Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlasei zaudējušais Larkins: "Šoreiz ceru Rīgu pamest ar uzvaru"

Agris Suveizda

Latvijas izlasei zaudējušais Larkins: "Šoreiz ceru Rīgu pamest ar uzvaru"
Šeins Larkins. Foto: ipa/sipa/Scanpix

Stambulas "Anadolu Efes" līderis Šeins Larkins, kurš iepriekš Rīgā kopā ar Turcijas izlasi aizvadīja neveiksmīgu Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Latvijas valstsvienību, cer šoreiz doties prom no Rīgas ar panākumu, sarunā ar aģentūru LETA atzina Larkins.

Stambulas vienība ceturtdien plkst.19.30, aizvadot Eirolīgas 26.kārtas maču, "Arēnā Rīga" mājinieku lomā tiksies ar Telavivas "Maccabi". Tā būs pirmā reize, kad Rīgā tiks aizvadīta Eirolīgas spēle. Larkins iepriekš viesojās Rīgā ar Turcijas izlasi Pasaules kausa kvalifikācijas mačā, kurā Latvijas basketbolisti ar 111:85 pārspēja turkus. Viņš neslēpa, ka šoreiz cer pamest Rīgu ar citādu rezultātu.

"Iepriekšējo reizi Rīgā biju ar Turcijas valstsvienību, un Latvija mūs pamatīgi sagrāva. Šoreiz ceru doties prom ar uzvaru. Tas ir mazliet dīvaini aizvadīt mājas spēli tik tālu, un noteiktu apstākļu dēļ mums ir jāspēlē šeit, taču ir svarīgi parūpēties par spēlētāju drošību un tā būs jauna pieredze," atklāja basketbolists.

"Latvijas līdzjutēji varēs izbaudīt Eirolīgu tepat savā valstī. Cerams, ka izdosies sarīkot labu izrādi un radīsim papildu sajūsmu par Eirolīgu," piebilda spēlētājs. Abām vienībām tā būs jau otrā tikšanās reize šosezon, un pirmajā ar rezultātu 95:86 uzvaru svinēja Telavivas komanda. Larkins izcēla, ka "Maccabi" ir ātra komanda, kurai patīk veidot pretuzbrukumus.

""Maccabi" ir divi no labākajiem Eirolīgas aizsargiem, tāpēc ļoti vajadzēs pievērst uzmanību tieši viņiem. Mums mačā vajadzēs vairāk koncentrēties uz savu aizsardzību un mēģināsim viņus piebremzēt, jo viņiem labi sanāk ātrie uzbrukumi, taču nesanāk tik labi atgriezties ātri aizsardzībā," skaidroja Larkins. Stambulas vienība Eirolīgā ar bilanci 10-15 ierindojas 16. pozīcijā, bet Turcijas čempionātā 19 mačos ir tikusi pie 16 uzvarām un ir līdere. Larkins secināja, ka "Anadolu Efes" Eirolīgā jāspēj spēlēt tikpat vienmērīgi kā Turcijas meistarsacīkstēs.

"Mums jābūt laukumā enerģiskiem visu 40 minūšu garumā. Turcijas čempionātā mēs dažos mačos nonākam iedzinējos, taču, pateicoties kvalitatīvai spēlei, varam atgūties un tikt pie uzvarām. Turcijas līgā arī ne visas komandas ir tik spēcīgas, kamēr Eirolīgā visas vienības spēj parādīt kvalitatīvu basketbolu un, ja agri nonākam iedzinējos, tad ir daudz grūtāk atgūties," norādīja basketbolists. Lai gan šobrīd Turcijas vienība atrodas ārpus "play-in" zonas, kurā iekļūs septītās līdz desmitās vietas ieguvējas, Larkins izcēla, ka, tiekot pie nepieciešamajām uzvarām atlikušajos mačos, vēl ir iespējams iekļūt "play-in" kārtā.

"Tas būs sarežģīts uzdevums, bet iespējas vēl joprojām ir. Šobrīd nedaudz atpaliekam no "play-in", taču Eirolīgā viss ir iespējams. Ja tiksim pie piecu vai sešu uzvaru sērijas, varam jau atgriezties "play-in" zonā," teica spēlētājs. ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē. Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-02-07 20:09, pirms 3 mēnešiem
Interesanti cik biļetes izpirktas...