Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Ventspils" pēc sausas uzvaras pret Luksemburgas čempioni

"Ventspils" pēc sausas uzvaras pret Luksemburgas čempioni
Šovakar daudz kas būs atkarīgs no Vīta Rimkus spēles uzbrukumā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Latvijas trīskārtējā čempione "Ventspils" UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas ietvaros savā laukumā uzņems Luksemburgas spēcīgāko futbola klubu "F91 Dudelange". Mača sākums plkst. 18:00 pēc Latvijas laika. Portālā eSports.lv būs iespējams vērot spēles videotiešraidi. Atbildes spēle pēc nedēļas Luksemburgā

Izloze labvēlīga

Izloze Latvijas pārstāvjiem Eiropā šosezon pirmajā kārtā bijusi ļoti veiksmīga. Visiem četriem klubiem pretī ir nebūt tas stiprākais iespējamais pretinieks. Izņēmums, protams, nav arī "Ventspils". Kurzemniekiem varēja ielozēt pretī, piemēram, Ungārijas vai Armēnijas čempionvienību, kas vakar savā laukumā atstāja ļoti labu iespaidu pret ambīcijām bagāto Zagrebas "Dinamo" (spēle noslēdzās ar neizšķirtu 0:0). Pirmajā brīdī šķiet, ka Luksemburgas klubu jau nu gan mums uz vienas kājas un aizsietām acīm vajadzētu uzvarēt. Taču tā vis nav. Futbols gājis uz augšu arī Luksemburgā, un nav nebūt tā, ka mūsu profesionāļi spēlēs pret Luksemburgas picēriju un banku darbiniekiem. Klubs gan ir pusprofesionāls, tomēr, kā izsakās galvenais treneris Marks Grožāns, Latvijā ieradies cīnīties, nevis fotografēt Ventspils ainavas.

Luksemburgieši, francūži, portugālis, polis...

Gluži kā Luksemburgas iedzīvotāju sastāvs, arī "Dudelange" rindas ir visai daudznacionālas. Komandā vairākumā ir luksemburgieši, taču netrūkst francūžu, ir arī portugālis, polis u.c. Komandā spēlē pieci Luksemburgas izlases spēlētāji (vairākus, piemēram, pieredzējušo pamatvārtsargu Džonatanu Žubēru, redzējām arī šopavasar Rīgā), kā arī interesanti, ka daudziem futbolistiem ir pieredze Francijas klubā "Metz", kas ir viena no "Ligue 2" spēcīgākajām vienībām. Komandā gan vairāk nav 36 gadus vecā uzbrucēja Vareijē, kura kontā pat ir astoņas spēles Francijas izlasē (pieaugušo, nevis jauniešu). "Dudelange" sastāvs ir piedzīvojis visai lielas izmaiņas. Pirms Čempionu līgas spēlēm klāt nākuši vairāki spēlētāji. Vairāk uzmanību vajadzētu pievērst Luksemburgas izlases spēlētājiem - vārtsargam Džonatanam Žubēram, pussargiem Benam Pajalam, Sebastianam Remī, Kristofam Valteram un uzbrucējam Danielam de Motam, kā arī poļu uzbrucējam Tomāšam Gruščinskim.

"Skonto" reiz jau zaudēja...

Viens no ventspilnieku plusiem, ko uzsver arī Grožāns, ir tas, ka Latvijā futbola čempionāts rit jau pilnā sparā un ir sasniedzis ekvatoru. Savukārt Luksemburgā jaunā futbola sezona sāksies vien augusta sākumā. Tādēļ maz ticams, ka "Dudelange" sastāvs būs pietiekami saspēlējies. Tiesa, līdzīga problēma ir arī ventspilniekiem, jo klubu šosezon nomocījušas spēlētāju traumas, kā dēļ grūti atrast vairākas spēles, kurās spēlēts ar vienādu sastāvu un taktisko zīmējumu. Pirms neilga laika "Dudelange" aizvadīja pārbaudes spēli ar Francijas klubu "Troyes", kas vēl pavisam nesen spēlēja augstākajā līgā, taču pagājušajā sezonā otrajā līgā palika priekšpēdējā vietā un izkrita uz pēc spēka trešo līgu "National". Spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0, kas vien pierāda, ka ar pliku roku ņemams šis Luksemburgas klubs nav (jāpiebilst, ka budžeta ziņā daudzi "National" klubi noteikti ir bagātāki par "Ventspili", tiesa, arī izdevumi ir daudzreiz lielāki). Ja vēl atminās mūsu pašu "Skonto" apkaunojumu Rīgā, kad šim pundurvalstiņas klubam piekāpās ar 0:1...

"Ventspils" aizsardzība jeb kaķis maisā

Šodienas spēles mērķis jeb uzdevums ir pavisam vienkāršs - iesist pēc iespējas vairāk un vēlams atstāt savus vārtus neskartus (Romāns Grigorčuks izteicās, ka viņu interesē tikai sausā uzvara). Jo īpaši zinot to, ka Latvijas klubi - jo īpaši "Ventspils" - mēdz izbraukumā mocīties pat ar klasi vājākiem pretiniekiem. Spriežot pēc Luksemburgas trenera izteikumiem, viņi spēlēs ar formāciju 4-3-3, kas viņu uzdevumu parāda itin skaidri - jāgūst vārtus. Grožāns sakās arī labi izpētījis "Ventspils" vājās vietas. Domājams, ka arī viņam nav noslēpums, ka Latvijas čempionu vājā vieta varētu būt aizsardzības līnija, kas pagājušajā sezonā tieši bija viens no lielākajiem trumpjiem. Vairāki spēlētāji atguvušies no savainojumiem, taču sportisko formu un spēļu praksi varētu vēlēties labāku. Tāpat grūti spriest, kādā kondīcijā un kādiem varoņdarbiem ir gatavs vārtsargs Andrejs Pavlovs. Luksemburgas klubs, cerams, problēmas nesagādās, taču kalnus gāzt Čempionu līgas turpinājumā (vēl gan jāpārvar šī kārta) bez Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina varētu būt itin grūts pasākums.

Grigorčuks: "Spēlētāji apzinās, ka pretinieks ir jāuzvar"

"Visi spēlētāji apzinās, ka rītdienas spēlē ir jāuzvar, tādēļ tieši tāds ir arī komandas futbolistu noskaņojums. Komandai ir pateikts, kā tai ir jāspēlē, taču plašāk izpaust mūsu taktiku es nevēlētos. Ceru, ka spēlētāji rīt patiešām spēlēs uzbrukuma futbolu, jo tieši tā ir jāspēlē, ja vēlies uzvarēt. Pretinieka galvenais pluss ir tieši komandas spēle. Tas ir ļoti labi sastrādājies mehānisms, komanda ir labi organizēta, spēlē diezgan disciplinēti. Viņi ir labi saspēlējušies. Teikšu tā, viņi spēlē brīvi un var just, ka patiešām vēlas spēlēt futbolu," pretiniekus sarunā ar eSports.lv analizēja Romāns Grigorčuks. Jāpiemin, ka kluba priekšējo līniju pastiprinājis Mozambikā dzimušais Žoau Martins, kuram kabatā ir Portugāles pase (vai nesaskatāt kādas līdzības ar leģendāro Eusebio?). Latvijas Virslīgā Martins vēl nav debitējis, taču šovakar, ļoti iespējams, laukumā mēs viņu ieraudzīsim. Tāpat, visticamāk, pamatastāvā redzēsim "Ventspils" papildinājumu vidējā līnijā Latvijas izlases kapteini Vitāliju Astafjevu, kurš aizstās Gruzijas izlases futbolistu Zurabu Mentešašvili, kura liktenis pagaidām ir miglā tīts.

Pretinieks atbraucis uzvarēt

"Protams, ka uzvara. Lai to izcīnītu, nedrīkstam dāļāt dāvanas, turklāt jāizdara viss, lai gūtu vismaz vienus vārtus un neielaistu nevienus. Svarīgi ir ierobežot pieļauto kļūdu daudzumu.Eirokausi šosezon ir mūsu prioritāte. Dalību Eirokausos uztveru kā atalgojumu par labi aizvadītu pagājušo sezonu. Mēs nebraucam uz Ventspili, lai tur uzņemtu pāris skaistu fotogrāfiju vai pagulētu pludmalē. Mūsu uzdevums ir skaidrs - sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu! Pie tā pieder arī nedaudz veiksmes. Vissvarīgāk, lai mēs sev ticētu," Luksemburgas medijiem uz jautājumu par kluba mērķiem atbildēja "Dudelange" galvenais treneris Marks Grožāns.

Spēli tiesās Polijas tiesnešu brigāde ar galveno arbitru Marcinu Borski priekšgalā. Maču videotiešraidē translēs eSports.lv (komentēs Pēteris Neimanis).

UEFA Čempionu līga

Kvalifikācijas turnīra 2. kārta

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Makedonija Gjorče Petrov (Maķedonija) - BATE (Baltkrievija)0:221. jūlijs
EB/Streymur (Farēru salas) - APOEL (Kipra)0:221. jūlijs
Pyunik (Armēnija) - Dinamo Zagreb (Horvātija)0:021. jūlijs
Ekranas (Lietuva) - Baku (Azerbaidžāna)2:221. jūlijs
Rhyl (Velsa) - Partizan (Serbija)0:421. jūlijs
Tirana (Albānija) - Stabæk (Norvēģija)15. jūlijs21. jūlijs
WIT Georgia (Gruzija) - Maribor (Slovēnija)15. jūlijs22. jūlijs
Copenhagen (Dānija) - Mogren (Melnkalne)15. jūlijs22. jūlijs
Debrecen (Ungārija) - Kalmar FF (Zviedrija)15. jūlijs22. jūlijs
FH (Islande) - Aktobe (Kazahstāna)15. jūlijs22. jūlijs
Ventspils (Latvija) - F91 Dudelange (Luksemburga)15. jūlijs22. jūlijs
Red Bull Salzburg (Austrija) - Bohemians (Īrija)15. jūlijs22. jūlijs
Zrinjski (Bosnija un Hercegovina) - Slovan Bratislava (Slovākija)15. jūlijs21. jūlijs
Inter Turku (Somija) - Sheriff Tiraspol (Moldova)15. jūlijs21. jūlijs
Wisła Kraków (Polija) - Levadia (Igaunija)15. jūlijs22. jūlijs
Levski Sofia (Bulgārija) - Sant Julià (Andora)15. jūlijs21. jūlijs
Maccabi Haifa (Izraēla) - Glentoran (Ziemeļīrija)15. jūlijs22. jūlijs


, 2009-07-15 10:31, pirms 15 gadiem
veiksmi
, 2009-07-15 10:32, pirms 15 gadiem
Eh turās veči !!! Jāgrauj Par skaistu spēli!
, 2009-07-15 10:44, pirms 15 gadiem
tinyurl.com: Kas ir "FK Ventspils" pretinieki...
šeit iespējams aplūkot pretinieku stadionu un pilnu spēlētaju sarakstu..
, 2009-07-15 10:49, pirms 15 gadiem
broks7 rakstīja: tinyurl.com
šeit iespējams aplūkot pretinieku stadionu un pilnu spēlētaju sarakstu..
Tas sastāvs, maigi izsakoties, ir vecs. Liela daļa vairs nav komandā. Domā, ka kluba lapu wikipēdijā piecreiz dienā atjauno?
, 2009-07-15 10:52, pirms 15 gadiem
jo vairāk,jo labāk
, 2009-07-15 11:04, pirms 15 gadiem
davai puisi, so uzvaru vajag ka elpot
, 2009-07-15 11:06, pirms 15 gadiem
mjā, bet tieši tā arī ir, ka uztrauc aizsardzība... Pavlovs izcēla ar Olimpu pendeli, bet tomēr komunikācija ar aizsargiem vēl nebūs tik lieliska, ka Vaņinam bija (tomēr jau vairākas sezonas spēlēja kopā), turklāt vēl paši aizsargi gan jau ne tajā spožākajā formā. Kača un Cilinšeks it kā bliež jau ilgi, tā kā atliek vēl cerēt, ka Savčenkovs vai Ndeki (drīzāk jau) arī būs attapušies. Kaut kā neticās, ka Mihadjuku liks pa vidu, lai gan vienīgie lielie mēsli viņam bijuši ar LM. Par to, ka būs momenti, laikam jau jāšaubās nav un gols kāds arī gan jau būtu, bet, protams, vajadzētu vairāk par vienu...
Laiks smuks, cerams būs arī citi iemesli svētkiem
Slēpts komentārs: murziks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: dakots
, 2009-07-15 11:32, pirms 15 gadiem
Esports MALAČI, ka rādīs videotiešraidi! Bet protams turēšu īkšķus par Ventiņiem!!
, 2009-07-15 11:32, pirms 15 gadiem
Nu, ir jāšauj!
Lūdzu, tikai bez pārsteigumiem!
Veiksmi!
, 2009-07-15 11:40, pirms 15 gadiem
kāpēc nerāda pa TV?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-15 11:53, pirms 15 gadiem
Kāpēc gan Ventspils būtu ievērojami stiprāka par to luksemburgiešu komandu!??
, 2009-07-15 11:54, pirms 15 gadiem
paldies esportam par spēles videotiešraidi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Andris5
, 2009-07-15 12:27, pirms 15 gadiem
cinzano.lv: Cinzano

Līdz nakamajai pirmdienai luudzu katru dienu nobalso !!! Paaaldies !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-15 12:35, pirms 15 gadiem
A na kogo Ventspils popadajet esli projdjot Luksemburg??
, 2009-07-15 12:54, pirms 15 gadiem
Šoreiz visas savas ambīcijas likšu pie malas un lai veicas ventspilniekiem !! Kā nekā Latvijas gods tiek pārstāvēts !!! Turaties !!
, 2009-07-15 13:09, pirms 15 gadiem
Andris5 rakstīja: Diezgan ticami!
labaak raksti - diezgan ceru.....
, 2009-07-15 13:23, pirms 15 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: labaak raksti - diezgan ceru.....
Es vienmēr esmu par LV komandām,FKV,Skonto,LM vai Dinaburg,jebkurai novēlu veiksmi šajās kausu izcīņas spēlēs!Bet komentāros rakstu to ko domāju.Man ir savs priekšstats par komadu spējām,bet lai FKV šovakar veicas!
, 2009-07-15 13:25, pirms 15 gadiem
Par Ventiniem, ceru uz skatāmu spēli un ventspils uzvaru.
, 2009-07-15 13:34, pirms 15 gadiem
artois24
A na kogo Ventspils popadajet esli projdjot Luksemburg??
Eto es4e neizvestno, rezebjovka 3 raunda budet pomojmu 17 ijulja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-15 15:08, pirms 15 gadiem
Profiseonāls basketbolists rakstīja: Eh turās veči !!! Jāgrauj Par skaistu spēli!
Par skaistu rezultātu
, 2009-07-15 15:10, pirms 15 gadiem
igorek1990 rakstīja: artois24
A na kogo Ventspils popadajet esli projdjot Luksemburg??
Eto es4e neizvestno, rezebjovka 3 raunda budet pomojmu 17 ijulja!
3.kārtas izlozē piedalīsies visi 2.kārtas pāru uzvarētāji, kā arī klāt nāks Šveices, Grieķijas un Beļģijas čempioni.
Un 3.kārtas 10 uzvarētāji spēlēs savā starpā par iekļūšanu izslēgšanas kārtā. Izslēgšanas kārtā 5 pāru uzvarētāji (arī no šiem pašiem, neviens vairs klāt nenāk) iekļūst Čempionu līgas grupu turnīrā.

Tiem, kas zaudē 2.kvalifikācijas kārtā šogad Eiropas mači beigušies.

Savukārt, ja tiek 3.kārtā, tad vēl kā minimums 4 spēles garantētas, jo zaudētāji nonāk Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs. Bet ČL izslēgšanas spēļu zaudētāji tiek Eiropas līgas grupu turnīrā.
, 2009-07-15 15:27, pirms 15 gadiem
Artois24 rakstīja: A na kogo Ventspils popadajet esli projdjot Luksemburg??
Еще не известно.
, 2009-07-15 15:45, pirms 15 gadiem
jaabrauc uz speeli nau ko jaaiet atbalstiit...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-15 17:01, pirms 15 gadiem
jauzvar v-pils uzprieksu
, 2009-07-15 19:31, pirms 15 gadiem
ai,ai,ai 76 minuute...un 0:0....nav labi, un Ventspilij pašvaks sniegums..bet vēl 14 min un ja iesitīs vienu vai vairāk un neielaidiis..būs normāli...bet nepārliecinoš sniegums pašlaik
, 2009-07-15 19:36, pirms 15 gadiem
beidzot, 1:0 (79 min Butriks)...rit 82 minūte, un ta jau vajadzētu paņemt
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.