Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempione Snovsila Korejā sāk ar uzvaru

Olimpiskā čempione Snovsila Korejā sāk ar uzvaru
Emma Snovsila
Foto: AFP

Pekinas olimpisko spēļu čempione austrāliete Emma Snovsila izcīnījusi uzvaru un 150 000 ASV dolāru prēmiju šā gada pirmajā Starptautiskās Triatlona savienības (ITU) "World Championship Series" posmā Tongjiongā, Korejā.

ITU "World Championship Series" ietvaros ir septiņi posmi un tā saucamais Grand Final, kas risināsies Zelta krastā, Kvīnslendas štatā Austrālijā šā gada septembrī. Katrā posmā jāveic standarta olimpiskais triatlons - 1500 metru peldējums, 40 kilometru riteņbraukšana un 10 kilometru skriešanas distance.

Šodien Tongjiongas triatlona trasē valdīja spraiga gaisotne, sieviešu sacensībās olimpiskajai čempionei Emma Snovsilai pēc smaga peldējuma un riteņbraukšanas posma, tikai 10 kilometru skriešanas distancē izdevās izraut uzvaru pār tautieti Emmu Mofatu. Trešajā vietā finišēja jāpāniete Juri Ide, kura vēl spraigākā cīņā par nieka divām sekundēm finiša spurtā apsteidza kanādieti Keitiju Trembleju, izcīnot bronzas medaļu.

"Pēc olimpiskajām spēlēm gribēju atpūsties un mazliet palutināt sevi, tāpēc starpsezonu pātraukumā nolēmu iemācīties sērfot. Diemžēl tas beidzās bēdīgi - gada sākumā es nokritu no dēļa un salauzu ribu. Nebiju ilgi startējusi, tāpēc nezināju, kā man šodien veiksies, taču viss notika pēc plāna un distancē jutos ļoti labi. Sacensībās vienmēr notiek kaut kas īpašs - kas tāds, ko nevar uztrenēt" pēc starta atzina Snovsila.

"Es nekad netaupu spēkus un cenšos katrā posmā nokļūt pirmā, taču šoreiz riteņbraukšanu veicu nedaudz mierīgākā tempā, kas ļāva man saglabāt vairāk spēka skriešanai. Emma (Mofata - aut.) ir mana treniņpartnere, viņa bija tā, kas dzina mani uz priekšu. Skrienot es jutos kā sestdienas rīta treniņā, taču beigās man bija vairāk spēka un izdevās uzvarēt."

Nākošais ITU "World Championship Series" posms 30. maijā notiks Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Austrāliešu triatlētes Emma Snovsila (pa labi) un Emma Mofata finiša taisnē

Emma Snovsila ar pirmo šīssezonas balvu

ITU "World Championship Series" pirmais posms Tongjiongā, Korejā, 2. maijs

VietaSportisteValstsRezultāts
1.Emma SnowsillAUS2:02:42
2.Emma MoffattAUS2:02:52
3.Juri IdeJPN2:03:30
4.Kathy TremblayCAN2:03:32
5.Kirsten SweetlandCAN2:03:39
6.Kiyomi NiwataJPN2:03:56

ITU "World Championship Series" kopvērtējums pēc pirmā posma

VietaSportisteValstsPunkti
1.Emma SnowsillAUS800
2.Emma MoffattAUS740
3.Juri IdeJPN685
4.Kathy TremblayCAN633
5.Kirsten SweetlandCAN586
6.Kiyomi NiwataJPN542

Izmantotie resursi:
triathlon.org