pretuzbrukumi. Un ja Lyon iesitīs, tad .. nu tad vairs nekā, jo Lyon nepieļaus, lai viņus grautu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-10 13:24, pirms 14 gadiem
Cerams Real izlidos ari tagad. Lai kartejo reizi pieraadaas ka ar lielu naudu un superzvaigzneem vien pie pienakumiem tikt nevar!
, 2010-03-10 13:24, pirms 14 gadiem
koninklijke rakstīja: Real nav pelnījusi titulu, jo pēdējos gadus pārāk uzskatāmi apliecina, ka pirmkārt tās prioritāte ir peļņa.
Ar savām zvaigznēm nerāda tik skaistu futbolu, kā varētu sagaidīt..
(nafig jūs atdevāt Robbēnu, pamuļķu banda)>?
Buutu priecaajies ka vins vairs nav Real!
, 2010-03-10 13:28, pirms 14 gadiem
koninklijke rakstīja: Real nav pelnījusi titulu, jo pēdējos gadus pārāk uzskatāmi apliecina, ka pirmkārt tās prioritāte ir peļņa.
Lielais futbols ir bizness, un biznesa galvenais mērķis ir peļņa.
, 2010-03-10 13:29, pirms 14 gadiem
Real ir jaauzvar. nav variantu. Spiediens uz Real ir ljoti liels, kas var nospeeleet par labu Lionai. Bet savaadaak lionai nav variantu.
, 2010-03-10 13:30, pirms 14 gadiem
rronijs rakstīja: Cerams Real izlidos ari tagad. Lai kartejo reizi pieraadaas ka ar lielu naudu un superzvaigzneem vien pie pienakumiem tikt nevar!
Ar šādu sastāvu ilgtermiņā pie lieliem panākumiem Real varētu tikt. Taču vadība diemžēl nav gatava gaidīt - vajag tūlīt un tagad. Tas ir nepareizi.
, 2010-03-10 13:39, pirms 14 gadiem
Realam vajag parādīt to, ko rādīja pret Seviļu 2.puslaikā, un Lionai nebūs variantu... Viņi tiks samalti miltos. Tikai jautājums, vai viņi spēs to parādīt? Tagad būšu par Real, un cerēšu, lai nākamajā kārtā viņi tiekas ar Bayern... Un ČL agrāko gadu klasika atkal būs garantēta
, 2010-03-10 13:42, pirms 14 gadiem
Par labu futbolu un laikam tomēr nosacīti par vājāko Lion!
, 2010-03-10 13:44, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Ar šādu sastāvu ilgtermiņā pie lieliem panākumiem Real varētu tikt. Taču vadība diemžēl nav gatava gaidīt - vajag tūlīt un tagad. Tas ir nepareizi.
laiks ir pagajis un Real jau sen ir saspelejusies ta ka nevajag muldet ka tadas un tadas problemas ja vini izlidos tad taa bus tikai vinu pasu vaina ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-10 14:01, pirms 14 gadiem
Nu gribētos, lai Arsenal 1/4 finālā satiekas ar Real vai Barsu. Tas tik būtu šovs. Bet šā vai tā šovakar par Lyon!
, 2010-03-10 14:19, pirms 14 gadiem
Ja United un Real sovakar tiks taalaak, gribu lai naakamajaa kaartaa tiesi sie abi klubi tiekaas savaa starpaa. Ronaldo pret United - to es gribu redzeet.
, 2010-03-10 14:33, pirms 14 gadiem
Owen Lee Hargreaves rakstīja: laiks ir pagajis un Real jau sen ir saspelejusies ta ka nevajag muldet ka tadas un tadas problemas ja vini izlidos tad taa bus tikai vinu pasu vaina ...
Komandu nevar no nulles izveidot gada laikā. Tam procesam ir nepieciešams vairāk laika.
, 2010-03-10 14:52, pirms 14 gadiem
Nu, kamõn, tas koefs tak nav nopietns.. Nevar būt, ka Lyonas iespējas ir tik ārkārtīgi zemas.
, 2010-03-10 15:01, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Komandu nevar no nulles izveidot gada laikā. Tam procesam ir nepieciešams vairāk laika.
vini to ari nedara
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.