Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"The Open" vadībā pēc pirmās dienas Himenezs

"The Open" vadībā pēc pirmās dienas Himenezs
Migels Anhels Himenezs
Foto: AFP

Šodien Tērnberijā (Skotija) sākās 138. ''The Open'' izcīņa, kas ir gada trešais ''major'' turnīrs golfa kalendārā. Pēc pirmās sacensību dienas līdera godā ticis spānis Migels Anhels Himenezs, kurš pirmajās 18 bedrītēs iespēja -6.

Dienas pirmajā pusē līdera godā pabija 1989.gada čempions Marks Kalkavekija (ASV) un viena no britu lielākajām cerībām Lī Vestvuds. Sacensību vidū viņus pirmajā pozīcijā nomainīja 59 gadus vecais amerikānis Toms Vatsons, kurš ''The Open'' pēdējo reizi (no piecām) uzvarēja 1983.gadā. Vatsonam būtu izdevies pabeigt pirmo dienu līdera godā, taču viņam to neļāva izdarīt 45 gadus vecais spānis Migels Anhels Himenezs, kurš pēdējā laikā ar labiem rezultātiem nebija izcēlies. Vienvadību Himenezs nodrošināja pēdējā 18.bedrītē, kurā viņš guva vienu no dienas sešiem birdie, tādējādi pirmās 18 bedrītes izejot ar 64 sitieniem, kas ir seši sitieni zem pāra.

No Himeneza par vienu sitienu atpaliek trīs golferi – jau pieminētais Vatsons, viņa tautietis Bens Kērtiss, kurš šajā turnīrā uzvarēja 2003.gadā, un arī japānis Keniči Kuboja. Golfa ranga līderis Taigers Vudss startēja vienā grupā ar Vestvudu (-2) un talantīgo japāni Rio Išikavu (-2), kuram ir tikai 17 gadi. Vudss nospēlēja viduvēji, Taigeru uzkrītoši bieži pievīla spēle uz grīna, un pēc pirmās dienas viņa rezultāts ir +1, kas ir par septiņiem sitieniem sliktāks nekā līderim Himenezam.

Pēdējo divu gadu čempions īrs Padregs Haringtons pirmajā dienā iespēja -1. Katastrofāla pirmā diena bija anglim Oliveram Fišeram, kuram +9 un turnīrā par augstu vietu var vairs nesapņot. Ne pārāk spīdoši gāja arī citam Anglijas pārstāvim Ianam Poulteram un austrālietim Džefam Ogilvijam – abiem +5. Gan viņiem, gan visiem pārējiem, kuriem nesekmējās šodien, rīt būs iespēja uzlabot savu situāciju un kvalificēties 3. un 4. sacensību dienai.

Izmantotie resursi:
opengolf.com


No kreisās: Aleksejs Ivaškins un Artjoms Rekuņenko. Foto no sportistu privātā arhīva.

Rekuņenko un Ivaškinam panākumi prestižajā "Spartan race" šķēršļu skrējienā

Ar panākumiem, izcīnot uzvaras un citas godalgas vecuma grupās, no Lielbritānijā notikušā prestižā “Spartan race” šķēršļu skrējiena atgriezušies Latvijas vadošie šī sporta veida pārstāvji Artjoms Rekuņenko un Aleksejs Ivaškins.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs
2

Olimpiskajā atlasē Gruzītis 19. pozīcijā pēc boulderinga disciplīnas

LETA. Latvijas sportists Edvards Gruzītis ceturtdien Šanhajā uzrādīja 19. rezultātu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensībās sporta kāpšanā kvalifikācijas kārtā boulderinga disciplīnā.