Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Debija beigsies pret Kazaņu

FIBA Eiropas kausa ieguvēji 2008. gadā Rīgas "Barons/LMT" basketbolisti savā debijas sezonā Eirokausā šovakar 20:15 aizvadīs pēdējo spēli, tiekoties ar B grupas līdervienību Kazaņas "Unics", kas zaudējuma rūgtumu šajā sezonā vēl nav jutuši.

"Barons" sezonas pirmo pusi nevar nosaukt par gluži izdevušos un daļu no neveiksmēm veido arī debijas sezona Eirokausā, kam gadu gaitā nosaukumi mainījušies, bet būtība palikusi vecā - pēc spēka otrais labākais Eiropas klubu turnīrs, uzreiz aiz Latvijai nekādā veidā neaizsniedzamās Eirolīgas.

Lai arī pirms turnīra par grupas favorītiem numur viens tika uzskatīts otrs Krievijas klubs no galvaspilsētas Maskavas ar nosaukumu "Dinamo", kazaņieši skeptiķus turnīra gaitā apklusināja - visupirms minimāli uzveiklta grupas vājākā vienība "Lukoil Academic" (80:79), bet tad ar katru spēli arvien pārliecinošāks sniegums. Pēc Rīgas "baronu" pievārēšanas divas reizes pēc kārtas uzveikti principiālākie sāncenši "Dinamo" izskatā (80:71 un 87:77).

Visgrūtāk kazaņiešiem klājies tieši pret it kā vājākajiem pretiniekiem no Sofijas Bulgārijā. Jau minēju, ka pirmajā spēlē tikai plus viens, savukārt otrajā puslaikā vēl mīnus deviņi, pēc trešās ceturtdaļas neizšķirts un, tikai pateicoties teicamam sniegumam pēdējās desmit minūtēs, tomēr pretinieki uzveikti - 77:72.

Lielās svārstības sniegumā "Unics" vismazāk bijušas tieši pirmajā spēlē pret "Barons/LMT" Kazaņā. Pirmajā ceturtdaļā otrā decembra vakarā rīdzinieki vēl turējās (19:19), taču tad Kazaņas komanda atrāvās arvien vairāk un stabili kontrolēja spēles gaitu. Vairāk gan jāpateicas darbībai aizsardzībā, neļaujot "baroniem" divas ceturtdaļas gūt vairāk par 11 punktiem.

"Kamēr darbojāmies disciplinēti, spēle bija sabalansēta, bet brīdī, kad sākām just nogurumu, sākām arī zaudēt," maču atcerējās toreizējais "baronu" galvenais treneris Kārlis Muižnieks. Savainotais, ko arī pieminēja treneris, decembra sākumā bija Armands Šķēle, kas, protams, ir liels zaudējums "Barons" modelī. Tagad Šķēle ir atpakaļ, bet pēdējā spēlē Maskavā basketbolists tomēr nebija labākajā formā - trāpīts tikai viens no deviņiem (!) metieniem divu punktu vērtē, ko gan Armands kompensēja ar teicamu precizitāti no tālās distances (3/5) un arī soda metienu procents (75%) vērtējams pozitīvs, ņemot vērā aizsarga problēmas ar šo spēles komponentu.

Jācer, ka labais sniegums mačā pret SK "Valmiera" nedēļas nogalē būs Šķēlem palīdzējis atgūt pārliecību pēc neveiksmes Maskavā, un šovakar Rīgas komandas kapteinis rādīs sev ierasto sniegumu, priecējot līdzjutējus. Tiesa, jācer arī, ka būs ko priecēt, ņemot vērā cilvēku pēdējā laikā izrādīto "mīlestību" pret basketbolu, par ko pilnībā var pārliecināties, ja būts klāt pēdējos mačos Arēnā Rīga pie pustukšajām tribīnēm, kas tā jau samazinātas (bez trešā stāva).

Liels vai vismaz lielāks atbildības slogs šovakar gulsies uz Toda Abernetija pleciem, kurš nu palicis par vienīgo stabilo saspēles vadītāju komandā. Vēl ir Haralds Kārlis un nesen paaugstinātais Rūdolfs Rozītis, kurš jau pirms gada deldēja "baronu" soliņu, tomēr jādomā, ka, tāpat kā pret Valmieras vienību sestdien, arī šovakar galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (kura vadībā, starp citu, Rozītis pagājušajā sezonā spēlēja Studentu līgas čempionvienībā LU) neriskēs meklēt papildspēkus tālākajā soliņa galā, bet gan Abernetiju atpūtinās, uzticot saspēles vadīšanu Šķēlem.

Unics spēles Eirokausā

DatumsSpēleRezultāts
25.11.Lukoil - Unics79:80
2.12.Unics - Barons/LMT76:55
9.12.Unics - Dinamo80:71
16.12.Dinamo - Unics77:87
6.01.Unics - Lukoil79:72

Unics labākie spēlētāji

SpēlētājsPozīcijaP/RP/AB*
Terels LaidejsAizsargs16.3/2.7/3.0
Vladimirs VerjemenkoCentrs14.3/1.8/8.8
Sergejs ČikalkinsUzbrucējs14.0/1.5/0.5
Tarikū KirksejsUzbrucējs13.4/2.8/8.6
Marko PopovičsAizargs11.8/1.5/1.8

* - punkti, rezultatīvās piespēles, atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com
barons.lv


Slēpts komentārs: basiiiccc
Slēpts komentārs: Trozzkis
, 2009-01-13 12:29, pirms 15 gadiem
Novēlu saņemties un nospēlēt cienījami. Pat ja zaudēs, galvenais - lai nav kauns par komandu.
, 2009-01-13 12:33, pirms 15 gadiem
ciiniities var ar pilnigi jebkuru komandu.. bet vai uzvareet?
, 2009-01-13 12:33, pirms 15 gadiem
Lai veicas Zībartam un komandai!!!
, 2009-01-13 12:33, pirms 15 gadiem
es prognozēju uzvaru, jo Baronam nav ko zaudēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-13 12:35, pirms 15 gadiem
minchux21 rakstīja: DOMāJU, KA BūS -20 ...
CERU, ka jaunie tiks laukumaa un veel uz kaadu skaistu Roudsa danku!!!
ceru, ka būs +/- 2
Slēpts komentārs: polis999
, 2009-01-13 12:37, pirms 15 gadiem
vnk jāiet atbalstīt un iedzert alus
kā nekā basketbols...
Slēpts komentārs: refresh
, 2009-01-13 12:39, pirms 15 gadiem
...un šovakar ari nejutīs
, 2009-01-13 12:40, pirms 15 gadiem
TAK BEIDZOT TIE krievi japanem prieksha..
, 2009-01-13 12:41, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: debija beigsies ar sagrāvi šim mākslīgajam klubelim
klau. Es tikko lasīju komentārus pie raksta par ASK un tur neviens Barons fans vēl līdz šim brīdim nebija nolicis ASK. Neviens vēl nebija uzrakstījis, ka ASK ir māklīgs projekts, kas grimst kopā ar valsts ekonomiku.
Kā tu, kverpli, uzdrošinies nākt te un kaut ko tādu rakstīt par Baronu??!?!?!?!?
Slēpts komentārs: refresh
, 2009-01-13 12:43, pirms 15 gadiem
naw vsp jeega skatiities,ja godiiigi
Slēpts komentārs: refresh
Slēpts komentārs: refresh
, 2009-01-13 12:46, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: debija beigsies ar sagrāvi šim mākslīgajam klubelim
ko tu tik dumjsh?
, 2009-01-13 12:47, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: kur gribu tur izpaužu savu viedokli
žēl, ka tu nerespektē citas komandas. TAs tikai kurina naidu un asumus.
Slēpts komentārs: refresh
Slēpts komentārs: refresh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: refresh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: refresh
Slēpts komentārs: jurkoo
Slēpts komentārs: mrPO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-13 13:21, pirms 15 gadiem
ASK ir mākslīgs klubs ar māklīgi radītu fanu pūli. Ar "zelta drudzi" ieprogrammētie fani nemaz neapjēdz, kas ar viņiem tiek darīts, spilgtās spēļmantiņas, aksesuāri, augstprātība.. Tā, protams, ir kluba politika jau no paša sākuma ieliekot par vadoni sektas pašu galveno garīgo līderi Dināru..

Pārējām komandām ir pamazām laika gaitā izveidojies fanu pulks, kas iet uz spēlēm skatīties basketbolu un atbalstīt savējos, bet ASK fani kā sekta nepārtrauktu bļauj un lēkā, agresīvi un pazemojoši izturās pret citu komandu spēlētājiem un atbalstītājiem, ar domu, ja negribi tikt pazemots, tad pievienojies mūsu sektai, kaut vai spiestā kārtā fano par "zelta drudzi". Te (esportā) ir daudz spilgtu piemēru tam, tāpat arī klātienē. Citu komandu atbalstītāju agrsivitāte ir tikai atbilde, kura, protams, būtu labi ja nebūtu, bet to ir grūti izturēt.
, 2009-01-13 13:28, pirms 15 gadiem
Nu zaude gan jau buus, bet ceru uz vismaz skataamu sniegumu un labu speeli abu komandu izpildiijumaa.

Žēl, ka Unics un Dinamo nespeelee Eiroliigaa, jo tur taada speeka liimenja komandaam buutu jaaatrodas, nepaveicaas Baroniem smagi ar grupu un arii komplektaacijas/motivaacijas probleemas labumaa nenaaca prieksh debijas ULEB kausaa =(
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Maksims Soļankins
, 2009-01-13 13:39, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: it īpaši tagad vai ne
Jo īpaši tagad! Sporta avīzē ir intervija ar Šēnhofu, iesaku izlasiit, pliivurs no aciim vismaz nokritiis.

Mozillaa uzliec addonu WML Browser (googlee atradiisi, ja neesi tizls)
un ievadi sho adresi, tur pie laikrakstiem var atrast Sporta Avīzi un citas
wap.lursoft.lv

ASK bija maaksliigi reanimeets(tas teaatris ar ASK tradiiciju paarnjemshanu vien bija ko veerts...), domaats, kaa biznesa projekts. Un neizprotu, kaapeec valstij un domei bija jaaiesaistaas tik lielaa meeraa profesionaalaa klubaa? Tas ir privaato uznjeemeeju uzdevums! Barons arii sanjem naudu no valsts, bet ne tik lielaa meeraa, un te mees redzam, kaapeec ASK visticamaak naakosho sezonu nesagaidiis, bet Barons sagaidiis.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.