Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vudsam "The Open" negaidīti beidzies jau pēc otrās dienas

Vudsam "The Open" negaidīti beidzies jau pēc otrās dienas
Taigers Vudss
Foto: AFP

Pasaules labākajam golferim Taigeram Vudsam ļoti negaidīti "The Open" turnīrs beidzies jau pēc otrās sacensību dienas, kad viņam neizdevās tikt galā ar vējaino laiku un uzrādīt nepieciešamos rezultātus. Tikmēr vadībā atrodas divi citi ASV golferi – Toms Vatsons un Stīvs Marino.

Vakardienas līderis spānis Migels Anhels Himenezs šodien Tērnberijā (Skotija) startēja rīta pusē un darīja to visnotaļ nesekmīgi. Viņam bija diezgan grūti tikt galā ar vējainajiem apstākļiem, un Himenezs pirmās dienas pārsvaru izsēja jau pirmajās bedrītēs – pirmajās sešās bedrītēs viņam bija četri bogey. 17.bedrītē iespētais birdie viņam pēc 36 bedrītēm deva -3. Tobrīd vadībā ar -5 bija izvirzījies ASV golferis Stīvs Marino, kurš ar šādu rezultātu pabeidza otro dienu.

Pa to laiku golfa laukumā bija devusies grupa, kurā bija Taigers Vudss, kuram arī šodien kompāniju sastādīja Lī Vestvuds un 17 gadus vecais Japānas talants Rio Išikava. Vudss sāka ar +1. Septītajā bedrītē viņš guva birdie, un no sacensību līdera tobrīd atpalika piecus sitienus. Bet kā jau tas pēdējā laikā Vudsam ļoti raksturīgi – pēc birdie uzreiz sekoja bogey nākamajā bedrītē. Tāds pats rezultāts arī devītajā bedrītē, bet ļaunākais vēl bija priekšā. 10.bedrītes izspēlē viņš pazaudēja bumbiņu, kas viņam beigās maksāja double bogey, kas viņu tobrīd atmeta uz +4. Ar šādu rezultātu nākamajām divām sacensību dienām nevarētu kvalificēties. Golfa ranga līderim bija astoņas bedrītes, lai uzlabotu savu situāciju.

Ņemot vērā to, ka lielai daļai golferu vējainā laika rezultātā neizdevās uzrādīt augstvērtīgus rezultātus, cut tika pazemināts uz +4, bet tikmēr Vudss 12. un 13. bedrītē zaudēja attiecīgi vēl pa vienam un diviem sitieniem un viņam jau pavisam bezcerīgs +7. Drāma turpinājās, un 16. un 17.bedrītē Vudss tika pie tik ļoti nepieciešamajiem bridie, tādējādi tiekot līdz +5. Lai nodrošinātu palikšanu ''The Open'' arī pēc šodienas, viņam pēdējā 18.bedrītē bija jāgūst vēl viens birdie, taču viņam tas neizdevās un rezultātā +5, ar ko tobrīd nepietika. Palika pēdējā cerība – sagaidīt, kamēr spēli beigs tie golferi, kas sāka vēlāk. Gadījumā, ja viņiem izdotos uzrādīt vājus rezultātus, Vudsam rastos cerības kvalificēties sacensību otrajai daļai, taču arī te viņai neveicās – līdz ar to ļoti negaidīti Vudsam ''The Open'' turnīrs beidzies jau pēc 36 bedrītēm ar dalītu 74.vietu.

Vudsam šī ir otrā trešā reize, kad viņš profesionāļa statusā nav spējis tikt tālāk par otro dienu kādā no ''major'' turnīriem. Pirmā un vienīgā bija 2006.gadā ''US Open''. Tāpat šodien pārtrūka viņa 38 turnīru sērijā, kurā viņš piedalījās pilnā sacensību programmā – 72 bedrīšu izspēlē.

Tālu no Vudsa ''sasnieguma'' neatpalika pēdējo divu gadu čempions Padregs Haringtons no Īrijas, kuram pēc šodienas +3. Tikmēr sacensības jau beigušās arī Ianam Poulteram, Džefam Ogilvijam, Hanteram Meihanam, pēdējā ''US Open'' čempionam Lukasam Gloveram u.c. golferiem, no kuriem Tērnberijā tika gaidīts daudz vairāk nekā viņi iespēja.

Ļoti jautra otrā diena sanāca pieckārtējam čempionam Tomam Vatsonam (59), kurš sāka ar birdie, bet pēc tam nākamajās sešās bedrītēs savāca sešus bogey, taču spēja savākties un lieliski nospēlēja pēdējās 10 bedrītes, kurās guva četrus birdie, tai skaitā pēdējā 18.bedrītē, kas viņam nodrošināja dalītu pirmo vietu ar Marino, abiem -5. Trešajā vietā vēl viens bijušais čempions – 1989. gada uzvarētājs Marks Kalkavekija, kurš abiem līderiem zaudē vienu sitienu.

"The Open" līderi pēc otrās dienas

VGolferisValsts1.r.2.r.Summa+/-
1.-2Stīvs MarinoASV6768135-5
1.-2.Toms VatsonsASV6570135-5
3.Marks KalkavekijaASV6769136-4
4.-8.Ross FišersAnglija6968137-3
4.-8.Retīfs GūsensDĀR6770137-3
4.-8.Migels Anhels HimenezsSpānija6473137-3
4.-8.Keniči KubojaJapāna6572137-3
4.-8.Vīdžejs SingsFidži6770137-3

Saistītais rakts:
"The Open" vadībā pēc pirmās dienas Himenezs

Izmantotie resursi:
opengolf.com


, 2009-07-17 22:23, pirms 15 gadiem
Golfs ir pilnigs un absoluts margarina sporta veids.
Slēpts komentārs: Timofejs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-18 01:11, pirms 15 gadiem
Larryking rakstīja: Golfs ir pilnigs un absoluts margarina sporta veids.
nu diez vai par margarīnu var saukt sporta veidu, kurā tā labākais ir pasaules pelnošāko sportistu galvgalī, pie kam 2.vietu (K.Braientu) apsteidzot gandrīz trīs reizes!

vecozēn, gudri muldēt kasot kuli nav liela māka. aizej un pamēģini uzsist. pie kam būs diezgan ilgi jēmēģina, lai saprastu, cik nereāli spēlē visi tie 150, kas piedalās The Open!
, 2009-07-18 10:47, pirms 15 gadiem
Zel. Nebiju gaidijis ka tik atri izstasies. Bet mate daba dara sava
, 2009-07-18 10:48, pirms 15 gadiem
Larryking rakstīja: Golfs ir pilnigs un absoluts margarina sporta veids.
Vins nopelna katru menesi vairak neka tu sava muza spesi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
No kreisās: Aleksejs Ivaškins un Artjoms Rekuņenko. Foto no sportistu privātā arhīva.

Rekuņenko un Ivaškinam panākumi prestižajā "Spartan race" šķēršļu skrējienā

Ar panākumiem, izcīnot uzvaras un citas godalgas vecuma grupās, no Lielbritānijā notikušā prestižā “Spartan race” šķēršļu skrējiena atgriezušies Latvijas vadošie šī sporta veida pārstāvji Artjoms Rekuņenko un Aleksejs Ivaškins.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs
2

Olimpiskajā atlasē Gruzītis 19. pozīcijā pēc boulderinga disciplīnas

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis ceturtdien Šanhajā uzrādīja 19. rezultātu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā kvalifikācijas kārtā boulderinga disciplīnā.