Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Laizānam un Šternmanim neizdodas tikt tālāk 500 un 1500 metros

Laizānam un Šternmanim neizdodas tikt tālāk 500 un 1500 metros
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Polijas pilsētā Gdaņskā turpinās šīs sezonas pēdējais Pasaules kausa posms šorttrekā. Sacensības 500 un 1500 metros noslēguši Latvijas šorttrekisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis, kuri ieņēma attiecīgi 34. un 43. vietu.

• Vakar Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis nespēja pārvarēt pirmo sacensību kārtu attiecīgi 500 un 1500 metru distancē, kas šodien abiem lika turpinā sacensības caur gandarījuma kārtām. Tikmēr Robertam Krūzbergam izdevās kvalificēties 500 metru sacensību ceturtdaļfinālam.

Pirmais uz starta stājās Laizāns 500 metru distancē. Lai tiktu izšķirošajā kārtā, latvietim vajadzēja uzvarēt slidojumā vai uzrādīt vienu no trim ātrākajiem laikiem starp otro vietu ieguvējiem. Laizāns pēc starta ierindojās otrajā vietā, bet tālu priekšā aizsteidzās Polijas šorttrekists. Pirms pēdējā apļa Laizānu apsteidza Francijas pārstāvis, latvietim finiša līniju šķērsojot trešajā vietā. Slidojums bija gana ātrs, lai ar otro vietu iekļūtu nākamajā kārtā, bet Laizānam vajadzēja slidot par vismaz 0.25 sekundēm ātrāk. Tādējādi Laizāns sacensības noslēdza 34. vietā 50 dalībnieku konkurencē.

Šternmanis 1500 metru distancē pirmajos apļos no otrās atkāpās uz piekto pozīciju. Četrus apļus pirms finiša latvieti apsteidza arī Ķīnas un Singapūras pārstāvji, bet cīņā par labāku vietu krita Ķīnas un Bosnijas un Hercegovinas šorttrekists. Tas ļāva latvietim finišēt piektajā vietā. Tiesneši izvērtēja sadursmi, piešķirot sodu britam Petera Ričīzam. Šternmanis pakāpās vēl par vietu uz augšu, bet no šī slidojuma tālāk tika trīs šorttrekisi un kritušais Tariks Omeragičs no Bosnijas un Hercegovinas. Latvietis nonāca ātrā slidojumā, jo citos rezultāti bija vājāki un ar uzrādīto rezultātu 2:28.968 minūtes pietiktu arī uzvarai slidojumā. Galu galā Šternmanis samierinājās ar 43. vietu 60 dalībnieku konkurencē.

• Krūzbergs 500 metru ceturtdaļfinālā startēs plkst. 15:14. Sacensībām iespējams sekot līdzi "Skating ISU" YouTube kontā.


Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.