Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Eirolīgai būs jauns formāts

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eirolīgai būs jauns formāts
"Žalgiris" 1999. gadā triumfēja Eirolīgā
Foto: Euroleague.net

ULEB Eirolīgas klubu un līgu pārstāvji otrdien Itālijas galvaspilsētā Romā turpināja debates par jauno turnīra formātu 2009.-2012. gadam, paredzot iespēju kvalifikācijas sacensībās piedalīties 30 klubiem, kuri piecās kārtās noskaidrotu Eirolīgas labāko komandu.

Jaunais plāns pirmo reizi tika publicēts 2008. gada jūlijā Berlīnē, bet otrdien par to nobalsoja 20 Eirolīgas klubu un 3 nacionālo līgu pārstāvji, pret balsojot 2 klubiem un 2 līgām. Jāpiebilst, ka Eirolīga turpina konfliktēt ar Eiropas basketbola līgu apvienības (ULEB) vadību, taču vairums finanšu un ietekmju sviru ir tās rokās, tāpēc plāni, visticamāk, tiks īstenoti.

Plānots, ka, sākot no nākamās sezonas, turnīrs notiks piecās kārtās

1) Kvalifikācijas kārtā piedalīsies 8 komandas, no kurām 2 labākās iekļūs pamatturnīrā;

2) Regulārajā sezonā sacentīsies 24 vienības: 13 ar ilgtermiņa A licencēm, tostarp Kauņas „Žalgiris”, 10 ar viena gada B licencēm (ieskaitot Lietuvas čempionus un 2 komandas no kvalifikācijas kārtas) un EiroKausa uzvarētāji ar viena gada C licenci;

3) Top 16;

4) Izslēgšanas spēles;

5) Četru fināls.

Salīdzinot ar pašreizējo formātu, sacensībās piedalīsies divreiz vairāk nacionālo čempionātu uzvarētāju – vismaz 12, ieskaitot Lietuvas līgas LKL čempionus. Tiesa, ja A licences īpašnieki uzvarēs nacionālajās meistarsacīkstēs, otrā vieta Eirolīgā automātiski nepienāksies zaudētājiem, pārejot uz valsti, kas ir nākamā nacionālo līgu rangā. Savukārt, ja Eiropas Kausa ieguvēji kļūs arī par nacionālajiem čempioniem, C licence uz vienu gadu kļūs par „wild card”.

A licences ieguvējus nosaka, aplēšot 13 labākās komandas, sākot no 2002./2003. gada sezonas, ņemot vērā rādītājus sekojošās proporcijās: 60% sportiskie rezultāti, 30% ienākumi no TV translācijām un reklāmām, 10% no spēļu apmeklējuma.

Izmantotie resursi:
euroleague.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-18 19:36, pirms 15 gadiem
Mēs pat Eiropas kausā netiekam ārā no grupas! Hmm...Jā mēs būsim pirmie kas piedalīsies kvalifikācijā

     [+] [-]

, 2009-02-18 19:56, pirms 15 gadiem
nu jeb kura gadijuma Eiroligai vienmer patiksusi klubi ar vesturi un atpazistamu vardu..no vienas puses ja ASK ar VEF apvienojas..tad Eiroligai varetu patikt ka spele kads no siem(vismaz kvalifikacija)bet ja skatas no otras puses..lai tur speletu ar jauniem speletajiem tur mums nav ko darit jo mums nav vinju tik daudz un tik augstos limenjos ka dazam citam valstim..lidz ar to atkal jadabuu milzigs budzets un japerk labi LV speletji un labi legionari..

  +3 [+] [-]

, 2009-02-18 20:18, pirms 15 gadiem
Vajadzētu būt līdzīgam formātam kā UEFA Čempionlīgai