Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

"Ventspils" sadarbosies ar sporta skolu "Spars"

Trešdien, 13. maijā basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis un Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes sporta skolas "Spars" direktors Ilmārs Seilis svinīgā pasākumā parakstīja sadarbības līgumu.

Tā galvenais mērķis būs nodrošināt basketbola attīstību un jauno basketbolistu sagatavošanu Ventspilī. Klātesošie tika iepazīstināti ar Jaunatnes basketbola nodaļas vadītāju Mārtiņu Rībenu, kurš līguma ietvaros koordinēs sadarbību starp klubu un sporta skolu, kā arī veidos sadarbību ar citām Latvijas sporta skolām un aģentūrām.

Noslēgtais sadarbības līgums starp "Ventspils" un sporta skolu "Spars" paredz ne tikai kopīgu jauno talantu meklēšanu, bet arī palīdzību šī sporta veida vispārīgai attīstībai. Piemēram, jau tagad izveidotas sagatavošanas treniņu grupas skolās, kurās darbojas pirmo klašu audzēkni. No tiem labākie vēlāk nonāks sporta skolā. Izglītošana paredzēta arī treneriem. Panākta vienošanās ar kādu spēcīgu slovēņu speciālistu par treneru klīniku, kā arī paredzēts pieredzes apmaiņas brauciens uz Belgradas "Partizan" komandu.

"Ļoti svarīga basketbola attīstībā ir atlase, tāpēc nozīmīga lieta ir sagatavošanas grupas. Tām basketbola klubs pievērsīs sevišķu uzmanību, arī kontrolējot paveikto un, ja nepieciešams mainot trenerus. Šobrīd sporta skolā treneriem neklājas viegli, turklāt nav izslēgts vēl viens samazinājumu vilnis, un tādā gadījumā basketbola klubs gatavs palīdzēt arī finansiāli, jo treniņu apjoms nedrīkst ciest," sadarbību ieskicēja "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Sadarbības līgums starp klubu un sporta skolu ir kā nākamais solis BK "Ventspils" attīstības koncepcijas realizēšanai, kura tika apstiprināta 2008. gada rudenī. Jau sezonas sākumā "Ventspils" paziņoja, ka turpmāk darbosies jaunatnes attīstīšanas virzienā un kļūs par jaunu un talantīgu latviešu basketbolistu klubu. Šim mērķim tika izveidota attīstības koncepcija četriem gadiem, kurā viens no darbības virzieniem bija sadarbības noslēgšana ar Ventspils Sporta skolu "Spars", kā arī citām Latvijas sporta skolām un aģentūrām.

Informāciju sagatavoja:
BK "Ventspils" Preses dienests


, 2009-05-15 14:09, pirms 15 gadiem
lieliski, bet ja tā padomā tad to varēja izdarīt jau sen...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-15 14:18, pirms 15 gadiem
žēl ka ne ar "Spurs"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-15 14:32, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: "Ventspils" sadarbosies ar sporta skolām

a kas šī par ziņu?
forshi autori viens otram liek miiksto
, 2009-05-15 15:09, pirms 15 gadiem
, 2009-05-15 15:10, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: "Ventspils" sadarbosies ar sporta skolām

a kas šī par ziņu?
tā ziņa bija pirms līguma parakstīšanas, šī pēc, kaut gan lielu atšķirību rakstā neredzu
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.