Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

''Spartak'' pieveic ''Zenit'' un palielina pārsvaru, ''Porto'' zaudē svarīgus punktus

''Spartak'' pieveic ''Zenit'' un palielina pārsvaru, ''Porto'' zaudē svarīgus punktus
Kvinsijs Promess (10) pret Luisu Neto, ''Spartak'' pret ''Zenit''
Foto: AP/Scanpix

Aizritējusi spraiga nedēļas nogale futbolā, ''Feyenoord'' turpina saspringtu cīņu par titulu Nīderlandē, kamēr Krievijā jau desmit punktu vadībā izvirzījusies Maskavas ''Spartak. Abi klubi līgā nav triumfējuši vairāk kā 15 gadus. Tikmēr Portugālē pēc ceturtā titula mērķtiecīgi dodas ''Benfica''.

Portugāles ''Primeira Liga''

Piecas spēles līdz beigām Lisabonas ''Benfica'' ir attālinājusies no ''Porto'' par vēl diviem punktiem, kad izcīnīja uzvaru pret ''Maritimo'' (3:0). Galvaspilsētas klubs pretiniecei jau pirmajā puslaikā izdzēsa jebkādas cerības, iesitot visus trīs vārtus. Ar diviem no tiem izcēlās uzbrucējs Žonass, kurš pēdējos divos gados tika atzīts par līgas labāko spēlētāju (šosezon traumas dēļ ir izlaidis lielu daļu spēļu).

''Porto'' izbraukumā nespēja pieveikt piektās vietas komandu ''Braga'' (1:1). Viesi vārtus ielaida jau mača sestajā minūtē, kad Pedro Santušs sita ar galvu garām Ikeram Kasiljasam. Pēc tā pārsvarā spēli kontrolēja ''Porto'', lai arī pirms pārtraukuma izvairījās no nokļūšanas divu vārtu iedzinējos, kad Santušs nerealizēja 11 metru soda sitienu. Vienu punktu gan izdevās gūt, jo Fransisko Soaress no stūra sitiena sita mērķī un rezultātu izlīdzināja. Brazīlietis ''Porto'' pievienojās janvārī no cita Portugāles augstākās divīzijas kluba ''Vitoria'' un jau pirmajās sešās līgas spēlēs atzīmējās ar deviņiem vārtiem, vairāk kā visā sezonas pirmajā pusē.

Lai cik arī cik izcils šosezon būtu Soaress, ir cits uzbrucējs Portugālē, kas viņu aizēno – Bass Dosts. Nīderlandietis šosezon ar ''Sporting'' bijis viens no Eiropas nežēlīgākajiem vārtu guvējiem, viņa kontā 28 precīzi sitieni 26 mačos. Pēdējos vārtus guva piektdien, 14. aprīlī, uzvarā pret ''Setubal'' (3:0), kas bija jau piektais komandas panākums pēc kārtas. Dosts ir otrais cīņā par Zelta buci (tiek piešķirts Eiropas labākajam vārtu guvējam visās nacionālajās līgās) aiz Lionela Mesi, kuram par vieniem vārtiem vairāk. Interesants fakts – bijušais ''Wolfsburg'' uzbrucējs ir rezultatīvāks par deviņām komandām ''Primeira Liga''.

Līgas labākais trijnieks

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Benfica29225261:1471
2.Porto29208163:1468
3.Sporting29196458:2763

Nīderlandes ''Eredivisie''

Kamēr čempione Eindhovenas PSV zaudēja svarīgus punktus pret ''Den Haag'' (1:1) un praktiski no titula cīņas izstājās , ''Ajax'' un ''Feyenoord'' svinējušas svarīgas uzvaras. Četrkārtējie Eiropas čempioni atspēlējās un sagrāva ''Herenven'' (5:1). Šajā spēlē savus karjeras otros vārtus guva Matejs de Ligts, kurš tikai augustā paliks pilngadīgs.


Matthijs De Ligt Goal HD Ajax 2 1 sc Heerenveen... by jaredpeele

Roterdamas ''Feyenoord'' ar panākumu pret ''Utrecht'' (2:0) ir noturējusi minimālu vadību līgā, mērķējot pēc pirmā titula šajā gadsimtā (pēdējais 1999. gadā). Atlikušajās trīs spēlēs tai ir paredzēti divi izbraukuma mači, kamēr tiešajiem konkurentiem ''Ajax'' būs jādodas pie PSV nākamajā kārtā.

Līgas labākais trijnieks

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Feyenoord31244381:2176
2.Ajax31236272:2175
3.PSV31209262:2169

Krievijas Premjerlīga

Otro spēli pēc kārtas punktus zaudēja čempione Maskavas CSKA, kas palika sausā mačā pret ''Rostov'' (0:0), kas pērn šokējoši līgā beidza otrajā vietā. Savukārt līdere ''Spartak'' uzveica Sanktpēterburgas ''Zenit'' (2:1), starpībai starp pirmo un otro vietu kļūstot desmit punkti. Tādējādi ''Spartak'' ir jāuzvar četras no atlikušajām septiņām spēlēm, lai izcīnītu pirmo titulu 15 gadu laikā.

Viens no galvenajiem kandidātiem uz Krievijas Premjerlīgas labākā spēlētāja titulu Kvinsijs Promess guva pirmos mača vārtus pret ''Zenit'', kad bija īstajā vietā, īstajā laikā. Tomēr otrajā puslaikā ar skaistu sitienu mērķī pret savu bijušo klubu izcēlās Krievijas izlases bombardieris Artjoms Dzjuba un rezultātu izlīdzināja.


Artem Dzyuba Goal HD - Spartak Moscow 1-1 Zenit... by sports-live1

Pašās spēles beigās, nodemonstrējot teicamu bumbas kontroli, Promess piespēlēja Aleksandram Sameidovam, kurš nekļūdīgi guva uzvaras vārtus.

Līgas labākais trijnieks

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Spartak23173338:2054
2.CSKA23128329:1344
3.Zenit23127439:1743

, 2017-04-17 18:11, pirms 7 gadiem
Spartak ir 54 punkti, nevis 51.
, 2017-04-17 18:29, pirms 7 gadiem
rasty_ryan rakstīja: Spartak ir 54 punkti, nevis 51.
Paldies, labots
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.
Jirgens Klops un Pepeins Leinderss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
1

Ilggadējais Klopa palīgs Leinderss kļūs par Austrijas granda "Salzburg" galveno treneri

Austrijas futbola klubs "Salzburg" pavēstījis par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar komandas jauno galveno treneri Pepeinu Leindersu, kurš amatā stāsies pēc šīs sezonas beigām.
Glāzgovas "Rangers" centieni atspēlēties: "Celtic" soda laukumā divi vārtsargi. Foto:

"Celtic" triumfē derbijā un ceturtdaļsoli no Skotijas titula, "Rangers" pussargam rūgts puslaiks

Skotijas Premjerlīgā ļoti tuvu 12. čempiones titulam kopš 2012. gada ir Glāzgovas "Celtic", kura sestdien pilsētas lielklubu derbijā jeb The Old Firm ar 2:1 pārspēja tiešo sāncensi "Rangers", divas kārtas pirms sacensību beigām iegūstot sešu punktu pārsvaru.