Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "Ar Berķi rēķināmies ilgtermiņā"

Jānis Celmiņš

Galvanovskis: "Ar Berķi rēķināmies ilgtermiņā"
Agris Galvanovskis
Foto: Romualds Vambuts

"Mārtiņš ir spēlētājs ar labu metienu, koordinēts un noteikti komandai noderīgs. Savainojumu dēļ mūsu rezervistu soliņš šobrīd ir krietni sarucis, tāpēc bija jāmeklē papildinājums," pēc Mārtiņa Berķa pievienošanās "Ventspils" portālam eSports.lv atzina kluba galvenais treneris Agris Galvanovskis.

Jau ziņojām, ka latviešu basketbolists Mārtiņš Berķis, kurš sezonu iesāka "Zemgale" rindās, bet tad pārcēlās uz Zviedrijas klubu Norčepingas ''Dolphins'', tagad atgriezies Latvijā un spēlēs "Ventspils" rindās.

Šodien portālam eSports.lv īsu komentāru sniedza ventspilnieku galvenais treneris Agris Galvanovskis, kurš Berķi raksturo kā vispusīgu spēlētāju. "Varēsim viņu izmantot, sākot ar otro, un vajadzības gadījumā - beidzot ar ceturto pozīciju. Viņš ir spēlētājs ar labu metienu, koordinēts un noteikti komandai noderīgs. Savainojumu dēļ mūsu rezervistu soliņš šobrīd ir krietni sarucis, tāpēc bija jāmeklē papildinājums."

Treneris atzina, ka ar Berķi komanda rēķinās arī nākamo sezonu kontekstā. "Nezinu precīzi, bet sākotnēji bija doma parakstīt līgumu līdz 2012. gadam." Plānots, ka Berķis „Ventspils” rindās debitēs jau otrdien, kad klubam paredzēta SEB Baltijas Basketbola līgas spēle pret "Šiauliai". "Vēl atlicis sakārtot dažas nianses, bet domāju, ka viņš būs ierindā," atklāja Ventspils kluba galvenais treneris.

Jautāts vai komanda meklē vēl kādu papildinājumu, Galvanovskis atzina: "Šobrīd situācija nav viegla. Lorens Vūdss ir parakstījis līgumu Saragosā. Jau pirms tam bija zināms, ka viņam ir vairāki piedāvājumi un viņš izvēlējās siltākas zemes. Spānijā arī līmenis ir krietni augstāks, tāpēc viņu var saprast." Klubs joprojām meklējot spēlētāju, kas varētu darboties gan ceturtā, gan piektā numura pozīcijā. "Laiks vēl ir, tāpēc īpašas steigas pagaidām nav. Latvijas basketbola specifika ir tāda, ka ne vienā no klubiem nav izteikta piektā numura – varbūt vienīgi Raitis Grafs. Lielākā daļa Latvijas komandu spēlē bez izteiktiem centra spēlētāja, tāpēc lielam centram iejusties šādā stilā varētu būt grūti. Problēmas ar kāju joprojām ir Veselovam, tāpēc šobrīd meklējam vieglāku piekto numuru, kas varētu spēlēt arī ceturtā numura pozīcijā."

Citās pozīcijās ventspilnieki papildinājumus vairs nemeklēs. "Domāju, ka pietiks."

  +4 [+] [-]

, 2009-02-23 15:12, pirms 15 gadiem
ko lai saka ventinji sobrid ir favoriti, bet Valmieru vel nav uzvilkusi man tas atminja saka juhuuu Valmieraaaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-02-23 15:42, pirms 15 gadiem
Ventspils kluba treneris var ne tikai atzīt un izcelt komandas trūkumus, bet arī reāli tos risināt, jo ir skanošais....Citi klubi var "izstiepties un sarauties" atzīstot savu resursu patieso ainu, bet, ja naudas nav, tad pie tā atzinuma arī paliek.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-23 16:06, pirms 15 gadiem
Marions rakstīja: Ventspils kluba treneris var ne tikai atzīt un izcelt komandas trūkumus, bet arī reāli tos risināt, jo ir skanošais....Citi klubi var "izstiepties un sarauties" atzīstot savu resursu patieso ainu, bet, ja naudas nav, tad pie tā atzinuma arī paliek.
baigi jau nu berkis dargs, nevajag pirst...

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 16:06, pirms 15 gadiem
Colspot rakstīja: Prieks par ventiņiem,vismaz kautko dara,atseviški no citiem klubiem
darīt jau dara, vienīgi problēma finansējumā - ASK atzinuši, ka nav naudas un nelolo nekādus sastāva papildinājumus, Barons noliedz, ka ir problēmas, bet tāpat neko nepapildina un diezvai arī papildīnās, pārējās komandas jau ir nokomplektētas... ventiņi šobrīd ir vienīgie, kuriem parādijusies(iekrāta/ietaupīta) papildus nauda, tāpēc arī var iepirkties! ko tad tu gribi, lai tās citas komandas dara?

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 16:10, pirms 15 gadiem
basiiiccc rakstīja: baigi jau nu berkis dargs, nevajag pirst...
neviens jau nesaka, ka Berķis ir dārgs, bet par 300ls mēnesī tāpat nespēlēs! un pat ja spēlētu, tad komandas, kurām budžets ir nevis ar + bet ar - zīmi pat tos 300 latus mēnesī nespētu samaksāt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-23 16:24, pirms 15 gadiem
co-ol-er rakstīja: Gudriniek, kur tu rāvi to, ka Barons neko nepapildina? jā, viņi vēl meklē papildinājumi, ambāli..
Vienīgie, kas neko nepapildina, bet solas to darīt, ir ASK..
tad, kad būs reāli papildinājušies, tad arī runāsim, bet šobrīd tā ir tukšu salmu kulšana! - tas attiecas gan uz Baronu, gan uz ASK, ambāli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-02-23 16:34, pirms 15 gadiem
Katru nedēļu citā komandā....

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 16:42, pirms 15 gadiem
berķis ir tas frukts kas jauc komandās gaisu,ja neticat tad pajautājiet džekiem no zemgales...

  +5 [+] [-]

, 2009-02-23 16:51, pirms 15 gadiem
co-ol-er rakstīja: Aha, ASK komandas spēlētāji jau izsakas, ka algas nav maksātas mēnešiem, bet ASK vajag vēlvienu, kam palikt parādā.. nu ok.. apsveicama ideja.

Barons ir papildinājušies visu sezonu, čalīt. Var labi redzēt, ka tev vienkārši skauž (jāaaaa, skauž, lai arī cik tas skumji neizklausītos), ka Baronam ir finanses par kurām iegādāties spēlētājus. Viļums, Skirīts.. tie nav papildinājumi..

''ASK nelolo nekādus sastāva papildinājumus''
tiešām viņi nav izteikušies, ka meklē papildinājumus? Ir gan..

''Barons diezvai arī papildināsies''
ļoti gribētu dzirdēt tavu pamatojumu šim te citātam, ja vispār tādu ir arī iespējams atrast.
sāksim ar to, ka man ir gluži pie kājas kas ar ko papildinās un kurai komandai nauda ir, bet kurai tās nav... būtībā jau gadus 10 nefanoju ne par vienu komandu, līdz ar to gan Vanaga, gan Klintsona, gan Pleinica publiskos izteikumus uztveru objektīvi un ar ironiju, atšķirībā no tevis! ko es redzu šobrīd - abi Rīgas klubi runā(kopš finašu krīzes sākuma ASK runā mazāk) bet rezona nekāda... ventiņi runā krietni mazāk, toties reāli kko dara!
Viļums, Skiris?! - tā jau ir caurumu lāpīšana, jo amerikāņi un Gusts aizbēga, bet Vaikuli atlaida - jauno ko vietā likt nav - jāņem to, kas ir dabūnams par palikušo summu...
ASK - amīši, serbi un Valters aizbēga, naudas caurumu aizlāpīšanai nav - jāņem tos, kuri gatavi spēlēt par brīvu, tātad - jaunie + vecais Štelmis...
Ventspils - Brazeltons aizbēga, vietā dabūja tādu pašu, ja ne labāku fruktu, Skiris un grieķis laida luni - izmeta ārā, toties vietā nāca Bērziņš, tagad arī Berķis... gan jau arī kkādu +/- sakarīgu centru dabūs un viss būs bumbās...ja nedabūs - gan jau būs kam spēlēt!

par papildinājumu es uzskatu kko tādu, kas reāli papildina sastāvu, uzlabo spēli... nu, paņems atkal vietā kkādu Čukina vai Heninga, vai Braita līdzīgo - nu i - būs liels papildinājums?! nedomāju vis...

p.s. zēn, iedzer kādas nervu drapes - tu šķiet tāds dikti sastresojies...

     [+] [-]

, 2009-02-23 17:07, pirms 15 gadiem
Colspot rakstīja: Prieks par ventiņiem,vismaz kautko dara,atseviški no citiem klubiem
tas tapec ka vinji nav paraados melnajiem jo vinjiem ir bijusi legionaari bet nejau pus komanda...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 17:20, pirms 15 gadiem
Jā, sākumā čalis Zemgalē bija OK, bet tad cik dzirdēts no visādiem avotiem, sāka izpaust savas ambīcijas tādā veidā arī bojājot mikroklimatu komandā un tapēc arī viņš vairs nepalika Zemgalē, jo pēdējās spēlēs tiešām varēja redzēt, ka viņš uz laukuma vairāk pārmet komandas biedriem nekā pats kaut ko dara. Lai jau viņam veicas Ventspilī, bet ja būs tāda atieksme, tad ilgi nenoturēsies.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 17:21, pirms 15 gadiem
Colspot rakstīja: Prieks par ventiņiem,vismaz kautko dara,atseviški no citiem klubiem
vijiem ir iespejas kko darit atshkiriba no citiem klubiem

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 17:26, pirms 15 gadiem
ar tadu speli tapat neko neizciinit! nevar basltities vien uz trejachiem! spelejam bez mugurkaula tik meetajam, a ja nekriit? vajag iemacities spelet ari normaalu speli uz groza apakshu(ja ir kam tur iedot! jastrada pie musejo meistariba scitadi normali pie groza tik zakis var uzkapat un tas tas pat taa...) un vairak caurgajieni, orienteti vai uz grozu vai atspeeli! butautam bij idealais avrinats uz kko tadua ri jaiet tikai vairak domajot par 3pts liiniju. visi jau te runa par chempioniem utt, bet vel jau nav par ko runat, puishi jauni un spele bez mugurkaula, taka izskata ska visam komandam ir realas shanses uz troni. man liekas ka ja baroni dabuu garo ta vinji ir speecigaki. turas ventinji, vajag uzl;abot speeli un jaaiet peec itula, nedriikst vnk lidinaties makonjos!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 17:35, pirms 15 gadiem
co-ol-er --->

1. nu faktiski jau par mūžīgo sastāva papildināšanu pārsvarā runā Barons, tad ASK un tikai tad Ventspils un pārējie...jebšu visi mediji lobē Rīgas klubus un pārējo klubu GM un treneru teikto nepublicē... nemāku teikt
2. diskutabls jautājums - es(un domāju, ka ne tikai es) uzskatu, ka Aleksanders bija labākais spēlētājs komandā pat spēlējot tikai vienā laukuma pusē... un faktiski labākais leģionārs, kurš jelkad Baronā ir spēlējis! Gusts - arī ļoti labs spēlētājs, vienīgi viņiem ar Armandu kkas neštimmēja un komandas vadība izlēma, ka labāk tomēr paturēt vietējo, nevis leišu zvaigzni...kapēc nekapāja - konflikts ar komandas lielāko zvaigzni tomēr spēlētāja morālo stāvokli neuzlabo! Gusts ir no tiem, kuriem jāuzticas - ja neuzticas, tad nekas nebūs! ja uzticas - tad ir labs!
3. Uģis... jā, labs spēlētājs, bet būtībā ne labāks par Gustu un arī ne daudz labāks par Vaikuli(Vaikulis šobrīd Liepājā kapā tieši tāpt kā Uģis pirms tam)... vai būs kāds paildinājums? varbūt tu zini - es nezinu...
4. Berķis, Bērziņš noteikti ir > par Skiri, Ciakosu (nesaprotu kāpēc viņiem ir jābūt labākiem par Viļumu, kurš uz Baronu aizgāja no Liepājas?!)
5. nu jā - domāju, ka Barons noteikti nepapildināsies ar tik augstas klases špīleru kā Aleksanders...

tas priecē!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 18:14, pirms 15 gadiem
liidz 28 februaarim driikst pieteikt vairaakus speeleetaajus,
liidz 13. martam - 1 speeleetaaju.
Es domaaju, liidz 13 martam gan jau kaadu centru atradiis gan barons gan V-pils. Vairaak kaa 1 speeleetaaju nevienai no shiim komandaam nevajag.
v-pilii aktiivi speelee pašlaik 8 speeleetaaji, jo umbrasko ir aaraa.
Ar zelta pirkstu buus 9, normaals sastaavs.
Barona aktiivi speelee 8 speeletaaji + Zeidaks kaa deviitais, arii ljoti normaals sastaavs.
ASK, liidz ar kalves izkrishanu sanaak 6 speeleetaaji + mediss, mednis un citi kas tiks pieaicinaati.
Shvaki ar sastaavu pashlaik ir tikai ask.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-23 21:13, pirms 15 gadiem
Apsveicami, ka Berķis spēlē Ventspilī.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 22:22, pirms 15 gadiem
vot kad tuvaak iepaziisies ar berkja attieksmi pret dziivi un basketbolu tad rezdeesim...
nepavelti visur vinjam par gruutu,bet var jau saprast...lbl nav eiroliga

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 22:32, pirms 15 gadiem
Lai arī mani priecē tas, ka Berķis pievienojies Ventspilij, tomēr jāsāka, ka ar Berķi nevar rēķināties ilgtermiņā, ne velti divu sezonu laika viņš pabijis četros (!!) klubos. Ceru, ka Ventspilī viņs paliks ilgāk par pussezonu, bet zinot to, kā viņam gājis - maz ticams. Prieks ar spēcīgo papildinājumu, protams ir.

  -2 [+] [-]

, 2009-02-24 08:51, pirms 15 gadiem
mrdeeds rakstīja: berķis ir tas frukts kas jauc komandās gaisu,ja neticat tad pajautājiet džekiem no zemgales...
jaa pajautajiet dzekiem no Zemgales , es domaju gan ka caliem kas izkurii 4 pacinjas dienaa un peec katra trenninja nevar iztikt bez alina, kkas var nepatikt kad speletajs grib uzvaret...nu ko tad jaspele atpakal 2 divizijaa, tas ir vnk smiekligi... vpilii ir cita attieksme pret darbu taa ka novelu izturibu trenninjos! Un vpilij veiksmi atlikusaja sezonaa!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-24 09:49, pirms 15 gadiem
bonusss rakstīja: jaa pajautajiet dzekiem no Zemgales , es domaju gan ka caliem kas izkurii 4 pacinjas dienaa un peec katra trenninja nevar iztikt bez alina, kkas var nepatikt kad speletajs grib uzvaret...nu ko tad jaspele atpakal 2 divizijaa, tas ir vnk smiekligi... vpilii ir cita attieksme pret darbu taa ka novelu izturibu trenninjos! Un vpilij veiksmi atlikusaja sezonaa!!!
Pēc bildes var spriest ka esi mums no Jelgavas vai vismaz rajona, un pēc taviem komentāriem var spriest ka Tev tikai interesē Zemgales komandas nomelnošana. Negribi pateikt kā Tevi sauc, varētu satikties kādā Zemgales spēlē, gribu redzēt Tavu seju..., cik liels tu tad būsi mutes brūķētājs.