Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Grigorčuks: "Atslābināties vēl nedrīkstam"

Grigorčuks: "Atslābināties vēl nedrīkstam"
Romāns Grigorčuks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Lai gan esam izcīnījuši uzvaru 3:0, uz atbildes maču nevar doties ar tādu pārliecību, ka jau esam tikuši nākamajā kārtām. Mums jāgatavojas un jāspēlē ļoti nopietni," FK "Ventspils" galvenais treneris Romāns Grigorčuks pēc pārliecinošās uzvaras UEFA Čempionu kvalifikācijas spēlē ar Luksemburga "Dudelange" tomēr nesteidzās savu komandu jau pasludināt arī par uzvarētāju divu maču summā.

Grigorčuks uzslavēja savu komandu, taču neskopojās arī ar komplimentiem sāncenšiem: "Jau pirms spēles teicu, ka mums pretī nāk nopietna komanda, un šodien par to tikai vēlreiz pārliecinājos. Viesi spēlēja ļoti organizēti, bet dažu spēlētāju sniegums bija pat pārsteidzoši labs. Tā kā uzvara 3:0 mums ir tiešām liels panākums, taču tas nekādā ziņā nenozīmē, ka jau esam tikuši tālāk. Protams, esam ļoti apmierināti, bet atslābināties nekādā ziņā nedrīkstam, jo ļoti labi saprotam, cik svarīga ir arī otrā spēle."

"Mūsu komandai tā bija ļoti smagas 90 minūtes. Abas komandas rādīja labu futbolu, taču zaudētie vārti mani ļoti sarūgtināja. Vārtu guvumi bija skaisti, sevišķi pēdējie, tomēr trīs vārti ir par daudz. Tagad nospēlēt tik labi, lai iekļūtu nākamajā kārtā, būs ļoti sarežģīti," "Dudelange" galvenais treneri Marks Grožāns neslēpa sarūgtinājumu par šādu zaudējumu. Teneris arī uzsvēra to, ka "Ventspils" komanda jau aizvadījusi daudz spēļu nacionālajā čempionātā, kamēr viņa futbolistiem bijuši vien pārbaudes mači: "Mūsu komanda vēl noteikti nav saspēlējusies, jo oficiālo maču vēl nav biji. Esam aizvadījuši tikai pāri pārbaudes maču un neesam sasnieguši labāko formu. Toties "Ventspils" komandai spēļu bijis krietni vairāk, un arī tas bija jūtams laukumā."

Lai gan vārtus gūt komandai izdevās tikai mača beigu daļā, kopumā Grigorčuks ar komanda spēli bija apmierināts, tiesa piebilstot – līdz brīdim, kad tā pildīja spēles plānu. "Nedomāju, ka kvalitāte bija slikta, jo izveidojām taču arī tiešām lieliskus momentus, kuros bija jāgūst vārti. Diemžēl bija problēmas ar uzbrukumu iesākšanu, jo piepeši spēlētāji nedarbojās tā, kā bijām runājuši un plānojuši, bet izdomāju kaut ko jaunu. Pret tik organizētu komandu tieši uzbrukumu sākums ir ļoti svarīgs," skaidroja treneris.

FK Ventspils treneris arī atzīmēja Andreja Butrika veiksmīgo iesaistīšanos spēle un vēlreiz izteica cieņu komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem: "Maiņa bija nepieciešama, jo Dedovs nespēlēja tā, kā tas bija nepieciešams. Otram uzbrucējam bija jāspēlē citādāk, bet šoreiz vēl sanāca, ka maiņa bija ļoti veiksmīga, jo Butriks guva pirmos vārtos. Ka attiecas uz Astafjeva iejušanos komanda, tad varu tikai atkārtot, ka pret šo pieredzējušo spēlētāju izjūtu lielu cieņu. Astafjevs, Rimkus – tie ir spēlētāji, kuri jau sasnieguši lielu vecumu futbolistiem, taču to, kā viņi joprojām spēlē, kādā formā viņi ir, var tikai apbrīnot. Tā kā ar Astafjeja iejušanos komanda nav nekādu problēmu."


, 2009-07-15 22:32, pirms 15 gadiem
Malači tagad tikai nesalaist tūtā visu izbraukumā un es ticu un zinu ka Ventspils to arī neizdarīs un uzvarēs arī izbraukumā
, 2009-07-15 22:36, pirms 15 gadiem
Pat ar ļoti sliktu spēli,diez vai iespējams pazaudēt trīs vārtu foru,tāpēc gaidīisim ar interesi izlozi trešajai kārtai.
, 2009-07-15 23:07, pirms 15 gadiem
Par to ka abas komandas radija labu futbolu.. varetu pašaubities dažviet.. Bet velu veiksmi viesos..
, 2009-07-16 09:38, pirms 15 gadiem
Izbraukumā jāuzvar, jāceļ UEFA koeficients
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.