Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Rietumnieces triumfē WNBA Zvaigžņu spēlē

Andrejs Siliņš

Rietumnieces triumfē WNBA Zvaigžņu spēlē
Svina Keša
Foto: wnba.com

Aizvadītajā naktī Sieviešu Nacionālās Basketbola Asociācijas (WNBA) Zvaigžņu spēlē uzvaru izcīnīja Rietumu komanda, kad Austrumus uzveica ar rezultātu 130:118.

Austrumnieces gan spēli iesāka labi un pēc ceturtdaļas pat atradās vadībā, tomēr līdz puslaika pārtraukumam rietumnieces jau bija pārņēmušas vadības grožus (63:60). Arī trešajā c eturksnī abas komandas guva vairāk par 30 punktiem, bet Rietumu vienība turpināja pieaudzēt pārsvaru. Pēdējo desmit minūšu minimačā kādai no komandām lielākais pārsvars spēlē (seši punkti - 31:25), un Rietumu vienība svinēja diezgan pārliecinošu panākumu - 130:118. Kopumā spēlē vadība mainījās 14 reizes uun vēl 13 bija neizšķirts.

Uzvarētājām Svina Keša guva 22 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet no rezervistu soliņa mačā iesaistījusies Nikola Pauela pievienoja 21 punktu, trāpot piecus tālmetienus. Austrumu komandā 17 punkti Silvijai Foulsai, kura mačam pielika punktu ar bumbas triecienu grozā no augšas. 16 punktus, piecas piespēles un četras pārtvertas bumbas pievienoja Džia Perkinsa.

Zvaigžņu spēles aktivitātes norisinājās Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā basketbola kluba "Connecticut Sun" mājvietā "Mohegan Sun", tiesa, šoreiz Anetei spēli bija jānoskatās no tribīnēm, jo latviete netika iebalsota starp dalībniecēm. Kopumā maču klātienē noraudzījās 9518 līdzjutēju.

Par mača vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīta Svina Keša. Sietlas komandas basketbolistei šis bija viens no patīkamākajiem mirkļiem pēdējo gadu laikā - martā spēlētājai tika veikta operācija mugurai, kas traucēja pilnvērtīgi darboties pēdējo divu gadu laikā. "Šī man būs motivācija trenēties vēl smagāk, lai atkal uzlabotu savu sniegumu līdz augstākajam līmenim," pēc balvas saņemšanas sacīja Keša.

Iemaņu konkursā jeb "Skills Challenge" uzvaru izcīnīja Rietumu pārstāves Čarda Hjūstona, Sofija Janga un Kepija Pondekstera. Tuvu uzvarai līdz pat beigām bija Austrumu vienība, taču Foulsa pēdējā uzdevumā nevis vienkārši meta grozā no apakšas, bet vēlējās ietriekt no augšas, kas neizdevās, un laiks bija zaudēts. Tiesa, jau minēts, ka Foulsa vēlāk revanšējās, ieliekot no augšas paša Zvaigžņu mača izskaņā.

Trīspunktu metienu konkursā pie uzvaras tika Arēnas Rīga grozus iemēģinājusī Rebeka Hamona. Bekija finālā savāca 16 punktus, pārspējot Sjū Bērdu un Keitiju Smitu, kuras guva pa desmit punktiem. "Ir daudz vieglāk mest un iemest, kad neviens tevi nesedz," pēc uzvaras konkursā smējās amerikāniete ar krievu pasi.

WNBA Visu Zvaigžņu spēles sākumsastāvi

SpēlētājaKlubsPozīcijaKonferenceBalsu skaits
Katie DouglasIndiana FeverAizsardzeAustrumi65 911
Alana BeardWashington MysticsAizsardzeAustrumi64 237
Sylvia FowlesChicago SkyCentra spēlētājaAustrumi71 487
Candice DupreeChicago SkyUzbrucējaAustrumi59 949
Tamika CatchingsIndiana FeverUzbrucējaAustrumi94 316
Sue BirdSeattle StormAizsardzeRietumi88 591
Becky HammonSan Antonio Silver StarsAizsardzeRietumi88 991
Lisa LeslieLos Angeles SparksCentra spēlētājaRietumi80 748
Swin CashSeattle StormUzbrucējaRietumi78 477
Lauren JacksonSeattle StormUzbrucējaRietumi88 685

Izmantotie resursi:
wnba.com