Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izslēgšanas cīņas sākas Glendeilā

Izslēgšanas cīņas sākas Glendeilā
Kurts Vorners (Arizonas "Cardinals") un
Maikls Tērners (Atlantas "Falcons").
Foto: AFP

Jau šovakar 23:30 Arizonas universitātes stadionā Glendeilā - turpat, kur norisinājās pēdējā "Super Bowl" finālspēle - ar spēli starp vietējiem "Cardinals" un Atlantas "Falcons" sāksies Nacionālās Futbola Līgas (NFL) izslēgšanas cīņas, kurām līdzi sekos arī eSports.lv.

Šīvakara spēles favorīti bukmeikeru un daudzu līdzjutēju acīs ir viesi - NFC konferences Dienvidu divīzijas otrās vietas ieguvēji Atlantas "Falcons", kas pēdējo reizi izslēgšanas spēlēs piedalījās pirms četriem gadiem. Pārdzīvojusi komandas zvaigznes Maikla Vika nonākšanu aiz restēm, Atlanta pierādījusi, ka var itin labi bez viņa iztikt. Komanda pelnīti uzskatāma par vienu no šīs sezonas pārsteigumiem, par kādu to lielā mērā padarījuši divi komandas jaunpienācēji - pavasarī draftā izvēlētais saspēles vadītājs Mets Raiens, kurš nupat atzīts par līgas gada labāko jaunpienācēju, un iepriekš Sandjego "Chargers" pārstāvējušais pussargs Maikls Tērners. Psiholoģiski nosvērtais Raiens savā īsajā karjerā jau sasniedzis debitantam ļoti atzīstamu statistiku, gūstot 3440 piespēļu jardus un 16 rezultatīvas piespēles, kļūdoties 11 reizes. Jāpiezīmē gan, ka piecas no pārtvertajām piespēlēm nākušas pēdējās četrās cīņās, tajā skaitā divas - pēdējā kārtā pret Sentluisas "Rams". Taču Raienam un malējiem uzbrucējiem ir labs palīgs - Maikls Tērners, kurš minētajā spēlē pret "Rams" noskrēja 208 jardus, uzstādot komandas rekordu sezonā gūto piezemējumu ziņā (17). Tērners vismaz pagaidām nav izrādījis nekādas pazīmes, ka šī viņam ir pirmā nopietnā sezona kādas komandas pamatsastāvā. Arī otrs Atlantas pussargs - Džeriuss Norvuds ir spējīgs pielikt palīdzīgu roku svarīgos brīžos. Ne velti Atlanta uzbrukumos pa zemi ir otrā produktīvākā komanda visā līgā. Aizsardzībā savukārt komandas līderis ir ārējais līnijas aizsargs Džons Abrahams, kura kontā ir puse no komandas uzbrukumiem pretinieku saspēles vadītājiem.

Par laukuma saimniekiem - Arizonas "Cardinals" daudzi apskatnieki smīkņā, sakot, ka uzvarēt šādā divīzijā (NFC Rietumu divīzijas pārējām komandām ārpus divīzijas kopā ir septiņas uzvaras) neesot nekāda lielā māksla, bet nevar noliegt, ka saspēles vadītājs, veterāns Kurts Vorners (divkārtējs NFL MVP balvas ieguvējs!) un līdz ar viņu - viss uzbrukuma virknējums aizvada vienu no pēdējo gadu veiksmīgākajām sezonām. Aizsargāties pret Arizonas komandas piespēlēm šogad ir izaicinājums ikvienai komandai . Divi komandas pazīstamākie malējie uzbrucēji - Lerijs Ficdžeralds un Ankvans Boldins - sasnieguši lieliskus statistikas rādītājus un izvēlēti gadskārtējai NFL zvaigžņu spēlei. Tiesa, Boldins sezonas pēdējās divas spēles izlaida pleca savainojuma dēļ, bet lieki riskēt tāpat nebija nepieciešams, jo komanda vietu "play-off" jau bija garantējusi, taču spēlētājs nu ir vesels un gatavs piedalīties karjeras pirmajā "play-off" cīņā. Arizonas mīnuss ir pussargu spēle, kas lielāko sezonas daļu devusi pieticīgus rezultātus - tikai Edžerinam Džeimsam vienu reizi izdevies pārsniegt 100 jardu atzīmi. Tajā pašā laikā aizsardzība pret uzbrukumiem pa zemi ir viens no "Cardinals" galvenajiem ieročiem aizsardzībā.

eSports.lv šajā izslēgšanas spēļu turnīrā līdz pat "Super Bowl" finālam lasītājiem piedāvās jaunumu - katras spēles rezultātu centīsies prognozēt NFL pazinēji. Līdztekus eSports.lv pārstāvjiem Viesturam Lācim un Jurim Miņinam savu skatījumu par katru no gaidāmajām cīņām piekrituši sniegt divi no aktīvākajiem amerikāņu futbola jaunumu apspriedējiem portāla diskusijās - Kaspars Dreiblats (segvārds janisd) un Miks Pēterhens-Pētersons (Mixes). Par pirmās šīs nedēļas nogales spēles iznākumu ekspertu domas pilnībā gan nesakrīt. J. Miņins vienīgais izvēlējies atdot priekšroku laukuma saimniekiem.

EkspertsPrognozeKādēļ?
Viesturs Lācis"Play-off" spēlēs vienmēr labāk veicies tiem, kas sezonas beigās "ieskrējušies". Šajā gadījumā pēdējo trīs spēļu uzvarētājiem "vanagiem" par labu runā Meta Raiena un Maikla Tērnera sniegums, kas ļauj dažādot uzbrukumu. Vēlos atzīmēt arī reizēm nepelnīti nenovērtēto speciālā sastāva spēlētāju sniegumu - arī tur manā skatījumā Atlantai ir pārsvars. Ar viena paša Vornera pieredzi un labo Arizonas piespēļu uzbrukumu laikam gan būs par maz. Šī solās būt rezultatīva spēle, jo abām komandām ir problēmas ar pretinieku asāko ieroču neitralizēšanu.
Juris MiņinsTiksies divas pretēju spēles stilu komandas - Atlanta (skriešanā ir viena no labākajām komandām visā līgā) pret uzbrukumu uz piespēlēm balstošo Arizonu. Protams, ir arī citi aspekti, kas būtu jāievēro abām komandām, ja tās grib (bet grib!) uzvarēt - Atlantai ir jāizmanto "Cardinals" vājā spēle spēles sākumos un daudzās muļķīgās kļūdas, kuras, kā saka, ir "sporta skolas līmenī". Savukārt Arizonas komandai ir jāuzmanās no "Falcons" pussarga Maikla Tērnera, kurš šosezon rāda lielisku spēli un arī izslēgšanas spēlēs, paredzams, būs viens no galvenajiem ieročiem atlantiešu arsenālā.
Kaspars DreiblatsManā skatījumā Atlanta ir viena no "Super Bowl" pretendentēm, jo spēlē sabalansētu futbolu, vienlīdz daudz izmantojot uzbrukumus pa gaisu un pa zemi, kas ļoti apgrūtina pretinieka aizsardzības uzdevumu izpildi. Arizonas komanda ir pilnīgs pretmets – 90% uzbrukumi tiek veidoti caur piespēlēm, kas gan vairākums gadījumu ir veiksmīgas, taču Vorners nav Menings, kas lieliski pierādījās Arizonas zaudējumā pret Jaunangliju. Aizsardzība komandām ir vienādā līmenī, tādēļ priekšroku dodu Atlantai. Vienīgais, kas varētu radīt šaubas par "Falcons" uzvaru, ir zaudējums Ņūorleānai ar Drū Brīsu priekšgalā, neskatoties uz Meta Raiena un Maikla Tērnera lielisko sniegumu.
Miks Pēterhens-PētersonsIr ļoti grūti izšķirties, bet es domāju, ka Atlanta uzvarēs ļoti spraigā un sīvā mačā. Paredzu lielu Tērnera ietekmi un labu spēli no viņa - daudz jardu spēlē pa zemi. Lai gan biedē Raiena pieredzes trūkums, viņš ir labs saspēles vadītājs un ar Tērneru aiz muguras viņam nebūs tik daudz darba. Arizona balstās uz uzbrukumu un mentalitāti "gūt vairāk punktu nekā pretinieki". Ja Atlantas aizsardzība nospēlēs labi un spēs ierobežot Vorneru, viņiem vajadzētu uzvarēt ar minimālu pārsvaru.

Saistītie raksti: Vai "Bolts" apturēs "Colts"?

Izmantotie resursi:
nfl.com
faniq.com

1 2 3 4 110 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-01-03 13:53, pirms 15 gadiem
Tieši tā, Atlanta vinnēs

  -1 [+] [-]

, 2009-01-03 14:07, pirms 15 gadiem
Saja cina esmu par Arizonu, kaut gan paredzu Atlantas uzvaru.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-03 14:44, pirms 15 gadiem
under the postet total
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:24, pirms 15 gadiem
izmeklējos pa visiem lielākajām sporta lapām, kur dažnedažākie eksperti prognozē rezultātus. neatradu nevienu, kurš prognozētu Cards uzvaru.

diezgan loģiski jau, bet ceru tomēr, ka mājinieki spēs sarūpēt pārsteigumu.

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:30, pirms 15 gadiem
LETS GO CHARGERS.Cerams ka LT un Geits spēlēs

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:34, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: izmeklējos pa visiem lielākajām sporta lapām, kur dažnedažākie eksperti prognozē rezultātus. neatradu nevienu, kurš prognozētu Cards uzvaru.

diezgan loģiski jau, bet ceru tomēr, ka mājinieki spēs sarūpēt pārsteigumu.
Nu tātad prieks būs vēl jo lielāks... taču, kas interesanti - visas "simulating" sistēmas prognozē tieši Cards uzvaru (bukmeikeri vēl pirms dažām dienām arī).

  +3 [+] [-]

, 2009-01-03 15:35, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: izmeklējos pa visiem lielākajām sporta lapām, kur dažnedažākie eksperti prognozē rezultātus. neatradu nevienu, kurš prognozētu Cards uzvaru.

diezgan loģiski jau, bet ceru tomēr, ka mājinieki spēs sarūpēt pārsteigumu.
http://sports.espn.go.com/nfl/notebook?page=sundaycountdown08 - viens atradās

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:52, pirms 15 gadiem
domāju, ka uzvarēs atlanta, jo mike smith komandai uz doto brīdi ir labāka chemistry un kā zināms, tad jo vairāk viena komanda izmanto ground-game, jo mazāk otrai ir laika pašiem uzbrukt, kas šajā ziņā nāk par labu falcons. cardinals var izglābt tikai pretinieku turnoveri (ne viens, bet vairāki), kā arī lieliska passing spēle.

     [+] [-]

, 2009-01-03 16:05, pirms 15 gadiem
Atlantai ir tikai viens pluss salīdzinot ar Arizonu - Tērners. Izslēdzot viņu, izredzes kļūst ne tikai vienlīdzīgas, bet pat par labu "Cardinals".

Pie tam, Džeimsam jau arī ir jādomā par nākamo kontraktu, ta ka viņš var arī plēsties kā negudrs... katrā gadījumā uzskatu, ka viss nav tik traģiski priekš mājniekiem kā daži cer...

     [+] [-]

, 2009-01-03 16:11, pirms 15 gadiem
skaidrs, ka nav tik traģiski. šie tomēr ir playoff'i, kur viss neiespējamais var notikt, hehe

     [+] [-]

, 2009-01-03 16:12, pirms 15 gadiem
ffwrd rakstīja: skaidrs, ka nav tik traģiski. šie tomēr ir playoff'i, kur viss neiespējamais var notikt, hehe
"Cards" uzvara nemaz nav tik neiespējama... pat ļoti iespējama... vienkārši "Falcons", attiecībā pret "Cardinals", ir pamatīgi "overrated".

  -3 [+] [-]

, 2009-01-03 16:25, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: "Cards" uzvara nemaz nav tik neiespējama... pat ļoti iespējama... vienkārši "Falcons", attiecībā pret "Cardinals", ir pamatīgi "overrated".
Patiesībā tā arī izskatās, ka ATL ir pārvērtēti. Es tāpēc arī norādīju, ka paredzu sīvu maču, jo neuzskatu, ka kāda komanda būtu krietni pārāka. Turklāt ARI liels pluss ir mājas sienas.

     [+] [-]

, 2009-01-03 17:05, pirms 15 gadiem
Vai tad sākotnēji visi eksperti nebija vienisprātis? Vismaz pirmīt visi komandu logo tajā tabulā bija vienādi

     [+] [-]

, 2009-01-03 17:07, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Vai tad sākotnēji visi eksperti nebija vienisprātis? Vismaz pirmīt visi komandu logo tajā tabulā bija vienādi
Jā, pēc raksta ievietošanas tika veikts labojums neliela pārpratuma dēļ.

     [+] [-]

, 2009-01-03 17:09, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Vai tad sākotnēji visi eksperti nebija vienisprātis? Vismaz pirmīt visi komandu logo tajā tabulā bija vienādi
Jap, logo bija vienādi... manas vainas dēļ notika pārpratums... neliels.

     [+] [-]

, 2009-01-03 17:36, pirms 15 gadiem
ā, nu skaidrs!
Katrā ziņā jūs ar šito ņemšanos esat mani ieintriģējuši - meklēšu kādas skatīšanās iespējas, lai gan neko no amerikāņu futenes nesaprotu.

     [+] [-]

, 2009-01-03 18:04, pirms 15 gadiem
pirmo reizi skatoties jau visi īsti to nesaprot, taču ir vērts, jo spēle jau pati par sevi ir ļoooooti skatāma!

     [+] [-]

, 2009-01-03 18:41, pirms 15 gadiem
ffwrd rakstīja: pirmo reizi skatoties jau visi īsti to nesaprot, taču ir vērts, jo spēle jau pati par sevi ir ļoooooti skatāma!
Es nesapratu ne pirmajā ne otrajā, pat ne piektajā reizē... .
Taču kā sāku spēlēt Madden NFL spēli, tad "izkodos" cauri visam.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-03 18:53, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Es nesapratu ne pirmajā ne otrajā, pat ne piektajā reizē... .
Taču kā sāku spēlēt Madden NFL spēli, tad "izkodos" cauri visam.
Jā, manuprāt, Madden NFL spēle noteikti ir labākais veids, lai izprastu am. futbolu. Arī es šādā viedā iepazinu šo sporta veidu un tieši tā arī man tas iepatikās. Tikai pēc tam es sāku to vērot arī pa TV.

     [+] [-]

, 2009-01-03 19:37, pirms 15 gadiem
es gan kaut kā skatoties spēles pa TV un pamazām urbjoties cauri, kāda pussezona laikam sanāca. maddens tikai vēlāk nāca, kad lielākā daļa jau daudz maz skaidra bija.

     [+] [-]

, 2009-01-03 19:55, pirms 15 gadiem
ffwrd rakstīja: es gan kaut kā skatoties spēles pa TV un pamazām urbjoties cauri, kāda pussezona laikam sanāca. maddens tikai vēlāk nāca, kad lielākā daļa jau daudz maz skaidra bija.
Nu cik tajā laikā varēja redzēt (NFL nerādīja neviens kanāls, tikai atsevišķu spēļu (dažādu sezonu) ieraksti)... vot tā i "perebivalsja"... tad nača NFL 04 un no turienes arī daudz ko "izkodu"... kaut gan ar pats NFL mani aizrāva jau krietni agrāk...

     [+] [-]

, 2009-01-03 20:18, pirms 15 gadiem
Nu, bet loģiski, ka Juris par Cards, likās jau aizdomīgi

     [+] [-]

, 2009-01-03 20:26, pirms 15 gadiem
shamanis29 rakstīja: Nu, bet loģiski, ka Juris par Cards, likās jau aizdomīgi
To ta!
Bet šeit tomēr ir arī ne tikai "patīk" - "nepatīk"... puslīdz objektīvi vērtējot Arizonai ir varianti kā vinnēt, pat neslikti varianti, galvenais, lai nav "sporta skolu līmeņa" kļūdu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-03 21:03, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Interesantas prognozes. Kā redzam, bookmeikeri arī vērtē šo spēli kā 50/50. Tas nozīmē, ka varbūt spēle izšķirsies tikai pēdējās minūtēs. Bet tomēr cerēšu un turēšu par Arizona.
Bukmeikeri šo spēli vērtē par labu Cards, vienkārši vienā momentā betway bija nolīdzinājušās likmes (iepriekš bija arī par labu ARI), tagad atkal pārsvars mājnieku pusē...

Kā jau teicu Visādas simulāciju sistēmas (spēle simulēta vairāk kā 1000 reizes) un būkiji uzvaru dod Arizonai, eksperti - Atlantai.

     [+] [-]

, 2009-01-03 21:34, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: To ta!
Bet šeit tomēr ir arī ne tikai "patīk" - "nepatīk"... puslīdz objektīvi vērtējot Arizonai ir varianti kā vinnēt, pat neslikti varianti, galvenais, lai nav "sporta skolu līmeņa" kļūdu...
Protams, ekspertam ir jābūt objektīvam un jāmāk nolikt malā savas simpātijas un antipātijas

     [+] [-]

, 2009-01-03 22:42, pirms 15 gadiem
[quote juris_minins]
Bukmeikeri šo spēli vērtē par labu Cards, vienkārši vienā momentā betway bija nolīdzinājušās likmes (iepriekš bija arī par labu ARI), tagad atkal pārsvars mājnieku pusē...

Kā jau teicu Visādas simulāciju sistēmas (spēle simulēta vairāk kā 1000 reizes) un būkiji uzvaru dod Arizonai, eksperti - Atlantai.
[/quote

ne tos ekspertus esi skatijies.labi stunda līdz spēlei, Arizona saplosīs Atlantu.

     [+] [-]

, 2009-01-03 22:45, pirms 15 gadiem
kastans rakstīja: [quote juris_minins]
Bukmeikeri šo spēli vērtē par labu Cards, vienkārši vienā momentā betway bija nolīdzinājušās likmes (iepriekš bija arī par labu ARI), tagad atkal pārsvars mājnieku pusē...

Kā jau teicu Visādas simulāciju sistēmas (spēle simulēta vairāk kā 1000 reizes) un būkiji uzvaru dod Arizonai, eksperti - Atlantai.
[/quote

ne tos ekspertus esi skatijies.labi stunda līdz spēlei, Arizona saplosīs Atlantu.
Protams, eksperti ir visādi, taču vairumā gadījumu uzvara tiek paredzēta Atlantai... bet nu man jo labāk, ja vinnēs Arizona...

     [+] [-]

, 2009-01-03 22:48, pirms 15 gadiem
forši ka NFL visu izšķir tikai viena spēle kur var notikt dažādi pārsteigumi, nevis kā citos sporta veidos tiek spēlēta sērija līdz x uzvarām

     [+] [-]

, 2009-01-03 22:51, pirms 15 gadiem
Reebok rakstīja: forši ka NFL visu izšķir tikai viena spēle kur var notikt dažādi pārsteigumi, nevis kā citos sporta veidos tiek spēlēta sērija līdz x uzvarām
Tas jau tāpēc, ka neviens jau neskatītos divu mēnešu ilgu vienu PO raundu...

     [+] [-]

, 2009-01-03 22:53, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas jau tāpēc, ka neviens jau neskatītos divu mēnešu ilgu vienu PO raundu...
nu bet loģiski. btw, varēs kkur redzēt netā šodienas spēles?

     [+] [-]

, 2009-01-03 22:55, pirms 15 gadiem
Reebok rakstīja: nu bet loģiski. btw, varēs kkur redzēt netā šodienas spēles?
Protams - myp2p.eu viss saraksts jau ir!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-03 23:32, pirms 15 gadiem
kādam kāds labs strīms ir? man tādi pašvaki tikai.
1 2 3 4 110 komentāri