Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Divreiz uz viena grābekļa neuzkāpsi? Frīdlanders atkal sola Virslīgu

Emils Ozerinskis

Divreiz uz viena grābekļa neuzkāpsi? Frīdlanders atkal sola Virslīgu
Ēriks Frīdlanders. Foto: LFF

Amerikāņu fitnesa aplikācijas "RicFit" īpašnieks Ēriks Frīdlanders pēc fiasko ar "Jūrmala FA" projektu nav pazudis no Latvijas futbola apvāršņiem. Šobrīd "TikTok" aplikācijā aktīvais Frīdlanders jau iepriekš iepazītajā manierē sola 365 dienu laikā aizvest klubu no Nākotnes līgas uz Virslīgas čempionātu, šoreiz pieslejoties "Mettas" sadarbības komandai "Skanstes SK".

Aizvadītajā futbola starpsezonā 29 gadus vecais Ēriks Frīdlanders ar lielām ambīcijām pavēstīja par "Leevon Saldus" iegādāšanos un mērķi zem FA "Jūrmala" izkārtnes aizvest klubu līdz Latvijas futbola Virslīgai. Plāni bija vērienīgi - spēlēšana Slokas stadionā, profesionāli futbolisti un Virslīgas sasniegšana. No tā visa čkis vien sanāca. Treneri un spēlētāji Jūrmalā gaidīja treniņu sākumu, bet "Jūrmala FA" tā arī dalībai Nākotnes līgas čempionātā pieteikta netika.

"Leevon" kluba izveidotājs Māris Landmanis atklāja, ka aizvadītajā starpsezonā Frīdlandera darbības piemānījušas ļoti daudzus, kas noticēja amerikāņa projektam. Pašam Landamnim no solītās bagātības par kluba licences pārdošanu Nākotnes līgā nekas daudz netika. Lai nepalaistu vējā iepriekš ar saldeniekiem iegūtās tiesības spēlēt valsts otrajā stiprākajā līgā, Landmanis teju licencēšanas procesa noslēguma priekšvakarā atrada sadarbības modeli ar Jurija Žigajeva Futbola komūnu "Pa Pāris Kausiem", izveidojot apvienotu Nākotnes līgas komandu "Leevon PPK". Tikmēr vācu treneris Bjorns Lipferts, kurš treniņu sākumu Jūrmalā nesagaidīja, pārcēlās pie Nākotnes līgas debitantes "Mārupes".

Kopā ar FA "Jūrmala" projektu no Latvijas futbola apcirkņiem Ēriks Frīdlandes gan nav pazudis. Aizvadītajā nedēļā Futbola skola "Metta" ar prieku pavēstīja par sadarbības izveidošanu ar "RicFit". Savukārt pašam Frīdlanderam uzticēts "Mettas" sadarbības kluba "Skanste" ģenerālmenedžera postenis. Frīdlanders ar "TikTok" video jau pavēstījis, ka gatavojas "Skansti" no Nākotnes līgas ievest Virslīgas čempionātā, ko gan amerikānis savā video kļūdaini dēvē par Pirmo līgu (Nākotnes līgas nosaukums pirms pārberndošanas).

Frīdlandera jaunā komanda "Skanstes SK" Nākotnes līgas pirmajā kārtā tikās ar Lipferta trenēto "Mārupi". Komandas spēlēja neizšķirti 1:1. Svētdien turnīra otrās kārtas mačā zirgi viesosies pie vēl vieniem Nākotnes līgas debitantiem - "Ogre United" futbolistiem.

"Skanstes" ģenerālmenedžeris Ēriks Frīdlanders un "Mettas" tēvs Ģirts Mihelsons. Foto: FS Metta

Lasi vēl...

# Landmanis: "Tika apmānīti ļoti daudzi, kas noticēja amerikāņu projektam"
# Pārpirktā "Leevon" pirmā komanda pārceļas uz Jūrmalu

  +3 [+] [-]

, 2024-04-13 11:57, pirms 2 nedēļām
Jezu, Jezu!

  +6 [+] [-]

, 2024-04-13 12:02, pirms 2 nedēļām
Te pat Ostaps Benders nobāl šī čaļa priekšā...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-13 12:05, pirms 2 nedēļām
Cilvēks ir apņēmības pilns kā Šlesers! KNAB, prokuratūra un vēl sazin, kas viņu filtrē, un neskaitāmas reizes viņš ir neievēlēts Saeimā un lielākā daļa sabiedrības saka, ka viņš mums nav vajadzīgs, bet šis kā ietiepīgs auns turpina līst iekšā politikā!
Vienīgā atšķirība ir tāda, ka Leevon Saldus bija ļoti žēl pazaudēt, jo tā bija komanda, kas simbolizēja Saldus pilsētu, bet Skanstes SK man ir pilnīgi vienaldzīga, jo tas ir FK Metta fārmklubs vispār. Ja Skanstes SK pārtaptu par FA Jūrmala, tad tas pat būtu pozitīvi manuprāt, un it īpaši, ja komanda būtu vismaz pusprofesionāla.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-13 12:09, pirms 2 nedēļām
Nesaprotu Mettu. Ja pindosam tiešām izdosies dabūt naudu un aizvest zirgus līdz Virslīgai, tad tas taču tieši apdraudēs pašas Mettas iespējas uzturēties Virslīgā

  +6 [+] [-]

, 2024-04-13 12:12, pirms 2 nedēļām
indiāņiem ir teiciens, ka tikai baltais cilvēks 2 x var uzkāpt uz viena grābekļa šeit čaļi to dara ar platu smaidu sejā, ar pāris mēnešu pauzīti

     [+] [-]

, 2024-04-13 12:19, pirms 2 nedēļām
No otras puses - čalim ar tādu pārliecību un nekaunību kaut kad kaut kas var arī izdoties. Vienīgi māc šaubas, vai tas būs tagad un ar zirgiem.

  +4 [+] [-]

, 2024-04-13 12:47, pirms 2 nedēļām
Budžeta Ross Akmens.

Par cilvēku čakarēšanu vien vajadzētu viņam no LFF DK iedot pendeli uz šosezony, bet čalis jau iespraudzis kāju durvīs..

  +1 [+] [-]

, 2024-04-13 12:50, pirms 2 nedēļām
Esmu Skanstes SK fans jau ceturtajā paaudzē, vienmēr lepns, ka manam rajonam ir klubs ar tāāādu vēsturi. Un nu to kāds grib nozagt un aizvest uz Jūrmalu...

  +3 [+] [-]

, 2024-04-13 13:03, pirms 2 nedēļām
Nopietni, tas ir smiekligi

  +5 [+] [-]

, 2024-04-13 13:07, pirms 2 nedēļām
Man aizdomas, ka šis nav kāds Šiškanova kopija?
Vajag laicīgi izlidinat šo, no LV futbola.

  +5 [+] [-]

, 2024-04-13 13:10, pirms 2 nedēļām
no diviem zābakiem iznāk viens pāris

  +4 [+] [-]

, 2024-04-13 13:20, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Nesaprotu Mettu. Ja pindosam tiešām izdosies dabūt naudu un aizvest zirgus līdz Virslīgai, tad tas taču tieši apdraudēs pašas Mettas iespējas uzturēties Virslīgā
Nav skaidrs vispār, kā tā sadarbība notiks, jo viņš ir ne tikai Skanstes ģenerālmenedžeris, bet arī Mettas "brand ambassador". Tiktokeris jau paspēja savas muļķības sastāstīt un nosauca Mettu par vienu no atpazīstamākajiem un labākajiem klubiem Baltijā.
Man visvairāk interesē kā tā sadarbība veiksies, ja Mettai atkal nāksies ar Skansti tikties pārspēlēs, vai Frīdlanders kā jau lecīgs gailis neapvainosies, ka Metta vienkārši neļaus Skanstei cīnīties. Bet ja godīgi, Mihelsons ar Frīdlanderu ļoti labi iet kopā. Abi dzīvo lielās ilūzijās, runā daudz muļķības un abiem ego lido pāri jumtam. Tikai vai Metta joprojām tēlos superlatvisko komandu, ja pēc gada vai diviem RicFits jau būs savilcis baru ārzemnieku. Savu čomu Benderu jau ieslidināja.

  -3 [+] [-]

, 2024-04-13 13:32, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Cilvēks ir apņēmības pilns kā Šlesers! KNAB, prokuratūra un vēl sazin, kas viņu filtrē, un neskaitāmas reizes viņš ir neievēlēts Saeimā un lielākā daļa sabiedrības saka, ka viņš mums nav vajadzīgs, bet šis kā ietiepīgs auns turpina līst iekšā politikā!
Vienīgā atšķirība ir tāda, ka Leevon Saldus bija ļoti žēl pazaudēt, jo tā bija komanda, kas simbolizēja Saldus pilsētu, bet Skanstes SK man ir pilnīgi vienaldzīga, jo tas ir FK Metta fārmklubs vispār. Ja Skanstes SK pārtaptu par FA Jūrmala, tad tas pat būtu pozitīvi manuprāt, un it īpaši, ja komanda būtu vismaz pusprofesionāla.
Nu vienīgi,ja esam objektīvi tad Šlesers vismaz māk pelnīt,apgūt un nav bankrotējis,bet Saeimieši un valdošie tikai tērēt,apčakarēt,izzagt un izdarīt tā.ka nevis viņi ir parādā bet mēs.Nekā personīga ,bet faktu konstatācija.

  +5 [+] [-]

, 2024-04-13 13:52, pirms 2 nedēļām
cookro rakstīja: Nu vienīgi,ja esam objektīvi tad Šlesers vismaz māk pelnīt,apgūt un nav bankrotējis,bet Saeimieši un valdošie tikai tērēt,apčakarēt,izzagt un izdarīt tā.ka nevis viņi ir parādā bet mēs.Nekā personīga ,bet faktu konstatācija.
Manā skatījumā Šlesers varētu būt jaunākais / pēdējais, kurš līdz 90-to beigām paspēja ielekt valsts izzagšanas/privatizēšanas biznesā.

Jo lielākā daļa visādu 90-to kardinālu/miljonāru (Jūlis, Lembis, Šķēle, Indriksons, Gerkens, Savickis, utt.) tomēr ir no mazliet vecākas paaudzes, kas vēl bija saistīta ar VDK.

Šlesers - jā, visu cieņu - kaut kā caur Norvēģiju ievilka investorus, par kapeikām noprivatizēja tirdzniecības centrus, un pa dārgo uzsita gaisā. Man gan joprojām nav īsti skaidrs, kādā veidā viņš līdz šodienas ir izsitis sev pusi no Andrejsalas un RTO..

Bet nevienā brīdī nevar noliegt, ka lielākā daļa piķa ir sadabūta caur valsts/politiskajiem kanāliem - nu, tieši ko Šlesers ir uztaisījis pats no sevis, t.i., izveidojis uzņēmumus no nulles? Skaidrs, ka šodienas nabaga politīķišiem iespējas šādiem brīnumiem ir nogrieztas - ja paveicas, var palīdzēt kādam bijušajam dzīvesbiedram palīdzēt valsts iepirkumos, bet tas arī viss.
Slēpts komentārs: Viensviensvīrs

  +6 [+] [-]

, 2024-04-13 14:49, pirms 2 nedēļām
Viensviensvīrs rakstīja: Frīdlanders visiem, kas viņam netic pierādīs pretējo, finanses, liels kontaktu loks, jau atvests 1 spēlētājs ar MLS pieredzi uz Mettu. Viss notiks.
Kādas finanses. FA Jūrmala nesagāja, jo vajadzēja piķi. Investors uzmeta, jo Frīdlanders tusēja apkārt pa pasauli, nevis sakārtoja lietas līdz galam ar komandu.
Benderam MLS pieredze nu gan super liela, veselas 46 minūtes 2020 gadā. Pēc tam mazāk par 500 min ticis spēlēt citās līgās, Metta pirmā profesionālā komanda, kur viņam pa īsto dod spēlēt.

  +5 [+] [-]

, 2024-04-13 19:01, pirms 2 nedēļām
liekas ļoti atbilstoši, ka tik šaubīgu kadru savāc tieši Ģirts. tāds tādu atrod.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-13 22:30, pirms 2 nedēļām
BenSimmonsBall rakstīja: Kādas finanses. FA Jūrmala nesagāja, jo vajadzēja piķi. Investors uzmeta, jo Frīdlanders tusēja apkārt pa pasauli, nevis sakārtoja lietas līdz galam ar komandu.
Benderam MLS pieredze nu gan super liela, veselas 46 minūtes 2020 gadā. Pēc tam mazāk par 500 min ticis spēlēt citās līgās, Metta pirmā profesionālā komanda, kur viņam pa īsto dod spēlēt.
gaidi, gaidi, tad redzēsi

     [+] [-]

, 2024-04-14 13:32, pirms 2 nedēļām
Ka tik Mihelsons visu nesabojā ar šo gājienu

     [+] [-]

, 2024-04-16 08:21, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Cilvēks ir apņēmības pilns kā Šlesers! KNAB, prokuratūra un vēl sazin, kas viņu filtrē, un neskaitāmas reizes viņš ir neievēlēts Saeimā un lielākā daļa sabiedrības saka, ka viņš mums nav vajadzīgs, bet šis kā ietiepīgs auns turpina līst iekšā politikā!
Vienīgā atšķirība ir tāda, ka Leevon Saldus bija ļoti žēl pazaudēt, jo tā bija komanda, kas simbolizēja Saldus pilsētu, bet Skanstes SK man ir pilnīgi vienaldzīga, jo tas ir FK Metta fārmklubs vispār. Ja Skanstes SK pārtaptu par FA Jūrmala, tad tas pat būtu pozitīvi manuprāt, un it īpaši, ja komanda būtu vismaz pusprofesionāla.
Vai tiešām lielākā sabiedrības daļa saka, ka Šlesers nav vajadzīgs? Nesajauci ar Vienotību un Kariņu?

     [+] [-]

, 2024-04-23 18:40, pirms 6 dienām
BenSimmonsBall rakstīja: Kādas finanses. FA Jūrmala nesagāja, jo vajadzēja piķi. Investors uzmeta, jo Frīdlanders tusēja apkārt pa pasauli, nevis sakārtoja lietas līdz galam ar komandu.
Benderam MLS pieredze nu gan super liela, veselas 46 minūtes 2020 gadā. Pēc tam mazāk par 500 min ticis spēlēt citās līgās, Metta pirmā profesionālā komanda, kur viņam pa īsto dod spēlēt.
Manuprāt tas komentārs bija sarkasms

     [+] [-]

, 2024-04-23 18:41, pirms 6 dienām
Ovelis rakstīja: Vai tiešām lielākā sabiedrības daļa saka, ka Šlesers nav vajadzīgs? Nesajauci ar Vienotību un Kariņu?
Jā, pat viņa sieva saka ka viņš nav vajadzīgs