Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Čehu florbolistes pēc 12 gadu pārtraukuma atkal medaļās

Čehu florbolistes pēc 12 gadu pārtraukuma atkal medaļās
Čehijas izlase, foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm cīņā par bronzas medaļām Čehijas izlase otrā perioda pirmajā pusē nonāca iedzinējos ar 0:2, taču prata atspēlēties un ar 5:4 pieveicot Šveici, tādējādi izcīnot pirmās medaļas kopš 2011. gada.

Pasaules čempionātu bilance starp abām komandām bija graujoši labvēlīgāka Šveices valstsvienībai, kas uzvarējusi deviņos savstarpējos dueļos, bet zaudējusi tikai divas reizes. Vienu uzvaru čehietes izcīnīja pirms diviem gadiem grupu turnīrā (5:2), kam vēlāk sekoja neveiksme spēlē par bronzas medaļām ar identisku rezultātu. Otru reizi čehietes uzvarēja 2011.gada čempionātā, kad apspēlēja Šveici cīņā par bronzu, uzvarot ar 3:2.

Šoreiz finālu abas komandas iesāka ar aktīvu spēli, taču bez vārtu guvumiem. Līdz pirmajam precīzajam metienam nācās gaidīt teju 17 minūtes, kad Šveices izlases kapteine Izabela Geriga ar skaistu pagriezienu atrada pretējā malā Korinu Rutimanu, kura izdarīja precīzu metienu ar nūjas neērto pusi, izvirzot vadībā savu komandu. Otrā perioda astotajā minūtē vēl viena lieliska epizode Gerigai, kura izspraucās starp divām pretspēlētājām un no vārtu priekšas meta bumbiņu vārtos, neskatoties uz pārkāpumu pret sevi. Divas minūtes vēlāk beidzot pie vārtu guvuma tika čehietes, kad viņu rezultatīvākā spēlētāja turnīrā un vienlaikus pasaules čempionātu debitanta Anna Bručačkova izlauzās pa laukuma vidu līdz labai metiena pozīcijai, gūstot vārtus arī neskatoties uz pretinieču pārkāpumu. Tuvojoties perioda izskaņai, Vanesa Keprtova ar metienu no laukuma kreisās malas vēlreiz sarūgtināja Laru Heini, rezultātu izlīdzinot.

Interesantākie notikumi gan risinājās trešajā periodā, kad vispirms čehu kapteine Eliška Krupnova no vārtu priekšas divreiz mēģināja gūt vārtus ar nūjas neērto pusi. Ja pirmo metienu bloķēja pretinieču aizsardze, tad otrs raidījums bija netverams un Čehija pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, panākot 3:2. Nopelnītais noraidījums gan ļāva Selīnai Stetlerei ātri vien atkal panākt līdzsvaru, bet izšķirošie izrādījās Denisas Ratajovs vārti 11 minūtes pirms pamatlaika beigām, izmantojot Šveices valstsvienības aizsardzes Dorisas Bergeres paviršu darbību savā vārtu tuvumā. Pēdējās minūtēs šveicietes centās glābties mainot vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. Lai gan vienā no pretuzbrukumiem Heini bija paspējusi ieņemt vietu vārtos, tas netraucēja Vanesai Keprtovai tikt pie otrā vārtu guvuma, panākot 5:3. Šveices kapteine Geriga vēl 45 sekundes pirms mača beigām vienus vārtus atspēlēja, bet atlikušajā laikā, lai gan iespējas bija kā vienai, tā otrai komandai, vārti vairs netika gūti un Čehija varēja līksmot par 5:4 uzvaru un izcīnītajām bronzas godalgām.

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm, spēle par 3.vietu

Šveice – Čehija 4:5 (1:0; 1:2; 2:3)
Rezultatīvākās Šveices izlasē: Izabella Geriga 4 (2+2), Selīna Stetlere 2 (1+1), Korina Rūtimana 1 (1+0), Anja Visa 1 (0+1)
Rezultatīvākās Čehijas izlasē: Vanesa Keprtova 2 (2+0), Anna Bručačkova 2 (1+1), Nela Jirakova 2 (0+2), Eliska Krupnova 1 (1+0), Denisa Ratajova 1 (1+0)

Pasaules florbola čempionāts, 9. spēļu diena

LaiksFāzeSpēleRezultāts
04:00Par 7.vietuLatvija – Dānija6:4
07:00Par 5.vietuPolija – Slovākija4:7
10:00Par 3.vietuŠveice – Čehija4:5
13:00FinālsZviedrija - Somija

2023. gada pasaules čempionāta noslēguma tabula

VietaIzlase
1.
2.
3.Čehija
4.Šveice
5.Slovākija
6.Polija
7.Latvija
8.Dānija
9.Japāna
10.Vācija
11.Norvēģija
12.Singapūra
13.Igaunija
14.ASV
15.Francija
16.Austrālija

Latvieši ar zelta medaļām un čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
8

Latvieši kļūst par pirmajiem pasaules čempioniem 3x3 florbolā

Šodien Somijas pilsētā Lahti noslēdzās 1. pasaules čempionāts florbolā 3 pret 3. Par pasaules čempioni 29 vīriešu izlašu konkurencē kļuva Latvijas valstsvienība, ar zelta burtiem ierakstot savu vārdu pasaules florbola vēsturē. Trillera cienīgā finālspēlē mūsējie pēcspēles metienos pārspēja florbola lielvalsts Zviedrijas komandu (10:9 PS). Izcīnītā zelta medaļa ir pirmā mūsu valsts godalga pasaules čempionātos florbolā.
Latvijas junioru izlase pēc uzvaras pār vācietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores pārliecinoši pārspēj vācietes un finišē 9. vietā

Šodien Somijas pilsētā Lahti savu pēdējo spēli pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā aizvadīja Latvijas U19 sieviešu izlase, kas mačā par 9. vietu ar 6:2 pieveica Vācijas valstsvienību. Rezultatīvākās mūsu komandā ar 3 (1+2) punktiem katrai bija Elīna Dīce un Madlēna Rozīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma vārtsardze Allana Kolosova, kura atvairīja 15 no 17 pretinieču metieniem.
Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja Elīna Dīce cīņā ar dānietēm. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Juniores zaudē dānietēm un atkāpjas uz B divīziju

Šodien Somijas pilsētā Lahti notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sieviešu U19 izlasēm ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvoja mūsu juniores, kas izslēgšanas spēlē ar 4:5 piekāpās Dānijas valstsvienībai, izkrītot no A divīzijas. Trīs rezultatīvas piespēles Elīnas Dīces kontā, divus vārtus guva Marta Reke, bet labākās spēlētājas balvu saņēma pirmā gola autore Madlēna Rozīte.