Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vai "Bolts" apturēs "Colts"?

Vai "Bolts" apturēs "Colts"?
Filips Riverss (Sandjego "Chargers") un Peitons Menings (Indianapolisas "Colts").
Foto: AFP

Otrajā šīs nakts Nacionālās Futbola Līgas (NFL) "wild card" spēlē Sandjego tiksies divas AFC konferences vienības - Sandjego "Chargers", komandas logo dēļ nereti dēvēti par "šautrām" ("Bolts"), un Indianapolisas "Colts", kurā intrigu sola tas, ka pēdējās trijās tikšanās reizēs uzvarētāju noteicis vien dažu punktu pārsvars.

Protams, slavenākā no pēdējo divu sezonu savstarpējām spēlēm bija dramatiskā cīņa... gandrīz pirms gada notikušajā mačā par iekļūšanu AFC konferences finālā. Pat, spēles gaitā zaudējot saspēles vadītāju Filipu Riversu un pussargu Ladeinjanu Tomlinsonu, Sandjego spēja sagādāt tābrīža "Super Bowl" čempioniem Indianapolisai nepatīkamas atvadas no vecā "RCA Dome" stadiona, aizraujošā spēlē uzvarot ar 28:24 un liedzot favorītiem iespēju aizstāvēt savu titulu. Jāpiebilst, ka trijās no pēdējām četrām cīņām "Colts" zaudējuši - nav daudz komandu, kas var palepoties ar šādu statistiku pret vienu no pēdējo sezonu līgas līdervienībām.

Sandjego komandu šosezon vajājušas dažādas problēmas, sākot ar aizsardzības līdera Šona Merimana traumu un beidzot ar tiesnešu kļūdām viņiem par sliktu. Brīžiem neviens nespēja atbildēt, kas tad īsti ir pie vainas komandas neveiksmēm. Trīs kārtas pirms turnīra beigām "Chargers" izredzes iekļūt "play-off" bija tikai teorētiskas, tomēr fantastiska sezonas izskaņa ļāva teoriju šoreiz īstenot praksē, un uzvara pār Denveru pēdējā kārtā pavēra Sandjego ceļu uz izslēgšanas cīņām. Viens no galvenajiem varoņiem sezonas izskaņā bija saspēles vadītājs Filips Riverss, kurš sezonu beidza ar labāko piespēļu reitingu visā līgā (105,5) un visvairāk rezultatīvām piespēlēm (34). Kā nu ne, ja komandā ir tādi uzbrucēji kā Vinsents Džeksons un Antonio Geitss (pēdējais gan sūdzas par potītes savainojumu) - abi tieši decembrī demonstrējuši lielisku formu. Nelielas šaubas ir par pussargiem - Ladeinjana Tomlinsona pagātne komentārus neprasa, un pirms nedēļas viņš atkal demonstrēja labu sniegumu, taču izslēgšanas spēlēs šim spēlētājam kaut kādu iemeslu dēļ katastrofāli neveicas. Pie tam spēlētājs nav īsti vesels, un ne velti šonedēļ no "Chargers" nometnes puses atskanēja it kā starp citu izmesti komentāri, ka mazais Darens Sprolzs vajadzības gadījumā ir gatavs spēlēt lielāko daļu cīņas. Aizsardzībā Sandjego, kas no savas pērnā gada statistikas atpaliek visai ievērojami, visdrīzāk tomēr radīsies problēmas, sevišķi pret labi ieeļļoto "Colts" piespēļu mašīnu, un šeit komandai jācer, ka vismaz spēle pa zemi "Colts" no rokas neaizies, jo tad cerību būs pamaz.

Pēc nelielas buksēšanas sezonas ievadā (7 spēlēs 4 zaudējumi) Indianapolisa triumfējusi nākamajās deviņās, tai skaitā pret "Chargers" novembrī. Decembra statistika ir daiļrunīga - uz katru pretinieku punktu "Colts" atbildējuši gandrīz ar trim. "Colts" galvenais ierocis uzbrukumā neapšaubāmi ir līgas šīs sezonas vērtīgākais spēlētājs Peitons Menings, kurš gan pats uzstādījis pāris jaunus personīgos (un vienlaikus NFL) rekordus, gan palīdzējis to izdarīt vairākiem komandas biedriem, piemēram, malējam uzbrucējam Mārvinam Herisonam, kurš gūto jardu ziņā kļuvis par otro veiksmīgāko savas pozīcijas spēlētāju līgas vēsturē. Vēl jo lielāku atzinību šie sasniegumi pelna, zinot, ka komandas pussargu spēle ir visai zemā līmenī - vidēji spēlē gūti nieka 79,6 jardi. "Colts" aizsardzības virknējums rada nelielas bažas - komandas vilcējs Bobs Sanderss gan piedalīsies spēlē, taču šosezon viņš izlaidis jau 10 cīņas, tai skaitā pēdējo pret "Titans", kam gan lielas nozīmes nebija. Ja viņš un pārējie aizsargi nospēlēs savā līmenī, "Colts" būs visas iespējas apliecināt savu favorītu statusu un spert soli tuvāk "Super Bowl".

EkspertsPrognozeKādēļ?
Viesturs LācisArī pirms iepriekšējās abu komandu divcīņas pērnsezon tika runāts, ka Meningam un kompānijai nebūs lielu problēmu pret traumu vajāto Sandjego vienību. Kas no tā iznāca, labi atceramies. Lai arī Peitons Menings ir labā formā un pretinieku aizsardzība - nestabila, pret Riversu, Tomlinsonu un ņipro Sprolzu "Colts" šajā spēlē kā ēst vajadzīgs vesels Bobs Sanderss un pārējie aizsargi, bet garantijas nav. Mazliet riskēšu un likšu uz to, ka sīvā cīņā, kurā uzvarēs komanda ar mazāk kļūdām, viena vai divas veiksmīgas epizodes ļaus Sandjego ar minimālu pārsvaru atkal sarūgtināt "ērzeļus", īpaši, ja Tomlinsons spēlēs un lauzīs "play-off" lāstu.
Juris MiņinsKā Amerikas fani un eksperti bieži vien atzīmē, šī būs spēle par AFC čempiona titulu. Žēl, ka tik agri, taču sports paliek sports... Kas būtu jāņem vērā? Saspēles vadītāji. Peitons Menings pret Filipu Riversu - tas arī ir šīs spēles galvenais sauklis. Ja Sandjego neitralizēs Peitonu, tad viņiem uzvara būs rokās un otrādi. Ja abas komandas neitralizēs pretinieku saspēles vadītājus? Tad spēles iznākums, protams, būs atkarīgs no citiem spēlētājiem, un te uzreiz nāk prātā divi vārdi - Ladeinjans Tomlinsons. Rezumējot - Indianapolisai ir jāizsargā Menings ar divkāršu sparu, citādi var atkārtoties pagājušās sezonas scenārijs, kad spraigā šo abu vienību cīņā "Chargers" izrādījās pārāki...
Kaspars DreiblatsPeitons Menings ir MVP formā - pat labākā nekā 2007.gada sezonā, turklāt "Bolts" aizsardzībai ir problēmas ar saspēles vadītāja neitralizēšanu "kabatā", tāpat ar piespēļu bloķēšanu (31.vieta visā līgā). Tādēļ uzbrukumā "Colts" problēmas neredzu, neskatoties uz to, ka vēl joprojām nav atrisināta pussargu dilemma. "Colts" ir piektā labākā aizsardzības komanda NFL pēc atļautajiem piespēļu jardiem, tāpēc ir pārliecība, ka Indiapolisas aizsargi tiks galā ar malējiem pussargiem, kas savukārt ierobežos Filipa Riversa darbību laukumā. Mānīgs šķiet Tomlinsona sniegums, jo Denveras aizsardzība bija kā kožu saēsta zeķe. "Rozīnīte" – vai Menings pelnīti atzīts par MVP?
Miks Pēterhens-Pētersons"Colts" ir izcīnījuši jau vairākas uzvaras pēc kārtas, P. Mennings ir izcils, pieredzējis saspēles vadītājs (tieši tas, kas vajadzīgs "play-off" mačos) un komanda zina, kā tikt līdz "Super Bowl" un uzvarēt. Lai gan Sandjego ir labas atmiņas no iepriekšējās sezonas, Tomlinsons ir pierādījis sevi kā īpaši nevarīgu PO spēlēs, tāpēc daudz kas būs atkarīgs no Riversa. Sandjego arī ir vāja aizsardzība, kā to pierādīja mačs pret Denveru. "Colts" ir ļoti labi uzbrukumā, tā kā... Tomēr paredzu diezgan sīvu maču, jo Sandjego ir laba komanda.

Izmantotie resursi:
nfl.com
faniq.com

1 2 57 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2009-01-03 13:36, pirms 15 gadiem
Es jau domaaju atkal kaads izaicinaajis Boltu skriet!

     [+] [-]

, 2009-01-03 14:16, pirms 15 gadiem
Es paredzu Colts uzvaru laba spele!

     [+] [-]

, 2009-01-03 14:44, pirms 15 gadiem
Spēle varētu būt rezultatīva, problēmas aizsardzībā, manuprāt, radīsies abām komandām. Chargers tas uzbrukuma arsenāls šķiet lielāks, Colts mīnuss ir tas, ka viņiem tik labs 'running game' vnk nav, viss pārsvarā balstās uz 'passing game', kur atkal noteikti izcelsies Menings. Manuprāt, ka Chargers puslīdz labi tiks galā, vismaz viņi centīsies neitralizēt Meningu un viņa piespēles... Katrā ziņā Chargers ir ļoti jāuzmanās, pārāk daudz sapriecājušies, manuprāt, ka tik nedabū beigās smagi pa pakaļu un Menings&co ir uz to spējīgi, arī izbraukumā pret Bolts.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-03 15:21, pirms 15 gadiem
ja colts aizsardzība nospēles līmenī, visam vajadzētu būt ok. vajadzētu būt rezultatīvai un skaistai spēlei.

manuprāt absolūts idiotisms, ka spēle notiek Sandiego. šis noteikums, ka divīziju uzvarētāji automātiski dabū homefield advantage WC spēlē ir pilnīgi bezjēdzīgs un steidzmai jāmaina.

"vai Menings pelnīti atzīts par MVP?" gaužām nepiedienīgs jautājums manuprāt. jābūt ļoti aklam citas komandas fanam, colts antifanam vai arī spītīgam dumpiniekam, kas balsos vienalga kā, ka tik ne tā kā vairākums, lai rastos jebkādas šaubas šaubas par to.

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:23, pirms 15 gadiem
šādus rakstus ir bauda lasīt un, galvenais, skatīt...
patīkami, ka autora viedoklis balstīts uz "sauso" statistiku un redzēto sezonas laikā, nevis "tas man patīk labāk nekā tas un tāpēc..."
žetons no manis arī par otru rakstu...

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:31, pirms 15 gadiem
modests rakstīja: "vai Menings pelnīti atzīts par MVP?" gaužām nepiedienīgs jautājums manuprāt. jābūt ļoti aklam citas komandas fanam, colts antifanam vai arī spītīgam dumpiniekam, kas balsos vienalga kā, ka tik ne tā kā vairākums, lai rastos jebkādas šaubas šaubas par to.
vnk nedrīkst neatbildēt! tāpat ir skaidrs, ka Peitona sniegums tiks salīdzināts ne tikai ar pēdējām 2 spēlēm (it īpaši pret "jaguāriem", kā dēļ viņš vispār tik strauji "ieleca" MVP pretendentu sarakstos - nenoliegsim, jo varam apskatīties US sporta saitu forumos par šo tēmu, teiksim, sezonas vidū), kā arī ar SD QB Rivers, kurš statistiski tomēr bija priekšā...
Tici man, ja Colts zaudēs, sporta apskatnieki šo faktu neaizmirsīs pieminēt, ka sezonā Manning ir monstrs, taču "big game" vēljoprojām neiet... Un tad pacelsies jautājums, vai Rivers nebija pelnījis ne tikai ProBowl (par ko vispār nav šaubu), bet arī sīvāku cīņu par MVP!!! Un MAN PATĪK MANNING, ko esmu teicis ne vienu vien reizi

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:43, pirms 15 gadiem
1) MVP dod par regulāro sezonu. post-sezonas spēles ir pavisam atšķirīga lieta un SB MVP ir pavisam atšķirīgs tituls.
2) statistika pie MVP manuprāt pilnīgi nav galvenais (ja tā būtu, tad MVP viennozīmīgi būtu D.Brees). Galvenais ir tas, ka no 12 Colts uzvarām lielais vairums tika izvilktas tikai tādēļ, ka ir Peitons, kurš var izdarīt to, ko citi nevar. Peitons un Breidijs vnk ir no citas pasaules. sorry par patosu, bet tā nu tas ir

     [+] [-]

, 2009-01-03 17:33, pirms 15 gadiem
gribēju teikt, ka es (un pieņemu, ka to darīja arī lielāka daļa no voters) šo balvu viņam dotu nedaudz "avansā" uz post-season spēlēm (it īpaši uz "wild-card") par parādīto sniegumu sezonas izskaņā, jo šogad pretendetu uz MVP netrūka, kas liecina par viedokļu dažādību attiecībā uz šīs balvas saņēmēju. Vai tu tici tam, ka pie Arizonas, Vikes uzvaras un Indy zāģa, vismaz skatītājiem neradīsies šaubas par šīs balvas pasniegšanas jēgu??? Brady 2007.gadā līdzīgu nebija un tas pierādījās balsojumā (49/50), taču šogad 7-8 predendenti, tomēr vienalga 32/50 par labu Peitonam?
Galvenais ir tas, ka no 12 Colts uzvarām lielais vairums tika izvilktas tikai tādēļ, ka ir Peitons, kurš var izdarīt to, ko citi nevar. tas ir pieņēmums, tāpēc grūti tam nepiekrist..

     [+] [-]

, 2009-01-03 18:52, pirms 15 gadiem
Drošvien jau, ka Peitons bija pelnījis to MVP. Sportā jau bieži apbalvo nevis par to, ko tu izdari, bet par to, KĀ tu to izdari.. Un Peitons acīmredzot to dara vissmukāk un iespadīgāk.

Par gaidāmo spēli gan man ir ļoti grūti kaut ko pateikt, jo NFL jau vispār ir šausmīgi grūti kaut ko paredzēt... Vienkārši nevaru sagaidīt!

     [+] [-]

, 2009-01-03 19:45, pirms 15 gadiem
st. citu - LT laikam jau, ka nespēlēs.

     [+] [-]

, 2009-01-03 20:14, pirms 15 gadiem
Pēdējās ziņas ir tādas, ka LT būs 'game time' lēmums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-04 03:24, pirms 15 gadiem
mana prognoze ir tāda - ja Colts vinnēs šodien, viņi vinnēs SB.

     [+] [-]

, 2009-01-04 03:26, pirms 15 gadiem
Peitons izskatās labs, tikai Wayne drusku pačakarējās!!!

     [+] [-]

, 2009-01-04 03:35, pirms 15 gadiem
vo tā ir Indī offense, ko es gribu redzēt.

     [+] [-]

, 2009-01-04 03:38, pirms 15 gadiem
Colts sākuši labi un izskatās arī labi. SD aizsardzība vēl joprojām liek vilties, un Peitons jau nu nebūs tas, kurš to neizmantos.

     [+] [-]

, 2009-01-04 03:44, pirms 15 gadiem
Tas ir Spolzs par kuru es runāju!!

     [+] [-]

, 2009-01-04 04:09, pirms 15 gadiem
GO CHARGERS! I BELIEVE

     [+] [-]

, 2009-01-04 04:29, pirms 15 gadiem
Kas par skrējienu! Sprolzs! Mans puika!

     [+] [-]

, 2009-01-04 04:35, pirms 15 gadiem
psc,tur vajadzēja būt fumble bet bija grūti pateikt,kr4 colts paveicās

     [+] [-]

, 2009-01-04 04:51, pirms 15 gadiem
fumble tas nebija, celis tomēr bija skāris zemi pirms bumba izkrita, taču starpība tur bija sekundes desmitdaļa. Colts tiešām paveicās.

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:08, pirms 15 gadiem
gribēju jau rakstīt, ka Redžijs šodien galīgi švaks... un še tev!

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:10, pirms 15 gadiem
SD special teams šodien rāda klasi!!!

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:12, pirms 15 gadiem
psc,no huddle!

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:20, pirms 15 gadiem
njā - negribētu šodien būt tiesnešu vietā...

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:23, pirms 15 gadiem
Uhh, Sprolzs smuki aizjoza atkal, bet izskatījās, ka tas bija fumble...

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:37, pirms 15 gadiem
ja nejiet tad nejiet pa galam,pārtverta piespēle,bet es varu pateikt ka Chargers ir bijuši labāki nekā Colts šodien!

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:44, pirms 15 gadiem
Nu es neteiktu, ka Chargers ir labāki, bet gluži sliktāki arī nav...

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:48, pirms 15 gadiem
pirms šīs spēles es biju anti-Chargers, taču tagad vairs tāds neesmu. skaista spēle no SD puses, tā ir komanda ar sirdi un raksturu (ko gan zināju arī pirms tam) un, lai arī nav favorīti, cīnās kā līdzīgs ar līdzīgu pret spēcīgo IND.

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:48, pirms 15 gadiem
one last chance comeon!

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:52, pirms 15 gadiem
nu camōn - tur toč nebij dauns.

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:54, pirms 15 gadiem
3. un 4. dauņi SD izpildījumā ir bijuši izcili šodien. tūliņ sekos droši vien svarīgākais šodien - 3rd&10.

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:55, pirms 15 gadiem
nu par milimetru bija

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:56, pirms 15 gadiem
nu 3nd and 10,vajag vajag!

     [+] [-]

, 2009-01-04 05:57, pirms 15 gadiem
yes! beidzot def izdara, kas jādara!
1 2 57 komentāri