Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šķēle: "Neko aizliegtu neesmu lietojis"

Jānis Celmiņš

Šķēle: "Neko aizliegtu neesmu lietojis"
Armands Šķēle
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Kur ir tagad visi lielie runātāji, kas teica, ka mani pieķers, ka es kaut ko lietojot… Cilvēkiem patīk runāt, bet lielākoties tās ir muļķības," intervijā portālam eSports.lv saka Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Armands Šķēle.

Sākotnēji Armandu uz sarunu aicinājām pirms Latvijas Basketbola līgas finālsērijas, taču viņš atteica, aizbildinoties ar to, ka pirms izšķirošajiem mačiem neesot labi sniegt intervijas. Tad nu pāris nedēļas pēc Latvijas čempionāta fināla batālijām, kad emocijas norimušas, basketbolists piekrita intervijai. Tajā runājam lielākoties par aizvadīto sezonu "Baronā", bet pieskaramies arī citiem jautājumiem – Armanda nākotnes plāniem, izklaides dzīvei, dopinga un narkotiku pārbaudēm, kā arī izlases lietām.

Aiz muguras Tava trešā sezona Baronā. Kā Tu to vērtē?
Eirokausos gāja grūti – komandai pirmā sezona ULEB kausā, sastāvs nebija savākts tas spēcīgākais, arī ar izlozi nepaveicās. Maskavas „Dinamo” un Kazaņas „Unics” ir grandi Eiropas basketbolā, līdz ar to viegli negāja. Komandai izdevās paostīt gaisu tajā sabiedrībā. Līmenis tur ir augsts, un to varēja just jau ar pirmajām spēlēm. To varēja just ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā. Aizbraucot uz Kazaņu vai Maskavu, varēja just, ka tas līmenis tur tiešām ir augsts. Baltijas līgā sezonu uzskatu par "izgāšanos”. Sezonas sākumā sastāvs mainījās katru nedēļu – vienu viesstrādnieku atlaida, paņēma jaunu… Brīžiem pat nezinājām, kā kuru sauc un no kurienes viņš ir. Sezonas beigās kaut ko saglābt bija nereāli. Latvijas čempionātā otrā vieta ir pelnīta, un uzskatu, ka Ventspils komanda čempionu titulu bija pelnījusi vairāk. Sastāvs viņiem bija stabils, arī treneru kolektīvs spēcīgs. Ņemot vērā visu, kas notika mūsu klubā, es jau kluba vadībai, tuvojoties sezonas beigām, teicu, ka, iespējams, neesam pelnījuši kļūt par Latvijas čempioniem. Protams, gribējās uzvarēt, bet, domājot ar vēsu prātu, Ventspils šo titulu bija pelnījusi vairāk.

Finālā bijāt pelnījuši tikt?
Jā, noteikti. Zinot, kas notika ASK klubā, jā.

Finālā nācās atzīt ventspilnieku pārākumu. Kas, tavuprāt, pietrūka?
Nedomāju, ka visu izšķīra pēdējā spēle. Visu izšķīra darbs, kuru Ventspils kluba vadība bija veikusi visas sezonas garumā. Mums regulāri mainījās spēlētāji, bet ventspilniekiem viss notika pārdomāti. Mēs bijām kā "pamesti zem tanka”, ne tikai spēlētāji, bet arī treneri. Zībartam un Teterim neko nevar pārmest, viņi savu darbu padarīja labi. Nebija viegli salikt kopā tos spēlētājus, kuri palika pāri pēc tam, kad "lielie” aizbrauca. Visās normālās komandās ir fiziskās sagatavotības treneris, mums tāda nebija. Komandas vadība, protams, gribēja šo titulu, bet attieksme salīdzinājumā ar pagājušo gadu bija pavisam cita. Pagājušās sezonas beigās varēja just atbalstu gan no vadības, gan menedžera puses, šogad es to nejutu. Nav normāli, ka mūs trenēja "neredzamais” fiziskās sagatavotības treneris. Cilvēks, kam es gribētu pateikt lielu paldies no Barons vadības puses, ir Linda Kaņepe. Baronā nav neviens cita tāda cilvēka, kurš man šo gadu laikā ir tik daudz palīdzējis.

Fiziskās sagatavotības treniņi Jums vispār nebija?
Nē, nebija. Mūs visu laiku trenēja "neredzamais” fiziskās sagatavotības treneris (smejas). Tas nav normāli, profesionālā komandā ir jābūt trenerim, kas pēc spēles iedod kādus atjaunošanās vingrinājumus, tāpat palīdz svaru zālē.

Vai piekrīti trenera Zībarta teiktajam pēc pēdējās spēles, ka septītajā spēlē Tevi vienkārši atklāti ''sita''?
Visu finālsēriju es aizvadīju ar kreisās kājas muskuļa sastiepumu un spēlēju tikai, pateicoties pretsāpju līdzekļiem. Iespējams, saudzējot kreiso kāju, satraumēju otro kāju – pastiepu cirksni. Ja godīgi, es negribēju riskēt. Līgums pēc sezonas man beidzās, ja būtu dabūjis nopietnāku savainojumu un būtu ārā uz trim mēnešiem, ko tad darītu? Tajā mirklī es vairāk padomāju par sevi, nekā par komandu. Kā redzējām, pārējie arī bez manis nospēlēja labi. Protams, Berķis bija devies laukumā ar uzdevumu asi segt mani, un kaut kādi plāni Ventspilij bija, bet, vai speciāli sita, nezinu. Jāmāk spēlēt arī tā.

Kā šobrīd ar veselību?
Viss kārtībā.

Ko Armands Šķēle dara pāris nedēļas pēc LBL sezonas beigām?
Bumbai neesmu ķēries klāt, eju uz "svariem”, nedaudz paskrienu. Domāju, ka ar bumbu sākšu darboties pēc Jāņiem vai jūlija sākumā. Redzēs, vai pie izlases trenera, vai kaut kur citur, pagaidām nezinu. Pagaidām atpūšos.

Vai šobrīd esi par simts procentiem pārliecināts, ka Baronā vairs nespēlēsi?
Jā, tā varētu teikt. Nevaru teikt, ka nepalikšu par simts procentiem, bet teiksim par deviņdesmit pieciem. Kluba vadība pagaidām nezina, kas ar komandu notiks nākamsezon, un, ja nenotiks nekādi brīnumi, tad nākamsezon spēlēšu ārzemēs.

Kāda ir situācija ar Baronu? Vai kluba vadība ir izteikusi savu piedāvājumu?
Līgums ir beidzies, klubs ir devis mutisku apņemšanos, ka laidīs mani prom. Kluba prezidents gan teica, ka neliels transfērs būs nepieciešams, bet kopumā esam vienojušies, un es esmu brīvs.

Tika daudz runāts par Tavu soda metienu procentu. Kā pats to visu vari nokomentēt?
Par to pārāk daudz tika runāts un rakstīts. Man nav ko teikt šajā sakarā, tiešām nezinu. Treniņos viss bija kārtībā. Finālos, nostājoties uz soda metienu līnijas, man likās, ka bumba ir pārāk liela, grozs ir krietni par mazu, lai to dabūtu cauri stīpai (smejas). Arī pirms tam ir bijuši periodi, kad nevaru iemest "sodus”, domāju, ka viss nostāsies savās vietās. Brīžiem likās, ka tādēļ jābeidz karjera (smejas).

Kā vērtē tiesnešu darbības finālsērijā?
Brīžiem likās, ka viņiem nav nekādas atbildības par saviem lēmumiem. Likās, ka viņi laukumā var darīt visu. Viena spēle tika notiesāta ļoti labā līmenī – tiesneši bija neredzami, bet nākamajā divas dienas vēlāk pilnīgs bardaks. Kā tas var būt? Negribu teikt, ka kāda komanda tika vilkta, bet šī tiesāšana bija ļoti nestabila. Vienā spēlē varu aiziet normāli aprunāties ar vienu, otru, trešo, bet divas dienas vēlāk rāda žestu, ka neko nepaskaidros. Tā taču nevar būt! Tam pašam Bērziņam tika svilptas neticamas piezīmes. Tiesnešiem ir jāsaprot, ka viņi pāris epizodēs var sabojāt visu mūsu karjeru. Piemēram, Bērziņam regulāri pirmajā ceturtdaļā iedod ātras piezīmes, un visu atlikušo spēli viņš nespēj normāli aizvadīt.

Kravčenko pēdējā spēlē bija nesportiska piezīme?
Nē! Tādā spēlē un vēl pēdējās sekundēs iedot nesportisku piezīmi – neticami. Visi zināja, ka sitīsim piezīmi, bet te pēkšņi šāds lēmums. Vakar skatījos "Sporta studiju”, tur šo epizodi rādīja reizes desmit. Nebija tur nesportiskā piezīme. Brīžiem šie lēmumi ir neizprotami. Tiesneši netiek sodīti, viss ir kārtībā.

Ņemot vērā, ka pēdējos gadus Baronā esi bijis sākumsastāva spēlētājs, vai esi gatavs pāriet uz kādu ārzemju klubu, ja netiek garantēta vieta starta pieciniekā?
Kaut kad arī jāsēž malā (iesmejas). Grūti teikt, esmu spēlējis komandās, kur man nekas nav bijis garantēts. Kaut vai izlasē ne vienmēr esmu sācis pieciniekā, bet tāpat esmu aizvadījis labas spēles. Protams, gribas spēlēt "pamatā”, bet, ja aizbraukšu uz kādu jaunu vietu un sākumā, spēlējot sākumsastāvā, kaut ko "sačakarēšu”, arī nebūs labi. Ja esi starta pieciniekā, tev uzticas, un uzreiz ir jātaisa rezultāts.

Pavadītie gadi Baronā - tagad skatoties, pareizais solis Tavā karjerā?
Es domāju, ka jā. Brīdī, kad pievienojos Baronam, lielas izvēles man nebija.

Solis karjeras izaugsmē taču tas nebija?
Kāpēc nebija? Pēc sezonas Baronā arī izlasē nospēlēju labas spēles. Neuzskatu, ka tas ir solis atpakaļ. Tagad jāmēģina tikt kaut kur augstāk un jānostabilizējas citā līmenī, redzēs, kā ies.

Nevaram nepieskarties Tavai izklaides dzīvei. Kurš, tavuprāt, ir ieinteresēts izplatīt baumas par basketbolistu un narkotiku saistību, minot Tevi?
Man īstenībā ir pilnīgi vienalga, ko par mani runā un raksta esporta komentāros. Lai kāds pienāk man klāt un pasaka, ka es esmu dzērājs. Visi visu laiku tikai raksta un runā kaut ko par "Essential”, bet reāli uz ielas baidās pienākt klāt. Nezinu, kādam varbūt skauž, ka es tik daudz atpūšos. Es tos visus rakstus vairs neņemu vērā. Par kaut ko taču jāraksta ir. Domāju, ka liela daļa no baumotājiem ir tie mani "draugi”, kuri beigās nemaz nekādi draugi nav.

Vai arī Tev sezonas laikā tika veikta kāda dopinga pārbaude?
Jā, vienu reizi tika veikta dopinga analīze, otru – narkotiku pārbaude. Vienu veica pēc spēles ar ASK, ja nemaldos, otra bija narkotiku pārbaude kaut kad vēlāk. Kur ir tagad visi lielie runātāji, kas teica, ka mani pieķers, ka es kaut ko lietojot… Cilvēkiem patīk runāt, bet lielākoties tās ir muļķības.

Tātad sezonas laikā esi pārbaudīts divas reizes…
Jā.

Pats, liekot roku uz sirds, vari teikt, ka neko aizliegtu neesi lietojis?
Pilnīgi droši. Ja būtu lietojis, būtu pieķerts.

Visbeidzot, vai ir nopietni piedāvājumi no ārzemju klubiem?
Šobrīd ir piedāvājumi no Spānijas un Itālijas. Baumas ir visdažādākās, taču reāli skatos uz Spānijas pusi. Baumas par spēlēšanu "Lietuvos Rytas” ir pilnīgas muļķības. Nezinu, kur viņi (žurnālisti) tās "rauj” – pats par to izlasīju eSportā. Konkrētus klubus es nevaru saukt, kad būs līgums, tad visi uzzinās. Ir piedāvājumi, taču uzreiz negribu steigties. Līdz izlases spēlēm ir jānoslēdz līgums, bet pagaidām nesteidzos.

Polijas medijos bija aktīvas runas, ka tu varētu atgriezties "Anwil"…
Tas ir aptuveni tas pats, kas Lietuvas medijos bija rakstīts par "Rytas”. Man zvanīja viens žurnālists no Lietuvas un apjautājās – vai "Lietuvos Rytas” ir par mani izrādījuši interesi. Atbildēju, ka tā ir augsta līmeņa komanda un, ja būtu piedāvājums, noteikti to izskatītu, taču neko vairāk. Visas tās ir tikai baumas.

Vai būtu gatavs spēlēt Itālijas vai Spānijas otrajā līgā, ja piedāvātu finansiāli izdevīgāku līgumu?
Jāskatās, neesmu par to domājis. Protams, prioritāte ir pirmās līgas klubiem, bet, ja netikšu augstākajā līgā, tad sākšu domāt arī par tādiem variantiem. Ja vairāk maksātu, tad, iespējams, arī spēlētu. Bieži vien otrās līgas klubi spēj samaksāt pat divas reizes vairāk nekā augstākās līgas klubi un ar to arī "paņem”dažu labu spēlētāju.

Nedaudz arī par izlasi. Vari apstiprināt, ka spēlēsi izlasē?
Jā, spēlēšu. Es vienmēr esmu bijis gatavs spēlēt izlasē. Pagājušajā gadā mani uztaisīja par vainīgu, kaut gan īstenībā tā nemaz nebija.

Ar Kemzūru esi jau runājis? Kāds iespaids?
Jā, kādas divas nedēļas atpakaļ kopā ar Edgaru Šnepu un treneri pasēdējām, paēdām vakariņas un izrunājām visu. Viņš pastāstīja kā viņš mani redz komandā un visu kas un kā varētu būt. Ja viņš ir strādājis tādās komandās kā "Benetton” un "Himki”, tad jau noteikti, ka ir labs speciālists. Jāskatās, kā treneris visus saliks kopā uz laukuma, pagaidām izskatās, ka varētu sanākt laba komanda.

1 2 3 4 133 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +74 [+] [-]

, 2009-06-19 11:41, pirms 15 gadiem
Nu ja biski jau pa daudz vinu noliek

 +57 [+] [-]

, 2009-06-19 11:45, pirms 15 gadiem
Sakarīga intervija.
Slēpts komentārs: muris2008

 +15 [+] [-]

, 2009-06-19 11:45, pirms 15 gadiem
Žēl, ka tās ņūņņas kuras pirka mantu no tiem izplatītājiem ex basketbolistiem, mentiem uz pleca asaras birdināja stāstot par smagajām slodzēm un iespēju relaksēties, tā arī neatklāja tos, kas bij tajā pircēju sarakstā, tgd šķēle gan var tēlot vēso džeku, jo nemaz nav publiskots neviens, kas tur būtu bijis... nožēlojami, tad iestājies par to lai publisko pircēju sarakstus, kāpēc gan ne? Ja neviens nav lietojis! Tad mēs redzēsim, kas ir vecis un, kas nožēlojams bābietis, kurš slēpjās aiz mammas (mentu) bruņčiem

 +21 [+] [-]

, 2009-06-19 11:46, pirms 15 gadiem
Cilvēkiem patīk runāt, bet lielākoties tās ir muļķības.
Beidzot pasaka kā ir un vismaz nenoliedz ka atpūšās arī kārtīgi
Veiksi un veiksmi tev Armand karjeru turpinot

 +18 [+] [-]

, 2009-06-19 11:46, pirms 15 gadiem
Tas, ka neesi pieķerts nenozīmē, ka neesi lietojis !

 +31 [+] [-]

, 2009-06-19 11:48, pirms 15 gadiem
"Armand,paldies par tavu vaļsirdīgo atdzīšanos,mēs tev ticam"

 +11 [+] [-]

, 2009-06-19 11:48, pirms 15 gadiem
arca4 rakstīja: Viņš noteikti roku uz sirds uzliktu un pateiktu,ka nekad nav bijis esitī
Tā jau viņš neteica...

 +16 [+] [-]

, 2009-06-19 11:49, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: Atceros vel teica , ka BKV uzvares 4-1
Bet ja sportists netic savai uzvarai tad nav ko darit uz lakuma...
Bet pec tam atdzit ka tomer BKV ir vairak pelnijusi un tiesam uzvareja, tas ari ir javar, ne katrs var atdzit tadas lietas...
Slēpts komentārs: Godlike

 +24 [+] [-]

, 2009-06-19 11:51, pirms 15 gadiem
Ha, saki ka nekad neko nēsi aizliegtu lietojis???? Paga vecīt Vru te šai pubiliskajā portālo naosaukt vismaz kādas trīs reizes, kad esi pīpojis zālīti un citas lietas mēģinājis.!!!Taka nevajag , jo cilvēku no kā tavi čomi priekš tevis pēr zaļo Ritu es pazīstu!

 +16 [+] [-]

, 2009-06-19 11:53, pirms 15 gadiem
arca4 rakstīja: Viņš noteikti roku uz sirds uzliktu un pateiktu,ka nekad nav bijis esitī
Un nekad nav piedzēries vai Vitamīnu šņaucis

     [+] [-]

, 2009-06-19 11:55, pirms 15 gadiem
Interesanta intervija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2009-06-19 12:01, pirms 15 gadiem
man likās, ka bumba ir pārāk liela, grozs ir krietni par mazu, lai to dabūtu cauri stīpai, ko viņš lieto? es domāju ka spēlē vnk uz pohām tā ka rokas trīc, tas arī viss, bet re kā!
Slēpts komentārs: ruudias87
Slēpts komentārs: kriss1111888844

  -3 [+] [-]

, 2009-06-19 12:06, pirms 15 gadiem
melot NAV sarežģīti

  -4 [+] [-]

, 2009-06-19 12:10, pirms 15 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: Žēl, ka tās ņūņņas kuras pirka mantu no tiem izplatītājiem ex basketbolistiem, mentiem uz pleca asaras birdināja stāstot par smagajām slodzēm un iespēju relaksēties, tā arī neatklāja tos, kas bij tajā pircēju sarakstā, tgd šķēle gan var tēlot vēso džeku, jo nemaz nav publiskots neviens, kas tur būtu bijis... nožēlojami, tad iestājies par to lai publisko pircēju sarakstus, kāpēc gan ne? Ja neviens nav lietojis! Tad mēs redzēsim, kas ir vecis un, kas nožēlojams bābietis, kurš slēpjās aiz mammas (mentu) bruņčiem
Tev tas saraksts plēš vai?
Katram gadās ... vienam šis, citam kas cits ...
Pats izklausies baigais varonis ...

  +2 [+] [-]

, 2009-06-19 12:10, pirms 15 gadiem
Ja viņš lietotu dopingu, tad sodus mestu labāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-19 12:12, pirms 15 gadiem
ruudias87 rakstīja: Nu kur tad ir tas Šķēle? Lai panāk!
"Armand ja dzirdi, tad šis ir IZAICINĀJUMS tieši TEV! Viens pret vienu, bez nekādām tur fišķām un uz Pohām, tīri skaidrā un ar spēku, gribu redzēt vai esi tik spējigs un pārliecināts kā saki pats par Sevi!" Domā ka bail no tevis? NemazJa Armands vēl teiktu 1 uz 1 basīti, tad cepuri nost, bet par saviem VĀRDIEM ir jāatbild!!

  +6 [+] [-]

, 2009-06-19 12:12, pirms 15 gadiem
ruudias87 rakstīja: Nu kur tad ir tas Šķēle? Lai panāk!
"Armand ja dzirdi, tad šis ir IZAICINĀJUMS tieši TEV! Viens pret vienu, bez nekādām tur fišķām un uz Pohām, tīri skaidrā un ar spēku, gribu redzēt vai esi tik spējigs un pārliecināts kā saki pats par Sevi!" Domā ka bail no tevis? Nemaz Kas tas par sviestu? Ko tu gribi pierādīt? Viņš nav cīkstonis, bet basketbolists, tā kā vienīgā iespēja tev kaut ko pierādīt, ir izaicināt viņu uz basketbola spēli 1:1!

 +19 [+] [-]

, 2009-06-19 12:12, pirms 15 gadiem
SAWLE rakstīja: Ja viņš lietotu dopingu, tad sodus mestu labāk.
Kā sauc preparātu, kas uzlabo metienu precizitāti?
Slēpts komentārs: 07.07.07
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mrPO

 +20 [+] [-]

, 2009-06-19 12:19, pirms 15 gadiem
07.07.07 rakstīja: Vai piekrīti trenera Zībarta teiktajam pēc pēdējās spēles, ka septītajā spēlē Tevi vienkārši atklāti ''sita''?

''Visu finālsēriju es aizvadīju ar kreisās kājas muskuļa sastiepumu un spēlēju tikai, pateicoties pretsāpju līdzekļiem. Iespējams, saudzējot kreiso kāju, satraumēju otro kāju – pastiepu cirksni. Ja godīgi, es negribēju riskēt. Līgums pēc sezonas man beidzās, ja būtu dabūjis nopietnāku savainojumu un būtu ārā uz trim mēnešiem, ko tad darītu? Tajā mirklī es vairāk padomāju par sevi, nekā par komandu.''








Nu redz, ne BKV vainīgi, bet gan Armandiņa bailes. PSC Abernetijs spēlēja ar lauztu roku, bet Šķēle jau nevar paspēlēt, jo nez kas var gadīties un tad vēl netiks pie līguma, tāpēc labāk uzčurāt komandai un padomāt par sevi
īstenībā pareiza rīcība. nafig viņam sačakarēt iespējams savu turpmāko karjeru, dēļ kautkāda barona. kāda jēga ?

 +33 [+] [-]

, 2009-06-19 12:20, pirms 15 gadiem
andrisd rakstīja: Atceros vel teica , ka BKV uzvares 4-1
ko tad vinjam teikt? ka zaudes 0-4?

  +9 [+] [-]

, 2009-06-19 12:22, pirms 15 gadiem
triisis rakstīja: Lai kāds pienāk man klāt un pasaka, ka es esmu dzērājs. Visi visu laiku tikai raksta un runā kaut ko par "Essential”, bet reāli uz ielas baidās pienākt klāt.

Man choms stastīja, ka vienreiz esītī Šķēle esot vienam džekam sācis di**t virsū. Džeks saka dawai izejam ārā un visu noskaidrosim, bet Armands kaut kā pieklusis un ātri dewies prom no kluba!
ko tik tā viena tante nepastāsta, ne?

  +1 [+] [-]

, 2009-06-19 12:22, pirms 15 gadiem
nu kur taa var d.....t???? Pats ar savaam aciim redzeeju

  -3 [+] [-]

, 2009-06-19 12:26, pirms 15 gadiem
pirmā Nokia rakstīja: īstenībā pareiza rīcība. nafig viņam sačakarēt iespējams savu turpmāko karjeru, dēļ kautkāda barona. kāda jēga ?
Nu Barona dēļ varbūt tiešām nebija vērts

ASK veči spēlējot bez algām cīnījās, Uvis vispār zvērs! Pussezonu ar 7 spēlētājiem novilka ar visām traumām un savainojumiem

bet esssential puikiņam jau pirmkārt ir savas personiskās intereses un tikai pēc tam komanda
1 2 3 4 133 komentāri