Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dohertijs uzvar dramatiskā fotofinišā

Dohertijs uzvar dramatiskā fotofinišā
Bīvens Dohertijs (pa labi) un Breds Kelefelds finiša spurtā
Foto: AFP

Jaunzēlandietis Bīvens Dohertijs izcīnījis uzvaru Starptautiskās Triatlona savienības (ITU) "World Championship Series" pirmajā posmā Korejā. Dohertijs kopā ar austrālieti Bredu Kelefeldu uzrādīja identisku rezultātu, un tikai fotofinišs spēja noteikt uzvarētāju.

eSports.lv jau ziņoja, ka ITU "World Championship Series" ietvaros ir septiņi posmi un Grand Final finālsacensības, kas risināsies Zelta krastā, Kvīnslendas štatā Austrālijā šā gada septembrī. Katrā posmā jāveic standarta olimpiskais triatlons - 1500 metru peldējums, 40 kilometru riteņbraukšana un 10 kilometru skriešanas distance. Posma uzvarētāji gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē saņems 150 000 ASV dolāru prēmiju, savukārt Grand Final uzvarētāji - 250 000 ASV dolāru.

Vakar Korejā, Tongjiongas triatlona trasē norisinājās spraigas cīņas sieviešu konkurencē, kur tikai pēdējos 10 kilometros olimpiskā čempione Emma Snovsila spēja veikt 10 sekunžu atrāvienu no savas tautietes un vārdamāsas Emmas Mofatas, un izcīnīt uzvaru.

Šodien vīriešu cīņa par uzvaru bija tikpat spraiga. Līdzjūtējiem par prieku, pēc 1500 metru peldējuma vadībā izvirzījās mājinieks Čongs Jon Lī, kuram uz papēžiem mina trīskārtējais Eiropas čempions francūzis Frederiks Belubrē un austrālietis Kortnijs Atkinsons.

Riteņbraukšanā vadībā izvirzījās krievu duets Dmitrijs Poļanskis un Aleksandrs Brukhankovs, nedaudz no viņiem atpalika divkartējais olimpiskais čempions no Kanādas Saimons Vitfīlds un pagājušā gada Korejas "World Championship Series" posma uzvarētājs brits Toms Dons.

Izšķirošajā 10 kilometru skriešanas distancē krievu duetu ātri vien panāca skrējēju grupiņa ar Pekinas bronzas medaļnieku Bīvenu Dohertiju, viņa tauti Krisu Gemelu, francūzi Frederiku Belubrē un austrālieti Bredu Kelefeldu priekšgalā. Pēdējos 500 metros no pārējiem triatlētiem atravās Dohertijs un Kelefelds, savā starpā sadalot zelta medaļu. Uzvarētājs tika noteikts tikai ar fotofiniša starpniecību, jo abi sportisti uzrādīja identisku rezultātu - viena stunda 50 minūtes un 25 sekundes. Trešajā vietā, tikai piecas sekundes atpaliekot no uzvarētājiem, ierindojās Krievijas pārstāvis Dmitrijs Poļanskis.

"Kad viss nonāk līdz šāda veida situācijām, nav iespējams noteikt, kurš finiša spurtā būs pārāks," pēc finiša atzina uzvarētājs Bīvens Dohertijs. "Šeit prāts cīnās ar ķermeni. Skrienot, es vairs nejutu savas kājas, bet šķita, ka tās pašas grib kustēties uz priekšu. Breds (Kelefelds - aut.) neilgi pirms finiša bija mazliet atrāvies, taču beigās es spēju viņu panākt un kopīgi pārraut finiša lenti."

Pēc dramatiskā zaudējuma, Breds Kelefelds atzina, ka ir apmierināts ar sasniegto, kaut gan, protams, vēlējies uzvarēt. "Distancē jutos ļoti labi un visu laiku centos kāpināt tempu. Trase bija līkumota un laiks - vējains. Lai sasniegtu labāku rezultātu, es gaidīju Bīvenu (Dohertiju - aut.). Finiša taisnē mēs visu laiku mainījāmies vietām - sākumā viņš atrāvās, tad es viņu panācu un izrāvos priekšā, līdz beigās tomēr viņš paguva mani panākt. Finišā atdevu visu savu spēku maksimumu. Šādās situācijās esmu bijis arī iepriekš, un zināju, ka ir jāatdod pilnīgi visas savu spēku rezerves. Šodien Dohertijam paveicās."

Fotogrāfijas no ITU "World Championship Series" Korejas posma iespējams aplūkot šeit.

Nākošais ITU "World Championship Series" posms 30. maijā notiks Spānijas galvaspilsētā Madridē.

ITU "World Championship Series" pirmais posms, Tongjionga, Koreja, 3. maijs

VietaSportistsValstsRezultāts
1.Bevan DochertyNZL1:50:25
2.Brad KahlefeldtAUS1:50:25
3.Dmitry PolyanskyRUS1:50:30
4.Kris GemmellNZL1:50:40
5.Steffen JustusGER1:50:43
6.Jarrod ShoemakerUSA1:50:47

ITU "World Championship Series" kopvērtējums pēc pirmā posma

VietaSportistsValstsPunkti
1.Bevan DochertyNZL800
2.Brad KahlefeldtAUS740
3.Dmitry PolyanskyRUS685
4.Kris GemmellNZL633
5.Steffen JustusGER586
6.Jarrod ShoemakerUSA542

Saistītie raksti:

Olimpiskā čempione Snovsila Korejā sāk ar uzvaru

Izmantotie resursi:
triathlon.org

     [+] [-]

, 2009-05-03 15:12, pirms 15 gadiem
Njā, diez kas nav triatlonā beigās sprintu skriet..