Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Slovākija izcīna piekto vietu un ceļazīmi uz Pasaules spēlēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Slovākija izcīna piekto vietu un ceļazīmi uz Pasaules spēlēm
Slovākijas izlase, foto: IFF Floorball

Trešo pasaules čempionātu pēc kārtas cīņā par piektās labākās izlases godu sacentās Polijas un Slovākijas izlases, turklāt šoreiz likme bija arī ceļazīme uz 2025. gada Pasaules spēlēm, kas norisināsies Ķīnā. Iepriekšējos divos dueļos pie uzvarām tika Polija, bet šoreiz cīņas gaita nebija viņām labvēlīga.

Nebija nospēlētas vēl divas minūtes, kad no kreisās malas precīzs raidījums padevās Danielai Hrabovskai, kura izvirzīja vadībā Slovākiju, bet sestās minūtes ievadā vārtsardzes atvairīto bumbiņu vārtu tīklā raidīja Laura Čupekova, dubultojot pārsvaru. Arī tas vēl nebija viss, jo astotajā minūtē slovākietes ātri izspēlēja soda izspēli savā laukuma pusē, bet pretējā laukuma daļā rezultatīvs metiens Lenkai Červenai un polietes nonāca jau ļoti sarežģītā situācijā. Trešdaļas beigās vienus vārtus bija iespējams atspēlēt, taču netika izmantota iespēja skaitliskajā vairākumā.

Neizmantojot savas iespējas pie pretinieču vārtiem, polietes samaksāja ar ceturto bumbiņu savu vārtu tīklā, kad otrā perioda ievadā Čupekova ar nūjas neērto pusi tika pie sava otrā rezultatīvā metiena mačā. Pašām polietēm vārtus tiešā nozīmē izdevās atklāt cīņas 29. minūtē, kad divi pret viens pretuzbrukumā Zuzanna Krživaka piespēleja Majai Helmanai, kura meta bumbiņu vārtos, bet mirkli vēlāk Krživaka nespēja sabremzēties, ietriecoties vārtos un neveiksmīgi tos uzgrūžot virsū Helmanai, kura pēc tam neveiksmīgi uzkrita uz apmales. Pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas viņa gan atkal varēja palīdzēt komandai. Perioda izskaņā slovākietes noorganizēja vēl vienu pretuzbrukumu, tiekot jau pie ļoti pārliecinošā 5:1.

Saprotot, ka kaut kas jādara cīņas gaitā, polietes jau no otrā perioda izskaņas iespēju robežās mainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, bet pirmo reizi rezultātu tas deva 44. minūtē, kad no vārtu priekšas izcēlās Hanna Samsona. Vēl pēc divām minūtēm lielisks metiens vārtu augšējā stūrī padevās Helmanai, kura tādējādi izcēlās jau otro reizi cīņā. Pakaļdzīšanos gan apslāpēja pašu nopelnītais noraidījums un Lindas Pudisovas rezultatīvais metiens no distances, kas Slovākijai deva 6:3 vadību. Trīs minūtes pirms finālsvilpes Kristina Hudakova iemeta arī septīto bumbiņu konkurentu vārtos, uz ko Polijai bija tikai viena atbilde palikusi. Slovākija izcīnīja 7:4 uzvaru un nodrošināja ne vien piekto vietu pasaulē, kas ir viņu labākā rezultāta atkārtojums, bet arī ceļazīmi uz 2025. gada Pasaules spēlēm Ķīnā.

Pasaules florbola čempionāts, 9. spēļu diena

LaiksFāzeSpēleRezultāts
04:00Par 7.vietuLatvija – Dānija6:4
07:00Par 5.vietuPolija – Slovākija4:7
10:00Par 3.vietuŠveice – Čehija
13:00FinālsZviedrija - Somija

2023. gada pasaules čempionāta noslēguma tabula

VietaIzlase
1.
2.
3.
4.
5.Slovākija
6.Polija
7.Latvija
8.Dānija
9.Japāna
10.Vācija
11.Norvēģija
12.Singapūra
13.Igaunija
14.ASV
15.Francija
16.Austrālija